28.2.10

Darwinia ryöpytetään, Bwana joella juhlitaan

Joel Kontinen on lukenut uudesta kirjasta miten darwinismia kohtaan esitetään tieteellistä kritiikkiä, vieläpä kahden ateistin toimesta.

Kun kirjan nimeksi tulee What Darwin Got Wrong, palaute voi olla varsin arvattavaa. Evoluution isähahmon erehtymättömyydestä on tullut darvinistinen dogmi. Kun New Scientist julkaisi Darwin was Wrong -etusivun jutun viime vuonna, moni uhkasi peruuttaa lehden tilauksen.


New Scientistin kohujuttu aiheutti kohua juuri tuon skandaalinhakuisen otsikon takia. Aivan kuin sukupuut olisivat yhtäkkiä kadonneet. Eihän siinä ollut perää niin radikaaliin tulkintaan, mutta se ei estänyt kreationisteja juhlimasta "darwinismin kuolemaa." Aivan kuten Darwin was Wrong-jutun kriitikot huomauttivat.

What Darwin Got Wrong-kirjan kirjoittaneet Massimo Piattelli-Palmarini ja Jerry Fodor eivät ole biologeja. He ovat kuitenkin paljastaneet luonnonvalinnan olevan jotain muuta kuin kaikkivoipainen. Kuten niin monta kertaa aikaisemmin, ei Kontisen bloggauksesta heti selviä mikä nyt tällä kertaa on ongelma evoluutioteorialle. Onneksi sentään linkki Salon.comin tekemään haastatteluun paljastaa mikä Massimon ja Jerryn argumentti on.

What is your beef with natural selection?

The main thing Darwin had in mind with natural selection was to come up with a theory that answers the question, "Why are certain traits there?" Why do people have hair on their heads? Why do both eyes have the same color? Why does dark hair go with dark eyes? You can make up a story that explains why it was good to have those properties in the original environment of selection. Do we have any reason to think that story is true? No.

According to Darwin, traits of creatures are selected for their contribution to fitness [likelihood to survive]. But how do you distinguish a trait that is selected for from one that comes along with it? There are a lot of interesting structures in creatures that have nothing to do with fitness.

Some variants in selection are clearly environmental. If you can’t store water you’ll do worse in a dry environment than if you can. But suppose that having a high ability to carry a lot of water is correlated for genetic reasons with skin color. How do you decide which trait is selected for by environmental factors and which one is just attached to it? There isn’t anything in the Darwinist picture that allows you to answer that question.


Charles Darwinin teksteihin takertuminen on huonompi juttu. Partasuu on ollut haudattuna pitkään eikä edes tiennyt mitä geenit ovat. Juuri siksi Darwinin ajatukset luonnonvalinnasta olivat varovaisia. Darwin esitti, että luonnonvalinta on ehkä selkein, mutta ei tietenkään ainoa keino kehitykselle. Kun geenit ja niiden hienous löydettiin, niin luonnonvalinnan vaikutuksia pystyttiin mittaamaan aivan eri tavalla. Parivaljakon argumentti luonnonvalintaa vastaan tulee tässä:

So we have no way of knowing whether a trait serves an evolutionary purpose?

Some traits are presumably selected for by the environment, and some of them are not. If somebody says Trait A affects fitness and Trait B does not, but Trait B comes with Trait A so you’ve got both traits in the organism, it’s very natural for somebody in the Darwinian tradition to think that Trait B has been selected for by the environment. But the answer is, it’s not there for anything.

Look, everybody has toenails, so you might ask yourself, why is it such a good thing we have toenails? It may be a case that in the environment there was some factor that favored toenails but there also may not.


Jotkin ominaisuudet on valittu elinympäristön kautta. Ominaisuus A vaikuttaa kelpoisuuteen (siihen mitä valitaan), mutta ominaisuus B ei vaikuta. B seuraa A:ta epäsuorasti samojen geenien takia, joten eliöllä on molemmat ominaisuudet, joten tietenkin darwinisti tulkitsee, että ominaisuus B on valittu elinympäristön kautta. Vaikka vastaus on, ettei B:tä ole ollenkaan valittu. Joten luonnonvalinta on kaikkea muuta kuin täydellinen tapa selittää eliöiden ominaisuuksia.

Ehkä heidän kirjassa tuo argumentti on perusteltu paremmin.

Mutta ilmiö ei ole mikään uusi juttu biologeille. Eri omaisuuksien geneettiset yhteydet havaittiin 1900-luvun alussa. Pharyngulassa selitetään tarkemmin, mutta kattavin selonteko Jerry Fodorin ja Massimo Piattelli-Palmarinionin virheellisestä argumentista on kirjoitettu Ned Blockin ja Philip Kitcherin sormilla: Misunderstanding Darwin.

Palaan asiaan jos saan What Darwin Got Wrong-kirjan joskus kouriini.

Obaman kristillisyys vaakalaudalla

USA:n uskonnollisten piirien oikealla reunalla ollaan paniikissa. Presidentti Obaman kaappimuslimius ei ollut tarpeeksi paha juoru presidenttikisan aikana, mutta nyt hän on tehnyt jotain joka paljastaa ei-valkoisen miehen olevan jotain muuta kuin täydellinen kristitty. Valkoinen talo otti vastaan - oikein punaisen maton kera - jumalankieltäjiä, eli The Secular Coalition for America ja pari muuta ateistien eturyhmää. Reilu ja tasapuolinen Hannity kertoo tarkemmin ensimmäisen minuutin verran.



Ateistit saavat sellaista kohtelua jota uskonnolliset järjestöt eivät ole saaneet. Äärioikeiston kommenteissa tapaamista kuvaillaan Obaman hallinnon ja ateistien uskonnonvastaisten viharyhmien tapaamiseksi. Pelkästään ateistiaktivistien kuuleminen on loukkaus kaikkia uskonnollisia ihmisiä kohtaan:

“Some of the people in this coalition believe the world would be better off with no Christians and no Jews and they aren’t shy about it. The fact that this meeting is happening at all is an affront to the vast majority of people of all faiths who believe in God.”


Toistaiseksi ei ole paljastunut, että tapaamisessa puhuttiin jumalanpalvojien vangitsemisesta tai Raamattujen polttamisesta. Sen sijaan agendalla oli lasten oikeudet, julistaminen armeijassa, ja muutenkin uskonnottomien ihmisten tasa-arvo.

God Hates Music Videos

Fundiksista on niin kovin helppoa tehdä pilaa ja parodiaa. Esimerkiksi tällainen sarkastinen musavideo, jossa raivoavan Jumalan sanaa ja "kuolemaa homoille" levitetään popin kautta.



Hahhah. Eihän kukaan oikea fundamentalisti ottaisi Michael Jacksonin lookkia ja biisiä homofobian levittämiseen.

WHAT? Tuo on oikeasti Westboro Baptist Churchin musavideo? Ja heillä on omat versiot mm. Lady Gagan Poker Facesta. Maailma on entistä hullumpi. Tai sitten tuo on juuri sellaista aktiviteettia, jolla paljastetaan ettei Westboro Baptist Church ole muuta kuin parodiaa fundamentalisteita? Mutta ketkä ovat niitä hulluimpia fundamentalisteja? Mitä voi enää ottaa vakavasti? Miksi haluan hypätä alas parvekkeelta?

GrrlScientistin kautta.

27.2.10

Pikku Cthulhun seikkailut

Opettavainen animaatio perheen pienille sieluilla, joiden mielenterveys on vielä ehjä.



Kiitos M. Ruususelle vinkistä.

Ekumeniaa voodoon ja kristittyjen välillä

Haitin tuhoisa maanjäristys jätti ikuiset jäljet kansaan. Miljoonat ihmiset ovat ilman kotia. Perheitä on palasina. Surulliset ihmiset hakevat tukea perinteistä ja uskonnosta. Perinteisiin kuuluu voodoo, joka on Haitin virallisesti tunnustettu kirkkokunta. Kuolleiden sukulaisten muistoksi järjestettiin muistotilaisuus. Seremonia pidettiin telttaleirin vieressä. Voodoopapit lauloivat ja kansa rukoili henkiä esiin. Siinä vaiheessa tilaisuuteen saapui reilu annos evankelisten ekumeniaa. Kristityt heittivät pastorin käskystä kiviä surutapahtumaan osallistuneiden päälle. Tietenkin voodoosymbolien päälle virtsattiin. Pyhä vesi taitaa olla kortilla Haitissa?



Nyt loppui se voodooilu!

Remakka ei tehnyt positiivista vaikutusta voodoouskonnon vakavasti ottavien johtajien parissa. Max Beauvoir on Haitin voodoouskonnon ylin johtaja. Hän on valmis julistamaan sodan.

26.2.10

Skientologit tekevät vastaiskun, toimittajien kautta

Skientologiajärjestö on kolmen vuosikymmenen ajan tapellut St Petersburg Times-sanomalehden kanssa. Viime vuonna kyseinen sanomalehti teki kolmiosaisen paljastuksen skientologiapomojen tekosista. Ex-skientologit kertoivat miten työntekijöitä oli pahoinpidelty pomojen toimistoissa. Poliisille ei kerrottu mitään. Ylin skientologi David Miscavige ei tykännyt artikkeleista ollenkaan. Hän muisti mitä L. Ron Hubbard oli sanonut:

"This is the correct procedure: Spot who is attacking us. Start investigating them promptly for felonies or worse using our own professionals, not outside agencies. Double curve our reply by saying we welcome an investigation of them. Start feeding lurid, blood sex crime actual evidence on the attackers to the press. Don’t ever tamely submit to an investigation of us. Make it rough, rough on attackers all the way."

---L. Ron Hubbard, Hubbard Communications Office Policy Letter, 25 February 1966


Ja

"When we need somebody haunted we investigate…When we investigate we do so noisily always."

---L. Ron Hubbard, MANUAL OF JUSTICE, 1959


Skientologien oma Freedom-lehti on jo vuosien ajan valittanut St Petersburg Times-lehden sanomisista. Ilman merkittäviä tuloksia. Miscavigella välähti ajatuskupla pään päällä. Ja siksi skientologit palkkasivat tunnettuja journalisteja tutkimaan St Petersburg Times-lehden tekoja.

Skientologien rahat kelpaavat Russell Carollolle ja Christopher Szechenyille. Russell on Pulitzer-voittaja. Christopher on voittanut Emmyn. Raportin tekoa valvoo ja toimittaa Steve Weinberg, joka on alan veteraaneja. Heidän tekemä raportti on varmasti asiallinen ja kohdallaan. Siksi heidän työsopimuksessa on pieni takaluukku, josta skientologit voivat livahtaa. Jos David Miscavige ei hyväksy raporttia, niin sitä ei tarvitse julkaista missään.

Columbia Journalism Review
on kerinnyt huomauttamaan, ettei skientologiajärjestön kaltainen taho ole paras mahdollinen työnantaja toimittajille. Skientologien maine toimittajien vainoamisessa ei ole kadonnut minnekään.

Ja taas, osa 26

Eräässä Australian pienessä katolisen kirkon seurakunnassa työskenteli pappi nimeltään Robert MacGregor Fuller. 54-vuotias mies koki selibaattivalan kovin ahdistavaksi. Robert purki paineita internetin välityksellä. Webbikameran edessä hän "stimuloi" itseään ja chätissä oli samaan aikaan 13-vuotias "Katie". Robert lähetti "Katielle" alastonkuvia itsestään. Onneksi tuo alaikäinen tyttö olikin poliisisetä. Pappi pidätettiin kun hän oli saapunut sovittuun tapaamispaikkaan "Katien" luo. Chätissä oli sovittu yhdynnän harrastamisesta.

Robert myönsi oikeudessa syyllisyytensä. Saatuaan tuomion hän selitti, että selibaatti oli ankara ja ahdistava käytäntö. Siksi hän päätyi fantasiaan alaikäisistä tytöistä.

Nyt yritetään selvittää onko Fullerin edellisissä seurakunnissa vaiettuja hyväksikäyttötapauksia.

Osaatko ratkaista Hämmästyttävän temppuni

Kerronpa näin lomaviikon päätepysäkin lähestyessä viimeisimmästä tempauksestani. Sain idean katsellessani Mentalistin ensimmäistä kautta dvd-maratoonina.

Facebookissa eräs ystävä kertoi yöllä statuksessaan:


Ja kaikki tahtoo... Ja kaikki tahtoo... Yhtä ainoaa.


Joka on tietenkin lainaus Samuli Edelmanin laulusta.

Odotin hetken. Sitten kirjoitin lainauksen toisesta Edelmanin biisistä statuksen kommentteihin:

Karavaanari, karavaanari on kaikkien kaveri.


Johon tuli heti vastaus:

Pyörii tällä hetkellä kohdasta 2:22 :D


Nimimerkki Aqua Fortis voi todistaa, että näin todellakin tapahtui. Mahdollisesti tuo ole epätodellinen hetki Edelmanin quottaajalle.

Miten tein sen?

Oikean vastauksen keksinyt voittaa kunniaa ja mainetta.

Olen taistelulajin suurmestari, tule seuraajakseni

Haluaisitko olla jonkin taistelulajin suurmestari? Se on todella helppoa. Perusta oma koulu. Nimeä itsesi koulun mestariksi. Haali opiskelijoita. Ole palvottu.

Näin nerokkaasti toimi mm. Mestari Chusan. Oikealta nimeltään tavallinen brittimies Pete Delane. Intoa täynnä oleva Delane päätti olla merkittävä mies. Hän perusti oman taistelulajikoulun vuonna 1979: Bushido Academy of Martial Arts. Tietenkin Delane hallitsee yksin koulunsa tällä hetkellä korkeinta Danin tasoa, eli level seiskaa. Samoin vain hänellä on erään kuolleen mestarin tiedot hallinnassa. Sekä sellainen zen-tietouden hallinta, joka saa oppilaat palaamaan aina uusille oppitunneille. Mutta mestari Chusan toistaa jatkuvasti oppilailleen, ettei raha ole tärkeää. Vain itsensä parantaminen ja taitojen hallinta.

Delane on karismaattinen johtaja. Opetus on hintatasoltaan ehkä ihan tavallinen verrattuna muihin taistelujalikouluihin. Mutta sen päälle tulee monta lisämaksua erilaisista lisäkursseista, jotka kasaantuvat. BAMAsta lähteneet oppilaat ovat julkaisseet kokemuksiaan netissä. Kurssimaksuista kertyi puntia jopa mestari Chusanin uuteen laivaan, mersuun ja Bentleyhin.

Vastaavia itsekoulutettuja taistelulajimestareita ihmetellään nerokkaasti nimetyllä Bullshido.netin foorumilla.

Taistelulajien jännittävään maailmaan mahtuu paljon mystiikkaa. Vain yhtenä esimerkkinä nämä "ilman kosketusta" tyrmäyksiä tekevät mestarit.



Kiai-hyökkäys:



Nämä mahtavat tyrmäykset toimivat kuitenkin vain silloin, kun vastapuolena on oman koulun oppilas. Kun vastassa on joku joka ei usko energiahyökkäyksiin, niin tulos on seuraavanlainen.



Kiitokset Swash/Buckling-blogille inspiraatiosta.

Homeopatia auttoi syöpäpotilasta

Englannin parlamentille suositeltiin homeopatian tuen lopettamista. Ei tarpeeksi lääketieteellistä näyttöä homeopatian toimimiselle. Päätös tuotti varmasti kylmää hikeä homeopaattien otsille.

Hätiin tulee kuin tilauksesta herkkä ja samalla rohkaiseva tarina naisesta. Gemma Hoefkensilla todettiin kasvaimia aivoissa. Ne olivat leviämässä selkärankaan asti. Lääkärit tekivät diagnoosin. Hoidoksi annettiin kemoterapiaa, joka (tietenkin) aiheutti vakavia oireita. Hiukset lähtivät päästä ja pahoinvointia. Hoito ei toiminut. Lääkärit totesivat, että Gemmalla on puoli vuotta elinaikaa. Gemma menetti uskonsa lääkäreihin. Hän päätyi homeopaatin luokse viimeisenä oljenkortena.

Ette millään arvaa mitä sitten tapahtui...



Gemma opiskeli homeopaatiksi ja myy palvelujaan. Ehkä BBC otti yhteyttä hoitoa antaneisiin lääkäreihin. Ehkä ei. Olisi kiva tietää tehtiinko väärä diagnoosi, tapahtuiko kasvaimille remissio, vai voiko sokeripilleri todellakin muuttaa kehon paranemisprosesseja näin ratkaisevasti.

BBC News tekee tutun objektiivisen ja tasapuolisen haastattelun, jossa homeopaatti & psykologi ovat vastakkain. Se on katselemisen arvoinen.

25.2.10

Dembski tajuaa ID:n ahdingon

IDeismin virallisena päätähtenä toiminut William Dembski on todennut blogissaan sen mitä kaikki muutkin ovat huomanneet. 20 vuoden aikana älykäs suunnittelu ei ole saanut aikaan merkittäviä edistysaskelia. Sen sijaan ID on tuottanut lisää vastustajia itselleen. Sitä ennen Dembski kirjoittaa ateismin ja evoluution välisestä yhteydestä. Ateismi vaatii evoluution faktaksi, siksi ateistit vastustavat niin kiihkeästi ID:tä. Jne. Kunhan jaksaa lukea bloggauksen loppuun asti, niin näkee tällaista tekstiä:

When I got into this business 20 years ago, I thought that any Christian (and indeed theist), given good evidence against evolution (again, a materialistic understanding of it) would be happy to trash it and move to some form of intelligent design (whether special creation or intelligent evolution). But that’s not happened. Theistic evolutionists now make common cause with atheistic evolutionists — specifically against ID. ID has become public enemy number one for both atheistic and theistic evolutionists (the recent spate of books by both sides confirms this point).


Dembski yllättyi siitä, että jopa kristityt panevat hanttiin ID:lle. Nämä teistiset evolutionistit tekevät yhteistyötä ateistien kanssa. ID:stä tuli molempien yhteinen vihollinen, toisin kuin Dembski luuli 20 vuotta sitten. Sen seurauksena akateeminen maailma on kaikkea muuta kuin ystävällinen älykkäälle suunnittelulle.

The practical effect of this is that not just the mainstream academy but the mainstream Christian academy (Wheaton College, Calvin College, Seattle Pacific University, etc. — most of the schools in the CCCU) have now closed their doors to ID and to hiring faculty that explicitly support it. We’re therefore on our own.


Jopa kristilliset opinlaitokset ovat sulkeneet ovensa ID:n nenän edessä. He eivät palkkaa avoimesti ID:tä tukevia opettajia. Dembskillä on kuitenkin vielä kourallinen uskollisia seuraajia joihin pitää valaa uskoa tulevaan.

This may seem like a bad thing (it sure would be nice to be invited to those wine-and-cheese parties at the Templeton Foundation), but I submit it is a good thing. It keeps us honest. We don’t have to play nice with Darwin because our livelihoods are at stake. Moreover, it will make the ultimate victory of ID all that much sweeter.


Toki tilanne näyttää toivottomalta: tieteellinen ID-tutkimus kumisee tyhjyyttä, tukijat kaikkoavat jopa kristillisistä kouluista, media ei enää esitä heitä tieteen suurena läpimurtona, lakiehdotukset evoluution "akateemisesta vapaudesta" eivät saa tuulta siipien alle, eikä nuorisoa kiinnosta ID-tutkimus. Juuri siksi älykkään suunnittelun Lopullinen Voitto on entistä mahtavampi!

ID näyttäisi hiipuvan asteittain samaan seurakuntaan epämääräisten pseudotieteiden joukkoon. Tietenkään johtohahmot eivät näe miten laiva vuotaa, vaan julistavat vastustajien lopullista tappiota vielä kölin kolahtaessa pohjaan.

Kaunis missi päältä, ruma sisältä (päivitetty)

Miss Beverly Hills 2010 Lauren Ashley on ulkonäöltään ihan ok, keskitasoa. Ashley on harras uskovainen ja ottaa Raamattunsa mustavalkoisena. Siksi samaa sukupuolta olevien avioliitto on ehdottomasti huono juttu. Jopa niin huono juttu, että Ashley siteeraa Vanhaa testamenttia:

"The Bible says that marriage is between a man and a woman. In Leviticus it says, 'If man lies with mankind as he would lie with a woman, both of them have committed an abomination. They shall surely be put to death and their blood shall be upon them.'


Ashley uskoo, että Jumala tietää parhaiten mikä on ihmisen paras pariutumismuoto. Jos Jumalaa määräsi homostelusta nirrin pois, niin asia oli erittäin vakava. Siksi kristityt saavat päättää ketkä saavat mennä naimisiin. 23-vuotias missi osallistuu Miss California-kisaan. Hän ei ole huolissaan konservatiivisistä kommenteistaan. Onhan missillä homoseksuaaleja ystäviä.

---------------------------

Missi Ashley selittää sanomisiaan. Hän ei tietenkään peru mitään, vaan selvittää väärinkäsityksiä. Toimittaja hoksasi kysyä Ashleyltä mitä se hänen lainaamansa Vanhan testamentin kohta tarkalleen oikein kertoi homoudesta.

View more news videos at: http://www.nbclosangeles.com/video.



Do you know that passage?

I do.

What does it say?

... I don't, umm. It's in the Leviticus.




Onneksi Ashley ei ota sitä kohtaa kirjaimellisesti totena, vaan perustana hänen suhtautumiseen ei-heteroja kohtaan.

24.2.10

Media ja merkittävän skuupin hankinta, osa 2

Aihe ei olisi noussut tarpeeksi kiinnostavaksi ellei Daily Mail olisi julkaissut mielenkiintoista tulkintaa professori Phil Jonesin haastattelusta. Jones oli CRU-tietomurron keskipisteessä. Otsikko iskee silmille:

Climategate U-turn as scientist at centre of row admits: There has been no global warming since 1995


Jonathan Petre kirjoitti yhteenvedon Jonesin haastattelusta, joka tehtiin BBC:lle. Tätä daily Mailin artikkelia alettiin tyrkyttämään keskustelupalstoilla ja blogeissa. "Nyt se varmistui, tutkija totesi että ilmastonmuutos on huijausta" "Ilmasto ei ole lämminnyt sitten 1995!" Ja monet muut variaatiot.

Jotta saisimme selkoa siitä miksi Jones on päätynyt näin radikaaliin poikkeamaan ilmastouskonnon tärkeästä dogmasta. Daily Mail on tunnettu yliampuvista otsikoistaan. Raju lööppi vetää enemmän lukijoita kuin tylsän asiallinen. Siksi vaivauduin käymään alkuperäisen BBC-haastattelun äärellä.

Ilmastotieto-blogissa selvitetään tarkemmin mistä oikein on kyse. Kysymykseen ei voi antaa yksinkertaista vastausta.

Daily Mailin alta ilmestyi muita esimerkkejä. Räikeimpänä tiedemaailman skandaalia hehkuttanut tiedetoimittaja Jonathan Leake. Hänellä on historiaa epätarkkojen lainauksien ja suorastaan ristiriitaisten sanojen tunkemisesta haastateltujen suihin. Vuonna 2004 Leake kirjoitti The Sunday Timesiin pienen jutun siitä kuinka astrologia sai yllättävää tukea tiedemiehiltä.

However, Seymour’s theories won qualified support from an unexpected source. Richard Dawkins, professor for the public understanding of science at Oxford University, who once suggested that astrologers be prosecuted under the trades descriptions act, said that although he had not read the book Seymour’s ideas sounded interesting.


Kauhistus!!! Skeptisyyteni rapisee ytimiin asti! Herjausta epäilyksen evankeliumia vastaan! Miten Dawkins on voinut sanoa jotain tuollaista? Sieluttomuuteni onneksi Dicky-D kirjoitti Mitä HELVETTIÄ?-tyylisen vastineen Leaken jutusta.

"No. I most emphatically did NOT give my support to Percy Seymour. I was telephoned by a journalist called Jonathan Leake from the Sunday Times who asked me for a comment on Seymour’s book. I said I hadn’t read it, and therefore could not comment. Leake then read me part of the jacket blurb, which said something about magnetic fields before birth having an influence. I said something sarcastic like, “Well, that’s very interesting, no doubt, but what the hell has it got to do with astrology?” The next thing I knew, the newspaper quoted me as ‘supporting’ Seymour by saying his work was ‘interesting’. I am furious about this gross misrepresentation, and you may publish my disclaimer, if you wish."


Deltoid-blogissa on koottu monta esimerkkiä Leaken ilmastonmuutosta käsittelevistä virheistä. Kerta toisensa jälkeen tutkijat ovat joutuneet oikaisemaan Leaken esittämiä väittämiä heidän puheista.

Ilmiö kiinnitti Tim Lambertin huomion, kun Leaken tulkinta vuoden 2007 IPCC:n raporttien sisällöstä ei tuntunut millään menevän oikein. Ei edes sen jälkeen kun papereita tehneet tiedemiehet ilmoittivat Leakelle mistä oikeasti oli kyse. Esim. Amazonin sademetsien haavoittuvaisuuteen liittyvät tiedot olivat Leaken artikkeleissa "väärin." IPCC:n raporteissa olisi siis virhe (mitä siellä onkin, mutta se on eri juttu). Kyseisen paperin Natureen kirjoittanut Dan Nepstad lähetti korjauksen Leakelle. Tutkimus oli ihan oikeaa tiedettä, eikä jonkun sademetsien suojelusta huolestuneen ympäristöpiirin julkaisu. Virhe oli viitteissä.

Leake sai korjauksen eteensä ennen jutun julkaisua, mutta sitä ei vain jostain syystä vaivauduttu huomioimaan. Sunday Times joutui julkaisemaan korjauskirjeitä. Leake sai ennen tarinan julkaisua tiedon IPCC:n raportin Amazon-metsän luotettavuudesta kolmesta eri lähteestä. Kuitenkin hän päätti esittää, että tuo raportin kohta oli "Bogus."

Jonathan Leaken parivaljakkona ilmastonmuutosskandaaleissa toimii David Rose. Rosella on ollut samanlainen taktiikka lainauksien kirjoittamisessa.

Muutenkin ilmastoskeptikoiden puheissa kiertää huonoja lainauksia. Sir John Houghtonin oli mukana perustamassa IPCC:tä. Vuonna 1994 hän kirjoitti Global Warming, The Complete Briefing-kirjan. Siinä Houghton kommentoi ihmisten pelottelun tärkeydestä:

"Unless we announce disasters, no one will listen."


Ellemme julista katastrofeja, kukaan ei kuuntele. Näin ilmastouskovaiset alarmistit pelottelevat kansaa ilmastoverojen maksajiksi. Ainoa ongelma onkin siinä, ettei Houghton koskaan sanonut tai kirjoittanut tuollaista. Lainausta löytyy kuitenkin ympäri internettiä.

Tämän takia en lähde heti täysillä mukaan, kun lehdessä paljastetaan uusin ilmastogate.

23.2.10

Media ja merkittävän skuupin hankinta, osa 1

Tiedeuutisten kertominen ei ole entisensä. Ilmastonmuutosskandaalin lööpit ovat enimmäkseen kohdallaan, mutta CRU-tietomurron jälkeen ilmapiiri on muuttunut. Nyt toimittajat ovat haistaneet verta. Melkein heti tietomurron jälkeen televisioon ja kolumneihin ilmestyi juttuja siitä miten suuri ilmastonmuutoshuijaus oli paljastunut. Päätin kuitenkin kärsivällisesti odottaa tietoja siitä mitkä CRU:n tieteelliset tutkimukset olivat vääristeltyjä papereita. Sitä tietoa odotellessa voinkin kirjoittaa miten brittimedia on vuosien aikana rakentanut skandaaleja otsikoihinsa.

Ensimmäisenä MRSA-sairaalabakteerin jatkuva löytäminen kaikkialta sairaaloista. Ilmiön nosti tahtomattaan esiin Australian Broadcastin Company tehdessään 60 minutes ohjelmaan paljastusskuupin kahden sairaalan puhtaudesta. Soluttautuneet toimittajat pyyhkivät näytteitä puhelimista, hissinnapeista ja ovenkahvoista. Näytteet lähetettiin Britanniaan. Tutkimuksissa selvisi että sairaaloissa oli hälyttäviä MRSA-pitoisuuksia. ABC:n ohjelma tarjosi sairaaloille tilaisuuden esittää vastalauseen. Sairaalat tutkivat samat kohdat omien labrojen kautta. He eivät löytäneet MRSA-bakteereita. Sen sijaan löytyi tavallisia bakuja. Tasapuolisuuden nimissä ABC:n ohjelman lopussa juontaja totesi lyhyesti, etteivät kyseiset kaksi sairaalaa luottaneet ohjelman tilaamien testien laatuun. Ohjelmassa ei kerrottu kuka teki testit ABC:lle.

Näytteet lähetettiin mikrobiologi ja MRSA-ekspertti Chris Malyszewiczille. Hän teki testit Chemsol Consulting-firmassa. Toiset toimittajat päättivät lähteä leikkiin mukaan. Pian brittilehdistön skandaalihakuiset toimittajat lähettivät Malyszewiczille näytteitä saarivaltion sairaaloista. Ja kas kummaa, sairaalat olivat täynnä MRSA-bakteereita! News of the World, The Sunday Mirror, The Daily Mirror, The Sun, The Observer ja pari muuta lehteä varoittivat kansaa. Joskus pari toimittajaa lähetti näytteitä testattavaksi toisiin laboratorioihin. Silloin tulokset olivat negatiivisia. Onneksi toimittajat osasivat neuvoa kollegoitaan oikean firman luokse: Chemsol. Taas saatiin huolestuttavia lukuja sairaalabakteereista. Tappava bakteeri murhaa perheesi, jne.

Tietenkin sairaalabakteeri on oikea ongelma, mutta lööppien tarjoama versio oli ristiriidassa monien laboratorion tekemien kokeiden kanssa. Sairaaloiden tekemissä testeissä ei päästy millään samoihin huolestuttaviin arvoihin. Edes parhaimmilla PCR-tekniikoilla ei saatu esiin MRSA-bakteereja samaan tahtiin kuin Chemsol. Chemsol Consulting-firman tekemissä testeissä paljastui pitoisuuksia jotka eivät voineet pitää paikkaansa.

Mistä oikein oli kyse?

Chris Malyszewicz on ilmiön keskipisteessä. Chemsol Consulting-firma ei ollut valtuutettu laboratoria. Sen tutkimustilat oli rakennettu puutarhavajaan Chrisin takapihalle. Malyszewicz oli saanut tohtorin tittelin eräältä kirjekurssilta Amerikkalaisesta laitoksesta, joka ei ollut valtuutettu paikka mikrobiologian, tai minkään lääketieteellisen asian suhteen.

Monet tohtorit kertoivat suoraan toimittajille, ettei Chrisillä ollut tarvittavaa ja pätevää koulutusta tai tiloja tehdä näitä testejä. Lisäksi toimittajille huomautettiin, että Chemsol Consulting myy sairaalabakteerien desinfektioaineita kätevissä paketeissa. Nämä paketit olivat firman suurin myyntituote. Tohtoreita ei kuunneltu. Sen sijaan Chris sai nimensä eteen nuo vaikuttavat tittelit kuten "MRSA-ekspertti."

Pari vastuullista tohtoria halusi tutustua Chrisin laboratorioon. He pääsivätkin tarkastelemaan puutarhavajaa. Tyrmistyneenä he päättivät kirjoittaa varoittavan artikkelin Chemisol Consulting-firman pätevyydestä. Sitä ennen Sunday Mirror kerkisi kirjoittamaan Chrisin puolustuspuheen. Siinä syytettiin terveysministeri John Reidiä viattoman mikrobiologin vainoamisesta, jotta sairaaloiden järkyttävä MRSA-tilanne ei tulisi julkisuuteen. Tohtori Malyszewicz voivotteli sitä kuinka asiantuntijat olivat kysyneet kauheasti kysymyksiä hänen kehittämästä menetelmästä ja koulutuksesta. MRSA-tukiryhmän johtaja Tony Field esitti samassa artikkelissa paheksuntansa siitä miten terveysviranomaiset yrittävät vaientaa sankarin.

Sama ilmiö toistui muissa lehdissä. Nyt terveysviranomaiset olivat pahiksia, jotka halusivat hiljentää potilaiden turvallisuudesta huolissaan olevan tohtori Andrew Wakefi.... Chris Malyszewiczin.

Asiantuntijat, jotka olivat saaneet oikean koulutuksen ja työskentelivät oikeissa laboratorioissa, yrittivät kertoa toimittajille mistä oikeasti oli kyse. Sen sijaan heistä tehtiin salamyhkäisiä vainoajia. Mutta Malyszewiczin nimi poistui otsikoista ja MRSA-kohu laantui. Sen jälkeen kun hän kuoli auto-onnettomuudessa.

Tämä ja muuta brittimedian skandaalinhakuisesta urasta selviää mm. Ben Goldacren Bad Science-kirjasta.

Seuraavassa osassa näytteitä siitä miten ilmastogatessa on mukana lehdistögatea. IPCC:n julkaisut eivät olekaan olleet 100% täydellisiä, joten ilmastonmuutos ei voi johtua ihmisestä. Näin ainakin brittimedia on väittänyt viime viikkoina.

Ugandan homolain uusi puolustaja löytynyt

World Net Daily on riippumaton konservatiivinen uutislähde. He osaavat olla rohkeasti kristillisen vakaamuksen puolella silloin kun liberaalit yrittävät tukahduttaa ihmisten oikeuksia. WND pitää huolen, että Barack Obaman presidentinvirkaepäilyt ja syntymäpaikan teorisointi saavat äänen. Heillä on myös kolumnisti Molotov Mitchell, joka ei epäröi puolustaa Ugandan homolakia.



Haluaisin uskoa, että tuo on vain parodia fundamentalistin palopuheesta.

Aamulehti yllätti, samoin Britannia

En ollut ollenkaan valmistautunut tällaiseen ilmiöön. Suomalainen sanomalehti uutisoi Suomeen tuotavaa homeopatian rahastuskampanjaa. Mutta rationaalisuuteen perustuvalla näkökulmalla.

Homeopaattien hurja väite: Homeopatia parantaa aidsia!

Seppo Roth kirjoittaa Positivite health in Africa-gaalan saapumisesta. Sen päälle kertaus tieteellisestä näytöstä homeopatian toimimiselle. Kasvoilleni levisi mairea hymy kun luin tuota Aamulehden sivua. En voi uskoa että mikään uutinen voi päihittää tätä tällä viikolla.

Hauskinta on lukea uutisen kommenteista, kuinka jutusta heijastuu toimittajan puolueellinen kanta, se on mielipidekirjoitus, ja kuinka lääketehtaat rahastavat ihmisillä. Joten loogisesti vastaus on sairaille jaettava taikavesi? Lääketeollisuuden korruption (joka on ihan oikea ilmiö, btw) osoittelu ei poista homeopatian ongelmaa: se ei toimi kuten luvataan.

Sitten vielä toinen positiivinen yllätys.

Britannian parlamentti suoritti tutkinnan homeopatian toiminnasta ja siitä kannattaako sitä tukea veronmaksajien rahoilla. Asiaan perehtyi Science and Technology Committee. Ratkaisu tehtiin maanantaina. He haastattelivat homeopaatteja, homeopaattisten tuotteiden valmistajia, lääkäreitä ja homeopatian kriitikoita. He pyysivät parhaat mahdolliset tieteelliset näytöt homeopatian toimimiselle. Kaappien kätköistä löytyi ala-arvoista kamaa ja nekin esitettiin positiivisessa valossa, vaikka itse tutkimuksia tehneet olivat eri mieltä homeopaattien kanssa.

Tuomio: Homeopatia on humpuukia, eli se ei toimi lumevaikutusta paremmin. Homeopatiaa ei tuettaisi terveydenhuollon rahoilla. Koska tutkimuksia on tehty laajalti, ja jopa parhaimpien mahdollisten tutkimusten kautta, ei homeopatia enää ansaitse uusia tutkimuksia. Se pitäisi heittää samaan romukoppaan korvakynttilöiden kanssa.

Britannian hallitus ei ole vielä ilmaissut miten komitean suosituksiin reagoidaan. Sillä välin homeopaatit ravistavat nyrkkejään ja huutavat "Salaliitto!" Mutta komitean päätös rakentuu pääosin juuri homeopaattien omien höpinöiden päälle.

Paratiisissa on kuitenkin vielä ongelmia. Aqua Fortis lähetti tästä vihjeen. Homeopaatit eivät ole tyrkyttämässä taikavettään vain Afrikan kärsiville. He ovat matkustaneet Haitin tuhoalueelle. Aivan. Homeopaatit ilman rajoja-järjestö lähetti työntekijöitään Haitiin. Homeopaatit kävivät hoitamassa peräti 2000 potilasta.

The group, composed of Helen Hardinge-Field, Nancy Eos, Lauri Grossman, Tom Namaya and Michael Samaroo, in addition to Sushila, treated patients from 6 a.m. until late afternoon. Common ailments included burns, physical trauma and injuries, fear, dizziness, headaches, urinary tract infections, eye problems and dehydration. Hunger was an underlying factor. There is grave concern that with the onset of the rainy season, there will be a great need for remedies to treat dengue, malaria, cholera and other tropical diseases.


Malaria, kolera ja pahat kuumetaudit kuriin homeopatialla maassa jonka terveydenhuolto on raunioina?



Järjestö tarvitsee vapaaehtoisia ja tietenkin rahaa. Teethän eettisen ratkaisun, etkä anna heille mitään.

21.2.10

L. Ron Hubbardin seikkailut seksimagian maailmassa

Skientologit palvovat L. Ron Hubbardia uutena messiaana. Hubbard on heidän julkaisuissaan rohkea sotasankari, visionäärinen tiedemies ja seksikäst tutkimusmatkailija. Kaikki tietenkin potaskaa. Ulkopuolisille ja ala-arvoisille skientologeille täytyy antaa mielikuva menestyksestä. Kun tämä mielikuva on uhattuna, niin skientologit komennetaan suojelutehtäviin. L. Ron Hubbardin uran alkupuolella hän osallistui Aleister Crowleyn maagisiin rituaaleihin vuonna 1946. Temppuja tehtiin Yhdysvalloissa, jossa tiedemies John Whiteside Parsons pyöritti haarakonttoria Crowleyn puolesta. Maagisiin rituaaleihin tarvittiin halukkaita naisia. Rituaaleissa harrastettiin seksiä, jossa luotiin vertauskuvauksellisia lapsia henkimaailman sfääreissä. Henkiolentoja ohjattiin naisten kohtuihin.

Tähän piiriin ilmestyi L. Ron Hubbard. Parsons kuvaili Ronia kirjeessään Crowleylle:


"He (Hubbard) is a gentleman, red hair, green eyes, honest and intelligent and we have become great friends. Although he has no formal training in magic he has an extraordinary amount of experience and understanding in the field. Ron appears to have some sort of highly developed astral vision. He describes his angel as a beautiful winged woman with red hair whom he calls the Empress and who has guided him through his life and saved him many times." [...] "He is in complete accord with our own principles. I have found a staunch companion and comrade in Ron."


Ystävyys joutui koetukselle kun Ron ja Parsonin tyttöystävä Betty ihastuivat toisiinsa. Kaiken aikaa jatkuivat taikasauvojen heiluttelu ja esoteeriset yhdyntärituaalit. Henkiolentojan kutsuminen onnistui aina vaan paremmin. Parsons kirjoitti näistä tiedoista Babalonin Kirjan, jota ei pysty tulkitsemaan ymmärrettävällä tavalla ellei hallitse kultin omaa kieltä. Tietoa näistä oudoista taikarituaaleista ja siitä miten L. Ron Hubbard sekaantui asiaan pulpahti pinnalle vuoden 1969 lokakuussa, kun The Sunday Times julkaisi asiasta artikkelin. Alexander Mitchell kirjoitti The odd beginning of Ron Hubbard’s career tekstin, joka tietenkin herätti skientologien huomion. Skientologit eivät heti suoraan kieltäneet L. Ronin jänniä seikkailuja magian maailmaan. Sen sijaan he esittivät hyvän tekosyyn. L. Ron oli Yhdysvaltojan hallituksen salainen agentti, joka lähetettiin ottamaan selvää Crowleyn kultista ja tuhota se. Sunday Times julkaisi skientologien tiedotteen joulukuussa.

Parsonsin kirjoittamat Babalon-tekstit olivat tallessa Warburg instituutin kirjastossa. Tekstien omistajan kuoleman kuoleman jälkeen ne sinetoitiin 25 vuodeksi. Kuin tilauksesta nämä tekstit tulivat julkisiksi tammikuussa 2010. Toistaiseksi kukaan ei ole laittanut niistä selostusta nettiin. Varmasti tulossa on hekumallista kamaa.

Aina kun skientologiajärjestön kannalta noloa materiaalia tulee julkiseksi, niin skientologeja marssitetaan hankaloittamaan tiedonsaantia. Näin tapahtui Los Angelesissa 1985, kun oikeudenkäynnissä julkaistut dokumentit tulivat kaikkien halukkaiden luettaviksi. Paikalle ilmestyi kuin tilauksesta 1500 skientologia, jotka tukkivat papereiden tilaustiskin. Onneksi pari toimittajaa pääsi läpi. Kansa sai tietoa Xenusta, 75 miljoonaa vuotta sitten tapahtuneesta scififantasiasta ja thetaneista. Kaikki skientologien "uskonnon" keskeisiä oppeja, kunhan on maksanut tarpeeksi.

Ilmiö ei ole vain Yhdysvaltoihin keskittynyt kampanjointi. Dokumenttien saamisen hankaloittamista tapahtui mm. Ruotsissa 1998. Zenon Panoussis julkaisi skientologien salaisia papereita alt.religion.scientology-uutisryhmässä. L. Ron Hubbardin oppien mukaan hänet julistettiin SP:ksi, eli Suppressive Person. Tällaisia ihmisiä sai ja piti vainota, jotta kritisoiminen loppuu. Zenon kuitenkin hallitsi pari lakitemppua. Hän antoi oikeudenkäynnin käsittelyyn skientologien satoja salaisia dokumentteja. NOTs, eli New Era Dianetics for Operating Thetans, on kehittynyttä skientologien tekniikkaa. Ruotsissa pidetyssä oikeudenkäynnissä päätettiin, että paperit ovat julkisia. NOTseja saisi lukea, kunhan tilaa ne parlamentilta. Skientologit yrittävät hidastaa prosessia sen verran kun osaavat. Yksi skientologi ilmestyy aamulla toimistoon jossa dokumentteja säilytetään. Hän tilaa itselleen dokumenttien kansion. Sitten niitä "opiskellaan", jotta kukaan muu ei pääse lukemaan miten skientologit manaavat thetaneja pois. Strategia on vaan sen verran huono, että jokainen voi tilata oman kopion dokumenteista, kunhan maksaa postimaksut, ellei sitten hae kopioita suoraan tiskiltä. Jostain syystä kopioita aina välillä varastettiin, mutta onneksi alkuperäiset paperit pysyivät turvassa.

Tietenkin skientologiajärjestö yritti hartaasti muuttaa oikeuden päätöstä dokumenttien julkaisusta. Skientologit kampanjoivat jopa Ruotsin perustuslain muuttamisen puolesta, jotta paperit saataisiin salaisiksi. Turhaan.

Holy smoking Jesus, Batman!

Taas uutisia Intiasta. Koulujen oppikirjoissa valistettiin oppilaita vinokirjoituksen saloista. I-kirjaimen kohdalla käytettiin sanaa idoli. Tätä esitettiin kuvalla, jossa Jeesus ottaa lunkisti. Herralla on kädessä rööki. Toisessa tassussa oluttölkki. Enimmäkseen kristillisessä osavaltiossa (70 % kansalaisista) närkästyttiin oppikirjan sisällöstä. Opetusministeri Ampareen Lyngdoh totesi oppilaiden menneen ihan shokkiin kuvan takia. Oppikirjan kustantaja laitettiin heti boikottiin.

Olen aivan samaa mieltä. On erittäin vaarallista, että Jeesuksesta annetaan rento ja cool käsitys nuorille. He voivat innostua kristinuskosta entistä enemmän.



The Lord abides, man.

Sana sunnuntaille: Yksityisyys

Homoseksuaalisuuden uhkakuvista ei voi koskaan puhua liikaa. He haluavat värvätä meidän lapset. He vievät meidän naiset ja miehet. He haluavat sisustaa kotimme. Myrkyttävät juomamme. Mikään ei ole pyhää näille seksuaalisuuttaan räikeästi heiluttaville ei-heteroille.

Uusi todiste siitä miten homoseksuaalisuutta tungetaan meidän rehtien heterojen kurkusta alas tulee Intiasta. Siellä sentään osataan vastustaa Gay agendaa. Eräs muslimiyliopiston professori lähestyi eläkeikää. Kuin pienenä lähtiäislahjana professori päätti uhmata moraalisia ihmisiä. Hän altisti opiskelijat, yhteisön ja kaupungin homoseksuaalisuudelle. Luonnoton tapahtuma tallennettiin videokameralle. Video näytettiin yliopiston johtajille. He ottivat professoriin yhteyttä. Professori katui törkeää tekoaan, ja päätti hyväksyä viraltapanon.

Professori otti opikseen virheestään.

Toki homouden puolustajat vetoavat lieventävään asianhaaraan. Eihän professori kuvannut aktiviteettejaan, eli kahden aikuisen yksimielistä peuhaamista pedissä, vaan joukko opiskelijoita piilotti hänen asuntoon videokameroita. Mutta jos he eivät olisi tehneet sitä, niin homoprofessori olisi päässyt turmeleen opiskelijoita vielä pidempään. Yksityisyys? Hei, tässä oli kyse luonnottoman ihmisen elämisestä kunniallisten ihmisten keskuudessa.

Ihmisten yksityisyys ei ole tärkeä, jos uhattuna on käsitystä siitä mikä on kunniallista. Näin todistettiin myös heterojen maailmassa, kun nuoripari päätyi ongelmiin. Syynä moraalittomuus. He olivat syyllistyneet karmeaan tekoon hormonien hyrrätessä. Myös tämä irstas aktiviteetti saatiin nauhoitettua valppaiden opiskelijoiden toimesta. Joku otti kännykameralla kuvaa siitä miten 18-vuotias tyttö ja hänen 27-vuotias poikaystävä pussailivat. Videoklippi ladattiin nettiin. Rakastavaisten esiaviollinen synti sai kuitenkin onnellisen lopun. He hirttivät itsensä, joten yhteisön osoittama halveksunta laantui heti alkuunsa. Näin perheiden kunniaa varjeltiin liialta häpeältä. Huolestuttavana uutisena koulu kuitenkin kielsi kännyköiden käytön. Miten me nyt saamme tietää siitä ketkä styylaavat kenenkin kanssa? Sillain syntisen sopimattomasti?

Onneksi Philadelphian viranomaiset osaavat valvoa oppilaita. Koululaiset saavat omat kannettavat tietokoneet. Näin he pysyvät ajantasalla tietotekniikan jännittävässä maailmassa. He pääsevät käsiksi koulun oppimateriaaleihin myös kodeistaan. Oppilaat ja heidän vanhempansa eivät vain olleet tietoisia siitä miten tieto kulkee molempiin suuntiin. Koulu valvoo lapsia tietokoneiden webbikameran kautta. Tietokoneisiin piilotettu vakoiluohjelma mahdollistaa kameran käynnistämisen käyttäjän huomaamatta. Asia selvisi kun yksi oppilas sai huomautuksen apulaisrehtorilta. Poika oli käyttäytynyt sopimattomasti kotona. Siitä oli peräti valokuvatodiste, jota näytettiin vanhemmille. Kuva oli napattu tietokoneen kameralla.

Tietenkin joku aikuinen opettaja voi näin vakoilla kuinka alaikäinen lapsi riisuu vaatteita ennen nukkumaanmenoa, mutta se on pieni hinta verrattuna siihen, että lapsi voi käyttäytyä sopimattomasti omassa huoneessa. Eihän yksityisyys voi olla niin tärkeä asia? Nuoret katsovat Big Brother-sarjaa ja haluavat olla mukana julkkiksina. Kouluhan vain edisti heidän haaveitaan.

20.2.10

Luomistiede etenee

Kreationismi.fi on ollut hiljaa pari kuukautta. Matti Leisolan ID-blogi on yhtä rauhallisessa horroksessa. Ehkä tämä johtuu pelkästään tutkimustyöhön keskittymisestä.

Onneksi suuressa maailmassa tehdään radikaaleja edistysaskeleita luomistieteessä. Fossiilistossa paistavat massiiviset sukupuutot voivat laittaa fiksuimmatkin ihmiset pohtimaan. Evolutionisteiltä tulii uusi teoria kerran vuodessa, joten niihin ei kannata luottaa. Merkittävimpänä kysymyksenä: Miksi juuri dinosaurukset kuolivat sukupuuttoon? FakeNews.com uutisoi läpimurrosta. Nyt kreationisteilla on selitysvoimainen ja täysin tieteellinen teoria. Sen nimi on Intelligent Recall-teoria. Siinä sukupuutot selitetään Jumalan suorittamalla laatuvalvonnalla.

“From time to time God reviews his creations (products), and he may decide to recall some of them after the review, which causes that particular creation (species) to go extinct. It’s tough, but it’s God’s will.” declared leading creationist Rich Hawkins, hoping that the theory will put an end to all kinds of speculations going on over dinosaur extinction.


Kaikki eivät kuitenkaan ole iloisia uudesta teorista. Luonnonsuojelijat ovat huolissaan. Heidän kampanjoita ei ehkä enää oteta vakavasti, jos sukupuutot nähdään osana Jumalan suurta suunnitelmaa ja laaduvalvontaa.

19.2.10

Tulin ulos kaapista

Tammikuun viimeisinä päivinä paikallislehdessä Akaan seudussa oli erittäin tärkeä artikkeli. Minun haastattelu, otsikolla "Uskomatta onnellinen." Sain kutsun tulla rupattelemaan bloggaamisesta ja uskonnottomasta elämästä. Ei sinällään mitään erikoista. Katsaus siihen miten Facebook, Twitter ja muut sosiaaliset mediat toimivat tiedonvälityksessä. Harrastuksistani. Tietenkin blogini nimi mainitaan jutussa. Selitin miksi paholaisen asianajaja ei liity saatananpalvontaan, vaan tulee katolisen kirkon advocatus diaboli-termistä. Lukijat oppivat miksi aloitin bloggaamaan päivittäin. Paljastin maailmankatsomuksestani sen verran, että se pohjautuu enemmän tieteeseen kuin teelehtiin. Skeptikko-lehteen kirjoittamani pakinat saivat hieman ilmaista mainosta. Myös ateismini paljastui kotikaupungille. Uskonnoton elämä taisi olla kiinnostava poikkeus paikkakunnan ihmisille. Saan elämän merkityksen jostain muusta kuin yliluonnollisen olennon palvomisesta. Suosittelin tieteen tekemisen opettamista ja kriittisen ajattelun alkeita kouluissa eikä pelkkää faktatiedon ulkoa muistamista. Ei sinällään mitenkään radikaali haastattelu. Ainakaan minun mielestä.

Toijala on pieni paikkakunta. Täällä ei saisi olla mistään mitään mieltä ihan avoimesti, ettei vain loukkaa jotain asiakasta. Vaikka uskonto tai politiikka ei tule esiin päivittäisessä keskusteluissa. En ymmärrä tuota hiljaisuuden lakia.

Positiivista alautetta annettiin pari kertaa työpaikallani, kun asiakkaat kehuivat kansikuvapoikaa. Joku jopa sanoi suoraan äidilleni, että hänellä on fiksut lapset. Sitten oli se yksi tapaus, jonka aikana minulle selitettiin Jeesuksen rakkaudesta.

Vanhempi herrasmies ilmestyi työpaikalle. Hänellä oli mukana hengellisiä runoja. Sain kuulla, että lehdessä ollut artikkeli oli todella surullista luettavaa. Olihan otsikko aika svengaava: "Paholaisen asianajaja asuu Akaassa." Minulta kysyttiin olinko perehtynyt Raamattuun. Olin myös aikaisemmin kuullut, että Jeesus rakastaa minua. Jumalankieltäminen oli tietenkin minun oikeus vapaassa maassa, mutta minua pyydettiin harkitsemaan uudelleen. Voisin vielä tehdä Oikean valinnan elämälläni. Hän selitti kuinka oli kokenut ihmepelastumisia elämänsä aikana. Juuri sellaisia jotka olisivat voineet sattumalta mennä toisin - kuten niin monella asiat menevät - tai johtuivat opiskelunsa suorittaneista lääkäreistä. Lähtiessä herrasmies ilmoitti, että hän rukoilisi puolestani. Kiitin häntä.

Vuoropuhelu oli ystävällistä. Puheista jäi kuitenkin sellainen vaikutelma, että en ole kunnon ihminen. Erikoinen. Erilainen. Väärässä. Paholaisen pauloissa.

Eikä se haittaa minua. Onhan eräs vanha jehovantodistajapariskunta käynyt jättämässä luettavaa parin vuoden ajan. Yrittäneet myös saada minua pohtimaan miten uskonto voisi auttaa. Toistaiseksi ilman tuloksia. Pärjään ihan hyvin ilman sitä.

Kuitenkin olen tyytyväinen siitä että menin haastateltavaksi. Ainakin muut Toijalan ateistit ja skeptikot tietävät etteivät ole yksin. Vaikka eihän tällä asialla ole mitään merkitystä päivittäisessä elämässä. Paitsi niille jotka haluavat pelastaa kadotettuja sieluja.

Wakefieldin alamäki kiihtyy

Lancet perui lopullisesti kuuluisan MPR-rokote ja autismi vihjailu-tutkimuksen. Kehuttu apinatutkimus seurasi perässä. Sitten Wakefieldin tutkimuksissa käyttämät metodit tuomittiin epäeettisiksi General Medical Councilin toimesta. Rokotepelottelijoilta tuli tutut selitykset salaliitosta ja Isojen lääketehtaiden tekemästä vainosta.

Oracin kautta tuli vastaan juoru siitä miten Andrew Wakefieldin tukijoukoissa reagoidaan. Teksasissa toimiva Thoughtful House-järjestö on pitänyt Wakefieldiä kirjoilla tutkijana. He pyrkivät parantamaan lasten autismia. Nyt Wakefiedlin nimi on kadonnut listalta. Hän oli yksi alkuperäisistä Thoughtful Housen perustajista.

Virallista selitystä odottaessa voi miettiä miksi Wakefield poistui näyttämöltä. Alkoivatko Teksasin terveysviranomaiset kysellä Thoughtful Housen perään?

Times Online uutisoi tapahtumasta.

Thoughtful House said today that Dr Wakefield had left his post, with an annual salary of $270,000 (£170,000), “voluntarily” to avoid tarnishing the clinic by association. However, there were suggestions of a disagreement with some board members, who felt that his position was untenable.

“The needs of the children we serve must always come first,” the clinic said in a statement. “All of us at Thoughtful House are grateful to Dr Wakefield for the valuable work he has done here.

“We fully support his decision to leave Thoughtful House in order to make sure that the controversy surrounding the recent findings of the General Medical Council does not interfere with the important work that our dedicated team of clinicians and researchers is doing on behalf of children with autism and their families.”

18.2.10

Joka vitsaa säästää, se lapsensa eloon jättää

Surullisia uutisia Yhdysvalloista. 7-vuotias Lydia hakattiin henkihieveriin. Hän lopetti hengittämisen. 11-vuotias sisko Zariah Schatz selvisi hakkaamisesta hengissä. Heidät pahoinpideltiin kumiletkulla. Tyttöjen selissä, pepuissa ja reisissä oli pahat mustelmat ja ruoskimisen jäljet.

Tekijät on pidätetty. He olivat Lydian ja Zariahin vanhemmat. Tutkinta on kesken, mutta syyttäjän versio on lehdissä. Pahoinpitelyn syynä oli vanhempien kasvatusmetodi, joka perustui vitsan käyttöön. Ohjeita haettiin No Greater Joyn raamatullisista oppikirjoista. Ruoskintaa annettiin viimeisen kerran, kun Lydia äänsi joitain sanoja väärin kotikoulussa.

Pahoinpidellyt tytöt adoptoitiin Afrikasta. Pidätettyjen Kevin ja Elizabeth Schatzin biologiset lapset ovat ilmoittaneet, että kasvattajilla oli No Greater Joyn kaltainen näkemys lasten kasvattamisesta. Kaikkia lapsia oli pidetty kurissa ruoskimalla heitä kumiletkulla.

Syyttäjä Mike Ramsey muistuttaa, ettei ole vielä varmaa vieralivatko vanhemmat kyseisillä nettisivuilla, eikä No Greater Joy suosittele lasten pahoinpitelyä. Oikeudenkäynti alkaa kahden viikon kuluttua.

Kiinalainen lääketiede paremman valvonnan alle Britanniassa

Äskettäin saatiin Lontoossa päätökseen mielenkiintoinen oikeuskäsittely. Kiinalaista lääketiedettä tarjoava Ying "Susan" Wu myönsi syyllisyytensä luvattoman rohdon myymiseen. Tuomarin mielestä Wu ei tehnyt tahallaan pahaa asiakkaille, vaan pillereiden myymistä pitäisi valvoa paremmin. Wu kiinnitti viranomaisten huomion yhden potilaan oireilun takia.

58 vuotias Patricia Booth osti kiinalaisen lääketieteen keskuksesta yrttipillereitä yli viiden vuoden ajan. Hän haki apua läikikkään kasvonsa takia. Rohtojen vakuuteltiin olevan "turvallisia ja luonnollisia." Heti tässä kohtaa olisi pitänyt herätä edes pieni pohdinta siitä miten turvallisuus on testattu. Mutta tarina jatkuu.

Boothin nielemät rohdot sisälsivät karsinogeenistä aristolokkihappoa. Parin kuukauden kuluttua potilas tuli vain sairaammaksi. Nainen olikin saanut munuaisvaurioita. Sen lisäksi paljastui virtsaelinten syöpä. Nykyään Booth käy säännöllisesti dialyysissä.

Koska kiinalaisen lääketieteen rohdospillereitä ei tarvitse rekisteröidä, ei niiden väärinkäytöistäkään tule rangaistuksia.

But an Old Bailey judge ruled that, as the sale of traditional Chinese medicines was totally unregulated, there was no evidence that she knew of the potential harm. A charge of "administering a noxious substance so as to endanger life or inflict grievous bodily harm" was therefore thrown out.


Rouva Booth ei ole ensimmäinen tapaus.

Pahimmat kiinalaisten rohdosten Euroopassa aiheuttamat haitat todettiin Belgiassa 1990-luvun alussa, kun näitä rohdoksia sisältävä laihdutusvalmiste aiheutti vakavan munuaisvaurion yli 100 ihmiselle (Vanherweghen ym. 1993, Vanherweghen 1998). Kolmasosalle näistä potilaista on tähän mennessä jouduttu tekemään munuaisensiirto (van Ypersele de Strihou 1998). Kyseisen laihdutusvalmisteen raaka-aineena oli käytetty tunnistamisvirheen takia kiinalaista yrttiä (guang fangji eli Aristolochia fangchi), joka sisältää nefrotoksista ja karsinogeenista aristolokiinia. Kaikki noin 1 700 kyseistä laihdutusvalmistetta käyttänyttä potilasta ovat edelleen jatkuvassa seurannassa virtsaelinten karsinoomariskin takia (Cosyns ym. 1994, 1999).


Rohtoja valmistetaan kokonaisista kasveista, joten pillereihin päätyvät pitoisuudet voivat vaihdella sadosta ja sattumasta riippuen. Pillereihin voidaan myös lisätä lääkeaineita, eikä pakkauksissa ole siitä mitään mainintaa.

Kaliforniassa analysoitiin 243 paikallisissa rohdoskaupoissa myytävää, teollisesti valmistettua aasialaista rohdosvalmistetta (Ko 1998). Näistä 7 % oli »terästetty» mm. efedriinillä, metyylitestosteronilla tai fenasetiinilla. Lontoolaisessa sairaalassa analysoitiin yksitoista ihotautipotilaiden käyttämää kiinalaista rohdosvoidetta. Niistä kahdeksan sisälsi deksametasonia keskimäärin 456 µg/g, vaikka valmisteiden piti sisältää vain kiinalaisia luonnonrohdoksia (Keane ym. 1999).


Kun joku seuraavan kerran kehuu sinulle "Luonnollista hoitoa" muista kysyä "Onko se kuitenkin turvallista?"

17.2.10

Skientologien PR-Guru Tommy Davis vauhdissa

Skientologien johtava pr-pomo Tommy Davis koki jostain syystä tarpeelliseksi puolustaa skientologiaa. Aina kun hän avaa suunsa, niin seuraukset ovat skientologien kannalta noloja. Näin pääsi jälleen kerran käymään, kun Catholic Online julkaisi uutisen ex-skientologien kokouksesta Los Angelesissa. Mark Bunker, Marc Headley, Nancy Many ja monet muut kultista pois lähteneet pitivät esitelmiä elämästään skientologiajärjestön sisällä. Yleisölle esiteltiin myös tietoa eri oikeustapauksista. Juuri sellainen luentosarja jonne olisin halunnut päästä. Catholic Onlinen uutinen kuvaili vain mitä kokouksessa tapahtui. Se ei ottanut kantaa sisällön todellisuuteen.

Eri uutiskanaville antamassaan haastattelussa Tommy Davis totesi lyhyesti, että nämä ex-skientologit ovat vihaisia. Heidän tarinoihin ei voi luottaa. Catholic Online pyysi häneltä tarkempaa vastinetta.

Tommy Davis ei tiedä milloin kannattaisi olla hiljaa.

Pr-mestari kirjoitti kokonaisen kirjeen, joka lähetettiin Catholics Online-sivustolle. He julkaisivat parhaita paloja kirjeestä. Pelkästään ex-skientologien kokouksesta uutisoiminen riitti raivostuttamaan skientologit. Davis ei säästele sanoja:

"Your February 15 piece is offensive. Your clear intention is to forward an anti-religious agenda that has nothing to do with conveying the truth. To forward on a Catholic site the vicious and false allegations of disgruntled ex-members of any religion is the epitome of hypocrisy. No constructive purpose is served whatsoever, and you are in fact promoting religious hatred and violence. Your entire article is so un-Christian, it boggles the mind!


Vau. Catholic Online haluaa tahallaan levittää uskonnonvastaista materiaalia? On epäkristillistä kertoa jonkin järjestön entisten jäsenten kokouksesta? Catholic Online edistää väkivaltaa?

"You appear to be acting as the publicist for the hate group Anonymous and the ex-Scientologists you cite. Your benign identification of Anonymous as an "Internet-based group" is tantamount to calling the KKK a "community-based group," without mentioning their history of white sheets, burning crosses, lynchings, violence and hatemongering against blacks, Jews and Catholics.


Always attack, never defend, kuten L. Ron Hubbard opetti seuraajiaan. Catholic Online ilmoitti pitävänsä skientologiasta uutisoimisen tapetilla.

16.2.10

Puoskaria uhkaa taas vankila

Parin miljardin dollarin luontaishoitoimperiumin rakentanut Kevin Trudeau ei ole outo näky oikeussalissa. Hänet on useasti haastettu oikeuteen väärien lääketieteellisten väittämien esittämisestä asiakkaille. Tuotteet sisältävät väärää tietoa, joka on kuluttajalle vaaraksi. Trudeau on tullut puolitiehen vastaan; ei myöntänyt tehneensä mitään väärää, mutta lupaa olla enää tekemättä sitä. Herra on saanut useat ja tuntuvat miljoonissa laskettavat sakot. Kerran hänelle heilahti häkki kahdeksi vuodeksi shekkien väärentämisestä ja luottokorttien varastamisesta. Eikä sen pitäisi yllättää ketään.

Trudeau on klassinen huijari.

Hän kirjoittaa kirjoja joissa luvataan parantaa kaikki vaivat, pudottaa painoa pysyvästi, ja estää sairastuminen ikuisesti. Kaikki uskomattomat väittämät on kääritty marttyyrin kaapuun. Trudeau on tavallisen ihmisen puolella suuria ja petollisia lääketehtaita vastaan. Sekä hallitusta vastaan, joka haluaa vain sairastuttaa kansalaisensa lääkkeillä, väärällä ruualla ja virheellisillä terveysneuvoilla. Toisin kuin Trudeau, joka haluaa muuttaa Sinun elämän parempaan suuntaan. Kunhan noudatat hänen antamia neuvoja.

Kummallista kyllä et löydä neuvoja niistä hänen kirjoittamista kirjoistaan. Trudeaun taktiikka on mainita yleisesti jokin yksinkertainen apu, josta löytyy enemmän ratkaisevaa tietoa www.naturalcures.comissa. Parhaat neuvot ja ajankohtaiset tiedot saat liittymällä jäseneksi. Vuosimaksu vain 59,95 dollaria.

NaturalCures.com is the only natural health resource in the world that is completely unbiased. We’re not influenced by advertisers, by the desire to sell products, by any corporate ownership, or by any hidden agenda. We are here only to give you truthful information about health. We want this to be the ultimate resource where you can get all of your questions answered truthfully, honestly, and completely.




No okei, Natural Cures "They" Don't Want You To Know About-kirjassa kyllä selitetään miten ihminen voi laihtua: 1) Kävele. 2) Lepää tarvittaessa. Ole hyvä, säästin sinulta kirjan hinnan: 29,95 dollaria.

Enimmäkseen ihmisten kysymyksissä pyydetään apua herpeksen, astman tai muun taudin hoidossa. Siihen Trudeau vastaa, että ei ole yhtä oikeaa Hoitoa. Ihmisten kehot ovat täyttyneet toksiineista, myrkyistä, jotka aiheuttavat nämä taudit. Kuten myös ruokavalion puutostilat. Ja meitä ympäröivät sähkömagneettiset häiriöt. Näiden kolmen syyn takia ihmiset sairastuvat.

Toki lääkärit puhuvat esim. herpesviruksista, mutta mistä me oikeasti tiedämme niiden pysyvän niin tiukasti ihmisissä? Trudeau toteaa, että emme voi nähdä viruksia, ainoastaan niiden vasta-aineita. Ja lääkärien puheet ovat lääketieteellistä teoriaa, ei mitään faktoja. Ja lääkäteollisuus haluaa tienata omaisuuksia myymällä jatkuvasti herpeslääkkeitä pelkkien oireiden lievittämiseen. Ei heidän kannata paljastaa siihen tepsivää lääkettä.

Teksteissä ei ole selkeitä viitteitä kliinisiin kokeisiin. Tukeva aineisto kerätään anekdooteista. Lukijan on vain luotettava Trudeaun sanaan. Itse hoitoihin keskittyvät sivut ovat vain ohut viipale Natural Cures "They" Don't Want You To Know About-kirjassa. Niitä on alle 30 kpl, jos lasken suotuisasti. Loput kirjasta on valitusta "Heidän" suorittamasta vainosta Trudeuta kohtaan. Ne samat tahot haluavat myös vahingoittaa kirjan lukijaa.

Trudeau muistuttaa kirjoissaan ettei hän ole lääkäri. Hän ei anna lääketieteellisiä neuvoja (lakimiehet valvovat). Mutta tällä tavalla pääset eroon taudeistasi. Ja näin estät ja parannat syövän! Jne. Plus "miten pääset eroon veloistasi"-kirja. Trudeau on todellinen monitaituri. Siis epätoivoisten ihmisten huijaamisessa. Jos tilaat kirjan ja ilmoittaudut NaturalCuresin postituslistalla, niin postiluukusta tulee loputon määrä mainoksia mitä oidoimmista huuhaa-laitteista. Sekä mahdollisuus liittyä salaiseen The Nouveau Tech järjestöön.

Mutta miksi hän on taas tuomarin edessä?

Viimeisimpien sakkojan edessä Trudeau pyysi uutiskirjeessään faneja ilmoittamaan tuomarille kuinka mahtava kokemus hoitokirjojen lukeminen on ollut. Se oli virhe. Tuomarin sähköposti tukkeutui postista. Tuomari sai tarpeekseen. Trudeau määrättiin oikeuden eteen, jossa hän kuunteli kiltisti. Uusien sakkojen, passin luovutuksen ja sormenjälkien painamisen jälkeen mies oli vapaa odottamaan seuraavaa oikeudenkäyntiä. Nyt NaturalCures.comin faneja pyydetään jättämään tuomari rauhaan.

Dianetiikkaa myydään vielä Lahdessa

Ihmettelin pari kuukautta sitten onko Suomessa enää aktiivisia skientologeja. Tikkurilan toimistossa häärii pari dianatiikkaa myyvää tyyppiä. Lahden Dianetiikkakeskus on vielä voimissaan. Skientologien pieni haarakonttori mainostaa itseään ahkerasti. Tosin dianetiikan voimalla ei tehdä näyttäviä mainoksia.



Kiitokset vinkistä M. Lindmanille, jonka käteen eräs täti työnsi tuollaisen lapun.

15.2.10

Koomamiehen fasilitointi testattu

Pari kuukautta sitten otsikoissa oli koomapotilas Rom Houben ja hänen oletettu kommunikointikyky. Fasilitoidun kommunikaation avulla tuotettiin runsaasti tekstiä ja annettiin liikuttavia haastatteluja. Houben nousi julkisuuteen neurologi Stephen Laureysin takia. Hän oli erittäin vakuuttunut kommunikaation toimivuudesta. Avustava terapeutti ei voinut kirjoittaa tekstiä kokonaan Houbenin puolesta Houbenin etusormella. Kriitikoiden esittämät kysymykset saivat hänet kuitenkin puolustuskannalle. Layreys vakuutti, että asiaa tutkitaan lisää.

Tutkinnat on suoritettu loppuun. Layreysin mieli on muuttunut. Lihastesteissä varmistui ettei Houbenin kädessä ole tarpeeksi voimaa ja tarkuutta näppäintaulun käyttämiseen. Lopullinen varmuus tuli yksinkertaisen testin avulla. Houbenille näytettiin 15 esinettä ja sanaa. Sitten huoneeseen tuotiin fasilitoinnissa avustava henkilö. Eikä Houben pystynyt kirjoittamaan yhtäkään oikeaa esinettä tai sanaa.

Nyt lääkärit voivat keskittyä toimivan kommunikaatiokeinon keksimiseen. Houbenin aivokäyrät eivät ole tasaista viivaa. Hän voi aivan hyvin olla tietoinen ympäristöstä, mutta ei kykene kertomaan sitä ulkopuolisille.

Sana sunnuntaille: Kohusuudelma

Venla-gaalassa koettiin kauheita hetkiä. Viattomat tv-katselijat altistuivat luonnottomalle kanssakäymiselle Ylen toimitusjohtaja Mikael Jungnerin takana. Gaalayleisö haukoi henkeään kun kaksi naista suuteli oikein kielarin kera. Syntiin syyllistyivät Maria Veitola ja Kristiina Komulainen. Täysin ennustettavaan tyyliin katsojapalautteessa pihistiin raivosta: Nuolemisella ei osoitettu mitään kunnioitusta muita ihmisiä kohtaan. Tähänkö meidän verovaroja tuhlataan? Säälittävää ja vastenmielistä touhua.

Kannan oman korren kekoon tässä närkästymisen levittämisessä.

Olen oikeasti vihainen Ylelle tuosta tapauksesta. Venla-gaala tunnetaan juhlallisesta ohjelmasta. Siellä käyttäydytään arvokkaasti. Juuri tämän takia en sitä koskaan katsokaan. Erittäin katkerana joudunkin kysymään: Miksei Yle ilmoittanut tarpeeksi ajoissa, että ohjelmassa on myös kauniiden naisten välistä nuolemista? Mielestäni maksamani tv-lupamaksut valuivat hukkaan.

14.2.10

Evoluutioteorian aiheuttamia murhia Alabamassa

Helmikuun alussa mainitsin Clergy Letter Projectin. Nyt evokriitikot ovat saaneet uutta pökköä pesään, sillä kyseiseen projektiin osallistutunut henkilö on todistanut kehitysopin moraalia rappeuttavat vaikutukset.

Alabaman yliopistolla ammuskeltiin
. Kolme ihmistä kuoli. Kolme päätyi sairaalaan. Asetta ei heilutellut masentunut ja koulukiusattu opiskelija. Tällä kertaa murhaajana oli apulaisprofessori. Biologian tohtori Amy Bishop. Bishop ei kestänyt vakituisen viran valintaa toiselle professorille.

Amy Bishop oli Clergy Letter Projectin tiedekonsultti. Joten evoluutioteorian puolistamisen täytyi olla lähellä hänen ajatusmaailmaa.

Kuolleita ihmisiä. Perheitä hajalla. Surua ja hämmennystä. Joten jostain täytyy ilmestyä ihmisiä, jotka uskaltavat tanssia tragedian tahdissa.

Aina yhtä valpas TJT ilmestyi varoittamaan evotiedenaisista.

Biologian, siis sen evobiologianne, tohtori... ja aivopesty oikein
eliittiyliopistossa... mutta ilmeisesti syvällä sisimmässään tajusi
evoteorian olevan kukkua (aj:n terminologilla puppua) ja joutui
sisäiseen henkiseen ristiriitaan, kun ei kyennyt evotiedeyhteisön
paineessa kääntymään kreationistiksi...!?

Pitäisiköhän tässa alkaa pelätä, että prof Stenberg ja muut ryhmän
evotiedemiehet sekoavat samalla tavalla!??


Sekä tietenkin UncommonDescent-blogissa pohditaan itse Salvador Cordovan johdolla miten kirkoissa puhutaan tästä professorimurhaajasta.

Now, there are some very fine Darwinists like Francis Collins, and I don’t mean to say Amy Bishop is representative of all Darwinists. But I’d recommend that if the Clergy Letter Project wishes to put on a good face for Darwinism, they might consider disassociating themselves from Amy Bishop.

They may not want to promote “survival of the fittest” in their sermons today. That would be kind of poor taste in light of the fact a presumed societal degenerate (Bishop) is the “fittest” survivor while 3 (possibly 4) innocent victims are the “unfit” dead. Think I’m overstating the case against Darwinism?

12.2.10

Wakefieldin apinatutkimus julkaistiin, rokotteet ovatkin vaarallisia



Kattokaa jätkät! Ne on taas käyttäny meitä turhaan.

Rokotepelottelija Andrew Wakefieldillä ei mene hyvin. Ensin Lancet perui nolostuneena kuuluisan 1998 paperin MPR-rokotteen ja autismin välisestä vihjailusta. Täysin ennalta-arvattavasti rokotepelottelijat totesivat, ettei paperi ollutkaan niin tärkeä, Andrew on Suuren Lääketeollisuuden ajojahdin kohteena, eikä sillä ole niin väliä sillä Andrew ja kumppanit ovat juuri julkaisseet Lopullisen Niitin rokoteteollisuuden harmiksi.

Kehuttu Apinatutkimus om täällä!

Siinä Andrew Wakefield, Laura Hewitson, Lisa A. Houser, Carol Stott, Gene Sackett, Jaime L. Tomko, David Atwood, Lisa Blue ja E. Railey White tekivät aikuisten oikeata tiedettä apinoilla. He käyttivät rokotusohjelman mukaista annostusta, jota annettiin apinoille. Vertailun vuoksi oli tietenkin kriittisesti tärkeä kontrolliryhmä.

Tai kuten Rokotusinfo.fi kirjoittaa:

Kirjoituksessa käsitellään Wakefieldin ja kaksi hänen kollegansa tuomitsevaa raporttia sekä Wakefieldin uutta tutkimustyötä, jonka ensimmäiset tulokset julkaistiin kolme kuukautta sitten. Lisää tuloksia on tulossa lähiaikoina. Kyseessä on apinoilla tehty tutkimus, jossa tutkitaan USA:n yleisen rokotusohjelman vaikutuksia. Tutkimus selvittää, mitkä ovat yleisen rokotusohjelman vaikutukset apinoiden elintoimintoihin - vertailuryhmä ei saa rokotteita. Kirjoituksen mukaan ensimmäisissä tuloksissa kävi ilmi, että rokotetut apinat menettivät monia elintärkeitä refleksejä verrattuna rokottamattomiin. Tulokset on julkaistu.


Kauhistus! Elintärkeitä refleksejä katosi rokotteiden takia. Ilmankos Age of Autism, Thoughtful House ja muut rokotepelottelublogit odottivat sen julkaisua kuin Kuuta nousevaa.

Dr. Wakefield and his scientific colleagues are on the brink of publishing their entire study, which followed the monkeys through the U.S. childhood vaccine schedule over a multi-year period. It is our understanding that the difference in outcome for the vaccinated monkeys versus the unvaccinated controls is both stark and devastating.

There is no question that the publication of the monkey study will lend substantial credibility to the theory that over-vaccination of young children is leading to neurological damage, including autism. The fallout from the study for vaccine makers and public health officials could be severe. Having denied the possibility of the vaccine-autism connection for so long while profiting immensely from a recent boom in vaccine sales around the world, it’s no surprise that they would seek to repress this important work.


Paperi julkaistiin NeuroToxicologyn sivuilla. Voit käydä lukemassa sen täällä.

Hetkinen?

WITHDRAWN: Delayed acquisition of neonatal reflexes in newborn primates receiving a thimerosal-containing Hepatitis B vaccine: Influence of gestational age and birth weight


Peruttu?

Note to users: Withdrawn Articles in Press are proofs of articles which have been peer reviewed and initially accepted, but have since been withdrawn before being published in this journal. Reasons for withdrawal may be due to a decision by the author and/or editor, accidental duplication of an article elsewhere, or because the content contravenes the Elsevier publishing policy in some way. Withdrawn Articles in Press are only visible to users when following an external link, e.g., an end user following a PubMed or DOI link. Such Withdrawn Articles in Press are not searchable or otherwise available in ScienceDirect.


Suuri Lääketeollisuus on jälleen kerran lähettänyt muskelimiehet hiljentämään tieteellisen julkaisun! Tai sitten taustalla voi olla rokotepelottelijoiden tyypilliset mokat. Ja niinhän siellä on. Orac on käynyt ongelmia läpi blogissaan:

Rokotteiden myrkkyjä piikitettiin kolmeentoista apinaan. Tai neljääntoista. Luku muuttui jossain vaiheessa. Tätä rokotettua ryhmää verrattiin kontrolliryhmään, jossa oli vain kolme apinaa. Papereissa ei selvitetä, miksi kontrolliryhmä on noin pieni. Myöhemmin kontrolliryhmä kasvoin seitsemään apinaa.

Sen päälle eturistiriita, joka johtuu Laura Hewitsonista. Hänellä on autistinen poika, joka on mukana rokotekorvauksia hakevassa haasteessa oikeudessa. Hewistonin aviomies työskenteli Andrew Wakefieldille tutkimuksen tekohetkellä.

Epäselvyydet saivat NeuroToxicologyn käymään läpi vertaisarviointia uudelleen. Vielä ei ole selvinnyt pyysikö Wakefield itse paperin perumista.

Ugandan homolaki saa puolustajia

Ugandan homolakiehdotus ei ota häipyäkseen. Homoseksuaaleille annettavat kuolemantuomiot herättivät huomiota Yhdysvalloissa, jossa huolestuneet evankelistat alkoivat heti perumaan sanojaan. Eivät he tietenkään halua tuollaista lakia Ugandaan, vaikka ovat siellä saarnanneet homouden vaaroista. Uskovaisten joukosta löytyy aina pari tyyppiä, jotka osaavat kääntää kansainvälisen protestin lakiehdotusta vastaan myös kristittyjen oikeuksien tallomiseksi. Homoseksuaaliset aktivistit ovat "vaientaneet" yhteisön hyvinvoinnista huolehtivat kristityt. Ihmisoikeuskampanjaksi naamioitu protesti onkin vain yksi tapa tuhota perinteiset perhearvot ja sairastuttaa lapset. Ugandalainen Charles Tuhaise selittää:

"Many Ugandans are shocked at the reaction to this bill and the extent to which homosexual activists can intimidate everyone to silence," Tuhaise said. "This is a bill written to control a problem that has largely gotten out of hand in western society and is now spreading tentacles worldwide. Perhaps Uganda has helped to highlight the danger that the homosexual movement poses to the world."


Ja:

"Please continue to help Uganda by educating Americans about the bill and countering the lies. The American people should wake up and reclaim America from a dangerous subculture that is destroying their children and youth under the guise of liberty and human rights."


Nämä uhattuna olevat "kristilliset arvot" sanelivat, että lakiehdotukseen laitetaan rangaistusmuotona myös kuolemantuomio. Kunpa homomafia lopettaisi näiden huolestuneiden kansalaisten vainoamisen, jotta he saisivat rauhassa heittää homot vankilaan. Nuo julmat homot.

Nyt on hyvä mieli.

"#%@&!

11.2.10

Operaatio tissimyrsky


A cup.

Australia on monen vuoden ajan pyrkinyt tiukentamaan nettisensuuria. Erona moniin muihin maihin Australiassa ollaan valmiita pakolliseen nettisensuuriin. Saman syssyyn ollaan karsimassa aikuisviihteen sisältöä. Tammikuun aikana selvisi, että kuvissa ei saa näkyä naisten ejakulaatiota. Samoin pienrintaiset naiset luokitellaan sopimattomaksi materiaaliksi. Pienet tissit luovat vaikutelman lapsipornosta.

Nettisensuurin edistäminen on aina närkästyttänyt netin käyttäjiä. Hyvää tarkoittavat lait vievät mukanaan "vahingossa" muitakin sivuja kuin puhdasta (likaista?) pornoa levittävät palvelimet. Joku tuomitsee materiaalin jonkun toisen puolesta. Pakostakin pesuveden mukana menee lapsi. Myös Anonyymit huomasivat mitä australialaiset poliitikot haluaisivat tehdä. Aikaisemmin yhden Tom Cruise-videon sensuroiminen sai protestoijat liikkeelle skientologiaa vastaan. Nyt vaakalaudalla on jotain paljon tärkeämpää. Jotain mikä saa nuoret miehet barrikadeille ja valmiiksi sotaan. Tissit.

Rintojen syrjiminen missään muodossa ei sovi anonyymien ajatusmaailmaan. Tietenkin nettisensuuri on myös paha juttu. He loivat Operaatio tissimyrskyn.

Hello, Prime Minister Rudd, Governor-General Bryce, and members of the Australian Parliament. We are Anonymous. Over the past several months, we have observed the actions of your government in regard to censorship of internet content in Australia.

Your ban of pornography depicting small breasted women is not only discrimination against people based on physical characteristics, but also a first step down the slippery slope of internet censorship. Your proposed implementation of mandatory ISP filtering is an outrage, and Anonymous cannot allow this to happen. If there is any foreseeable threat to our organization, it is internet censorship. Therefore, we take your actions very seriously.

We shall proceed to do everything in our power to annihilate your government's presence on the internet.

You have nowhere to hide, because we are everywhere.

We are Anonymous.

We are legion.

We do not forgive.

We do not forget.

Expect us.


Hyökkäys alkoi eilen
. Hallituksen palvelimet joutuivat Denial of Service-hyökkäysten kohteeksi. Virastojen työntekijät saavat massiivisen määrän spämmiä. Pääministerin kotisivuille ilmestyi pornoa. Jne.

Parhaat tulokset saadaan kuitenkin laillisten keinojen kautta, kuten sensuuria vastaan taistevat järjestöt muistuttavat.

Henkiolennoille puhuva tuomari sai potkut

Uutisia Filippiineiltä. Käräjäoikeuden tuomari Florentino Floro on vuosikaudet keskustellut näkymättömien henkiolentojen kanssa. Tarkemmin sanottuna kolmen parannusvoimia omaavan kääpiön kanssa. Luis, Armand ja Angel, jotka ovat näkymättömiä. Floron harrastus keräsi yhä enemmän huomiota. Nämä kääpiöt auttoivat Floroa tekemään päätöksiä. Puheet taikaolennoista eivät laantuneet. Lopulta viranomaiset tekivät ahdasmielisen, negatiivisen ja sortavan teon. He panivat tuomarin viralta. Perusteluissa mainitaan Floron psykoosi.

10.2.10

ID saa kritiikkiä, kristityltä

IDeismin menestys ei ole ollut päätä huimaava. Liike on käytännössä jäänyt pienekis kuppikunnaksi, joka ei jaksa kiinnostaa nuoria opiskelijoita. Älykkääseen suunnitelmaan suotuisasti suhtautuva fysiikan professori Stephen Barr pohti First Things-lehdessä mitä kaikkea ID on saavuttanut.

It is time to take stock: What has the intelligent design movement achieved? As science, nothing. The goal of science is to increase our understanding of the natural world, and there is not a single phenomenon that we understand better today or are likely to understand better in the future through the efforts of ID theorists. If we are to look for ID achievements, then, it must be in the realm of natural theology. And there, I think, the movement must be judged not only a failure, but a debacle.


Tieteen tekeminen on jäänyt taustalle. Sen sijaan kampanjoidaan lakiehdotusten ja opetussuunnitelmien muuttamisen puolesta. Barr on huolissaan ID:n vaikutuksesta teologiaan. IDeistien teksteissä ennen uskonnon tueksi esitetyt (suht laajat) argumentit ovat muuttuneet yksityiskohtaisiksi, mutta samalla tiedettä vastaan sotiviksi.

The older (and wiser) form of the design argument for the existence of God—one found implicitly in Scripture and in many early Christian writings—did not point to the naturally inexplicable or to effects outside the course of nature, but to nature itself and its ordinary operations—operations whose “power and working” were seen as reflecting the power and wisdom of God.


Uskoa puolustettiin ja perusteltiin ilman mitään tarvetta atomien luonteesta tai DNA:n rakenteesta. Kun tulkinta on ylemmissä sfääreissä, ei tieteen tekemät löydöt lopulta nujerra puolustusta. Tulen, tuulen ja tähtien kaltaisilla ilmiöillä vakuuteltiin Jumalan voimaa. Jos tulkinta on riippuvainen tieteellisen tiedon pätevyydestä, niin myös argumentin perustat ovat heiluvampia. Siksi verenhyytymysjärjestelmän, flagellan ja palautumattoman monimutkaisuuden evankeliumi riippuu täysin siitä kuinka hyvin tiede etenee. Mitä huonommin sitä paremmin asiat ovat ID:n kannalta.

None of this is to say that the conclusions the ID movement draws about how life came to be and how it evolves are intrinsically unreasonable or necessarily wrong. Nor is it to deny that the ID movement has been treated atrociously and that it has been lied about by many scientists. The question I am raising is whether this quixotic attempt by a small and lightly armed band to overthrow “Darwinism” and bring about a new scientific revolution has accomplished anything good. It has had no effect on scientific thought. Its main consequence has been to strengthen the general perception that science and religion are at war.


ID ei ole saavuttanut mitään merkittävää tieteessä. Eikä saanut merkittäviä kannattajia. Sen sijaan on vahvistettu näkemystä jossa uskonto ja tiede sotivat keskenään.

William Dembski on kirjoittanut puolustuspuheen Uncommon Descentissä. Dembski kuvailee kuinka suunnitteluargumentti on muuttunut vuosisatojen aikana. ID on uusin ja paras versio. Sitten hän miettii miksi Barr välittää ateisteilta saadusta kunnioituksesta. Eihän luennolta lähtevät ateistit ole muuttuneet kristityiksi? Dembski on saanut sähköposteja joissa ex-ateistit paljastavat löytäneensä Jumalan ID:n kautta. Joten ID ei ole mikään turha juttu.

Mitä tulee ID:n saamattomuuteen tiedemaailmassa:

Although Barr’s reasons for rejecting design are mainly theological and philosophical, Barr opens his First Things piece by attacking ID’s supposedly poor scientific track record: “It is time to take stock: What has the intelligent design movement achieved? As science, nothing.” This statement is false and Barr, if it were not for wanting to appear reasonable to his scientific colleagues, would admit it to be false. ID, at the very least, has pointed out certain weaknesses in conventional evolutionary theory, weaknesses that evolutionists routinely ignore and which point up the need for a more complete theory of biological origins. As NAS member from my alma mater (U. of Chicago) Dave Raup put it to me in an email: “The search for the missing mechanisms can only be helped by people like you asking tough questions. Keep at it!”


IDeistit ovat osoittaneet joitain heikkouksia evoluutioteoriassa, joten ID ei ole turha juttu. Lisäksi ID paljasti, että biologiassa päästään eteenpäin vain unohtamalla naturalismiin sitoutuneet näkökulmat.

Lopussa Dembski vakuuttelee, että ID-liike ei lepää laakereillaan tieteellisen tutkimuksen edessä.

With the Biologic Institute and the Evolutionary Informatics Lab, ID’s scientific program has advanced considerably in just the last three years. As the information-theoretic basis of ID is developed and becomes more widely known, wet-blanket statments such as Barr’s dismissing ID’s scientific accomplishments outright will no longer be sustainable.


Jos tulokset eivät tällä hetkellä ole vakuuttavia, niin tulevaisuudessa tilanne on aivan erilainen.

Kommenteissa Dembski paljastaa mitä tulevaisuus tuo tullessaan:

Heinrich: The big thing Biologic is doing right now is setting up an international peer-reviewed journal that is open to ID (open, not biased in favor of, ID — informed criticism will be welcome). Stay tuned.




Toivottavasti tuo uusi kansainvälinen vertaisarvioitu julkaisu kestää pidempään kuin edelliset ID-julkaisut.