28.3.14

Noah tulee, oletko valmis?

Elokuvateattereihin vyöryy Darren Aronofskyn ohjaama spektaakkeli Noah. Juonen tynkä on kaivettu Vanhan testamentin Nooasta. Kaikkien aikojen suurin katastrofi uhkaa, ja vain Nooalla on tarpeeksi asennetta pelastaa ne ketkä ovat pelastamisen arvoisia. Pelastus tapahtuu valtavan puupaatin avulla. Sitä ennen täytyy sotia paattiin haluavia vastaan. 3D-efektit tekevät tarusta varmasti ihan näkemisen arvoisen. En ole nähnyt elokuvaa. Tuskin vaivaudun maksamaan siitä edes elokuvalipun hintaa.

Jokainen Raamattunsa lukenut tietää, ettei Nooan sadulle ole tarjolla valtavasti sisältöä. Hahmot ovat silkkipaperin ohuita. Elokuvamuotoon siitä saisi ehkä vartin pituisen koosteen. 138 minuutin pituinen leffa vaatii sitä kuuluisaa taiteellista tulkintaa. Seikkailua ja draamaa on runsaasti enemmän kuin Raamatun sivuilla. Studion tarkoituksena oli tehdä kristityille ja ei-kristiyille kelpaava spektaakkeli. Mutta miten uskovainen väki reagoi siihen, että heidän pyhää tekstiään käytetään lähteenä ei-uskovaisen miehen ohjaamassa elokuvassa? Jotkut reagoivat maltillisesti ja ymmärtäväisesti.

Jotkut ovat kuin Ken Ham. He eivät millään ymmärrä, ettei elokuva ole sanasta sanaan rajoitettu Vanhan testamentin sisältämään tarinaan. Ham on erittäin tyrmistynyt siitä millaisena miehenä Nooa esitellään katsojille.

I am disgusted. I am going to come right out and say it--it is disgusting and evil--paganism! Do you really want your family to see a pagan movie the has Noah as some psychopath who says if his daughter-in-law's baby is a girl, he will kill it as soon as it's born. And then when two girls are born, bloodstained Noah (the man the Bible calls righteous Noah--Genesis 7:1), brings a knife down to one of the baby's heads to kill it and at the last minute doesn't do it--and then a bit later says he failed because he didn't kill the babies. How can we recommend this movie and then speak against abortion! Psychopathic Noah sees humans as a blight on the planet and wants to rid the world of people.

Ken Ham, joka tulkitsee Raamattunsa kirjaimellisesti, ei millään ymmärrä miten Nooa näkee ihmiset planeettaan kohdistuvana ruttona, ja hän haluaisi päästä eroon kaikista ihmisistä. Sellainen näkökulma kuului Raamatun mukaan Jumalalle. Ihmisiltä tuollainen näkökulma on väärin. Jumalolennoilta se on ihan ok.

Ehkä näen tämän leffan tämän vuoden aikana. Ehkä en. Noah ei ole mitenkään tarpeellista katseltavaa minulle. Mielestäni moni muu fiktio tarjoaa Nooaa parempaa viihdettä, mutta makuasioista ei kannata tapella.

26.3.14

No mammoth for you!

Friendly Atheist-blogin kautta voimme lukea inspiroivan tarinan. Etelä-Carolinan osavaltiolla ei ole symbolinaan virallista fossiilia. Lintuja, eläimiä ja kukkia kyllä löytyy edustamaan osavaltiosta. Kolmasluokkalainen Olivia McConnell ehdotti osavaltiolleen omaa fossiilia. 8-vuotias kirjoitti lainsäätäjille kirjeen, jossa hän esitti hyvät perustelut.

1. Ensimmäisiä tieteellisesti varmennettuja fossiililöytöjä Yhdysvalloissa oli Etelä-Carolinan suosta löydetty fossiilin hammas vuonna 1725.

2. Vain seitsemällä osavaltiolla ei ole omaa virallista fossiilia.

3. Fossiilit kertovat meille menneisyydestämme.

Mm. egyptologiasta kiinnostunut Olivia jäi alkuvuodesta odottamaan edustaja Robert Ridgewayn ja senaattori Kevin Johnsonin toimia. Aloite Columbian mammutista osavaltion fossiiliksi keräsi nopeasti kannatusta. Etelä-Carolinan alahuoneessa aloite keräsi ääniä 94 puolesta, 3 vastaan. Ja niin se lähti senaattiin, jotta Olivian hyvä idea toisi jotain pientä positiivista uutista politiikkaan. Ja niin Columbian mammutista tuli pienen tytön kirjeen avulla inspiroiva tarina....

Ei ku hetkinen, senaattori Mike Fair vastustaa fossiilialoitetta, sillä jotkut hänen tekemistään aloitteista eivät ole saaneet kannatusta. Hän ehdottaa vaihtokauppoja, eli Olivian idea pääsisi eteenpäin jos senaattori Fairin aloite saisi myös kannatusta. Senaattori Kevin Bryant on vuorostaan vastustanut Olivian ideaa, koska hän haluaa lisätä aloitteeseen lainauksia Raamatun luomiskertomuksesta. Kaikki muut senaattorit narskuttivat hampaitaan parivaljakon puhuessa. Aloite on toistaiseksi jumissa Fairin vastalauseen takia, jälleen kerran todistaen miten perseestä politiikka voi olla.


Read more here: http://www.charlotteobserver.com/2014/01/28/4645949_girl-8-wants-sc-to-adopt-official.html#storylink=cpys

Tämän kirjoituksen aihe EI OLE suvivirsi

Kylläpä uutissyöte oli tänään tulvillaan suvivirttä. Suvivirttä ei saa poistaa! Suvivirsi pois kouluista! Suvivirsi on perinne! Suvivirsi on uskonnollista aktiviteettiä! Suvivirsi sitä! Suvivirsi tätä!

Ilta-Sanomien Ulla Appelsin näytti kääntyneen maximum overdrive-vaihteelle. Persu Vesa-Matti Saarakkala laati lakialoitteen kulttuurikristillisten perinteiden suojelemiseksi. Eurokansanedustaja Hannu Takkula pelkäsi jo kulttuurimme itsetuhoa. Uutisten kommenttiketjuissa on tuhansia ja taas tuhansia viestejä aiheesta.

Mitä oikein tapahtui?

Apulaisoikeuskansleri Mikko Puumalainen julkaisi päätöksen siitä miten uskonnonvapauslakia sovelletaan kouluissa. Puumalainen laati päätöksen oikeuskanslerille tehnyn kantelun takia. Oli tarvetta selvittää miten uskonnon harjoittaminen toimii kouluissamme ja miten se on linjassa tuon uskonnonvapauslain kanssa.


Kantelussa katsotaan, että koulujen tapa sisällyttää uskonnon harjoituttamista toimintaansa johtaa käytännössä siihen, että oppilaat jaetaan kahteen ryhmään vakauuksen perusteella. Jos uskonnon harjoittamiseen osallistumattomia oppilaita on vähän, he erottuvat selvästi joukosta. Tällöin tilanne saattaa myös tuntua painostukselta osallistumaan enemmistön toimintaan. 
Erityisesti uskonnolliset keskusradioaamunavaukset korostavat kantelun mukaan  vähemmistöön kuulumista, kun enemmistö istuu luokkahuoneissa ja vähemmistö odottaa koulun käytävällä. Koulut tekevät säännöllistä yhteistyötä seurakuntien kanssa. Yksi vakaumus on täten etuoikeutetussa asemassa kouluissa ja pääsee vaikuttamaan lasten kasvatukseen myös uskonnon oppituntien ulkopuolella.

Tätä tilannetta haluttiin selvittää. Mutta päivän uutisten mukaan aiheena on SUVIVIIIIIRRRRRRRRSI, PERKELE!



Lausunnon päällimmäisenä kysymyksenä oli:

Edellyttääkö uskonnonvapaus oikeutta harjoittaa uskontoa kouluaikana opettajien ja  seurakunnan työntekijöiden johdolla muulloinkin kuin uskonnontuntien aikana, vaikka se johtaisi oppilaiden jakamiseen eri ryhmiin?


Toisena:

Onko oppilaiden jakaminen ryhmiin heidän uskonnollisen tai uskonnottoman vakaumuksensa perusteella segregaatiota ja siten syrjintää? Onko uskonnon harjoittamisen järjestäminen kouluissa edellä kuvatuilla tavoilla uskonnottomia oppilaita syrjivää?

Kolmantena:

Onko se, että oppilaiden on julkisissa kouluissa paljastettava uskonnollisen vakaumuksen puuttuminen tai enemmistön vakaumuksesta poikkeava uskonnollisen  vakaumus negatiivisen uskonnonvapauden loukkaamista?

Neljäntenä:

Onko enemmistöuskonnon suosiminen julkisissa kouluissa perustuslain mukaista? Koskeeko julkisen vallan käyttöön kohdistuva velvoite kohdella tasapuolisesti kaikkia uskonnollisia yhdyskuntia ja maailmankatsomuksellisia suuntauksia myös julkisia kouluja?

Ja viimeisenä:

Onko perusoikeudet huomioon ottaen ylipäätään olemassa hyväksyttävää perustetta järjestää kouluissa uskonnon harjoittamista kouluaikana?

Väittäisin kysymysten olevan erittäin tärkeitä. Näihin aiheisiin apulaisoikeuskansleri Mikko Puumalainen on kirjoittanut monen sivun verran vastauksia. Siksi lausunto on lukemisen arvoinen. Mutta nähtävästi se ei kiinnostanut toimittajia. Ehkä tilanne on huomenna erilainen, jos jotkut kolumnistit ovat uskaltaneet ja vihdoinkin kerinneet lukemaan tuon lausunnon. Onhan siinä vain kymmenen sivua. Ja kyllä, siellä mainitaan suvivirsi.

Tätä ihmettä odotellessa menen nukkumaan. Näen unta huomisesta, jossa käydään asiallista keskustelua uskonnottomien koululaisten oikeuksista koko lukuvuoden aikana, eikä pelkästään yhden juhlan yhden virren kohtalosta. Eli kouluissa ei enää jaettaisi oppilaita eri ryhmiin heidän uskontonsa tai uskonnottomuutensa perusteella.

Tai ehkä uskonnottomien koululaisten käytännön elämä kouluissa on liian vaikea pala toimittajille. Jos näen huomenna vielä yhdenkin suvivirteen liittyvän uutisen, niin en lue sitä.


25.3.14

Illuminati tyri jälleen: YouTube sensurointi

Havaintoja uudesta maailmanjärjestyksestä on huolissaan YouTuben toimista.

Youtuben suunnalta kuului uutisia, että yhtiö hankki nyt peräti 200 verkkotrollia palvelukseensa, jonka tarkoituksena on estää Youtuben palvelusta näkymästä kaikkia eräillekin tahoille epämiellyttäviä videoita.

En tiedä sitten lieneekö yhtään sattumaa, että viimeisen 2-vuoden aikana allekirjoittaneen nykyinen Youtube tili on saanut olla täysin rauhassa näiltä Googlen/Youtuben kanavan valituksilta, mutta nyt viime perjantaina tuli hämärä toimeksianto, joka oli lähetetty Youtube kanavalleni ja sen johdosta sitten evättiin pysyvästi ladata yli 15 min. pitkiä videoita Youtubeen jatkossa. Joten joutui lähtemään toisella tilillä liikkeelle.

Verkkotrolleilla NWO-blogi tarkoittaa n. 200 Trusted Flagger nimellä varustettua YouTuben palkkaamaa henkilöä, joilla on erikoisoikeus tehdä ilmoituksia YouTuben yhteisösääntöjä rikkovista kanavista. Normaalisti kanava vaatii joko kolme ilmoitusta tekijänoikeusrikkomuksista, tai melko aktiivista haittailmoitusten tekemistä. 

Turvallisuus- ja väärinkäyttöseikoista ilmoittaminen Youtuben tavallisena käyttäjänä antaa vain yhden viestin YouTuben henkilökunnalle. Kun näitä viestejä kertyy tarpeeksi paljon, tarpeeksi nopeasti, vaivautuu joku YouTuben työntekijä tarkistamaan mistä on kyse. Ehkä kanava silloin poistetaan. Ehkä ei, jos ilmoitukset ovat selkeästi trollausta. Näin ainakin ideaalitapauksissa, mutta ihmisten laiskuus tietenkin muokkaa käytäntöä.

Nämä 200 kappaletta "verkkotrolleja" saavat yhdellä klikkauksella ilmoittavansa kanavan suoraan tarkastukseen. Tällainen palkattu henkilö pystyy ilmoittamaan kerralla jopa 20 kanavaa. Esim. tavallinen kanavan ilmoittaminen tavallisen käyttäjän toimesta (kuten minun) johtaa tähän:
YouTuben henkilökunta tarkistaa ilmoitettuja videoita ja käyttäjiä vuorokauden ympäri seitsemän päivää viikossa määrittääkseen, rikkovatko videot tai käyttäjät yhteisön sääntöjä. Tilejä rangaistaan yhteisön sääntöjen rikkomuksista. Vakavat tai toistuvat rikkomukset voivat johtaa tilin poistamiseen.


Takaisin Havaintoja uudesta maailmanjärjestykstä-blogin kirjoitukseen.

Youtube tili on saanut olla täysin rauhassa näiltä Googlen/Youtuben kanavan valituksilta, mutta nyt viime perjantaina tuli hämärä toimeksianto, joka oli lähetetty Youtube kanavalleni ja sen johdosta sitten evättiin pysyvästi ladata yli 15 min. pitkiä videoita Youtubeen jatkossa. Joten joutui lähtemään toisella tilillä liikkeelle. 

Vaivauduin tarkistamaan minkälaista sisältöä sinne on laitettu. Listalta löytyy ainakin Ylen dokumenttiprojektin esittämä Etusivu uusiksi - New York Times. En ole aivan varma onko Yle antanut dokumenttielokuvalle avoimen tekijänoikeudet Suomessa. Tai lupaa niiden muiden Ylen ohjelmien lataamiseen Youtubeen. Uskaltaisin epäillä, ettei Yle ole antanut sellaista. Nimimerkki Tollo peloton ei ole editoinut tai lisännyt kommenttia niihin, joten ainakaan Yhdysvalloista tuttu DMCA:n kierto ns. Fair use opetustarkoituksiin ei näyttäisi pätevän. Ainakin minun silmissäni tuolla kanavalla on tekijänoikeussopimuksia rikkovaa sisältöä, mutta voin tietenkin olla täysin väärässä. Hienoa että tuo Etusivu uusiksi-dokkari siellä katseltavana. Check it out.

Kolmesta toikeksiannosta koko kanava pistetään sileäksi ja näin kävi tämän blogin pitäjälle 2012 keväällä.

Kuulostaa juuri tekijänoikeusloukkaukselta. Mutta takaisin itse asiaan.

Toinen blogin mainitsema esimerkki on Mark Dicen kanava:

Yhdysvaltalainen aktivisti Mark Dice, jonka Youtubekanava oli erittäin suosittu poistettiin Youtuben toimesta mitään kertomatta. Hänen Youtube kanavallaan oli jo uskomattomat 265 000 tilaajaa ja samalla lähti kokonaiset 800 videota.

Sinällään outoa, että Mark Dicea kuvaillaan aktivistiksi, mutta unohdetaan mainita hänen tekevän pilkkaa yleisistä salaliittoteorioista. Esim. kuuluisaan Illuminati-korttipeliin perustuvat NWO-panikoinnit (niitä kannatetaan mm. tuolla Havaintoja uudesta maailmanjärjestyksestä-blogissa) esitellään debunkkaustyylillä katsojille.




Skeptikkona ja uuden maailmanjärjestyksen puolivirallisena kätyrinä minä ihan oikeasti nautin noiden videoiden katselusta. Joten on aivan oikein ja hyvä, että Dicen kanava palautettiin. Hänen kanavallaan on nyt suojeltu status YouTubessa (suom. trollailuklikkailu ei toimi enää) ja yhteyshenkilö Googlessa, jotta vastaavaa ei pääse enää tapahtumaan. Joten miten ihmeessä Illuminati, joka mukamas hallitsee nettiä, ei sitten tiennyt näin käyvän? Illuminatin symbolien havaitseminen jatkuu Dicen kanavalla entiseen tahtiin.

Tämä ei voi olla mitenkään sattumaa, että juuri kun Youtube lanseerasi nämä 200 sensoria palvelukseensa, niin monien NEW WORLD ORDER aktivistien Youtube kanavia häviää kuin tuuleen ja Facebook tunnuksia jäädytetään.

Monet NWO-aktivisteista käyttävät klippejä elokuvista ja dokumenttipätkistä. Se on ainakin yksi selkeä selitys, mutta ei tietenkään ainoa. 

Pelkkänä spekulaationa tästä tilanteesta väittäisin olevan täysin mahdollista, että esim. Dicen ja kumppanien kanavat joutuivat oikeasti trollien uhriksi. Kusipäitä kun sattuu löytymään monesta paikasta internetissä. Mutta ehkä joitain ilmoituksista tehtiin salaliittoteorioita viljelevien porukoiden toimesta (esim. Mark Dicen tilanteessa). Vaihtoehdoiksi jäävät jälleen nämä:

A) Illuminati on uskomattoman epäpätevä maailmanhallitsija ja operaatioita munataan mitä ihmeellisimmillä ja monipuolisilla tavoilla

B) Panikointi Eliitin kätyreistä YouTubessa ei pitänytkään paikkaansa

Tai kuten NWO-blogi kuvailee tilannetta:
Mutta kuten Mark Dice tuossa ylläolevalla videollaan kertoo, niin aivan turha on näiden eräiden tahojen alkaa yrittää sensuroimaan mm. Youtuben sisältöä. Sillä jokainen meistä aktivisteista pistää kanavan jokainen kerta uudelleen pystyyn ja mitä enemmän sana tästä järjettömästä Youtuben sensuurista leviää eteenpäin. Niin ne vain ampuvat sillä omaan jalkaansa.

Aivan! Melkoinen ihme ettei Illuminatin cyberhaxor-iskuryhmä ennakoinut tätä.

Sellaisenkin uutisen tässä voisi vielä kertoa, että kohutun ydinaktivisti Arto Lauri on kuluneen kuukauden aikana joutunut poistetuksi Facebookista omalla nimellään jo 3 kertaa.

Se ei ole mikään ihme tai mysteeri, sillä Arto Lauri on kuuluisa kaikesta siitä spämmäyksestä jota hän teki toistuvasti lukemattomissa FB-ryhmissä. Hänesti tehtiin varmasti useita ilmiantoja Facebookille.

Loppuun vielä näyte siitä miten YouTube onnistuu pilaamaan käyttäjiensä elämän automatisoidulla tekijänoikeussopimusten rikkeiden valvonnalla, eli Content ID-palvelullaan. AngryJoe tekee arvosteluja videopeleistä. Hän haastattelee väkeä ja tekee ihan oikeasti uutta sisältöä kanavalleen. Tarkoituksena olisi elättää itseään kanavan mainostuloilla. Mutta tuo automatisoitu sisällön tunnistaminen runnoo pienet käyttäjät maanrakoon, sillä tunnistamisen jälkeen kanavan mainostulot siirretään Content ID:n löytämälle tekijänoikeuden hallitsijalle. Periaatteessa hieno systeemi. Ainoa ongelma siinä on se, ettei se toimi. Rehelliset ihmiset kärsivät, piraatit jatkavat porskuttamistaan. Kuten AngryJoe asiallisesti ja hillitysti tällä videolla esittää.


23.3.14

Luettavaa viikonlopuksi

Tässä pari tärkeä lukuvinkkiä viikonlopuksi. Ensimmäinen linkki vie Gloom-blogin pariin. Siellä kerrotaan jälleen uudesta Valkee oy:n tutkimuksesta. Se oli placebo-kontrolloitu ja varmasti ihan pätevällä tasolla muutenkin. Ainakin verrattuna tusinaluokan tutkimuksiin. Mutta tulos ei tainnut olla Valkeen kannalta mieluista. Firma näyttäisi toistuvasti hautaavan tutkimuksiaan, jotta korvavalon markkinointi ei kärsisi.

Yet another buried Valkee study: Placebo-controlled, completed, and silenced.



Sitten vielä tärkeämmän lukuvinkin pariin. SkepticsUnited-blogissa on nähty paljon vaivaa. Selvitettävänä on monimutkainen aihe. GMO-kiistan selkosanainen kirjoittaminen on erittäin hienoa työtä. Pitkän kirjoituksen parissa vierähtää tovi jos toinenkin, mutta se on sen arvoista.

GMO: Kun jalostuksesta tuli luonnotonta

21.3.14

Uskonnottomat ovat toisen luokan kansalaisia, 2014 Edition

Suomea vaivaa pieni ongelma. Ongelma joka saa eräät kansalaisista näyttämään virkavallan palvelujen suhteen toisen luokan kansalaisilta. Ihmisille tärkeä asia kuin naimisiin pääseminen on hoitunut kirkkoon kuulumattomille maistraatin kautta. Hyvällä tuurilla kotikaupungin maistraatissa on ollut tavallista tasokkaampi toimistohuone, jos oikein tyylikkäämmän seremonian haluaa. Tai sitten joudutaan tyytymään ei-niin-tasokkaaseen toimistoon. Tai sitten tehdään se juhlavin ratkaisu, eli tilataan maistraatin vihkijä juhlapaikalle. Ratkaisuja on monenlaisia. Niistä löytyy toivottavasti se tarpeellinen vaihtoehto eri pariskunnille. Onhan ihmisllä erilaiset toiveet siitä miten he haluavat mennä naimisiin. Ainakin täällä Toijalassa tämä prosessi on tehty melko vaikeaksi, sillä vaihtoehtoja ei juuri ole. Tietenkin jotkut voivat liittyä kirkkoon häitä varten ja erota kirkosta kuherruskuukauden jälkeen. Näin saa näyttävät tilat ja vanhoillisimmat sukulaiset ovat tyytyväisiä.

Siviilivihkimisten yhä yleistyessä (Esim. Tampereella nykyään enemmän siviilivihkimisiä kuin kirkkohäitä) maistraatit varmasti valmistautuvat ruuhkaan toimistoissaan. Tai sitten eivät valmistaudu, kuten Ylen uutisista sain tänään lukea. Maistraatteja ollaan lakkauttamassa lisää. Jäljelle jää julkisen hallinnon toimipisteitä, joissa ei suoriteta vihkimisiä. Yhä useammalla paikkakunnalla helpoimmaksi vaihtoehdoksi taitaa tulla virkailijan tilaaminen. Kunhan maksaa hieman tuosta palvelusta, joka olisi muuten ilmaista maistraatissa.

Viraston ulkopuolinen siviilivihkiminen maksaa tätä nykyä virka-aikana 120 euroa ja virka-ajan ulkopuolella 200 euroa. Parisuhteen rekisteröinti virka-ajan tai viraston ulkopuolella maksaa 200 euroa.

Plus tietenkin virkailijan matkakustannukset tuohon päälle. Huonomman palvelun paikkaamisessa voisi harkita vihkimisoikeuden antamista myös muillekin kuin uskonnollisten yhdyskuntien edustajille. Esim. sekulaari Pro-Seremoniat voisi hoitaa siinä juhlapuheen lomassa vihkimisen virallistamisen, mutta jostain käsittämättömästä syystä näin ei vielä toimita täällä modernissa Suomessa.

Palvelun taso on vaihdellut kaupungista toiseen. Joissain maistraateissa vihkimiset hoituvat kansalaisen toivomana päivänä toimistolla. Jossain se on mahdollista vain yhtenä arkipäivänä per viikko. Vaihtelu johtuu mm. siitä miten hyvin laamannia ja käräjätuomaria on tarjolla. Nykyinen muutos ei kuitenkaan lupaa hyvää tulevan kannalta. Varsinkaan menneiden vuosien mietinnät Oikeusministeriössä antavat ymmärtää, ettei uskonnottomien tarpeita nähdä tärkeinä.

19.3.14

Karmeita tapauksia Massachusettsin osavaltiosta

Yli kymmenisen vuotta sitten Massachusettsin osavaltio hyväksyi samaa sukupuolta olevien avioliitot. Seuraamukset ovat niin kamalia, että niistä piti tehdä video Youtubeen. Videosta on tullut suosittu Vastustamme sukupuolineutraalia avioliittolakia-ryhmässä. Siitä tehtiin jopa suomeksi tekstitetty versio. Video sisältää useita väitteitä siitä miten osavaltion viattomat sielut ovat joutuneet kärsimään, kun heille opetetaan homoliitoista kouluissa. Jopa ala-asteella! Tai päiväkodeissa! Aivopesuoperaatiossa lapsien päähän iskostetaan, että samaa sukupuolta olevien vanhempien perheet ovat ihan yhtä hyviä perheitä kuin muiden perheet. Kauheaa!

 Videota ei suositella heikkohermoisille.



Videossa nostetaan esiin mm, David Parkerin marttyyrius. Mies pidätettiin, vain koska halusi suojella periaatteitaan ja lapsiaan homopropagandalta. Tai ehkä pidätys tehtiin sen takia, ettei mies suostunut poistumaan koulun tiloista vaikka toistuvasti pyydettiin.

Eikä lasten vanhemmilla ole oikeutta viedä lapsiaan pois kouluista silloin kun siellä käsitellään homoseksuaalisuutta.

Firmat eivät saa enää syrjiä työntekijöitään heidän seksuaalisuutensa perusteella. Eivätkä hääpalvelujen tarjoajat saisi syrjiä asiakkaitaan.

Ehkä kaikkein karmeimpana on opiskelevien lakimiesten tutkinnon kysymykset. Koska avioliittolaki on uusi, myös siihen liittyvät aiheet ovat olennaisia lakimiehille. Kun eräs lakimies kieltäytyi moraalisista syistä vastaamasta homopykäliin liittyvissä kysymyksissä tuossa kokeessa, ei hän päässytkään läpi! On se niin väärin!

Jopa republikaanit osallistuvat osavaltiossa järjestettäviin Pride-kulkueisiin. Puolueen edustaja totesi, etteivät he vaivaudu enää vastustamaan homoliittoja Massachusettsissa. Eikö mikään ole enää pyhää?

Syntymätodistuksia on päivitetty, eli niissä on mahdollisuus ilmoittaa vanhemmiksi samaa sukupuolta olevan parin. Skandaali!

Perheiden sisäinen väkivalta on valitettavasti todellisuutta myös joissain sateenkaariperheissä. Kun ongelmaa käsitellään osavaltion rahoilla (eikä ummisteta silmiä kuten ennen uutta avioliittolakia), niin tietenkin se on aivan väärin videotekijöiden mielestä.

Kerta toisensa jälkeen videolla äimistellään sitä, että laitokset, virastot ja kansalaiset eivät enää suostukaan teeskentelemään, ettei homoja ole olemassa. Sen sijaan he ovat valmiita kohtelemaan heitä aivan kuin he olisivat normaaleja ihmisiä. Pöyristyttävää!

Pieni ironiamyrkytys tapahtuu videon loppupuolella, kun mies kertoo miten "perinteisten arvojen kannattajista tulee lain edessä kakkosluokan kansalaisia."

Kerta toisensa jälkeen videon esimerkit osoittavat mitkä ovat olleet homoliittojen seuraamukset:

1) Homot eivät ymmärrä hävetä olemassaoloaan

2) Yhteiskunta ei enää teeskentele ettei sateenkaariperheitä ole olemassa

Ja sekös kismittää tiettyjä piirejä. Ja saa minut hymyilemään.

Apteekkariliitto VS Homeopatia

Yksityiselämän kiireiden takia unohdin mainita eräästä toisesta homeopatiaan liittyvästä käänteestä Suomessa. Helmikuussa mm. Ilta-Sanomat oli väittämässä, että homeopatia rynnii apteekkeihin.  Muutokset apteekkien myyntiluvuissa pakottavat apteekkarit ottamaan uusia vaihtoehtoja hyllyihin. Uutisessa annettiin ymmärtää, että homeopatia olisi sellainen uutuus.

Onneksi asianlaitaa tiedusteltiin itse Apteekkariliiton farmaseuttiselta johtajalta Sirpa Peuralta.

Myös Apteekkariliiton viestintäjohtaja Erkki Kostiainen huomautti, ettei uutinen ole aivan ajantasalla:

Skepsis ry:n Ville Aarnikko kaivoi kameransa esiin ja haastatteli Sirpa Peuraa. Ai että mitä herkkua. Muistathan tilata SkepsisFinland-kanavaa.


17.3.14

Mitä hahnemannia, Aamulehti?

Aamulehden Puheenaihe-palstalla on joskus räväköitä aiheita. Joskus ajankohtaisia. Joskus yhteiskuntamme kannalta tärkeitä. Tänään siellä ei ollut mitään näistä. Tänään homeopaatti pääsi lehden sivulle.

Puheenaihe: Homeopatiaan luotetaan Saksassa ja Ranskassa


Homeopaatti Markku Mutanen on kertomassa homeopatian ilosanomaa. Tarina on muilta homeopaateilta tuttu. Mutasella oli vaivoja, joihin nykylääketiede ei löytänyt apua. Apua löytyi homeopatiasta, ja siitä lähtien mies on ollut tuon uskomushoidon kannattaja. Mutasella on aavistus siitä miksi nykylääketiede ei toiminut.

Lääketiede ei osaa hoitaa kroonisia sairauksia. Akuuttien vaivojen, kuten haavojen ja luunmurtumien hoidossa, lääkärit toimivat tuloksellisesti. Kroonisia sairauksia ei osata hoitaa, koska lähtökohta on väärä. Oireita vain peitetään lääkkeiden avulla.

Homeopatia taas osaa ohjelmoida ihmisten kehoa sellaisella tavalla, jossa oireet hoidetaan. Lääketiede harhautui väärälle polulle 1800-luvulla.

Nykylääketieteen perustana on saksalaisen patologin Rudolf Virchowin 1858 esittämä käsitys, että ihminen on mekaanis-kemiallinen solusäkki, jota tulee hoitaa leikkaamalla ja antamalla kemiallisia lääkkeitä. Aiemmin tutkijat ja kirkko olivat sitä mieltä, että ihmisellä on henki, mieli ja keho. Hengen ja mielen tasapaino takaa usein terveen kehon.

Lukijalle ei vielä selitetä miten tuo liittyy homeopatiaan. Mutanen jatkaa.

Ihmiskunta on tuhansia vuosia hoitanut itseään luonnonvoimien eli kasvien, mineraalien ja eläinkunnan tuotteiden avulla. Myös ihmisen omaan sisäiseen paranemisvoimaan on luotettu. Intialaiset ottivat käyttöön 6 000 vuotta sitten ayurvedan eli elämäntieteen, josta kehittyi 4 000 vuotta sitten kiinan lääketiede.

Ehkä osittain totta. Pyytäisin miestä kuitenkin ottamaan selvää mikä oli ihmisten keski-ikä ja miten paljon väkeä kuoli kulkutauteihin noina vuosituhansina. Ihmiskunta on tuhansia vuosia kuollut tauteihin, jotka ovat nykyään hoidettavissa ellei täysin estettävissä modernin maatalouden ja lääketieteen avulla. Melko turvallisesti voimme todeta, ettei Mutanen ole tietoinen ihmiskunnan historiasta.

Lopulta Mutanen pääsee Samuel Hahnemannin kehumiseen.

[Hahnemannia] pidetään maailman toiseksi yleisimmän peruslääketieteen eli klassisen homeopatian kehittäjänä ja käyttöön ottajana. Homeopatia on maailman terveysjärjestön WHO:n mukaan maailman toiseksi yleisin ja yksi parhaista, vaarattomimmista ja huokeimmista hoitotavoista yhdessä luonnonlääketieteen kanssa.
 Varmasti homeopatia on suosittua maailmalla. Ja aivan varmasti se on vaarattomimpia maailmassa, sillä eihän siinä ole jäljellä vaikuttavia aineita. Voin rauhassa hotkia purkillisen vahvasti potensoituja homeopaattisia pillereitä. Eikä homeopaattisen purkkien etikettien tarkkuudella ole väliä. Ja verrattuna lääketieteen tuotteisiin homeopaattiset sokeripillerit ovat varmasti huokeampia. Valmistajien kun ei tarvitse sijoittaa miljoonia ja miljoonia euroa tuotteen tutkimiseen. Valmistamisessa ei tarvitse murehtia monimutkaisista molekyyleistä ja korkean luokan laboratorioista.

WHO toteaa, että elämäntavat ovat tärkeässä asemassa ja ravinto tärkein tekijä terveyden säilyttämisessä. Ihmisen perimä ei ole määräävä tekijä. Yhdysvalloissa päätettiin jo 1950-luvulla, että syöpää saa hoitaa vain virallisesti hyväksytyillä hoidoilla. Ne olivat ja ovat edelleen leikkaus, sädetys ja kemoterapia.

Mutanen ei mainitse olisiko homeopatia näiden hoitojen korvaava hoitomuoto, vai se järkevämmältä kuulostava täydentävä hoitomuoto. Olisihan se sääli jos alaikäisiä syöpäpotilaita hoidettaisiin pelkästään esim. aromaterapialla tai rukoilemalla. Aikuisilla täytyy toki olla oikeus valita hoitomuotonsa. Eli tässä tapauksessa hoitamatta jättämisensä. Tai tarkemmin kirjoitettuna, homeopatia ei ole täysin tehoton hoitomuoto. Sen hoitoteho jää lumevaikutuksen tasolle, joka on enemmän kuin ei mitään.

Ehkä Mutanen ja kumppanit kaipaavat vertailevaa tutkimusta siitä kannattaako noita rankkoja syöpähoitoja ollenkaan tehdä?

Miljardeja dollareita on käytetty syövän parantamiskeinojen löytämiseen. Miksi viisaat tiedemiehet eivät löydä keinoa parantaa tämän ajan pahinta vitsausta, vai eikö sitä halutakaan löytää? Onko taloudellisesti edullista pyörittää "syöpäteollisuutta", joka tuottaa jokaista potilasta kohti yli 50 000 dollaria lääketeollisuudelle.

Niin, syöpä. Se on yksi yksinkertainen sana, joten varmasi sairautena se on myös yhtä yksinkertainen ja helposti opittava ilmiö. Eikö siihen todellakaan löydy lääkettä? Ovatko tutkijat oikeasti vain niin tyhmiä etteivät hoksaa miten syöpäsoluista pääsee eroon? Eikö yksikään tutkija halua nimeään historiankirjoihin, vaan ahneesti kahmii syöpäteollisuuden seteleitä taskuihinsa?  Onko Mutasella ratkaisu tähän ihmishenkiä ja valtavia rahasummia ahmivaan ongelmaan?

Ei. Hän jatkaa kertomalla terveellisten elämäntapojan tärkeydestä, eli ei sinällään mitään uutta. Ekstrana hän peräänkuuluttaa oikeutta valita hoitomuodot.

Myös terveytensä osalta suomalaistenkin tulee saada valita, kuinka he haluavat hoitaa itseään, jos sairastuvat. EU:n kansalaisina suomalaisilla on myös oltava oikeus hoitaa itseään hoidoilla, joita he haluavat käyttää, kuten homeopatia, akupunktuuri ja hypnoosi.

Kannatan tuollaista oikeutta aikuisille. Lasten hoitamisessa päätös jääköön lääkäreille ja/tai jollekin paneelille joka päätökset tekisi, jos huoltajat olisivat kieltäytymässä syöpähoidoista. 

 Saksassa on tuhansia homeopaattilääkäreitä. Homeopatian sairaaloita on useita, ja niissä esimerkiksi syöpää hoidetaan ensisijaisesti homeopatialla. Ranskan 60 000 lääkäristä 20 000 hoitaa ihmisiä ensisijaisesti homeopatialla, ja kaikista 23 000 apteekista saa ostaa vaarattomia homeopaattisia lääkkeitä. Homeopatian hoitokulut kaikista Ranskan hoitokuluista on kuitenkin vain alle 0,002 prosenttia.
Huomaan, ettei Mutanen mainitse kirjoituksessaan yhtään mitään homeopatian tieteellisestä tutkimuksesta. Sen sijaan toistetaan sen yleisyyttä ja kustannusten etuja. Mutasen matematiikka kiinnostaa minua enemmän kuin itse homeopatian mystiikka. Jos jopa kolmannes ranskalaisista lääkäreistä käyttää ensisijaisesti homeopatiaa, mutta hoitokulut ovat homeopatian kohdalla vain 0,002 prosenttia kaikista hoitokuluista, niin kuinka monta minuuttia junamatka Tikkurilaan kestää? Tai oikeastaan, mitä ihmeen lähteitä Mutanen on käyttänyt saadakseen lukunsa?

Laitetaan loppuun vaikka yksi tapa kuvailla sitä miksi homeopatia on huuhaata. Homeopatian suosio on selitettävissä sillä, ettei kovin moni tiedä kemian ja biologian perusteita. Mistä homeopaattisen pillerin tai vesitipan parantava voima on lähtöisin? Informaatiosta, joka varastoituu potensoinnin aikana. Tuo informaatio tallentuu vesimolekyyliin (jollakin tuntemattomalla tavalla), eli homeopaatit uskovat yhden vesimolekyylin sisältävän kyseistä molekyyliä vaikkapa sata kertaa monimutkaisemman molekyylin tiedot. Impossibru? Ei, vaan arkipäivää homeopatiassa.



Eikä homeopatia välttämättä tarvitse edes molekyylin informaatiota! Homeopaattien proovauksissa, eli niissä menoissa joissa päätellään mikä ainesosa sopii mihinkin vaivaan, on sovellettu myös valoa. Eikä mitä tahansa arkipäiväistä valoa (pöh ja pah sellaisille valoille), vaan vaikkapa parantavalla Kuun valolla. Sokerinesta altistetaan lasiastiassa Kuun loisteelle. Jos asiakas on harvinaisemman valon tarpeessa, niin miksei kokeiltaisi valoa Saturnuksesta? Ensin kohdistetaan teleskooppi haluttua planeettaa kohti ja okulaariin asetellaan sokeriliuos, joka imee itseensä tuota saturnaalista informaatiota. Proovauksessa selvitettiin minkälaisia oireita tuo valo aiheuttaa ihmisissä. Lue ne läpi tuolta linkin takaa.

14.3.14

Gurun hyytävät hetket

Viranomaisten versio tapahtumista VS uskollisten seuraajien horjumaton usko. Kas siinäpä kiihkeä taistelu, jota käydään Intiassa. Guru Ashutosh Maharaj päätti ottaa tavallista sikeämmän mediaatiohetken meditaatiokeskuksessaan tämän vuoden tammikuussa. Meditointi onnistui, sillä guru nosti tietoisuutensa aivan uusiin sfääreihin. Joku seuraajista huolestui miehen terveydestä, sillä Ashutosh ei näyttänyt enää hengittävän. Lääkäri tarkasti gurun terveyttä. Ja sattui julistamaan miehen kuolleeksi. Syynä sydänkohtaus.

Se ei sopinut kaikille gurun seuraajille. He nappasivat miehen takaisin keskuksen ovien taakse. Mediaatio ei loppunut hetkeksikään, vaikka lääkäri sattui tekemään aivan väärän diagnoosin. Miehen syvää mietintää ei saisi häiritä. Siksi guru sijoitettiin turvaan pakastimeen. Perinteisesti pyhät miehet ovat kestäneet jopa hyytävien vuoristojen kylmyyttä. Hänen uskotaan virkoavan, kunhan on löytänyt etsimänsä valaistumisen. Tai kun mediaatiokeskuksen perijän valta-asema on vakiintunut, ja guru voidaan virallisesti julistaa kuolleeksi.

Tapahtumat ovat kuitenkin kuumina, toisin kuin itse guru. Gurun autokuski on kiistauttanut kuolemanjälkeisen käsittelyn. Viranomaiset haluaisivat kai hoitaa ruumiille kunnollisen hautajaisen, mutta oikeudenpäätöksellä seuraajilla on oikeus päättää miten gurua käsitellään. Seuraajat ilmoittivat, että guru lähettää vieläkin ohjeita heille. Siksi ruumis/guru täytyy pitää turvassa pakastimessa.

Mutta vakavammalla otteella, joudun toteamaan että näitä uutisia lukiessa minulla meni kylmiä väreitä selkäpiissäni. Toivottavasti tilanne ei eskaloidu Intiassa, ja gurun seuraajat osaavat pitää päänsä kylmänä. Jos guru ei satu enää heräämään meditaatiostaa, niin seuraajien perinnöksi voi jäädä pelkkää lämmintä kättä. Riskinä näet on kuolinpesästä kavalletut rahat. Siinä tapauksessa voidaan sanoa, parempi pyy pivossa kuin guru pakastimessa.



11.3.14

Skeptikot epäilivät 48 tuntia yhtäjaksoisesti

Energiahoidot, ikiliikkujat, salaliittoteoriat, kirjeitä Nigeriasta, tuomiopäivän odottelua, epämääräistä verkostomarkkinointia. Muun muassa näihin liittyviä kokemuksia ja väittämiä vapaaehtoiset skeptikot käsittelivät viikonloppuna.

Helsingin keskustassa sijaitsevassa kahvila Parasumpissa epäiltiin viikonloppuna yötä päivää perjantai-iltapäivästä sunnuntaihin kello 15:een asti.

- Noin 25:n Skepsis ry:n ja Paholaisen asianajaja-blogin vapaaehtoisen ansiosta syntyi katkeamaton ketju epäilyä, kertoo projektia johtanut Juha Leinivaara. Skeptikot olivat eri-ikäisiä nuorista aikuisista eläkeläisiin. Osa vapaaehtoisista ilmoitti jo etukäteen voivansa ottaa yövuoroja, koska heille valvominen ei tuottanut ongelmia. He ovat tottuneet repimään hiuksiaan netin äärellä joskus jopa ympäri vuorokauden. Vuorot kestivät tunnista kahteen. Helsinkiläiset saivat jättää ennakkoon debunkkaussaiheita joko henkilökohtaisesti tai nimettömästi pudottamalla pyynnön paperilapulla isoon laatikkoon kahvila Parasumpissa.

Myös netissä sai toivoa kritiikin kohteita.
- Aiheet olivat hyvin koskettavia ja paljastivat, kuinka raskasta ihmisillä voi olla. Valtaosa epäilyn kohteista oli henkilökohtaisia, ja pyyntö tarkistaa lähteet ja loogiset rakenteet olikin ehkä helpoin jättää nimettömänä laatikkoon, Leinivaara uskoo.

Henkilökohtaisten asioiden lisäksi Parasumpissa epäiltiin oman paikkakunnan, Suomen ja muun muassa kansainvälisten uutisten aiheita. Sodan uhka ja pudonneet matkustajalentokoneet herättivät välittömästi omia salaliittoteorioitaan.
- Tämä kokemus osoitti, että epäilylle on tarvetta. Jo sunnuntaiaamuna pohdimme jatkoa ja mietimme, että skepsismimaratoneja järjestetään jatkossa kaksi kertaa vuodessa.

Leinivaaran mukaan Parasumpissa kävi paljon väkeä, joka ei aiemmin ole osallistunut Skepsis ry:n toimintaan. Epäilytempauksen ideoi alunperin Paholaisen asianajaja-blogin vakioasukkaat, jotka uskoivat jo etukäteen, että 48 tuntia kuluu nopeasti, koska kritisoitavaa on niin paljon.

Lähde Aamulehti.

Gm-omena hyökkää pian ruokakauppoihin

Tapahtuipa kerran hypoteettisessa omenapuutarhassa. Omenalla on lukemattomia geenejä. Erään pätkän eräässä kohdassa tapahtui mutaatio, joka heikensi erään entsyymiprosessin kulkua. Onneksi juuri sen prosessin, joka käynnistää omenan tummumisen ilmalle altistuessaan. Omenassa valmiina oleva mikroRNA (joita solut ovat pullollaan) kulkeutui uuteen paikaan. Erään geenin toiminta heikkeni. Hiljeni. Omena kyllä vielä tummuu, mutta erittäin hitaasti. Yleistä muutosta luonnollisessa transkriptiossa, jossa haitalliset muutokset yleensä karsiutuvat pois. Ellei niitä jalosteta, kuten ihmiset ovat tehneet kohta tuhansia vuosia.

Kuin sattumalta tämä muutos havaitaan omenapuutarhurin maistaessa satoaan. Hän tajuaa, että kädessään on erikoinen omena. Vihdoinkin luonto loi sen omenan, joka kestää pitempään parempimakuisena ruokapöydässä! Vähemmän haaskuuta. Puutarhuri jalostaa tuosta omenapuusta kunnon laajennuksen tiluksilleen. Pian hän pääsee markkinoimaan pitempi-ikäistä omppua. Uudesta omenalajista tulee ymmärrettävistä syistä suosittu.

Valitettavasti hypoteettinen tarina ei pidä paikkaansa. On nimittäin päässyt käymään niin, että kyseinen tummumisen hidastuminen tehtiin geenimuuntelulla eräässä perhefirmassa. Okanagan Specialty Fruits sääteli omenan omia geenejä. Omenaan ei tuotu mitään ulkopuolista kamaa. Muutos on vain huomattavasti tarkempi ja hallitumpi kuin sattumanvainen mutaatio. Tummumisprosessin tekijöitä hiljennettiin oikeisiin paikkoihin tyrkätyillä luonnon omilla mikroDNA-pätkillä. Ei muutoksia kasvatuksessa käytettyihin rikka- tai hyönteismyrkkyihin. Ei muutoksia omenan ravintosisältöön. Ei uusia geenejä. Vain enemmän aikaa nauttia siitä, vaikka salaattiin viipaloidussa muodossa. Pienenä terveysetuna pitäisi olla polyfenoleiden säilyminen, sillä normaalisti tummuminen (joka on kemiallinen prosessi) käyttäisi terveyden kannalta hyödyllisiä molekyylejä.

Toivottavasti tuo Arktinen omena tulee pian ruokakauppohin. Ja merkitään selkeästi GMO tarralla, jotta tiedän valita sen ostoskoriini. Sen hyväksymisprosessi onkin loppusuoralla Yhdysvalloissa.

8.3.14

Salaperäinen paketti tuo valoa elämääni

Posteljooni oli jättänyt minulle pienen paketin. Anonyymiksi jäävä henkilö on laittanut minulle jotakin hauskaa. Mitä sieltä mahtaa löytyä?



Onko se? Voisiko se olla...







Voi tätä onnen päivää! Valkee kirkasvalokuulokkeet.

Osaisivatko rakkaat lukijani kertoa mitä minun kannattaa tehdä tällä aparaatilla? Ehdotuksia otetaan vastaan kommenteissa.

7.3.14

Kummituksia, noitia ja kristittyjä, oh my

Pieni ja hajanainen ajatelma kristinuskon suhteesta aaveisiin. Lukiessani Noitanaisen älä anna elää kirjaa huomasin erään asian noitien oikeudenkäynnistä. Naisia kuulusteltaessa he tietenkin kertoivat tarinoita, joilla luulivat pääsevänsä helpommalla, eivätkä syyllistäisi viattomia naisia. Mutta kuulustelua tehneet miehet olivat tarkkoina. Jos epäilty (suom. tuomittu) noita olisi väittänyt tarinassaan, että tapasi paholaisen kesteissä naisia, jotka olivat olleet kuolleita pitkään, niin epäillyn tarina ei voinut olla siltä osin totta. Perusteluna se, etteivät kuolleet jää kummittelemaan sillä tavalla. Kuollut joutui suoraan joko helvettiin tai taivaaseen, eikä voisi juhlia elävien seurassa. Siksi parisen vuotta sitten kuollut nainen ei voinut olla kuulusteltavana olevan naisen tarinassa, jos hän kertoi vasta viime kesänä tapahtuneesta pirulaisen palvonnasta.

Tällainen ajattelu ei ole kadonnut minnekään vuosisatojan viereissä. Miesten perustelu oli tietenkin heidän dogmansa sisällä erittäin johdonmukainen. Raamattua voidaan tulkita tuonpuoleisen manuaalina. Sen jakeissa tehdään selväksi, ettei henkimaailman hahmoissa voi olla muita kuin eksyttäviä demoneita. Ei siis entisiä ihmisiä. Kuolleet eivät tarvitse toista mahdollisuutta (Jeesuksen pelastussanoman lisäksi). Jeesus ei kuulemma uskonut aaveisiin. Tästä voimme päätellä, että kummituksia näkevät ihmiset näkevät langenneiden enkelien temppuja. Mitä nyt yksi hieman kummitukselta kuulostava kertomus 1. Samuelin kirjassa.

Jopa Answers in Genesiksen kreationistit ovat tätä mieltä kummituksista:

No evidence has produced a single fact that should sway a Christian into believing that the spirits of deceased people can loiter on earth. In light of the Bible, the only conclusion is that ghost sightings are either the figments of overactive imaginations, or else they are demons.


 Tämän takia kristillisessä fiktiokirjallisuudessa ei suosita kummitustarinoita. Eikä nyt jo kyllästymiseen asti suosiossa olevia zombietarinoita. Kristillisen fiktion kun pitäisi olla suurinpiirtein linjassa jonkinlaisen teologian kanssa. Kummitukset eivät sellaisenaan sovi tuohon teologiaan. Aaveet paljastuvat joko maallisiksi huijauksiksi, tai päähahmojen mielenterveysongelmista johtuviksi, tai saatanallisista voimien ilmentymiksi. Ei kuolleiden ihmisten vaeltaviksi sieluiksi.

Zombien kohdalla kristityn kirjailijan täytyy tehdä selväksi miten tuo yliluonnollinen uhka ilmenee. Epäkuolleet eivät saa olla kuolleista nousseita. Zombien täytyy olla zombifioituja ihmisiä. Ei sinällään kovin suurta eroa lopputuloksen kannalta, mutta teologian kannalta sellainen fiktio olisi hyväksyttävää. Näistä periaatteista poikkeaminen voi tuottaa pelottavaa kirjallisuutta, mutta samalla niiden uskonnollinen eheys rikkoutuu.

Poikkeuksiakin löytyy, sillä esim. M.R. Jamesin kummitustarinat ovat ylistettyjä ja hän oli ihan kunnon kristitty.

Antti Heikkilä VS GMO

Koko kansan ortopedi Antti Heikkilä on tällä kertaa huolestunut geenimuunnellusta maissista. Aloitus on kirjoitettu rauhallisemmalla tyylillä. Loppua kohden Heikkilän mopo keulii. Ongelmia miehen mielenrauhalle tuottaa EU:n hyväksymä gm-maissi 1507. Pioneer firman kehittämä maissi tuottaa itse tuhohyönteisten torjunta-ainetta. Maissiin on siirretty kahden eri bakteerin geenejä. Elintarvikeviranomaiset ovat tehneet useamman lausunnon 1507 maissin turvallisuuden puoleta, mutta se ei tietenkään riitä Heikkilälle. Hän vetoaa toisen gm-maissin varoittavaan esimerkkiin, eli StarLink maissiin, josta löytyvän Cry9C proteiinin todettiin aiheuttavan joillekin allergeenisiä reaktioita. Se on eri proteiini kuin Pioneer 1507 sisältämä Cry1F proteiini. Toinen siirretty kama on Pat proteiini. Näiden aiheuttamia reaktioita on etsitty usean vuoden ajan. Ja lopulta maissille on heilutettu hyväksyvään sävyyn. Se että StarLink maissille määrättiin tutkimustuloksiin perustuvia käyttörajoituksia pitäisi osoittaa, että näitä gm-kamoja ihan oikeasti testataan ja valvotaan. Pioneer 1507 kohdalla ei ole havaittu välitöntä vaaraa.

Mutta sehän eri riitä Heikkilälle. Kauhistellessaan Pioneerin tuotetta hän ottaa toistuvasti esiin toisen gm-maissin ongelmia.

Kielloista huolimatta Starlinik-maissi putkahtelee tuon tuostakin esille eri maissa. Ruokaa on analysoitu ja Cry9C-proteiinia on löydetty ruoka-ainesta. Tässä tutkimuksessa transgeenistä proteiinia löydettiin taco -lastuista ja ties mistä, jos kunnolla tutkitaan. Transgeenistä proteiinia on löydetty jopa raskaana olevilta ja sikiöiltä. Kun paha henki on päästetty vapaaksi, ei sitä enää saa pulloon takaisin, vaikka kuinka manattaisiin.


Ensimmäisen linkin takana selviää, että 63 testatusta elintarvikkeesta neljä taco-lastua sisälsi joitain määriä Cry9C-proteiinia. Toisen linkin takana selviää, että kyseinen tutkimus olisi voitu tehdä paremminkin. Kommentoija huomauttaa, että Cry-proteiinien etsiminen ja mittaukset olivat puutteellisia.

Geenijalostuksen kaikkivaltias Monsanto tienaa hyvin, kun sen patenttisuojattu Roundup® myy entistä enemmän ja samalla luonto saastuu.

Roundupin patentti meni vanhaksi 14 vuotta sitten, joten mahdollisesti Heikkilä tarkoitti kasvimyrkyn kohdalla toista Monsanton tuotetta? Esim. soijasta on tehty Roundup Ready versio, jonka patentti päätty 2015. Tai ehkä Heikkilä luulee Roundupin olevan vieläkin patenttisuojattu.

Mainitseepa Heikkilä myös Giller-Eric Seralinin pahamaineisen tutkimuksen syöpärotilla.

On suorastaan järkyttävää, kuinka heppoisin perusteluin EFSA teki päätöksen GMO:n turvallisuudesta. Päätös perustui yhteen Monsanton tekemään rottakokeeseen. Koe-eläimiä seurattiin 90 päivää. Mitään haittoja ei ilmaantunut. Tarkempi analyysi osoitti, että veren valkosoluissa tapahtui muutoksia, ja punasolujen määrä laski, samoin koe-eläinten maksassa alkoi tapahtua muutoksia. Havainnot mitätöitiin. EFSA uskoo autonvalmistajan ilmoitukseen auton turvallisuudesta! Ranskalainen tutkija Gilles-Eric Séralini kritisoi tutkimusta pitäen seuranta-aikaa liian lyhyenä. Kun Séralini seurasi rottia riittävän pitkään, 4 -7 kuukautta niin syöpäkasvaimet alkoivat lisääntyä huomattavassa määrin.

Seralinin tutkimus nousi moniin otsikoihin. Hieman vähemmälle julkisuudelle jäivät tutkimuksesta paljastuneet puutteet. Pitempi tutkimusaika ei paljon auta, sillä kyseinen rottalaji on tarkoituksella jalostettu erittäin alttiiksi kasvaimille. Jos niille syötettävä ravinto lisäisi syöpäriskia, niin se olisi havaittavissa lyhen ajan sisällä. Juuri tämä on näiden kyseisten koerottien tarkoitus. Siksi kuukausien kuluttua kaikissa koeryhmissä oli rottia, joilla oli isot kasvainpallot kyljissään. Jopa niillä rotilla jotka söivät ihan perinteistä ei-gmo mössöä. Kun näitä ryhmiä vertailtiin, niin kuinkas ollakaan:

[Tutkimuksessa] käytetyissä taulukoissa ei ole tietoa kontrolliryhmän arvoista. 200 rottaa jaettiin yhdeksään hoitoryhmään ja yhteen kontrolliryhmään. Jos geenimuunnellulla ravinnolla olisi selkeä haittavaikutus, niin sen pitäisi vanhojen oppien mukaan olla sitä selkeämmin esillä mitä runsaammin rotta altistuu tuolle aineelle. Eli mitä enemmän rotta syö geenimuunneltua ravintoa, sitä aikaisemmin, useammin ja rajummin sille kehittyy syöpä. Mutta paperin sisältämien tietojen perusteella tuolla GM-ravinnon määrällä ei näyttäisi olevan vaikutusta syövän yleisyyteen.

Paperin tietojen ja pienten koeryhmien perusteella ei voida päätellä mikä on ollut Roundup-hyönteismyrkyn, geenimuunnellun maissin ja pelkän sattuman vaikutus. Jotkut geenimuunnellun ravinnon ryhmistä olivat terveempiä kuin kontrolliryhmän rotat. Kontrolliryhmän rotista 25 % kuoli kasvaimiin

Lyhyesti: Seralin teki turhan monimutkaista työtä, josta ei lopulta selviä oliko gm-maissi vaarallista vai ei. Se ettei Heikkilä näytä olevan millään tavalla tietoinen Seralinin puutteista ei lupaa hyvää. Mutta ei olisi mitenkään yllättävää, kun muistelen miten hän on kirjoitellut rokotteista.


Hyppään lopun vivahteikkaampaan tekstiin. Heikkilä ottaa hampaisiinsa Skepsis ry:n. Viime vuoden huuhaa-palkinto meni hänen mielestään aivan väärään osoitteeseen:

Evp dosentti Tammisola on vetänyt etusivulle skepsisyhdistyksen vuoden 2013 huuhaa palkinnon. Se on annettu ihmisryhmälle, joka vastustaa GMO:ta. Skepsis itse on todellinen huuhaa, jos selvittää palkinnon ilmoituksen allekirjoittaneiden todellisia tieteellisiä pätevyyksiä. Ne ovat alle nollan tasoa.

Onneksi palkinnon saaneen GMO-vapaa Suomi-kampanjan virheellisten väittämien selvittämiseen ei vaadittu professoritason koulutusta. Hieman hassusti häntä ei näytä vaivaavan se, että palkinnon saaneen kampanajan vetäjillä ei myöskään ole relevanttia tieteellistä pätevyyttä.

 Heikkilä jatkaa:

 Olen aina ihmetellyt tuollaisten ryhmien mielekkyyttä eli että kuinka kenelläkään on edes aikaa repostella ja osoitella sormella muita inkvisiittorin tavoin. Eikö nuo tyypit käy duunissa?
Ymmärtääkseni moni Skepsis ry:n hallituksen jäsenistä käy vakituisesti töissä, tai toimii freelance-periaatteella. Itselläni on vakituinen duuni perheyrityksessä. Aikaa reposteluun ja sormien osoitteluun löytyy työajan ulkopuolelta. Tämän ei pitäisi olla kovin mysteerinen konsepti. Toisaalta voin todeta, että unirytmini kärsivät säännöllisesti kirjoitteluni takia.


Kysymyshän on patologisesta oikeaoppisuuden osoittamisesta, mikä on vakava-asteinen psyykkinen häiriö, jos mikään. Kautta historian näitä tyyppejä on ollut kiusaksi asti. Heille on tyypillistä hyökätä sellaisten ihmisten tai ihmisryhmien kimppuun, joilla ei ole puolustautumisen mahdollisuutta. Toisaalta, asiaahan voisi katsoa kunnialoukkauksena ja pistää tyypit edesvastuuseen. Se, että media julkaisee tuon luuseriporukan aivoituksia, kertoo vain maan median tasosta.

 Virheellisten väittämien oikaisu ja perustelujen tivaaminen voi toki olla osa psyykkistä häiriötä, jos ne ovat erittäin patologista käyttäytymistä. En voi kuitenkaan väittää havainneeni sellaista edes hardcore skeptikoissa täällä Suomessa. Ehkä olen ilmiölle sokea, jos olen itse psyykkisesti häiriintynyt?


Onneksi Heikkilällä on selitys Skepsis ry:n luuseritoiminnalle:

Skepsikselle ja monelle muullekin kiusaajaporukalle löytyi selitys Edward Snowdenin paljastusten myötä. NSA:n vakoilu on ollut uskomattoman laajaa. Järjestö on soluttautunut koko sosiaalisen median alueelle. NSA:n expertit manipuloivat ihmisten mieliä ja mielipiteitä halunsa mukaan. Oikeastaan koko some on NSA:n läpitunkema. Esimerkiksi trollit ovat osa tätä järjestelmää. Niille jotka eivät tunne sanaa "trolli", niin selvityksenä, että he ovat narsistisen persoonallisuuden omaavia todellisia kiusanhenkiä, joihin moni lienee somessa törmännyt. Mukava mielipiteiden vaihto normaalien ihmisten välillä netissä voi häiriintyä pahasti tällaisen kiusanhengen ilmaannuttua keskustelupalstalle. Skepsiksen porukka on yksi esimerkki trollista.

*syvä huokaus*

Mitä tuohon voisi vastata. En voi mitenkään todistaa, ettei Skepsis ole salaisella tavalla osa salaisen NSA:n salaista trollausdivisioonaa. Voin kuitenkin paljastaa jotakin Skepsiksestä. Valitettavasti sinä, rakas lukija, joudut vain luottamaan sanaani seuraavien paljastusten suhteen. Olen Skepsis ry:n hallituksessa. Olen osallistunut hallituksen kokouksiin. Luen sisäpiirin sähköpostikeskusteluja. Olen jopa hieman rupatellut ja sivusta seurannut miten muut Skepsisläiset puhuvat ja käyttäytyvät. Enkä ole (toistaiseksi) huomannut joukossa olevan sellaisia ihmisiä jotka tekisivät edes vapaaehtoisperiaattella töitä NSA:lle. Ehkä en ole tarpeeksi luotettava salaisen trollausdivisioonan silmissä. Ehkä muut Skepsisläiset osaavat salata aikeensa minulta.

Mutta juuri näinhän salainen NSA-trolli kirjoittaisi!

Olen kyllä itse trollannut monilla palstoilla, monista aiheista. Tunnustan syntini. Trollailuni ovat liittyneet kreationistien ajan tuhlaamiseen. Viime vuosina tuo harrastukseni on jäänyt vähemmälle. Mitä nyt ihan vähän vierailen Vastustamme sukupuolineutraalia avioliittolakia-ryhmässä.

Suosittelen vielä lukemaan läpi loput Heikkilän vuodatuksesta hänen blogissaan. En viitsi kommentoida niitä sen enempää tekstillä. Reagoidaan giffillä.



4.3.14

Kent Hovind iskee takaisin

Muistatko enää kreationisti Kent Hovindin? Tunnettiin myös nimestään Doctor Dino. Tohtorititteli on tietenkin ostettu diplomimyllystä. Huvipuistollaan ja kreationistimateriaaleillaan rahaa tienannut mies päätyi 2007 ongelmiin verottajan kanssa. Verojen maksaminen ei sopinut herra Hovindin arvomaailmaan. Herra tulkitsi huvipuistosta tulleet tulot joksikin muuksi kuin verotettavaksi tuloksi. Verottaja oli toista mieltä verojen maksamisen tarpeellisuudesta. Hovind siteerasi puolustuksessaan mm. Vanhaa testamenttia ja laukoi muutenkin häröileviä kommentteja siitä miten verovirasto vainosi Kunnon Konservatiiveja. Tuomioksi tuli kymmenen vuoden linnareissu ja 3,3 miljoonan dollarin veromätkyt. Hyvällä käytöksellä hän vapautuisi joskus ensi vuonna.

Tuomio oli selkeä, sillä laittomia toimia ei osattu peitellä tarpeeksi hyvin. Hovind mm. veti tililtään usein 9 5000 dollarin summia, sillä 10 000 tai suuremmat summat olisivat vaatineet lisää paperihommmia (suom. jälkiä veronkierrosta). Summia siirreltiin myös valehenkilöllisyyksien kautta. How Would Jesus Evade Taxes?

Vapautumistaan odotellessa Hovind on perehtynyt mitä kaikkea hänestä on kirjoitettu netissä. RationalWikin artikkeli Hovindista ei miellyttänyt miestämme. Hän laati haasteen RationalWikiä (pdf) vastaan. Artikkelissa kun mennään väittämään, että Hovind olisi "tuomittu veropetoksesta" ja muutenkin ei olla tarpeeksi ylistävällä sävyllä Hovindin puolella.

Vaatimattomana miehenä Hovind vaatii vain 2,5 miljoonan dollarin korvausta kunnianloukkauksesta ja loukkaavan wikiartikkelin poistamista. Jäämme seuraamaan tilanteen kehittymistä.