28.8.14

CDC:n salailu ja autismin yhteys rokotteeseen

Center for Disease Control and Prevention liittyy olennaisesti parhaillaan vellovaan salaliittoteoriaan. Laitoksen väitetään salailleen tieteellistä tietoa siitä, että rokotteet voivat lisätä autismin riskiä. Tämä järkyttävä tieto pääsi julkisuuteen rohkean tietovuotajan kautta. Yksityiskohtia löytyy mm. CNN-uutiskanavan kansalaisjournalismia harrastavasta iCNN julkaisusta. CDC:n työntekijä William Thompson tunnustaa jotain kamalaa jostain kamalasta salailusta yli kymmenen vuotta sitten. Sosiaalisessa mediassa asiaa kauhistellaan myös jyrkin sanoin. Jotain kamalaa on tapahtunut.

Mistä oikein on kyse?

Keskeisin väite on tämä: MPR-rokote on aiheuttanut jopa 340% suuremman riskin lapselle saada autismi. CDC tiesi tästä järkyttävästä tuloksesta, mutta Ison Rokotteen nimessä salasi tiedot tutkimuspaperista. 
Itse MPR-rokotekohusta kolhiintunut Andrew Wakefield esittelee asian hillitysti Tuskegee-tutkimukseen verrattavana eettisenä rikoksena. Jostain syystä Yhdysvaltojen ulkopuolelle tehdyissä autismi-MPR tutkimuksissa, jotka ovat rahoitettu joko yliopistojen tai lääketeollisuuden rahoilla, eivät ole onnistuneet löytämään vastaavia riskejä. Vaikka kansainvälinen työ tämän yhteyden löytämisessä ei siinä onnistnut, niin jotenkin CDC onnistui siinä. Ja onnistui sitten salaamaan löytönsä. Näin ainakin väitetään.

Mutta mihin väite autismin yleistymisestä näin suurella kertoimella perustuu?

William Thompson otti alunperin yhteyttä Brian Hookeriin, joka kävi läpi hänelle annetun vuonna 2004 tehdyn tutkimuksen papereita. Hookerin analyysin jälkeen näyttäisi siltä, että autismi olisi yleisempää erittäin rajatulla joukolla lapsia. Tarkemmin sanottuna 340 % lisääntynyt riski olisi pelkästään mustaihoisilla pojilla, jos he ovat saaneet MPR-rokotteen ennen 36 kk ikää. Vielä tarkemmin sanottuna Hookerin tulkinnassa oli 3,4 kertainen kasvu riskissä, joka tarkoittaisi 240 % lisääntynyttä riskiä.

Eli käytännössä Hooker on osoittanut Andrew Wakefieldin väitteet autismin ja rokotteen yhteydestä vääriksi kaikilla muilla kuin alle 36 kk ikäisillä mustaihoisilla pojilla. Jos havaittu yhteys on rajattu näinkin pienelle ryhmälle, niin todennäköisempi selitys poikkeukselliselle 240 % riskille on jossain muualla kuin rokotteessa. Ymmärrettävistä syistä tätä tietovuotoa ei toistella rokotepanikoitsijoiden parissa.

Hookerin tarkastelema alkuperäinen CDC:n tutkimus oli tapaus-verrokkitutkimus. Autististen lasten tietoja verrattiin mahdollisimman sopivaan vertailuryhmään muita lapsia. Ikäluokat jaettiin ryhmiin: 0-11 kk, 12-17 kk, 18-23 kk, 24-29 kk, 30-35 kk ja 36+ kk. Ei selkeää eroa rokotettujen ja rokottamattomien välillä, eikä rokotuksen aikataululla. Hooker väänsi näistä tiedoista kohorttitutkimuksen. Tällaisen muutoksen seurauksena on alttius väärille positiivisille tuloksille, jos tekijöitä valitaan huolimattomasti. Tai jos osallistujien määrä oli liian pieni tilastollisesti merkittävän eron löytämiseksi. Juuri näin näyttäisi käyneen Hookerille, sillä juuri mustaihoisten lasten kohdalla hän joutui pyöristelemään lasten ikälukuja. Esim. 36 kk ikäluokan kohdalla oli vain viisi lasta. Pienistä numeroista ei valitettavasti voi vetää suuria johtopäätöksiä.

Pitempi selvitys Hookerin ongelmista on luettavissa ScienceBasedMedicinen sivulla.

Hookerin analyysi julkaistiin alunperin Translational Neurogeneration julkaisussa. Kuten arvata saattaa, on pieni julkaisu hieman huolissaan maineestaan. Harva vakavasti itseään ottava julkaisu haluaa pitää roskaa sivuillaan:

This article has been removed from the public domain because of serious concerns about the validity of its conclusions. The journal and publisher believe that its continued availability may not be in the public interest. Definitive editorial action will be pending further investigation.

Autismin ja MRP-rokotteen yhteydestä on tehty laajempia ja monipuolisempia tutkimuksia. Vaikka jollain ihmeen ilveellä Hookerin analyysistä löytyisikin jotain huomioimisen arvoista, niin se tarkoittaisi on vain yhden julkaistun paperin poisvetoa. Vaikka Hookerin analyysi olisi kaikinpuolin oikein, niin se kumoaisi Wakefieldin ja kumppaneiden varoitukset MPR-rokotteen aiheuttamasta autismista, kunhan lapsi ei ole mustaihoinen poika. Joten kaukaasialaiset vanhemmat voivat huoletta rokotuttaa lapsiaan. Jäämme jännittyneenä odottamaan miten rokotepanikoitsijat valikoivat ja levittävät tulkintoja paperista.

Toistaiseksi ei ole selvinnyt mitä kaikkea CDC:n tohtori Thompson alunperin puhui  Brian Hookerille. Ehkä miehen motiivit ja tarkemmat tutkimustiedot oletetuista rokotteiden vaaroista pääsevät päivänvaloon. Jos CDC on muka oikeasti salannut jotain. Paras selvitys Thompsonilta toistaiseksi on hänen avoimessa kirjeessään, joka julkaistiin eilen:

I regret that my coauthors and I omitted statistically significant information  in our 2004 article published in the journal Pediatrics. The omitted data suggested that African American males who received the MMR vaccine before age 36 months were at increased  risk for autism. Decisions were made regarding which findings to report after the data were collected, and I believe that the final study protocol was not followed.

I want to be absolutely clear that I believe vaccines have saved and continue  to save countless lives.  I would never suggest that any parent avoid vaccinating children of any race. Vaccines prevent serious diseases, and the risks associated  with their administration are vastly outweighed  by their individual and societal benefits.

My concern has been the decision to omit relevant findings in a particular study for a particular sub­ group for a particular  vaccine. There have always been recognized risks for vaccination and I believe it is the responsibility of the CDC to properly  convey the risks associated  with receipt of those vaccines.

Kiista kiteytyy siis siihen miten tuon yhden tutkimuksen yhtä rokotettujen ryhmää yhden rokotteen kohdalla on pyöritelty. Oliko lisääntynyt riski oikeasti olemassa noin rajatulla alueella, ja CDC jätti sen mainitsematta rokottamisen maineen takia? Vai onko riski tilastollinen harha yhdessä tutkimuksessa, ja CDC jätti sen mainitsematta turhana pelotteluna?

Thompson ei tiennyt, että Brian Hooker nauhoittaa heidän puheitaan. Eikä hänelle annettu valinnanvaraa siitä tuleeko hänen nimensä julkisuuteen.

Seuraan tilanteen kehittymistä.

27.8.14

Kuolema taivaalta!

Death from the Skies - The science behind the End of the World. Kirjoittanut Philip Plait

Maailmanloppua odotellaan monessa paikassa. Lopullisen lopun aiheuttaja on viihdeteollisuuden tarinoissa usein se mahtava komeetta, meteoriitti tai röyhteilevä Aurinko. Miten realistisia ja todennäköisiä tuollaiset tuhoskenaariot ovat? Kuinka ankarasti niitä kannattaa pelätä?

Sivistyneet ja samalla viihdyttävät selonteot planeettamme tuhosta löytyvät tähtitieteen tohtori Plaitin kirjasta. Plaitin vankka asiantuntemus ei tule hyvän tieteen popularisoinnin tielle. Erilaisten uhkakuvien toteutuminen kuvaillaan lyhyellä fiktiopätkällä. Sen jälkeen alkaa tieteellisen version esittely. Opit meteorin, meteoroidin ja meteoriitin erot. Sekä sen miten ja millainen tähti voi räjähtää supernovaksi. Onneksi ne räjähtelevät. Muuten meillä ei olisi monipuolisia metalleja, joista rakentaa viihde-elektroniikkaa.

Kosmoksella on useita tapoja tappaa meidät kaikki. Joko kertarykäisyllä aivan yllättäen vaikka vielä tänään, jos oikeanlainen järkälemäinen murikka iskeytyy maahan. Tai pitkittyneellä kitumisella, kun aurinkomme paisuu punaiseksi jättiläiseksi. Tätä jälkimmäistä tapahtumaa saamme odottaa hieman pitempään.

Tapahtumien harvinaisuuden takia olisi toisaalta kunnia kuolla mustanaukon aiheuttamaan planeettaromahdukseen, ellei peräti todistaa miten ekosysteemi kuivuu kasaan gammapurkauksen pyyhkiessä otsonikerroksen pois. Ihmiskunta ei toistaiseksi pysty mitenkään suojautumaan sellaisia vaaroja vastaan. Meteoreja vastaan sentään on olemassa teknologia, mutta ei poliittista ja taloudellista tahtoa valmistaa puolustusjärjestelmää.


Suosittelen sivistäväksi lukemuselämykseksi. Sain kirjan lahjana faniltani. Suuri kiitos siitä! Laitan teoksen jatkossa tyrkylle arvontani kirjapalkintoa tuolla blogini facebook-ryhmässä.

26.8.14

Jäävesi-haaste on Illuminatin juoni!

Maailmalla leviää palovalkean tavoin jäävesi-haaste. Siinä on tarkoitus haastaa toisia ihmisiä mukaan hyväntekeväisyyteen Lou Gehrigin taudin, eli Amyotrofisen lateraaliskleroosin, eli ALS:n, lääketutkimuksen tukemisessa. Haaste on levinnyt Suomeen asti. Urheilujoukkueet, elokuvastarat, muusikot, miljonäärit, tavalliset pulliaiset ja muutkin ovat mukana kastelemassa itseään kylmällä vedellä. Onko haasteella oikeasti tarkoitus vain kerätä rahaa ALS-yhdistykselle? Onko haaste vain julkkisten selkääntaputtelua?

EI! Se on paljon kamalampaa!

Omatoiminen evankelista Anita Fuentes paljastaa jäävesi-haasteen todelliset taustat. Hän tietää mitä ihmisten kastelemisen symboliikka tarkoittaa. Siinä puhdistetaan kansaa kasterituaalilla. Tarkoituksena on muokata ihmiskuntaa tulevaa ihmisuhrausta varten. Kuinkas muuten. Vain ensimmäinen vartti Fuentesin videosta keskittyy jäävesi-haasteeseen. Lopussa mennään siihen miten Valtaistuinpeli/Game of Thrones liittyy Obaman juoniin. Sitten mukaan vedetään tietenkin reptiliaanit. Sitä ennen Fuentes selittää miten hän on tulkinnut jäävesi-haasteen.

Fuentes määrittelee ALS-hyväntekeväisyyteen kerättävän rahan haasteiden muodossa pyramidihuijaukseksi. Ja mitä pyramidi edustaa? Se on Illuminatin symboli!

Kuvan pyradimi ei liity tapaukseen.


Erittäin epäilyttävänä asiana esitetään se, ettei presidentti Obama ole suostunut ottamaan jäävettä päällensä.

Hänellä on oma tulkintansa mitä taudin lyhenne tarkoittaa:

ALS = Antichrist, Lucifer, Satan.

Tuota en voi skeptikkona kumota.

Sinua on varoitettu. Älä kastele itseäsi jäävedellä, sillä muuten joudut Saatanan suupalaksi. Vaikka et itse kastelun aikana haluaisi osallistua sellaiseen rituaaliin. Nähtävästi rituaaleihin ei enää tarvitse rituaalia suorittavan tahtoja.

Kiitos vinkistä V. Aholalle.

23.8.14

Homeopaatti Wurmanilla on asiaa: Espanjantauti 1918

Viimeksi tarkastelimme miten homeopaatti Guy Wurman kehui homeopatian tepsivän jopa ebolan hoitamisessa. Tällä kertaa tarkastelemme erästä homeopaattien suosimaa väittämää. Siinä palataan historian havinaan, kun homeopaatit muistelevat alansa suurinta voittokulkua. Espanjantaudin kuolemantapaukset julistavat heidän oppinsa ylivoimaisuutta. Wurman kertoo olennaisen kohdan osana pitempää tuotostaan:

Vuonna 1918 amerikkalaisissa homeopatiasairaaloissa hoidetuista espanjantautiin sairastuneista kuoli vain noin 1% , kun puolestaan lääketieteellistä hoitoa saaneista kuoli 30%.

Tuollainen tulos on uskomattoman hyvä. Kyseinen influenssa kun kellisti väkeä mullan alle noin 50 miljoonaa kappaletta parissa vuodessa. Enemmän kuin ensimmäisessä maailmansodassa kuoli sodan takia. Se oli ihmiskunnan toistaiseksi pahin pandemia. Suuri tuho johtui monen epäonnen summasta. Sotavuosina tietoa kuolleista pimitettiin. Sotilaita kuljetettiin ympäri maapalloa, joten taudit levisivät heidän mukanaan. Tiivis yhteiselo myös mahdollisti virukselle otolliset muhimispaikat. Melkein sata vuotta myöhemmin meidän on ehkä vaikea hahmottaa miten maailma ja ihmiset toimivat siihen aikaan.

Espanjantaudin karmeuksina löydettiin nälkiintyneitä lapsia kotoaan, koska vanhemmat olivat kuolleet sänkyihinsä. Aikuisia ja muuten perusterveitä ihmisiä menehtyi pelottavan nopeasti. Virus iski ihmisen immuunijärjestelmän ylikierroksille, kun immuunivaste aloitti taistelemaan sitä vastaan liian rajusti. Hyvä puolustusjärjestelmä kääntyi käytännössä käyttäjäänsä vastaan. Tämän takia nuoret ja vahvat kuihtuivat kasaan siinä missä vanhat ja heikotkin. Keuhkot altistuivat viruksen takia bakteeritulehdukselle, josta seurasi keuhkokuume. Ja siksi espanjantaudin aiheuttajaksi luultiin ensin B. influenzae bakteeria. Ensin siis virus iskee ihmiseen, jotta bakteerit pääsevät jylläämään. Koko taudin tarina on varmasti mielenkiintoista luettavaa asiallisista historiankirjoista.

Virus oli vaarallinen. Bakteeri myös. Niiden kombo oli kauhistuttava. Miten homeopatia onnistui pelastamaan ihmisiä niiltä uskomattomalla 99 % onnistumisella? Homeopaatit kutsuvat lääketiedettä allopaattiseksi hoidoksi. Allopaattista hoitoa saaneet potilaat melkein kolmannes kuoli. Miten se on mahdollista? Siinäpä mysteeri.

 Jotkut homeopaatit kertoivat hoitaneensa useita satoja ihmisiä, joista ehkä vain yksi tai kaksi kuoli.

Jos numerot pitävät paikkansa, niin homeopatia oli uskomaton menestys influenssan hoidossa. Toisaalta, homeopaatit olivat omissa kirjoituksissaan ennen espanjantautia puhuneet tällaisista menestystarinoista keuhkokuumeen kohdalla. Homeopaatti P. P. Wells Brooklynista kertoi vuonna 1885, että vain 2 tai 3 prosentin kuolleisuus oli vielä aivan liian suuri Aidon homeopatian käytössä. Itävaltalainen tohtori Reiss hoiti keuhkokuumetta vuodesta 1842 vuoteen 1848 homeopatialla. Kuolleisuudeksi tuli yksi prosentti. Joillakin oli parisen sataa keuhkokuumepotilasta, joista yksikään ei kuollut homeopaatin hoivassa.

 Siinä missä lääkäreiden temput eivät auttaneet, koska virukseen ei ollut mitään tehokasta lääkettä, homeopaatit näyttivät pystyvän ihan oikeasti hoitamaan espanjantautia. Siinä missä influenssan ja keuhkokuumeen yhdistelmä tappoi talossa ja puutarhassa ihmisiä, jäivät homeopaattien vastaanotoille kerinneet ihmiset henkiin.


Kiertoon on jäänyt homeopaattien kuvauksia mahtavista hoitoluvuista. Mutta millä metodologialla ne listat laadittiin? Kuinka luotettavalla tavalla tilastollinen vertailu homeopatian ja sairaaloiden hoitojen välillä tehtiin? Jopa homeopaattien omissa muistelmissa on huomioitu miten hankalaa oli saada luotettavaa epidemiologista tietoa:


Dr. Dudley A. William of Providence, who had tried to compile outcome statistics of homeopathy for all the New England States, explains the frustration of gathering reliable epidemiological records for the NIP, “I did in a way try to collect statistics regarding our results in the treatment of influenza and its complications but my replies were so indefinite that I gave it up mainly because they lacked accuracy. When replies came in saying, ‘I treated about so many cases with so many deaths,’ no mention made of the exact number of cases or of the frequency of pneumonia in this number, I grew to believe that to offer any definite number of cases with a definite death rate, a definite number of complications with their death rate was impossible if any semblance of accuracy was desired. That our death rate was decidedly low in both the disease and its complications, I know to be true but to be able to quote definite statistics for the purpose of comparison with other methods of treatment I do not think practical with the returns I was able to get.”

Homeopaatit tiesivät keskenään lukujensa olevan mahtavia, mutta eivät vain tahtoneet onnistua löytämään niitä tukevaa aineistoa. Minulla on vuorostaan vaikeuksia löytää relevantteja tutkimuksia tästä aiheesta. Netissä tulee vastaan hienoja lukuja homeopatian tehosta espanjantaudin kohdalla, mutta ei tutkimuksia tai selvityksiä siitä miten ne luvut on saatu. Tunnustan tietämättömyyteni tämän aiheen hienouksista. Toisaalla on tullut vastaan modernin aikakauden tutkimuksia, joissa homeopatian teho jää sitä todennäköisemmin lumevaikutuksen tasolle mitä paremmin ja laajemmin tutkimus on tehty.

Uteliaisuuttani lähdin tiedustelemaan itse homeopaatti Wurmanilta lisää tietoa. Varmasti alan ammattilaisena ja espanjantauti-väitteen toistajana hän olisi minua paremmin selvissä asioista. Utelin asiasta Wurmanin facebook-sivulla. Minun ei olisi pitänyt vaivata miestä asialla.



Tutkimustieto ei ole kaikkia varten. Jos sinä, rakas lukija, osaat auttaa minua tällaisten tutkimusten löytämisessä, niin laitathan vinkkiä kommentteihin. Haluan oppia lisää homeopatian ja espanjantaudin yhteydestä.

21.8.14

Kreationismia Ohion kouluihin

Kerrassaan hienoa kieltä onnistuttiin sujauttamaan Ohion osavaltiossa lakialoite 597 sisälle. Kokonaisuudella olisi tarkoitus päivittää opetussuunnitelmaa. Siinä samassa luonnontieteiden opetus halutaan pitää reiluna. Mikäpä olisi parempaa demokraattisessa yhteiskunnassa?

iii) The standards in science shall be based in core existing disciplines of biology, chemistry, and physics; incorporate grade-level mathematics and be referenced to the mathematics standards; focus on academic and scientific knowledge rather than scientific processes; and prohibit political or religious interpretation of scientific facts in favor of another.

Miten tuota viimeistä lausetta pitäisi tulkita? Poliittiset ja uskonnolliset tulkinnat tieteellisistä tosiasioista pitäisi asettaa samalla viivalle. Yhtä tulkintaa ei saa asettaa toisten edelle. Kuulostaa reilulta. Mutta toimiiko se luonnontieteissä? Eihän tässä vain vahingossa olla tunkemassa uskonnollisia oppeja biologian tunneille?

 Ei vahingossa vaan tarkoituksella. Lakialoitetta ajaneet republikaanit Andy Thompson ja Matt Huffman haluavat älykästä suunnittelua kouluihin. Sovittelevaan sävyyn he ovat toteamassa, etteivät halua määrätä mitä oppitunneilla opiskellaan. He haluavat ainoastaan vaihtoehtoja opettajille ja koululaisille. Näin kiistanalaiset aiheet saisivat monipuolisemman lähestymistavan. Ja älykäs suunnitelma olisi yksi mahdollinen näkökulma elämän monimuotoisuuteen.

Asked if intelligent design — the idea that a higher authority is responsible for life — should be taught alongside evolution, Thompson said, “I think it would be good for them to consider the perspectives of people of faith. That’s legitimate.”

Aloitteen tulevaisuudesta äänestetään syksyllä.

19.8.14

Pareidoliaa Kuussa

Google Earth-karttapalvelun kautta pääsee tarkastelemaan myös kiertolaisemme pintaa. Sieltä löytyy kaikenlaista mielenkiintoista. Viihdesivustojen lööppikynnyksen onnistui ylittämään salaperäinen varjo. Kuun koordinaateissa 27°34'26.35" -19°36'4.75" näyttäisi tepastelevan humanoidi.

Kyseessä on tumma varjo Kuun pinnalla. Palvelun kautta löydettyjen kuvien uskotaan villeimpien spekulaatioiden mukaan esittävän Kuun pinnalla olevaa miestä ja hänen varjoaan. Kuvista tehtyä YouTube-videota on käyty katselemassa jo yli 3,2 miljoonaa kertaa, eli mysteeri on saanut jo melko monen pauloihinsa.
Kukaan ei kuitenkaan ole voinut varmaksi sanoa, mitä Kuun pinnalla Google Earthin kuvissa todella nähdään. Videon ladannut wowforreeel-käyttäjä ei itsekään väitä tietävänsä, mikä Kuun pinnalla näkyvä tumma alue oikein on.

 Metabunkin ahkerat kirjoittajat selailivat läpi useampaa Google Moonin kuvaa. Salaisuus piileksi Kuusta kuvia napsineen kameran linssissä. Identtinen "humanoidi" näkyy säännöllisin väliajoin kartalla. Kartta on laadittu useista eri lähteistä. Hämmästelyä tuottanut näky löytyy Apollo 15 napsimista kuvista vuodelta 1971. Voit tarkastella niitä paremmalla tarkkuudella tämän linkin takaa. Tosiaan, sieltähän niitä identtisiä kuumiehiä löytyy, kunhan jaksaa etsiä.

18.8.14

Homeopaatti Wurmanilla on asiaa: Ebolaan homeopatiaa

Ebolan pysyessä sitkeästi otsikoissa ovat myös homeopaatit sitkeästi mainostamassa uskomushoitoaan. Viimeksi Suomen Homeopaatit ry:n puheenjohtaja oli väittämässä taikavoimilla maustettujen sokeripillereiden toimivan ebolan hoitamisessa. Väittämästä nousi kohu, ja kyseinen homeopaatti ymmärsi todeta jälkeenpäin, ettei tietenkään ollut väittämässä homeopatian toimivan ebolan hoitamisessa.

Siinä välillä tapahtui jopa sellainen ihme, että NaturalNews poisti sivuiltaan ebola-lääkkeeksi tarkoitetun ohjeen.

"Natural News was made aware of a blog post that seemed to recommend a highly questionable method related to Ebola prevention. The blog post has been removed pending further investigation, and the blogger is under review. Natural News does not condone any member of the public attempting to interact with Ebola, a very hazardous biological threat."

Uskomatonta, mutta joskus huuhaapotaska on liian paksua jopa Mike Adamsille. Olen tyytyväinen yllättävään käänteeseen. Alkuperäinen kirjoitus ei ollut pelkästään typerä. Se oli vaarallinen. Ebola-lääke perustui isopatiaan, joka on jonkinlainen yritys viedä homeopatiaa seuraavalle vuosituhannelle. Siinä on jo ymmärretty, että tauteja aiheuttavat virukset, bakteerit ja muut tekijät, joista homeopatian keksinyt Samuel Hahnemann ei ollut tietoinen.

Jopa WHO vaivautui erikseen mainitsemaan Twitterissä, ettei homeopatian toimivuudelle ebolan hoidossa ole kertynyt näyttöä.

Anyways, tarkkailen tänään mitä kotimainen homeopaatti Guy Wurman on kirjoitellut. Myös tämä homeopaatti uskoo homeopatian tepsivän verenvuotokuumeen hoitamisessa. Eli homeopatia pärjäisi paremmin kuin tällä hetkellä heikot lääketieteen vaihtoehdot.


Miten tappavaa virustautia hoidetaan Wurmanin ohjeilla? Tässä kuvakaappaus olennaisesta osiosta.


Kuten kaikki lukijani ovat tähän mennessä oppineet, ei homeopatiassa välitetä yhtään siitä mikä taudit aiheuttaa. Olennaisinta on keskittyä asiakkaan oireisiin. Näin päästään outoon tilanteeseen, jossa lääkkeiksi myydään sokeripillereitä, joiden alkuperäinen ainesosa on ollut mm. Berliinin muuri, ankan sisäelin, planeetan valo, alkuaine, tai monimutkainen orgaaninen yhdiste.

Ebolan kohdalla alkuperäiset ainesosat ovat käärmeenmyrkkyjä. Homeopatien periaatteiden mukaan ne on kuitenkin laimennettu olemattomiin lopullisesta asiakkaalle annettavasta sokeripilleristä. Onneksi homeopaatit uskovat vesimolekyylin muistavan sen läheisyydessä olleiden molekyylien informaation. Näin tämä tieto käärmeenmyrkyistä kulkeutuu käärmeestä ebola-potilaaseen, ja potilaan immuunijärjestelmä aktivoituu tekemään sitä mitä homeopaattinen informaatio määrää. Homeopaatit eivät vaivaa päätään sillä, että käärmeenmyrkyn molekyyli voi olla sata kertaa monimutkaisempi kuin se vesimolekyyli, joka muka muistaa muiden molekyylien informaation.

Kaikki tämä edellyttää pienen pientä muutosta luonnontieteissä. Se edellyttää biologian, kemian ja fysiikan oppikirjojen periaatteiden uudelleen kirjoittamista. Homeopaattien näkökulmasta tiede ei ole vain edennyt homeopatian tasolle asti.


16.8.14

Saako kehitysvammainen olla homo?

Vastustamme sukupuolineutraalia avioliittolakia-ryhmässä kuplii taas. Huolenaiheena ovat puolustuskyvyttömät ihmiset, jotka altistuvat Kehitysvammaisten Tukiliiton kurssille. Tuolla pahaenteisesti nimetyllä Sateenkaarikurssilla käsitellään pahuuden ydintä.

Kurssi on tarkoitettu homoseksuaaleille ja biseksuaaleille aikuisille tai henkilöille, jotka vielä pohtivat omaa seksuaali-identiteettiään.
Kurssi on suunnattu myös transsukupuolisille ihmisille tai henkilöille, joita oma sukupuoli-identiteetti mietityttää.

Tarkoituksena on tarjota asiantuntevaa tietoa ja jakaa kokemuksia. Ehkä ihmisen elämälle tärkeä alue, rakkaus, aukenee uudella tavalla osallistujille. Aiheesta on varmasti monia kysymyksiä, joihin ei vakituisesta lähipiiristä välttämättä löydy vastauksia. Kehitysvammaisten Tukiliitto perustelee sateenkaarikurssia mm. siellä, että aikuiset kehitysvammaiset ovat sellaista kurssia itse pyytäneet. Jostain syystä seksuaalivähemmistön edustajia löytyy myös kehitysvammaisten parista. Kurssille pääsee vain omatoimisena aikuisena, eli18-vuoden ikärajaa täytyy noudattaa.

Onneksi Vastustamme sukupuolineutraalia avioliittolakia-ryhmässä tiedetään, etteivät kehitysvammaiset tiedä mitä he haluavat elämältään. Tässä näyte keskustelun avauksesta ryhmässä:

Mitäs tästä sanotte? Olen ollut aivan JÄRKYTTYNYT tästä, että Kehitysvammaisten Tukiliitto ry. järjestää Sateenkaari-kurssin, jotta kehitysvammaisetkin voivat saada tietoa ja opastusta erilaisista seksuaalisista suuntautumisista. Käykää heidän nettisivuillaan lukemassa LEIJA-lehdestä, jossa nuori naispari kertoo parisuhdeonnestaan, ja suunnitelmistaan yhteiselossa. Olen ottanut jo alkukesästä yhteyttä kurssin projektipäällikköön, Pia Björkmaniin, ja tiedustellut, miksi kehitysvammaisille tälläistä tarjotaan. Hän vakuutti että sitä on kovasti toivottu ja pyydetty, koska on olemassa paljon homoseksuaaleja kehitysvammaisia. JO ON AIKOIHIN ELETTY, sanoin minä! Annoin Pia Björkmanin tietää oman kantani asiaan, joka on, että kehitysvammaisia tulisi ennemmin suojella tällaisilta vaikutteilta, koska he ovat paljon alttiimpia ulkopuolisille vaikutteille kuin muu väestö. He ottavat muista mallia, ja tekevät sitä, mikä on muotia. Minä vastustan tätä, ja toivon, että ryhmästämmekin useat ilmaisisivat kantansa tähän.

Aivan! Siinä missä normaalit heterot ovat suojattuja näiltä homovaikutteilta, voivat vaikutuksille alttiit kehitysvammaiset päätyä huomaamattaan homoiksi.

Toinen huolestunut kansalainen kantoi myös kortensa roviokekoon.

Niin vammaiset kuin terveetkin ihmiset ovat alttiita manipulaatiolle. Erityisen alttiita ovat nuoret, tai ihmiset, joilla syystä tai toisesta ei ole suojamekanismeja käytettävissään. On arveluttavaa tällaisia ihmisiä johdattaa tälle tietylle polulle. Eikö muutenkin ole niin, että paras valistaja näissä asioissa on henkilö, jolle kehitysvammainen ihminen on läheinen ja tärkeä ja rakas?

Onko yli 18-vuotiaalla kehitysvammaisella vielä tällainen valinta polustaan edessään? En tiedä. Kovasti harmia aiheuttaa myös se, että kurssille osallistuminen on ilmaista. Eli siinä käytetään meidän veronmaksajien rahoja!

Ryhmän jäseniä kannustetaan ottamaan yhteyttä kurssin järjestäjään.
Sen verran kokemusasiantuntija olen, että ihan oikeasti on mielestäni edesvastuutonta alkaa valistamaan kehitysvammaisia näistä asioista. Pia Björkman, jolle asiasta soitin alkukesällä, sanoi, että juuri homoseksuaalit keh.vammaiset ovat pyytäneet ja toivoneet tälläistä kurssia. Mutta tiedän, että useat keh.vammaiset ovat ikäänkuin lapsia (toiset enemmän ja toiset vähemmän) ja alkavat matkia muuta väestöä, ja jos tästä homoasiasta tehdään (tai on jo tehty) muoti-ilmiä, niin tottakai he haluavat kulkea muodin mukana! Heille syötetään jo nyt paljon sellaista käytöstä, joka on heille haitaksi: alkoholinkäyttö, tupakointi, jne. He eivät ole täysin kykeneviä ymmärtämään esim. näiden paheiden haittoja ja haluavat vain mukautua maailman menoon, MUTTA: jos heille mennään kertomaan Jeesuksesta, se on pahennus! MIKSI?

Toivottavasti kurssi saadaan järjestettyä ilman häiriötekijöitä.

12.8.14

Vitali Milonovin seksuaalinen epäselvyys oikeussalissa

Pietarilainen kaupunginvaltuutettu Vital Milonov tunnetaan maailmalla homopropagandalain aktiivisena advokaattina. Venäjälle laadittu laki teki perinteisistä arvoista poikkeavan seksuaalisuuden edistämisestä laitonta. Kaikkien osapuolten harmiksi lakiteksti on avoin erilaisille tulkinnoille. Epäperinteisten asioiden tunnistaminen tuntuu toimivan tyylillä "I know it when I see it, comrade".

Epäsovinnaisen seksuaalisen suuntautumisen selvittämisessä joutuu pähkäilemään itse herra Milonov. Tarkemmin sanottuna, Milonovin seksuaalisen suuntautumisen selvittäminen on nyt virallinen asia Moskovalaisessa oikeussalissa. Miten se on mahdollista?

GayRussia.eu kertoo kuinka venäläiset aktivistit hakivat lupaa mielenosoitukseen Moskovassa. Mielenosoituksen aiheena lupahakemuksessa oli kaupunginvaltuutettu Vital Milonovin seksuaalisen suuntautumisen PUOLUSTAMINEN. Moskovan oikeus kielsi mielenosoitusluvan saamisen. Todennäköisenä syynä oli lupaa hakevien aktivistien seksuaalinen suuntautuminen. Mutta loogisessa mielessä tämä tarkoittaa sitä, että Milonovin seksuaalinen suuntautuminen oli Moskovan viranomaisten mielestä vastoin perinteisiä arvoja. Viranomaiset huomasivat ristiriidan. Ja nyt Moskovan kaupunginoikeus pyytää virallisesti Moskovan hallintoa todistamaan kaupunginvaltuutettu Milonovin heteroseksuaalisuuden.

Kiistakysymys taitaa ratketa syyskuun aikana. Jäämme jännittämään minkälaista todistusaineistoa kaupunginoikeus saa tarkastettavakseen. Onnitteluni kiistan nostattamisesta kekseliäille aktivisteille.

Kiitos vinkistä T. Koivumäelle.

11.8.14

Homeopaatit Ebolan kimpussa, kriitikot homeopaattien kimpussa

Homeopatia, tuo aivan liian suosittu uskomushoito, on mielestään hyvä hoitokeino lähes kaikkiin vaivoihin. Ihmetarinoissa homeopatia jopa tepsii koomapotilaisiin, kuten homeopaatti Liisa Sulkakosken luennolla sain kuulla. Vuosikaudesta toiseen tutkittavana olevan homeopatian hoitoteho on jäänyt toistuvasti lumevaikutuksen tasolle. Homeopatian perusteet lyötiin kiveen ennen bakteerien, virusten, geenien ja immuunijärjestelmän löytämistä. Näiden löytämisen jälkeen homeopatiaa ei tarvinnut päivittää, sillä tässä uskomushoidossa ei välitetä taudinaiheuttajista, antigeeneistä tai muistakaan modernin lääketieteen perusteista.

Homeopatian ydin ja uskomuksen perusta ovat asiakkaan oireet. Johtuvatko oireet vitamiinipuutoksesta, perintötekijöistä, bakteerien tai virusten aiheuttamista tulehduksista? Sillä ei ole väliä, kunhan homeopaatille luetellaan tarkat oireet. Tätä kutsutaan holistiseksi lähestymistavaksi, sillä asiakasta kuunnellaan enemmän kuin terveyskeskuksissa. Oireluettelosta ja elämäntavoista laaditaan hoitokokonaisuus, jonka perusteella homeopaatti valitsee oikeat homeopaattiset valmisteet asiakkaalleen.

Mutta mitä tehdään kun asiakas on huolestunut Ebola-viruksesta? Voiko tätä eritetartuntana tarttuvaa tappavaa virusta vastaan suojautua homeopatialla?

Tähän antoi vastauksen Suomen Homeopaatit ry:n puheenjohtaja Satu Järvilehto. Hän jos kuka osaa kertoa suomalaisille mikä on homeopatian kanta vaarallisen verenvuotokuumeen hoitamisessa. Varmasti hän on asiallisesti noudattamassa mm. englantilaisten homeopatiajärjestöjen (mm. Society of Homeopaths) ohjenuoria, joissa tällaisten oikeasti tappavien tautien kohdalla homeopaatit nostavat kätensä ylös. Joutuivathan homeopaatit pulaan viranomaisten kanssa niiden malariahoitojensa takia.

 Otsikkona Järvilehdon kirjoituksessa oli Ebola - homeopatia toimii epidemioissa.

Järvilehto kuvaili erään tarjoamansa sokeripillerin (Crotalus horridus, käärmeenmyrkky) olevan pätevä ennaltaehkäisevä aine. Homeopaattiseksi lääkkeeksi Ebolaa vastaan luetellaan viisi sokeripilleriä, jotka on tietenkin nimetty eri nimillä. Niihin lukeutuvat pari käärmeenmyrkkyä, elohopeakloridi,  ja torajyvä.

Asiakkaalle annetussa sokeripillerissä ei tietenkään ole molekyyliäkään näistä ainesosista, joten alkuperällä ei ole väliä. Homeopaattien proovauksissa tällaista homeopaattista ainetta on annettu terveille ihmisille. Sitten heidän saamiaan oireita merkitään muistiiin. Näiden oireluetteloiden pohjalta haetaan yhteiksiä asiakkaiden oireisiin. Ja näin Järvilehto pääsi luettelemaan ebolan aiheuttamia oireita erilaisiin homeopaattisten valmisteiden aiheuttamiin oireisiin.

Satu Järvilehdon kotisivulla hän myös kertoo urastaan. Mukana kohta joka sai minut hieman vaivautuneeksi.

Helmikuussa olin Berliinissä "HIV / AIDS sekä mentaaliongelmien hoitaminen homeopatialla" -kurssilla sekä vuonna 2013 aloitin kolmivuotisen jatkokoulutuksen Homeopaatti Jeremy Sherrin Dynamiskoulussa.

Sokeripillereitä HIV:iä vastaan? No mikä ettei!

Kuten arvata saattaa joutui homeopaatin avoimesti luettavaksi laitettu kirjoitus kritiikin kohteeksi. Sattuipa kommentteihin eksymään pari skeptikkoa, jotka alkoivat kyselemään tutkimustuloksia homeopaatin väitteille. Se oli virheliike!

Annetaan Seiska-lehden kertoa dramaattisesta tapahtumasta: JJ Lehdon vaimo nostattamastaan Facebook-raivosta: Lasketaan nettikiusaamiseksi!

Kommenteissa olikin muutama mies kirjoittelemassa törkyviestejä. He hävetköön asiattomuuksiaan. Valitettavasti homeopaatin puolustuspuhe ei vakuuta.

- Minulla ei ole mitään hätää. Kommentteja lukiessa huomasin, että suurin osa niistä oli asiattomia, mutta mukana oli myös paljon hyvää keskustelua. Suuri osa kommentoijista oli trolleja. En missään vaiheessa väittänyt hoitavani Ebola-virusta, Satu kommentoi Seiskalle.

*köh* valehtelija *köh*






No okei, Järvilehto ei väittänyt hoitavansa Ebola-virusta, vaan Ebola-epidemiaa. Ehkä hänelle sattui ajatusvirhe, kun kirjoitukseen päätyi myös "lääke" sana. Ehkä hän tarkoitti, ettei itse henkilökohtaisesti hoitaisi Ebola-virusta. Ehkä hän ei olekaan valehtelija.


Homeopaatit eivät tee diagnooseja. Jos ihminen tarvitsee lääkärin apua, ohjaamme hänet lääkäriin. Usein kommenteissa on kyse tietämättömyydestä. Minä en myy lääkkeitä. Voin antaa asiakkaalle konsultaation yhteydessä päivystysannoksia, jotka ovat lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimean hyväksymiä. Pääsääntöisesti lähetän asiakkaani ostamaan lääkkeensä apteekista.

 Eli toisaalta homeopaatit eivät tee diagnooseja, mutta toisaalta he määräävät Fimean hyväksymiä tuotteita.

Järvilehto poisti kirjoituksensa Facebookista, mutta se on luettavissa mm. Seiska-lehden jutussa. Toivottavasti hän ottaa jossain julkisesti kantaa siihen voiko homeopatialla sitten oikeasti hoitaa Ebolaa vai ei.

Lukaise myös läpi mitä Aamulehti kertoo NaturalNews-sivuston Ebola-homeopatia kirjoituksesta.

9.8.14

Pastafarismi lähempänä virallista uskontoa, osa 3

Pastafarismin ilosanoma leviää maailmalla kuin syliin kaatunut täyteläinen kastike. Kehitys on vääjäämätöntä. Tasa-arvon ja uskonnonvapauden periaatteiden mukaisesti tehty kamppailu tuo pastasiivilät päähineinä osaksi uskonnollisuuden monimuotoisuutta. Tuore edistysaskel otettiin Puolassa.

Lentävän spagettihirviön kirkko voi vihdoinkin hakea uskonnon asemaa. Tuskin ketään yllättää se, että katolisen kirkon edustajat ovat vastustaneen kilpailevan uskonnon ilmestymistä Puolassa. Toivottavasti saamme pian kuulla hyviä uutisia pastafarismin statuksesta. Ja joskus sama toistuu Suomessa.

8.8.14

Ebola tulee, oletko valmis?

Liberiaan julistettiin kansallinen hätätila ebolan takia. Vaarallinen virus leviää ja tappaa. Tälle vaaralle ja lähes satunnaiselle kuoleman läheisyydelle etsitään selityksiä. Joskus selityksiä tarjoillaan aivan sekopäisten ihmisten huulilta. Liberian presidentti Ellen Johnson Sirleaf kutsuu kansalaisia paastoamaan ja rukoilemaan viruksia pois. Se ei sinällään ole erikoista, vaan varmasti yhdistää ihmisiä kriisin keskellä. Samalla rukousohjelmaan lispahtaa toive rukoilla noituudella ebolaa levittäviä tahoja vastaan. Rukouksissa myös vihjailtiin viruksen leviävän kansalaisten syntien takia. Eli syntipitoisuutta vähentämällä myös ebolan uhka pienenisi.

Liberian Observer kertoo minkälaista kamaa Liberian piispojen suusta on päässyt. Arkkipiispa Jonathan B.B. Hart kutsui vanhurskaita miehiä pohtimaan ebola-kriisiä. Tuloksena oli päätöslauselma:

  • That God is angry with Liberia, and that Ebola is a plague. Liberians have to pray and seek God's forgiveness over the corruption and immoral acts (such as homosexualism, etc.) that continue to penetrate our society. As Christians, we must repent and seek God's forgiveness.
  •  That a three-day indoor fast and prayer across the nation be observed, commencing next Wednesday, August 6th, and concluding Friday, August 8th.
  • That an inter-denominational committee be constituted to present said resolution to government. 
  • That if government is in agreement, the Republic of Liberia be locked up for three days of fast and prayer. All movement should be restricted during those three days. People should stay at home for three days of silence, fasting and prayer.

Kuinkas sattuikaan, he osasivat yksilöidä yhdeksi moraalittomuuden päätähdeksi homoseksuaalisuuden.

Erikoiset höpinät ebolasta ovat levinneet Yhdysvaltoihin asti. Sieltä löytyy herrasmiehiä jotka oikein odottavat perusarvot jäykkänä viruksen rantautumista maahansa. Rick Wiles kuvaili radio-ohjelmassaan mitä kaikkea ebola pystyisi ratkaisemaan. Virusepidemia pyyhkisi sopivasti pois ateismin, homoseksuaalisuuden, irralliset seksisuhteet, pornografian ja abortit. Melko monipuolinen virus.

7.8.14

Peli jota Putin ei pelaa

Venäjän homopropagandalaki on ollut vuoden voimassa. Epämääräisyydestään tunnettua lakia on viimeksi sovellettu jopa lautapelien vaarallisessa maailmassa. Fanty-pelin tekijät Kometa Plyus firmassa jäivät viranomaisten valvovan katseen alle viime joulukuussa. Perusteluna tutkinnalle olivat Fanty-pelin tehtävät. "Totuus vai tehtävä" periaatteella pelattava seurapeli sisältää katalaa propagandaa, kun yli 12-vuotiaille pelaajille tarkoitettu peli komentaa kaksi ihmistä esittämään samaa sukupuolta olevaa paria. Eräässä tehtävässä pelaajan täytyisi simuloida kanssapelaajilleen rakkauttaan Ramboon. Jos tuon tehtäväkortin kohteeksi joutuisi poika, niin sehän olisi aivan homoa! Huom. Putinia rakastavat ja ylistävät venäläiset pojat  eivät ole homoa.

The Moscow Times kertoo miten asia on toistaiseksi edennyt. Smolenskin alueen valppaat syyttäjät ovat palkkansa ansainneet. He ovat todenneet seurapelin sisältävän lapsille vaarallista homopropagandaa. Pelifirman pomo sai maksettavakseen 1250 dollarin suuruisen sakon. Lisäksi tutkitaan voisiko pelifirmaa kohtaan tehdä muita sanktioita.

3.8.14

MH17: Väärennetyn videon yllättävä evoluutio

Muistatko sen tietokonepelin grafiikoista rakennetun satelliittivideon? Viime viikonloppuna (27.7.2014) Youtubeen ladatussa videossa väitettiin olevan venäläisen satelliitin kuvaa ukrainalaisten joukkojen BUK-ohjuksen laukaisusta. Kiova ampui alas MH17 lennon!



Maasto on kuitenkin simuloitu Flaming Cliffs 2 lentopelin tehtäväeditorilla. Väärennös paljastui melko nopeasti. Joku voisi toistaa väitettä joskus myöhemmin. Olihan se kuitenkin kerinnyt olemaan monen silmissä vakuutta todista ukrainalaisten syyllisyydestä. Oletin, että pian tämä video katoaisi some-sodan taistelukentiltä, sillä väärennös on niin helposti todettavissa väärennökseksi.

Oletin väärin. Tänään kuuntelin tylsyyttä vastaan taistellessani DAHBOO77::n kanavaa.



Ihmeiden aika ei ole ohi. Nyt tismalleen samaa videota käytetään todistamaan, että ukrainalaiset ovat väärentäneet satelliittikuviaan Flaming Cliffs 2 lentosimulaattorin grafiikoilla.

29.7.2014 Youtubeen ladatun videon otsikossa satelliitti on vaihtunut USA:n omistamaksi:

Russia: U.S. satellite recorded the shooting, "Grad" with Russia. ATO, Donetsk, Lugansk



Täytyy vain todeta, että tuo on erittäin hieno manööveri videoita tehtailevilta tahoilta. Syylliseksi väärennökseen saatiin käännettyä Kiovan kätyrit. Ennustan, että alkuperäisen videon väite venäläisestä satelliitista vain päivitetään salaliittofoorumeilla tähän uuteen versioon. Videoiden valmistaminen ja niiden käyttö on nopeaa internetin aikakautena. Tämän takia kaikkien pitäisi olla tarkkana siitä mitä väitteitä nielaisevat.

Kritiikkiä olisi voitu esittää niihin satelliittikuviin, joita Ukraina oikeasti käytti. Ukraina käytti kuvia, joiden päiväykset ja muut ajankohdat eivät täsmää. Sää oli 17.7. pilvinen kuvatulla alueella, mutta tätä ei näy Ukrainan esittämissä kuvissa. Kaikki osapuolet käyvät informaatiosotaa.

1.8.14

Tyttöystävänaktivointijärjestelmä - sähköpostiin spämmiä

Kuukausi sitten tietoisuuteeni pyörähti hämmästyttävä Tyttöystävänaktivointijärjestelmä. Huomasin, että eripuolilla maailmaa on erilaiset käsitykset siitä mitä tyttöystävällä tarkoitetaan. Netissä markkinoitava järjestelmä on mainospuheiden perusteella tarkoitettu tyydyttämään miesten seksitarpeita. Tuotteella saadaan seksiä kauniilta naisilta. Siinä samassa voi joku tarttua kiinni vakituiseksi panoksi. Tällaista tapausta nimitetään tyttöystäväksi.

Liityin järjestelmää myyvän tahon sähköpostilistalle. Inboxiin saapuu kerran päivässä viestejä, joissa joko yritetään myydä muita iskutekniikka-temppuja. Esim. The Curiosity Button jolla myös saadaan surkeinkin mies vastaanottamaan kuumaa seksiä monelta kauniilta naiselta, kunhan lähettää heille oikeita tekstiviestejä. Täytyy olla totta, sillä monet nimimerkit kehuvat sitä!

Ainakin opin sen, että alalla on valtava määrä näitä kursseja. Kaikissa mainostetaan analyyttiistä ja dataan perustuvaa menetelmää.

Joillakin on ongelmana se, etteivät he ole yhden illan jälkeen kiinnostuneita iskemästään naisesta. Miten päästää nainen menemään hellästi? Tai miten selvitä tilanteesta jossa useampi nainen taistelee sinusta? Näitä ongelmia tulee varmasti monelle Tyttöystävänaktivointijärjestelmän käyttäjälle.


Toisissa viesteissä voivotellaan surkeaa tilannetta. Tyttöystävänaktivointijärjestelmän Superpowers-kurssille webiseminaarin muodossa olisi haluttu kutsua tuhat osallistujaa, mutta Microsoft sattui estämään mainossähköpostit heidän ip-osoitteestaan. Armollisesti myyjä lähettää vielä kaikille uudet mainosviestit ja kaikilla on ylimääräinen mahdollisuus osallistua kurssille.

Tai vaihtoehtoisen tulkintani mukaan kurssille ei saatu tarpeeksi väkeä, ja siksi sähköpostiini saapuu yhä uudelleen muistuksia osallistumisesta. Koska nettivideoita voi internetissä katsella vain rajattu määrä. Tuota tunnetta rajoitetusta määrästä korostetaan mm. tällaisella viestillä:


Hey dude, it's looking like we're down the wire here... just about sold out of the first 1000 units of the GFAS for our launch.

I talked to my finance manager and he suggested that we just clear them out as soon as possible so we can "close this down" and raise the price to $167. There's still a TON of traffic coming in and obviously, his goal is to help the biz make as much money as possible.

But hey - you are here, and you have been following this since we launched it, so here's one final offer for you:

Ja niin edelleen. Aina näyttäisi olevan viimeinen mahdollisuus saada käyttöön huippuhalvalla aivan uskomaton tarjous.

Yhdessäkään mainoksessa ei mainita sellaisia asioita kuin pitempiaikaisessa ihmissuhteessa pärjääminen, toisen tunteiden huomioon ottaminen, tai muita ei-seksin saamiseen liittyvää. Mainos toisensa jälkeen kehottaa maksamaan tiedosta, jonka avulla saat seksiä haluamaltasi naiselta. Tempuilla joilla manipuloit tilannetta ja toisen elämää. Helposti, varmasti ja huolimatta ulkonäöstäsi tai rahatilanteestasi.

Poistin itseni tuolta sähköpostilistalta. Minulla ei ole tarvetta kyseisille tuotteille.