31.3.15

Kuvernöörin selkeä vastaus

Indianan osavaltiossa kuohuu. Hesarin Nyt-liitteessä selitettiin ilmiön käänteet. Homosaation vastainen sota sai tärkeän taistelukentän, kun uusi uskonnonvapauden täsmentämiseen tähtäävä laki tuli voimaan. Kuvernööri Mike Pence ja konservatiiviset kumppanit ylistivät Religious Freedom Restoration Act nimellä kulkevaa pykäelmäkokoelmaa. Se takaisi uskovaisille ihmisille paremmat oikeidet Indianassa. Suurimmat kohut ovat nousseet yrittäen oikeudesta syrjiä asiakkaitaan, jos asiakkaan seksuaalinen suuntautuminen ei miellytä yrittäjän uskonnolliseen kaapuun käärittyä ällötystä.

Näinkin avoin pro-syrjintä asenne aiheutti vastalauseita siellä sun täällä. Kymmeniä miljoonia dollareita vuosittain osavaltioon tuova GenCon ilmoitti, ettei nykyinen vuoteen 2020 asti voimassa oleva sopimus kokouksista ole uusimisen kannalta varma juttu. Useampi iso yritys kertoi suoraan, etteivät he tee yhteistyötä samalla tavalle Indianan kanssa, jos RFRA pysyy voimassa. Osavaltioon ei enää suunnitella investointeja heidän suunnaltaan. Miljoonakaupunkien pormestarit ovat myös avoimesti kertoneet, ettei RFRA:n varjossa kannata jatkaa yhteistyötä. Kaikkein merkittävin ja tärkein boikotti oli tietenkin itse Ron Swansonin ilmoitus jättää Indiana väliin kiertueeltaan.

Kaikki tämä tarkoittaa valtavien dollaripinojen siirtoa jonnekin muualla kuin kuvernööri Mike Pencen osavaltioon. Se sai kuvernöörin avustajat käärimään kuvernöörin hihat ylös. Hän lähti selittämään tosiasioita kameroiden eteen. Jo sai riittää ilkeiden huhujen ja törkeän mustamaalaus kampanjan lietsominen. Indiana ei missään nimessä ole sallimassa otsikoissa mainittua syrjintää. On pelkkää vääristelyä väittää, että RFRA sallisi sellaisen syrjinnän, tai että lailla olisi haluttu koskaan sallia mitään sellaista.

Merkittävin haastattelu tapahtui ABC-kanavalla George Stephanopolousin suorittamana. Siinä kuvernööri Pence vastasi kysymyksiin selkeän suoraan yhtään mitään kiertelemättä. Asia tuli erittäin selkeästi esille. Tai ehkä ei tullut.



Tietenkin kohu on ennenaikaista. Ehkä Indianan osavaltion yrittäjät eivät haluaisi syrjiä asiakkaitaan uhkakuvissa mainituilla tavoilla. Lakia tukenut Advance America kirjoitti, että lakia voitaisiin soveltaa juuri sillä tavalla kuin uhkakuvat antavat ymmärtää.

Christian bakers, florists and photographers should not be punished for refusing to participate in a homosexual marriage!

Tähän kohtaan kuvernööriltä ei saatu selkeää vastausta. Kuitenkin näyttää siltä, että lakia tultaisiin käyttämään joidenkin yrittäen toimesta juuri syrjimisen mahdollistavalla tavalla. Nimettömänä pysyvä ravintoloitsija kertoi suunnitelmistaan radiossa. Hän on kieltäytynyt palvelemasta seksuaalisia vähemmistöjä. Tosin valehelemalla, että keittiön tuuletin oli juuri mennyt rikki. Siksi samaa sukupuolta olevalle parille ei pystytty tekemään enää annosta. Uuden lain voimalla ravintoloitsijan toiminnan pitäisi olla entistä helpompaa.



Lain tulevaisuudessa on varmasti haasteita raastupaan. Joitain vähemmistöjä tullaan varmasti syrjimään lakiin ja uskontoon vetoamalla. Se päätyy oikeuteen, josta tehdään varmasti jonkinlainen valitus ja siirto ylemmälle oikeusasteelle. National Review muistuttaa, että RFRA:n kaltaista lakia ei ole helppo tulkita ja soveltaa.

 ABC-haastattelun aiheuttaman vielä suuremman huolestumisen jälkimainingeissa kuverööri Pence taipui sanomaan ääneen, ettei laki oikeuta ketään syrjimään. Asia ei kuitenkaan ole selvä. Kuvernöörillä on ns. takaportti vielä auki. Tuo ei ollut mikään vihjailu miehen mieltymyksistä. Vähääkään politiikkaa seuranneet osaavat tulkita kuvernöörin vastauksen. Yrittäjä ei tietenkään syrji ketään, jos hän vetoaa uskonnolliseen vakaumukseensa käännyttäessään asiakkaan pois. Siinä tilanteessa ainoastaan suojellaan yrittäjän uskonnonvapautta. Ja sehän on aivan eri asia kuin syrjintä. Aivan kuten Yhdysvallat ei ole koskaan kiduttanut vankejaan. Heihin on vain sovellettu tehostettuja kuulustelumenetelmiä.

Suurin valta on lopulla rahojaan käyttävillä kansalaisilla. He valitsevat minkälaisissa liikkeissä asioivat.

Mitavittua.fi ja Clickbait-journalismin alkeet, osa 3

Sain pari iltaa sitten ainutlaatuisen silmäyksen Mitä Vittua??!!-verkkosivun sisällöntuottamiseen. Vesa Linja-aho jakoi facebookissa Turun Sanomien Vihasivusto tienaa tunnettujen suomalaisyritysten mainoksilla
jutun. Juttu on vilkaisemisen arvoinen, mutta varsinainen kultakaivos ilmestyi Vesan facebook-kommentteihin.

Paikalle ilmestyi henkilö, joka puolusti sentään MV:n rohkeutta kertoa asioista joista valtamedia vaikenee. Valtamedia tunkee vain sitä "tasapaksua hyysäyspaskaa". Tästä tulikin keskustelun teema. Tein pikaisen tarkistuksen siitä mitkä otsikot kiinnostivat minua ja olivatko ne asioita joita valtamedia ei kerro.

Ensimmäinen tuoreimmista jutuista joka kiinnitti huomioni oli "Nukkuvia ihmisiä haudattu elävältä??!!" joka paljastuikin Ilta-Sanomien uutiseksi. Valtamedia vaikenee! Toinen kiinnostava juttu syötteessä oli "Nainen kidnapattiin Ruotsissa – rahat meni, henki jäi!" joka olikin Expressenin uutisesta. Valtamedia vaikeni taas! Kolmas ja viimeinen klikkauksen aiheuttaja oli "Haluan jälleen tappaa! Juttu SSRI-lääkkeistä" joka olikin Toivo Rissasen kirjoituksen toistoa.

Jätin MV:n selailut siihen. Se näyttäisi toimivan uutisaggregaattina, jota on maustettu Hommafoorumilaisille sopivaksi. Tjsp. Eikä siinä ole mitään hävettävää. Ero sanomalehtien tekemällä journalismilla ja sillä mitä MV on selkeä. Siksi en henkilökohtaisesti viitsi tuhlata kauheasti aikaa MV:n lukemisen parissa. MV:n toimintaperiaate on perustaja Ilja Janitskin mukaan ollutkin enemmän kännissä läpällä -linjalla. "Any publicity is good publicity", kuten hän on kirjoittanut periaatteistaan.

Ja sitten se tapahtui! Paikalle kutsuttiin itse MV:n isojehu Ilja Janitskin. Hän halusi tietää oliko sivulle muka päässyt virhettä, joita kriitikoiden mukaa siellä oli. "Osoita ne jutut niin tarkistetaan" hän kirjoitti. Johon vastasin aluksi yhden esimerkin voimin. Saksassa mellakat hallitusta vastaan neljättä päivää – Suomen media vaikenee! -jutussa esitettiin selkeitä väitteitä, joka eivät olleen samassa linjassa havaitun todellisuuden kanssa. Väänsin sen rautalangasta edellisellä kerralla.

Johon sain MV-fanilta vastalauseen.


Aha, eli "virhe" oli siinä, että Juhan tulkinnan mukaan Suomen valtamedia on kertonut riittävästi ja tasapuolisesti monta päivää jatkuneista mellakoista, kun se on pikaisesti jossain maininnut ne. MV-lehden mukaan se on vaikenemista, kun niitä ei käsitellä asianmukaisella vakavuudella vaan hyssytetään.

Pisteet MV:lle, miinuspiste Juhan "tulkinnalle".

Kuten sanoin, yksi tapa, jolla valtamedia vääristelee totuutta on juuri se, että jättää kertomatta asioista kokonaan tai vähättälee niitä.


Myös itse Ilja totesi, ettei asiassa ole mitään korjattavaa:

I rest my case, pääasia että ollaan saatu vastustajia koska ilman vastustajia ei tule menestymään

Toisin kuin MV:n teksti väitti, valtamedia kyllä kirjoitti pankin avajaisten aiheuttamasta mellakasta. Se sentään myönnettiin MV:n suunnalta, mutta periaate olikin aivan muu. Valtamedia ehkä mainitsi mellakan, mutta ei sitä että mellakat kestivät monta päivää! MV-fani väänsi minulle rautalangasta:

Fakta on kuitenkin kiistatta, että Hyysäri eli Pravda ei kertonut, että mellakat jatkuivat päiväkausia. MV-lehti kertoi. TÄMÄ on se olennainen juttu.

Entä mitä sitten Frankfurtissa oikeasti tapahtui? Oliko siellä mellakoita usean päivän ajan, kuten MV väittää? Ainakin usko sellaiseen oli luja MV-fanien parissa. Väite monta päivää kestävistä mellakoista toistettiin monta kertaa keskustelussa. Kuten myös toiveeni esittää jokin lähde sille, että mellakoita oikeasti kesti monta päivää. Odotin mahdollisia linkkejä ja lähteitä kärsivällisesti. Vastauksena oli kuitenkin tyhjyyttä.

Onneksi Ilja tuli takaisin ja kertoi meille mistä kyseinen MV-juttu sai lähtönsä:

Yhden kerran vielä kommentoin ennen lätkämatsin alkua. Mulla näkyy täällä Espanjan jassa kaikki mahdolliset uutiskanavat tv ssä ja katselin siis suoraa lähetystä pelipaikoista ja kun vertasin googlaamalla Suomesta saman niin todella ohut sipaisu oli otettu vaan.

 Selkeä puute mainitsemassani MV-jutussa jäi oikaisematta. Ilja on vankkumattomasti sitä mieltä, että Frankfurtin mellakat kestivät monta päivää. Jostain salaperäisestä syystä merkkejä näistä monta päivää kestävistä mellakoista ei kuitenkaan tahtonut löytyä. Enkä tarkoita valtamedian hiljaisuutta asiassa. MV väitti kotimaisen median vaikenevan siitä mitä tuolla suuressa maailmassa kerrotaan Frankfurtista. Saksalaisten sanomalehtien uutisissa ei löydy mainintoja tällaisista mellakoista. Niissä kyllä kerrotaan mellakan tapahtuneeen mielenosoitusten ensimmäisen päivän aikana. Itse mielenilmauksia järjestänyt Blockupy-liike mainitsi sivuillaan mellakointia tapahtuneen vain ensimmäisenä päivänä 18. maaliskuuta. 

Sosiaalinen media ei tarjonnut sen enempää vinkkejä päiviä kestävistä mellakoista. Esim. Twitterin Blockupy hashtageissa mellakointia ja palavia poliisiautoja oli vain 18. päivä. Frankfurtin poliisin twitterissa on mellakkakuvia vain tuolta päivältä. Mielenosoituksia järjestävien tahojen tiedotteissa mellakointia oli vain ensimmäisenä päivänä. Youtubeen ladatuissa videoissa mellakointia oli vain ensimmäisenä päivänä. Toki voi olla, että en vain tässä kohtaa millään onnistu löytämään toisen tai kolmannen tai neljännen päivän mellakoista mitään.

Tässä vaiheessa todennäköisempi selitys on se, että Ilja on tulkinnut näkemäänsä väärin. Valitettavasti emme tiedä mitä kanavaa ja minkälaista uutisointia hän sattui katsomaan ennen matsia. Tai ehkä hän sekoittaa mielenosoituksen mellakoihin? Blockupyn väki kun marssii säännöllisesti Frankfurtin kaduilla. En tiedä mistä Ilja repäisi tuon tulkinnan monta päivää kestävistä mellakoista. 

Niin tai näin, MV:n Saksassa mellakat hallitusta vastaan neljättä päivää – Suomen media vaikenee! juttu näyttäisi olevan sepitettä alusta loppuun. Enkä edes oleta MV:n koskaan korjaavan juttuaan. MV:n ei tarvitse tehdä mitään, sillä se ei tuota journalismia.

Jos sinulla on tietoa ja näyttöä siitä, että mellakoita kesti monta päivää, niin kerrothan siitä kommenteissa.

27.3.15

Monsanton lobbari ja juomaton Roundup

Time-lehden pienessä artikkelissa näytetään pätkä Patrick Mooren haastattelussa Ranskalaisessa ohjelmassa. Monsanton lobbariksi mainittu Moore on paikalla asiantuntijana. Aiheena Roundup-rikkamyrkyn tuore luokittelu Maailman terveysjärjestön kataloogeissa mahdollisesti karsinogeeniseksi aineeksi. Moore melkein tuohtui selittäessään, ettei aine ole niin vaarallista kuin pahimmissa lööpeissä. Siinä samassa hän sanoo Roundupin olevan jopa juomakelpoista, jos sitä tarjotaan lasillinen. Kappas, toimittajalla on valmiina Rounduppia lasillinen, jota hän tarjoaa Moorelle.

Moore ei suostu juomaan sitä. 

Oi miten nolo kämmi kameran pyöriessä. Siinä meni mieheltä kaikki luotettavuus turvallisuusasioista puhuttaessa. Videopätkä lähti ahkeraan kiertoon. Moni oli valmis tuomitsemaan Roundupin vaaralliseksi.

Tosiasia on, ettei kyseinen litku tietenkään ole juomakelpoista. Se on tarkoitettu kasveihin ruiskutettavaksi. Ei sisäiseen käyttöön. Juomatta jättäminen on viisas päätös. Samalla periaatteella kuin luomutuotannossa käytettyjen rikkamyrkkyjen jättäminen pois cocktaileista on ihan fiksua.

Jopa Monsanto vaivautui muistuttamaan, ettei Moore ole heidän lobbarinsa (kuten Time väitti) ja Roundup ei ole tarkoitettu juotavaksi.

However, herbicides are not beverages and should not be ingested – just like you wouldn't drink shampoo or dish detergent. It is always important to use products for their intended purpose and as directed on the label.

Alppien lentoturma ja Salaliittoteorisointi

Tragedian ja surun käyttö villien salaliittoteorioiden alustana on tuttua kauraa internetin väelle. Näin pääsi käymään myös Germanwingsin Airbus 320:n törmättyä vuoreen torstaina. Selvittely on vielä kesken. Ja tulee varmasti kestämään pitkään, sillä lentokone muuttui silpuksi törmäyksessä. Jotain karmeaa on alustavasti selvinnyt. Perämies Andreas Lubitz on nykyisen tiedon valossa aiheuttanut turman tarkoituksella. Löydetyissä äänitallenteissa kapteeni yrittää takaisin ohjaamoon, joka on lukittu sisältäpäin. Lubitz ei panikoi tai vastaa kapteenin käskyihin. Lento laskeutuu melko tasaisesti kohti vuorenrinnettä. Matkustajat eivät todennäköisesti olleet tietoisia lähestyvästä kuolemastaan. Turman aiheuttaja ei ole selvinnyt. Oliko se oikeasti tahallinen teko Lubitzilta vai pahin mahdollinen virhe lentäjältä? Vai kuitenkin jonkinlainen tekninen vika? Oliko lentoturvallisuudesta jätetty jotain olennaista pois? Turmatutkinnan ollessa kesken nämä kysymykset vilisevät vilkkaasti ympäri keskustelupalstoja. Tyydyn toteamaan, etten tiedä.

Entä miten ne tutut pikareaktiot folioprikaatin riveissä?

Siellä tiedetään vaikka mitä ihmeellistä. Aloitetaan oksennusämpärin pohjalta, eli NaturalNewsin parista. Mike "HealthRanger" Adams tietää Lubitzin ohjanneen lentokoneen tarkoituksella vuoreen (hyvinkin mahdollista). Mutta lopullinen syyllinen onkin perämiehen käyttämät masennuslääkkeet! Lubitz oli kärsinyt pari vuotta sitten burnoutista ja masennuksesta, kertoi perämiehen entinen luokkatoveri. Uutisissa ei kerrota käyttikö Lubitz mitään masennuslääkkeitä, mutta se ei tietenkään hidastanut Adamsia. Hän päätyy tyylilleen uskolliseen teorisointiin:


In a simulator, of course, it's perfectly safe to fly your airplane into a mountain. What if Lubitz thought he was in a flight simulator? Could antidepressant drugs have caused him to confuse reality vs. simulation? It's speculation, of course, but it's consistent with other SSRI-related mass murders we've seen over the years.


Vaikka Lubitz olisi käyttänyt masennuslääkkeitä, niin se ei vielä tarkoittaisi, että hän aiheutti turman masennuslääkkeiden takia. Vaihtoehtoinen selitys kun on se, että turman aiheutti sairaus, johon hän otti masennuslääkkeitä. Tämä on kuitenkin kiellettyä päättelyä Adamsin maailmassa.

Toinen syyllinen matkustajien kuolemalla löytyy Look up!-sivulta. Siellä on varoiteltu ilmastonmuokkauksesta, jota suoritetaan kemikaalivanoja suihkuttavilla lentokoneilla. Alpeille olisi syöksynyt juuri tällainen ylimääräisiltä kemikaalitankeilla varustettu matkustajakone. Sivustolla spekuloidaan, että ohjaamon ilmaan oli päässyt jotain myrkkyä. Se aiheutti Lubitzin pyörtymisen tai sekoamisen. Se yhdistettynä mahdolliseen tasapainon muutokseen, joka johtui myrkkysäiliöistä.

When we predicted this some time back, after the MA370 debacle, we stated that the reason that so many of these aircraft are going down might due to the unbalanced loading caused by storing ULD – Unit Load Devices – full of the chemicals used in the cargo holds. It is unclear still how much the pilot knows about what he is carrying. Every pilot receives a load sheet prior to take off that details the weight and distribution of the cargo. On the basis of this sheet the pilot calculates thrust and other variables in the take off and landing procedure.

Eikä siinäkään vielä kaikki. Eräs mahdollisuus olisi itse kemikaalivanoista ilmaan jääneiden myrkkyjen kerääntyminen moottoreihin. Eivätkä huoltoteknikot huomaisi sitä.

We know that our air is saturated on most days by tiny polymer plastic fibres, as a result of one of the other 3 main programs (sprayed from Boeings). We also know that assorted other substances from the Airbus programs are also found in very high concentrations at cruising altitudes where they are sprayed. There is the possibility that these substances might be collecting in the engines, or affecting the engines in some way. Obviously the engines draw in air for combustion from the atmosphere so if the air is saturated with plastic or other substances such as Barium or Aluminium compounds this could have a significant detrimental effect on the engines performance, possibly leading to catastrophic failure over time.

Suosittelen kuitenkin vielä odottamaan pari iltaa. Ehkä uutisiin asti pääsee lisää tietoa, jotta spekulointia voi jättää vähemmälle. Varmasti tulossa on valaisevaa tietoa. Tai sitten joku yhdistää turman HAARPiin.

23.3.15

Mitavittua.fi ja Clickbait-journalismin alkeet, osa 2

Jostain käsittämättömästä syystä Mitavittua.fi on vieläkin aktiivisessa jaossa sosiaalisessa mediassa. Mikäs siinä, sillä päivän naamapalmut on istutettava jossain. MV kunnostautui jälleen klassisen clickbaitin areenalla. 22.3. julkaistun tekstin otsikossa esitetään pointti selkeästi ja ytimekkäästi:

Saksassa mellakat hallitusta vastaan neljättä päivää – Suomen media vaikenee!

Itse tekstissä on mukana suora väite:

Euroopan keskuspankin avajaiset aiheuttivat Saksassa mellakan joka on muuttunut väkivaltaiseksi. Ihmeellistä kyllä Suomen mediat eivät hiisku asiasta sanallakaan vaikka esimerkiksi espanjassa lähetystä tulee joka uutiskanavalta tauotta.

Se olisikin erittäin ihmeellistä. Samasta mielenosoituksesta ja palavista poliisien autoista kun on kuvia ja uutisointia kaikkien kansainvälisten uutistoimitusten sivuilla. Mutta mitä ihmettä ja täysin ennustettavissa olevaa tämä oikein on? MV:n väittää ei pidä ollenkaan paikkaansa. Suomen media hiiskui asiasta useamman sanan verran. Jopa valokuvia ja videoita riehumisesta ja poliisien pamputtamisesta näytettiin kotimaisille katsojille.

Nopea ja kevyin ottein suoritettu googlaus paljasti, että Frankfurtin mellakasta uutisoitiin medioissa Suomessa. 18.3. uutisvirrassa Saksan mellastuksen ja palamisen mainitsivat mm. Helsingin Sanomat, Ilta-sanomat, MTV-uutiset, Yle, Taloussanomat, jne.

En varmaan jaksa selata MV:n sivua tämän enempää tällä viikolla. Lukaise mieluummin Saku Timosen kirjoittama Kyynistä rahastusta -kirjoitus. Voin vain golf-taputtaa Ilja Janitskin motiivien avoimuudelle. Sisällön laadulla ei ole väliä, kunhan mainostulot ropisevat. Ja näinhän MV näyttäisi toimivan.



Kuitenkin on hyvä muistaa medialukutaidon perusasiat. Arvioitaessa uutiskanavan luotettavuutta ei sen arvokkuus parane, jos kilpailija osoittautuu bullshit-geyseriksi. Kaikki voivat julkaista virheitä. Tai olla julkaisematta uutista, jolloin media vaikenee.

Another man's evil does not make you good.

19.3.15

NaturalNews ja Paljastus ilmastonmuokkauksesta

NaturalNews.com tarjoilee jälleen hienosti maustetun annoksen humpuukia. Lähes kaikista mahdollisista salaliittoteorioista otsikoita repivä NaturalNews.com on vihdoinkin löytänyt selkeitä todisteita ilmastonmuutoksen keinotekoisuudesta. Aihe esitellään aivan kuin salaliittoteoria olisi vihdoinkin vahvistettu:

It's no longer a conspiracy theory. The most wealthy and powerful can control regional weather patterns using cloud seeding technology. The sky has literally become a sandbox, a playground, and the world's elite have access to technology allowing them to use the weather to their advantage.
 
NaturalNews kuvailee tämän sääteknologian tulevan vihdoinkin valoon varjoista. Paljastus on mahdollista Oliver's Travels firman palvelulla. Täydellisen sateettoman hääpäivän voi tilata itselleen vain 100 000 punnan aloitushinnalla. Toistaiseksi OT:n säänmuokkauspalvelua on tällä tavalla tarjolla vain Ranskassa.

Tästä NaturalNews sitten vetää yhtäläisyysmerkkejä salaisen eliitin operoimaan ilmastonmuokkausprojektiin. Geoengineering, eli elinympäristömme muokkaaminen haluttuun suuntaan tehdään tavalliselta kansalta salassa. Toimilla pyritään joko kiihdyttämään ilmastonmuutosta. Tai vastavuoroisesti estämään sitä. Salaisen elitiin tarkoitusperät vaihtelevat hieman salaliittoteorioiden mukaan. On totta, että tiedemiehet tutkivat kuumeisesti - ellei peräti flunssaisesti - mahdollisuuksia muokata kokonaisen planeetan ilmastoa. Varsinaiset keinot suorittaa sitä ovat toistaiseksi pre-alfa vaiheessa. Ilmastonmuokkauksen terveyshaitat ovat oikea huolenaihe, kuten myös se miten ekosysteemi pystyisi sopeutumaan siihen. Sääetiikkaan kannattaa perehtyä.

Niin tai näin, NaturalNews on tehnyt paljastusjutun ilmiöstä joka ei koskaan ollut varjossa tai piilossa. Useat firmat ympäri maailmaa tarjoavat Oliver's Travelsin kaltaista sadepilvien kylventää. North American Weather Consultants, Inc., Weather Modification Inc, ja moni muu tekee lentokoneillaan aivan samaa kuin OT. Hääpäivän pelastukseksi markkinointi on vain OT:n erikoiskikka. Sinällään erikoista ettei NaturalNewsin väki näyttänyt olevan tietoisia tämän paljastuksen pitkästä avoimesta historiasta. Ellei tarkoituksena ollut nostattaa omia salaliittoteorisointeja taas esiin.

Seuraavaksi NaturalNews taitaa paljastaa, että maito tulee oikeasti  lehmistä.

Sitä odotellessa kannattaa seurata miten chemtrails-salaliittoteorisointi on rantautunut Suomeen asti. Ilmastonmuokkaus.fi kertoo tuoreimmat juorut siitä mitä päällemme kuulemma ruiskutetaan.

17.3.15

Oklahoma kieltämässä ateistien avioliitot? Ei

Valtamediassa asti kohistaan Oklahoman päättäjien parissa etenevästä lakialoitteesta. Aloite 1125 tekisi merkittäviä muutoksia vihkimisseremonioiden suorittamiseen. Siviilivihkimiset poistuisivat osavaltiosta, jos republikaani Todd Russin keksimä idea äänestetään ihan laiksi asti.

Tarkoituksena olisi suojella niitä viattomia uskovaisia virkailijoita ja tuomareita, jotka joutuisivat työvelvollisuuksiensa puolesta lyömään hyväksyntä-leiman mahdollisten homoparien avioliittolupiin. Vuoden 2014 lopulla Oklahoman homoliitot kieltävä lisäys poistui. Osavaltio on siis muuttumassa hyvää vauhtia sateenkaaren sävyiseksi. Ja siksi Russ ja kumppanit ovatkin niin huolissaan avioliittoseremonioiden pyhyydestä.

Vihkimisoikeus poistettaisiin tuomareilta. Sekulaarit vihkijät jäisivät pois kuviosta. Jäljelle jäisivät papit, papittaret, rabbit ja muut uskonnollisesti avioliittotoiminnassa mukana olevat tahot. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteivätkö ateistit pääsisi naimisiin, kuten The Independet -lehden otsikko antoi ymmärtää. Jumalattoman ja uskomattomat parit pääsevät naimisiin, mutta se hoituu virallisella tavalla paperisodan kautta. Aivan kuten täällä Suomessa tehdään, kun ateistit pääsevät naimisiin vain kolkon maistraatin kautta nimmareita antamalla. Hyvällä tuurilla pääsevät naimisiin siis ihan kotikaupungissaan. Se ei enää onnistu esim. täällä Toijalassa. Mutta tämä uskonnottomien elämän hankaloittaminen Suomessa ei ollut tällä kertaa bloggauksen aiheena.

Lakialoitte 1125:n lisäys-E kohdassa kerrotaan miten sekulaarit ihmiset menisivät naimisiin Oklahomassa. Prosessi on olemassa. Eikä siihen tarvita pappien aamenia tai virsien veisaamista. Naimisiin haluavat ateistit vain lähettävät viralliset paperit täytettyinä virastoon. That's it. Common law marriage tittelillä varustettu avioliitto olisi kaikkien relevanttien osavaltion lakien ja pykälien kannalta tismalleen sama avioliitto kuin papin siunaama uskonnollinen avioliitto. Hääjuhlat ja muut seremoniat järjestettäisiin uskonnottomasti sitten juhlapaikoilla virastotalon ulkopuolella, jos hääpari haluaa järjestää sellaisia. Käytännössä Russ olisi muuttamassa osavaltionsa avioliittomenettelyä suomalaiseksi avioliittoinstituutiksi. Olennainen kohta on tämä:

Marriages not contracted by a formal ceremony pursuant to s ubsection A of this section may be acknowledged by filing an affidavit of common law marriage with the court clerk. The affidavit of common law marriage shall be signed by both parties, notarized with official seal affixed

Samalla samaa sukupuolta olevien parien avioliitot virallistuvat siinä missä ateistiset heterotkin. Lakialoite 1125 ei määrittele avioliittoa pelkästään yhden miehen ja yhden naisen väliseksi liitoksi. Ehkä nämä raflaavat otsikot ateistien avioliittojen kieltämisestä johtuvat siitä, etteivät ihmiset heti ymmärrä avioliiton olevan mahdollista myös ei-uskonnolllisten ihmisten elämässä.

16.3.15

The Challenge

Andrew Lambert kirjoittaa kiehtovasti sodasta, joka oli aivan toisenlaisesta maailmasta kuin nykyisen maailman meno. The Challenge - Britain against America in the Naval War of 1812 kertoo maailmasta jota ei millään tunnistaisi tämän päivän näkökulmasta. 1800-luvun alussa republikaanit olivat irtaantuneet todellisuudesta ja maailmanpolitiikan realiteeteista. He ajoivat maansa sotaan jota eivät voineet voittaa. Sotaan, joka lopulta ajoi maan konkurssin partaalle. Eli aivan toisenlaista menoa kuin nykyisen sukupolven aikana. Ei kun hetkinen.

Vuosien 1812-1814 sodasta ei ole tehty runsaasti elokuvia, sillä kyseisen konfliktin aikana Yhdysvaltojen nuori armeija ja pieni laivasto ei onnistunut missään isoimmissa tavoitteissaan. Lambertin kirjoituksissa selitetään hyvin monipuolisen kiistan taustat ja seuraukset. Yhdysvaltojen vastapuoleksi valittiin sodanjulistuksella Britannian laivasto. Presidentti James Madison ja kumppanit pelasivat Ranskan voiton varaan, kun Napoleon vielä marssi hyvää tahtiin Euroopassa. Valloittaessaan Venäjän Britannia joutuisi myöntymään Yhdysvaltojen vaatimuksiin. Britannia oli selkeä uhka Yhdysvaltojen kaupankäynnille ja tulevaisuudelle. Samalla Wellingtonin armeija oli riippuvainen amerikkalaisten myymästä viljasta. Usko laivaston iskuvoimaan ja sotavoimien marssimiselle pohjoiseen valloittamaan Kanadaa oli aluksi ehkä jotenkin perusteltavissa. Napoleonin sodan kannalta Pohjois-Amerikan kamppailut olivat yhdentekeviä. Amerikkalaiset olivat vain pelinappuloita Bonaparten yöpöydällä. Yhdysvaltojen tavoitteena oli saada kaupankäynti Ranskan kanssa avoimemmaksi, kun Britannian laivat eivät enää pystyisi saartoihin. Samalla osoitettaisiin laivaston kykenevän samoihin urotekoihin kuin isompian ja vanhempien laivastojen sankarit. Se valaisi kansallista itsetuntoa tavalla jota arka valtio tarvitsi. Lopulta merisotien tulos ei ollut prioriteetti edes kaikille amerikkalaisille poliitikoille, sillä he halusivat laajentaa kansakuntaansa pois rannikkokaupunkien piiristä, kohti tuntemattomia korpimaita.

Yhdysvaltojen laivasto koki voittoisia kamppailuja.  USS Constitution oli voittoisa kolmesti ja New Orleansin paukuttelussa punatakit saivat nenilleen. Näiden vastapainoksi oli toistuvia tappioita ja lopulta Yhdysvaltojen laivasto joutui piilottelemaan satamissa rannikkotykkien suojissa. Taistelut Yhdysvaltojen rannikolla olivat vain pieniä paukkuja verrattuna siihen miten Ranskan laivasto taisteli Britanniaa vastaan. Kuitenkin ne tarjosivat historiallisen areenan yksittäisten kapteenien kyvyille. Kahden keskisessä tykityksessä yleensä alunperin selkeästi vahvemmilla ollut peittoisi heikomman, kuten olettaa saattoi. Toisaalta moni kapteeni tiesi olevansa alakynnessä ennen ensimmäistäkään laukausta. Varsinkin laivaston pienen lukumäärän takia kapteeneja määrättiin olemaan erittäin huolellisia siitä milloin he altistavat laivansa sodankäynnille. Kapteeni John Rodgers oli kuuluisa siitä, ettei hän koskaan epäröinyt juosta karkuun reilusta taistelusta. Amerikkalaiset livahtivat satamista karkuun merille saartorenkeiden lävitse joko myrskyjen tai usvan turvin. Tämä suoran taistelun välttäminen sai kruunun kapteenit lähes epätoivon partaalle. Jotkut heistä kirjoittivat julkisia haastekirjeitä rannikkokaupunkien lehtiin, jotta yhdysvaltalaiset kapteenit lähtisivät kunnialliseen kaksintaisteluun. Mutta ei musketeilla aamun sarastaessa vaan fregateilla.

Napoleonin joutuessa yhä ahtaamalle Euroopassa britit lähettivät vahvistuksia saartotehtävää suorittavalle sir John Borlase Warrenille. Alunperin aivan liian pienellä laivastolla varustettu Warren joutui suunnittelemaan ja juonimaan saartoaan. Tulokset olivat olosuhteisiin nähden erittäin hyviä, mutta ei tietenkään mitenkään täydellisiä. Amiraalit painostivat ja neuvovat häntä kirjeenvaihdoissa perusasioita myöten, vaikka vain Warrenilla oli selkeyttä tehtävänsä haasteista. Pohjoisempien osavaltioiden rannikkokaupungeista saatiin poliittista tukea, kun republikaanien sodanlietsontaa vastustavat federalistit hakivat nopeaa loppua sodalle. Kauppasaarto teki heille pahempaa taloudellista vahinkoa maalle kuin mikään avoin sota voisi koskaan tehdä.

Satamakaupunkien jäädessä yksi toisensa jälkeen brittiläisten sotalaivojen eristämiksi loppui Yhdysvaltojen talouden pyöriminen. Siinä missä rannikkoa pitkin laivoilla kuljetettu rahti kauppialta marketeille sujui nopeasti ja halvasti, maksoi maata pitkin mateleva karavaani lähes sata kertaa enemmän.

Luotettavaa tiedustelumateriaalia saatiin yksinkertaisella tavalla. Haettiin vain lähimmästä kaupungista tuoreimmat sanomalehdet, joissa kirjattiin Yhdysvaltojen laivaston vahvuus ja tukikohtien sijainnit. Sama sanomalehdillä suoritettu tiedustelu toimi myös Britanniaa vastaan, kun kauppalaivastojen kokoontumisajat ja reitit kerrottiin etukäteen pitkin rannikkokaupunkeja pitkin Pohjois- ja Etelä-Amerikkaa. Eiväthän kauppalaivaston kapteenit muuten voisi varautua sovittuihin saattueretkiin.

Varsinaisen laivaston jäädessä alakynteen Yhdysvaltojen hallitus laati sopimuksia kaappareiden kanssa. Ne täydensivät Britannian kauppalaivaston kimppuun käymistä. Kuitenkin kauppalaivat pääsivät maailmalta perille sumuisen saaren satamiin ilman merkittäviä tappioita. Kaappareiden ja Yhdysvaltojen laivaston iskut jäivät tehottomiksi, mikä selvisi luotettavimmalla tavalla kauppalaivaston vakuutusmaksujen muuttumattomuudesta. Yhtä onnistunutta kaappausta kohden britit upottivat tusinan verran kaappareiden paatteja. Romantisoitu piratismi ei vaikuttanut sodankäyntiin.

Laivaston kyvyttömyys suorittaa sodankäyntiä paljastui lopulta siinä vaiheessa, kun siviilien laivoista muuteltiin torpedoveneitä. Ruuma täyteen ruutia ja pidennetty sytytyslanka tekivät laivoista pommeja, joita Britannian laivasto ensin veti kylkeensä kiinni tarkastusta varten. Ensimmäiset pommilaivat onnistuivatkin suututtamaan muuten niin asiallisesti ylähuuliansa jäykkinä pitäviä brittiupseereita.

Eräs selkeä yliasema oli Yhdysvaltojen uusimmilla fregateilla. USS Constitution ja muut sisarlaivat oli valmistettu laadukkaasta tammesta, joka kesti tykinkuulia huomattavasti paremmin kuin brittilaivaston samankokoiset fregatit. Myös muut ominaisuudet tekivät niistä merenkulussa nopeampia ja luotettavampia. Brittiläiset kapteenit oppivat pian välttämään suoraa sparrausta kahden kesken, suosien suurempaa lukumäärää ja tarkkuusammuntaa tykeillään kauempaa.

Britannian laivasto vastasi uusiin laivoihin muuttamalla vanhempia sotalaivoja pienemmiksi. Kapteeni John Hayes asiantuntijuuden voimin Majestic, Saturn ja Goliath karsittiin ylemmistä kansistaan. Matalampi profiili yhdistettynä vanhaan runkoon ja suuriin purjeisiin teki muunnelluista laivoista super-fregatteja, jotka jättivät tavalliset fregatit ihmettelemään niiden uskomatonta nopeutta ja hallintaa kovissakin virtauksissa. Heikkoudeksi jäi altistuminen heikkojen tuulten vitsaukselle, kun vanhojen sotalaivojen raskaampi runko piti paatin paikallaan.

The Challenge on lukemisen arvoinen, jos haluat hyvän katsauksen sotaan, jota Yhdysvallat ei kovin mielellään muistele. Ja oli Britannian kannalta vain häiriötekijä isomman sodan sivurintamalla. Kirja on muistutus siitä miten vähän maailman meno lopulta muuttuu. Talous hallitsee sitä ketkä sotivat keitä vastaan ja poliitikot julistavat sotia joita ei missään nimessä kannattaisi julistaa.

Äitienpäivä vaarassa Irlannissa

Irlantilainen senaattori Fidelma Healy Eames on huolestunut kansakuntansa tulevaisuudesta. Samaa sukupuolta olevien parien uhka leijuu jälleen perusarvokannattajien päällä. Senaattori Eames kuvaili tätä uhkaa julkisesti Twitterissä. Hän toivotti seuraajilleen hyvää äitienpäivää, nyt kun sitä saa vielä juhlia. Siinä samalla kerrottiin äitien- ja isänpäivän olevan kielletty joissain Yhdysvaltojen osavaltioissa. Kiellot voisivat yleistyä samaa sukupuolta olevien avioliittojen yleistyessä.

Onkin totta ettei Yhdysvalloissa juhlittu äitienpäivää samaan aikaan. Siellä juhlitaan äitienpäivää toukokuussa. Parisen seuraajaa tiedustelu senaattorilta mihin hän perustaa väitteensä perutuista äitienpäivistä. Yhdessäkään osavaltiossa ei ole yritetty kieltää äitienpäivän viettoa, joten senaattori Eames aloitti hienon steppauksen. Nimeltämainitsemattomissa kouluissa Nova Scotiassa ja New Yorkissa oli kuulemma tehty tuollainen kielto. Eli väite vaihtui osavaltiossa tehdyssä kiellosta siihen, että kahdessa koulussa oli yritetty
juhlia äitienpäivän tilalla esim. kansainvälistä perheiden päivää. Toinen yritys kiellosta tapahtui yhdessä yksityisessä koulussa New Yorkissa vuonna 2001.

Ehkä sitten joskus tulevaisuudessa homosaation päästessä aivan raivoisasti valloilleen tehdään oikeasti äitienpäivän kieltämistä. Ehkä ei.

14.3.15

Pasi Turunen ja oikeus syrjiä uhattuna

Patmos-lähetyssäätiön Pasi Turunen on jälleen vauhdissa. Ainoan oikean aidon avioliiton puolustuspuheessa otetaan tällä kertaa kantaa sukupuolineutraalin avioliittolain aiheuttamaan uhkaan. Samalla se sisältää tutun vastalauseen sille miten asiassa ei saisi vertailla ihonväriä ja seksuaalista suuntautumista keskenään. Sitä ennen Turunen pääsee ihan asiallisen huolestumisen pariin.

Nyt viimein lausutaan julki se, mitä sukupuolineutraalin avioliittolain kriitikot - itseni mukaanlukien - olemme sanoneet jo vuosia. Presidentin allekirjoitettua uuden avioliittolain ollaan ilmeisesti jo sen verran luottavaisia, että tosiasioista uskalletaan puhua rehellisemmin.

On nimittäin käynyt ilmi, että kirkon vihkimiskäytäntöön voidaan ehkä mahdollisesti tehdä muutoksia.

YLE:n tuoreessa jutussa ongelma kiteytetään toteamalla kuinka yhtäältä ”uskonnonvapauslaki antaa kirkolle oikeuden vihkiä avioliittoo ketä se haluaa.” Toisaalta ”[y]hdenvertaisuuslaki kieltää syrjimästä ketään seksuaalisen suuntautumisen perusteella.”  
Kirkon tämänhetkinen käytäntö ja teologia eivät salli samaa sukupuolta olevien vihkimistä. Oikeustieteen akatemiaprofessori Kaarlo Tuorin mukaan ”tilanne saattaa tuottaa lainopillisen ongelman, kun sukupuolineutraali avioliittolaki vuonna 2017 astuu voimaan.” Tuori sanoo: ”Jos laki säädetään ja kirkko tai yksittäiset papit kieltäytyvät vihkimästä samaa sukupuolta olevia, syrjintäajatus ei ole ainakaan täysin poissuljettu.”

Viranomaiset voisivat syyttää joitain pappeja syrjinnästä. Huolestumisesta olen Pasi Turusen kanssa aivan samaa mieltä. Sanon taas suoraan tässä  sen kuten aina edellisillä kerroilla. Kirkoilla ja uskonnollisilla yhdyskunnilla täytyy olla oikeus syrjiä aivan ketä tahansa he haluavat aivan millä tahansa perusteella! Olen valmista puolustamaan tätä kirkkojen syrjintäoikeutta.

Turunen huomasi myös jotain ovelaa YLE:n jutussa.

YLE:n artikkelissa todetaan myöhemmin seikka, joka monelta on jäänyt ehkä huomaamatta: Perustuslain ihmisten yhdenvertaisuutta koskevassa pykälässä (6) ei seksuaalista suuntautumista mainita lainkaan! 
”Ketään ei saa ilman hyväksyttävää perustetta asettaa eri asemaan sukupuolen, iän, alkuperän, kielen, uskonnon, vakaumuksen, mielipiteen, terveydentilan, vammaisuuden tai muun henkilöön liittyvän syyn perusteella.” (Perustuslaki 6 pykälä). 
Huomasitko? Ei mainintaa seksuaalisesta suuntautuneisuudesta. Se tulkitaan pykälään sisältyväksi, koska pykälässä löytyvät sanat: ”…tai muun henkilöön liittyvän syyn perusteella”.

YES! Kirkoilla onkin vielä mahdollisuus syrjiä homoja, lesboja ja muita luonnonvastaisia friikkejä!

Jos joku viranomainen yrittää sakottaa homoparien vihkimisestä kieltäytyviä, niin ainakin pykälät ovat kieltäytyjän puolella, kuten Turunen juuri vastaansanomattomasti osoitti. Ongelmia tulee varmasti siitä miten kirkko vatvoo sisäisiä ristiriitaisia suuntauksiaan. Jotkut papit vihkisivät, toiset eivät. Se olkoon kirkon ongelma. 

Lopulta pääsemme itse jutun herkullisimpaan osioon. Turunen yrittää jälleen tehdä eroa syrjintäperustelujen kestävyydelle. Ihonvärin perusteella tehty syrjintä olisi väärin, koska se on perinnöllinen ominaisuus jolle ei voi tehdä mitään. Seksuaalisen suuntautumisen perusteelle tehty syrjintä olisi ok, koska se on ominaisuus jota voi vaihtaa kuin paitaa.

YLE:n jutussa on puolilihavalla alaotsikko: ”Ihonvärin perusteella ei voi kieltäytyä vihkimästä, seksuaalisen suuntautumisen perusteella voi”.
Tutkijatohtori Lavapuron ajatuksiin viitaten YLE:n jutussa pohdiskellaan uskonnonvapauden rajoja tämän tyystin virheellisen rinnastuksen valossa:  ”Kysymykseksi muodostuukin, mikä lain silmissä tulkitaan ’räikeäksi syrjinnäksi’. Kirkko ei voisi uskonnonvapauteen nojautumalla kieltäytyä vihkimästä aviopareja esimerkiksi etnisen taustan tai ihonvärin perusteella. ’Avoimen rasistinen opinkappale olisi varmasti oikeusjärjestelmän perusteiden vastainen,’ Lavapuro toteaa.” 

Tekstissä rinnastetaan virheellisesti kaksi täysin eri asiaa keskenään: ihonväri ja seksuaalinen suuntautuminen. 

Voi salainen veljeskunta sentään, nyt se tulee.

Ihonväri on sataprosenttisesti geneettisesti määräytyvä, täysin muuttumaton fysiologinen ominaisuus. Seksuaalinen suuntautuneisuus sen sijaan ei ole mitään näistä. Se ei ole sataprosenttisesti geneettisesti määräytyvä, fysiologinen ominaisuus, joka olisi täysin muuttumaton. Ihonväri ja seksuaalinen suuntautuminen ovat siten eri asioita ja niiden rinnastaminen toisiinsa on karkea kategoriavirhe. 

Turusen maailmassa näyttäisi olevan oikein syrjiä, jos syrjinnän kohteella on mahdollisuus muuttaa itseään sellaiseksi ettei häntä voisi enää syrjiä. En keksi miksi muuten hän nostaisi tässä kohtaa tuollaista vastalausetta.

Sotkemalla virheellisesti toisiinsa ihonvärin ja seksuaalisen suuntautumisen, joista ensin mainittu on kiistatta synnynnäinen fysiologinen piirre siinä missä jälkimmäinen ei, luodaan mielikuva rasisminkaltaisesta syrjinnästä. On kuitenkin täysin absurdia väittää, että avioliittoinstituutio olisi lähtökohtaisesti rasistinen instituutio ja siksi  perustuslain vastainen.

Jos pääsemme katsomaan miten asiat olivat muinoin eräässä toisessa valtiossa: Tasa-arvoinen avioliitto ja epäsovelias katsaus menneisyyteen. On nimittäin niin hassusti, että joskus avioliittoinstituutio voi olla avoimen rasistinen. Asenteet, moraalit ja käsitykset tasa-arvosta muuttuivat. Ja niinpä rotuerotteluun perustuva avioliittolaki muutettiin hieman modernimpaan suuntaan. Pasi Turusen vastalauseet ihonväriin perustuvan syrjinnän kohdalla kertovatkin enemmän huolestumisesta. Huolestumisesta sen suhteen miten helposti kansalaiset hoksaavat tasa-arvoista avioliittoa vastustaneiden puheiden rinnastuvan rotusyrjintään puolustavien vastalauseisiin. Molemmilla on samanlainen huoli yhteiskunnan jatkuvuudesta ja arvostetun avioliittoinstituutin tulevaisuudesta.

Eräs esimerkki tällaisen rinnastamisen vastaisesta rimpuilusta tuli republikaanien presidenttiehdokkaaksi pyrkivän Ben Carsonin suusta. CNN-haastattelussa esitettiin varsin soveliaasti pointti siitä miten lakeja on muutettu muuttuvien asenteiden mukaan. Huomioikaa miten Carson vaihtaa aiheen siihen miten seksuaalisuus on valinta.



Todettakoon vielä, että kotonani ollaan niin täysin rinnoin tasa-arvon kannalla, etten edes pese eriteltyä valkopyykkiä.

11.3.15

Vartiotorni-seuran salainen tietokanta hyväksikäytöistä

Viime iltoina olen lukenut miten jehovan todistajien sisäpiirissä on suojeltu pedofiilejä. RevealNewsin Trey Bundy kirjoitti hyvän selonteon siitä miten jehovan todistajat ovat salanneet rikoksia ja painostaneet uhreja. Pitkä kirjoitus on lukemisen arvoinen. Samalla se pilaa viikkosi. Menettelytavat ja periaatteet ovat melko tuttuja katolisen kirkon suorittamista pedofiilirinkien suojelusta. Lapsia raiskanneet ilmoittavat katuvansa ja saavat syntinsä anteeksi. Yhteisön yhteisen hyvän tähden skandaalit lakaistaan maton alle. Uskonnolliseen auktoriteettiin perustuvat komiteat suorittavat rikosten käsittelyn sisäisesti. Maallistuneen virkavallan puheille mennään vasta sitten, kun uhri on jotenkin saanut sanansa kerrottua ulkopuolisille. Vartiotornin isommat pomot päättävät ketkä heidän jäsenistään ovat lain silmissä rikollisia. Vaikka he olisivat joskus raiskanneet lapsia. Hierarkian ansiosta/takia tästä menettelytavasta on muistioita, joilla pedofiilien suojelu on käytännössä saneltu huipulta.

RevealNews on seurannut Jose Lopezin tapausta. 7-vuotiaana hyväksikäytetty Lopez haki korvauksia Vartiotorni-seuralta. Tuomari päätyi todisteiden edessä 13,5 miljoonan dollarin korvaussummaan. Lopezia hyväksikäyttänyt seurakunnan vanhin Gonzalo Campos ei saanut nuhteluita ylemmiltään. Uskonto kun sattuu sanelemaan, että rikos vaatisi kahden silminnäkijän todistuksen tai rikollisen tunnustuksen, jotta uskonnolliset pomot voivat tarttua toimiin.

Itse oikeudenkäynnissä selvisikin hieman toisenlaista tietoa. Camposin teot olivat vanhempien tiedossa. He eivät vain tehneet mitään asialle. Oikeudenkäynnissä suoritetuissa haastatteluissa saatiin harvinainen myönnytys. Jehovan todistajat eivät ainoastaan tiedä hyväksikäytöistä. Heillä on oma tietokanta tapauksista ja pedofiileistä. Valitettavasti he eivät voineet käyttää tietokannan tietoja oikeudenkäynnissä, sillä se on niin massiivinen ja hankalassa Microsoft SharePoint muodossa. Tietokantaa on täytetty S77-lomakkeilla. Ne kulkevat seurakunnilta korkeammalle hierarkiassa. Lomake on sinisessä kirjekuoressa, jota naiset eivät saa avata. Kyseisellä lomakkeella ilmoitetaan seurakuntaan kuuluvan jäsenen rikkeistä. Yli kolmen miljoonan dokumentin selaamiseen menisi vuosia! Siksi tietoja ei voinut luovuttaa oikeudelle. Lopezin lakimies sai oikeudenkäyntiin asiantuntijan, joka kertoi saavansa tarvittavat tiedot esiin sellaisesta tietokannasta parissa viikossa. Siinä vaiheessa jehovan todistajat kieltäytyivät luovuttamasta tiedostoja.

Toinen merkittävä myönnytys tuli Vartiotorni-seuran Richard Ashen suusta, kun Lopezin lakimies haastatteli häntä. Tästä on luettavissa parisen sataa sivua pitkä käsikirjoitus. Mitä muuta tekisin vapaa-ajallani kuin selaisin sen läpi? Sivulta 64 eteenpäin päästään olennaiseen. Sivulla 77 esitetään ensimmäinen uskontoon perustuva vastalause, kun lakimiehen kysymykset käyvät liian tukaliksi. Vartiotorni-seura ohjeistaa seurakuntien vanhimpia salaamaan paljastuneita hyväksikäyttötapauksia. Toki eräiden ehtojen täytyy ensin täyttyä.

1) Pedofiili ei ole tunnustanut tekoaan seurakunnalle.

2) Eikä hyväksikäyttöä ole todistanut kaksi aikuista.

Tällaisessa tapauksessa tilanne jää Vartiotorni-seuran näkövinkkelistä avoimeksi, eikä ilmoitusta laiteta eteenpäin lastensuojeluviranomaisille. Lasten vanhempia neuvotaan olemaan yhteydessä pelkästään seurakunnan edustajiin. Virkavallan luokse menoa ei kannusteta. Menettelytapaa perustellaan uskonnollisella auktoriteetilla, josta päästään uskonnonvapaus-lakiin Yhdysvalloissa. Jehovan todistajien lakimiesten argumentaatiossa tämä salailukäytäntö on osa uskontoa. Onneksi tuomarit ovat olleet valmiita tyrmäämään puolustuksen toimimattomana.

Puolustuspuheissa vedotaan myös siihen, että jehovan todistajat kyllä ilmoittavat hyväksikäyttötapaukset poliisille, jos osavaltion lait edellyttävät sellaista. Joissain osavaltiossa papilla tai vastaavalla uskonnollisella viralla on oikeus olla vaiti, jos hän on saanut tietoa synnintunnustuksessa. Itse en vaan millään ymmärrä miksi aikuiset ihmiset tarvitsevat välivaihetta, jossa seurakunnan vanhimmat pohtivat mennäänkö poliisin puheille vai ei. Automaattisesti poliisille antamaan ilmiantoa ja vasta sitten pohtimaan mitä seurakunta ajattelee asiasta.

Voimme vain toivoa, että tulevissa oikeudenkäynneissä joku onnistuu saamaan Vartiotorni-seuran tietokannan pedofiileista julkisuuteen. Toivottavasti ennen kyseisen tietokannan salaperäistä tai vahingossa tapahtunutta deletointia.

10.3.15

Skientologien kauhu: Going Clear

Tänä vuonna julkaistiin uusi dokumenttielokuva L. Ron Hubbardin rakentaman kultin menosta. Skientologien nykyisestä menosta kertova Going Clear: Scientology and the Prison of Belief elokuva on ollut kautta linjan arvostelumenestys. Asiasisältöä on haettu Lawrence Wrightin Going Clear -kirjasta. Alex Gibneyn ohjaama elokuva sisältää entisten skientologien haastetteluja. Henkilöiden jotka ovat olleet melko korkealla kultin hierarkiassa. Mike Rinder ja Mark “Marty” Rathbun ovat heistä merkittävimpiä entisiä pomoja. Kertomusten kautta tarjotaan ainutlaatuinen näkökulma siihen miten skientologit tulkitsevat maailman tapahtumia. Sekä siihen miten he reagoivat ulkoisiin ja sisäisiin uhkiin.

Mukana on myös lähes pakollista Hollywood-julkkisten elämien kohua, koska niin moni näyttelijä, taiteilija ja muusikko on mukana skientologien kursseilla. Myös kultin alkuvaiheet havainnollistetaan kuulemma erittäin muistettavalla tavalla. Nykyisen kulttijohtaja David Miscavigen nousu valtaan on myös esillä.

HBO-tuotantoyhtiö palkkasi noin 160 lakimiestä käymään lävitse materiaaleja, jotta mahdollinen skientologian haaste olisi jotenkin estettävissä.

En malta odottaa tämän (laillista) katsomista. Sitä odotellessa taidan kuunnella Lawrence Wrightin puhetta aiheesta.


8.3.15

Mitavittua.fi ja clickbait-journalismin alkeet

Sosiaalisessa mediassa on varmasti jo kaikille tullut vastaan MitäVittua??!! niminen sivusto, joka haluaa kutsua itseään ihan lehdeksi. Aiheet ovat melko monipuolisia. Politiikkaa, kultuuria ja rikoksia. Kaikkien nopeimmin leviävät jutut näyttäisivät liittyvän ns. maahanmuuttokriittiseen kamaan. Tekstit ovat joko lainauksia/käännöksiä hieman sieltä valtavirran ulkopuolelta. MV antaa itsestään kuvan lehtenä joka uskaltaa kertoa valtamedian vaikenemista asioista. Siinä samalla valtamedian jutut tyrmätään epäluotettaviksi. Mikäs siinä, mutta kun ne parisen sivua joita olen lukenut antavat MV:stä kuvan vähemmän kuin ala-arvoisesta sivusta.

Tänään jouduin lukaisemaan pikaisesti "Miksi Tampereen kirkot muodostavat pentagrammin??!!" tekstiä.

Ei voi olla sattumaa! Tampereen keskustan kirkot muodostavat vapaamuurareihinkin liitetyn pentagrammi-kuvion, jonka keskellä on Keskustorin Vanha kirkko.
Artikkeli on lyhennelmä Aviisi-lehdessä olleesta jutusta. Kun olet lukenut nämä räikeimmät väittämät MV:n jutusta saatkin lukea, että:
Sitä pidetään alan piireissä saatanan voimakkaimpana symbolina. Karttaan väkisin istutetussa kuviossa on tosin pieni ongelma: se vaatii Ratinan niemeen merkityn ”Salaisen kirkon” keksimistä.

Eli Tampereen kirkot eivät muodosta pentagrammia. Otsikossa esitetty ladattu kysymys oli siis väärin, kuten myös hakukoneen esittelemien ensimmäisten lauseiden sisältö. Eihän sillä ole mitään väliä enää tuossa vaiheessa, sillä hurja otsikko on jo houkutellut klikkauksia ja mainostuloja.

Samalla journalistisella tasolla liikuttiin, kun MV esitteli Youtubesta löytyvää videota totena:

Alaston mies yritti paeta Buckinghamin palatsin ikkunasta!! (video)

Videota kommentoidaan:

Liekö sitten mistä rituaalista ollut tarkemmin kyse. Sillä Englannin kuningashovissa harrastetaan rankimpien huhujen mukaan satanistisia rituaaleja, joihin kuuluu myös oikeat ihmisuhrit.

Kyseessähän oli kuitenkin feikki, jolla mainostetaan uutta D-Throned huumorisarjaa. Useampi salaliittoteorioita levittävä sivu ei osannut selvittää tätä taustaa videolle.



Ja niin edelleen.

Itse altistuin MV-sivulle ensimmäisen kerran tammikuussa "Mamuille Rakennetaan Nyt Kulttuurisesti Joustavia Asuntoja!!" jutulla. Sitä levitettiin Facebookissa tuttujen raivostuneen kansan kommenttien kera. Siellä se Mohammed parhaillaan sisustaa isoa kämpäänsä meirän rahoilla!

Nyt somalialaisille ja muille isoille maahanmuuttajaperheille vaaditaan isoja asuntoja, näin Helsingin Sanomien monikulttuurisuuden propagandalehdessä.

Kappas vain, mutta MV:n esittämä skenaario ei aivan vastaa todellisuutta. Sen kirjoittaja oli lukaissut läpi Helsingin sanomien "Suomesta tuli monikulttuurinen, asunnoista ei – muslimiperheille sopivia koteja ei juurikaan rakenneta" -juttua tammikuulta. MV ei tietenkään tarjoile lukijoilleen linkkiä tuohon Hesarin juttuun. Siinä selviää, ettei näitä kulttuurillisesti joustavia asuntoja ole rakennettu. MV:n mukaan niihin kaadetaan parhaillaan veronmaksajien rahoja. Vaikka Hesarin tekstissä nimenomaan erikseen mainitaan, ettei kulttuurisesti joustavia asuntoja olla vaatimassa:


Kortin ohjeet on koonnut Hanna Dhalmann, ja ne perustuvat aiheeseen liittyviin Suomessa tehtyihin tutkimuksiin. Dhalmann itse on tutkinut muun muassa somalien asumista. Hän korostaa, että ohjeiden tarkoitus ei ole vaatia maahanmuuttajille erityisasuntoja.

Valitettavasti en tallentanut silloin alkuperäistä MV:n juttua kovalevylleni. Eikä se ole tallentunut WebArchiven tai muun vanhojen sivujen vertailua varten tehtyjen sivujen listoilla. Olisin melko varmana vannomassa, että vielä tammikuussa kyseisen jutun sisältö oli nykyistä raflaavampi. Nyt se kertoo, että meneillään on vasta suunnitelmia asuntojen rakentamisesta:

Huolestuttavia merkkejä ilmassa on ollut jo pidempään, kun entistä isompi joukko miettii ja suunnittelee, miten maahanmuuttajille eräistä maista voidaan tarjota vielä parempia oltavia, kaikki tietysti lankeaa sinun maksettavaksi.

Anyways, sain sentään oikaistua tilannetta tätä juttua jakaneen ihmisen syötteessä. Hän perehtyi Hesarin kirjoitukseen ja poisti jakamansa MV-linkin. 

Friends don't let friends share bullshit on social media.

Tasa-arvoisen avioliittolain vastainen kansalaisaloite melkein julkaistu

Jännitys tiivistyy yleisössä, kun perusarvojen kannattajat ovat melkein valmiita julkaisemaan kansalaisaloitteensa. Sitä onkin varmasti hiottu ja suunniteltu yömyöhään monen viikon ajan. Tavoitteena on jotenkin kumota eduskunnassa edennyt avioliittolain muutos. Tätä työtä tehdään hartiavoimin ja hyvin venytellyin sormin Aito avioliitto -järjestyksen toimesta. He julkaisivat jo päivämäärään kansalaisaloitteensa julkaisemiselle. Se tapahtuu 28.3 lauantaina tiedekeskus Heurekan tiloissa. Tapahtuman tiedot on luettavissa avoimella facebook-sivulla.

Paikalla on kansainvälisiä kutsuvieraita.


Vieraina Ranskan suurmielenilmaisut avioliiton puolesta järjestäneen La Manif Pour Tous -järjestön presidentti Ludovine de La Rochère sekä Varro Vooglaid Viron ja Valdis Grinsteins Puolan avioliittoliikkeistä. Tulkkaus suomeksi. Mukana myös eduskunnan lakivaliokunnan jäsenet Peter Östman ja Mika Niikko sekä Aito avioliitto ry:n puheenjohtaja Jukka Rahkonen.
Sekä tietenkin vanha tuttumme professori Puolimatka, joka järjestää luennon aiheesta:
  

"Miten sukupuolineutraali avioliittolaki murentaa yhteiskunta elämän perustaa"

Varmasti erittäin mielenkiintoista kuunneltavaa, mutta valitettavasti en työkiireiden takia pääse tilaisuuteen. Muuten olisin jo tehnyt ennakkoilmoittautumisen.

5.3.15

Sana sunnuntaille: Perusarvottomat tähdet

Perusarvot joutuvat entistä ahtaampiin kaappeihin maailmalla. Perinteisiä käsityksiä kasvatuksesta ei enää kunnioiteta. Ilmiö on rantautunut jopa tähtitieteeseen. Kaikki varmasti muistavat miten ennen vanhaan koulussa opetettiin planeettojen syntyvän. Kun yksi tähti ja sen pölykehä rakastavat toisiaan, niin niiden vuorovaikutukset toimivat luonnollisessa pyörreliikkeessä, josta syntyy onnellisia ja tasapainoisia planeettoja. Näin luoja sen tarkoitti toimivan.
 
Kunnes ScienceDaily kertoo poikkeavuuksista. Moniavioisuuden uhkakuvat ilmenevät vertauskuvallisen propagandan muodossa myös planeettojen muodostumisessa, jos uskomme tähtitieteilijöitä. Lewis Roberts ja kumppanit ovat päätelleet, että planeettoja voi syntyä perusarvoista poikkeavalla tavalla. Planeetoilla voi olla useampia tähtiä "vanhempina". Onneksi ne ovat vähemmistössä, mutta vaatimukset tasa-arvoisen planeettatutkimuksen tulosten opettamisesta kouluissa tulevat varmasti lisääntymään.

3.3.15

Vagina kävi alttarilla, penikset närkästyivät

Pitkästä aikaa ortodoksit ovat päässeet otsikoihin Iltalööppejä myöten. Ortodoksi.net kertoo miten ekumeeninen ele on saanut uskonnollisesti ortodoksiset närkästymään. Ortodoksien alttarilla ei käynyt ainoastaan vieraan kirkkokunnan piispa. Siellä kävi alttarille vieraan sukupuolen edustaja. Mieliä on pahoitettu ja keskustelijoita suuttunut.

Julkisuuteen tulleiden tietojen mukaan ortodoksinen piispa pyysi luterilaista naispiispaa mukaansa ortodoksisen kirkon alttariin katsomaan, kun piispa vihki ortodoksisen papin tehtäväänsä. Ortodoksisen käytännön mukaan alttariin (alttarihuoneeseen) meneminen ei ole itsestään selvyys kenelle tahansa. Useissa ortodoksisissa maissa alttarihuoneeseen ei saa mennä lainkaan naiset. Siellä saa oleskella ja toimia vain miehet, joilla on jokin jumalanpalvelukseen liittyvä seremoniallinen tehtävä, kuten piispat, papit, diakonit, ponomarit ja muut kirkonpalvelijat. Eivät muut.

Joissain maissa alttarille pääsee myös ilman kiveksiä, jos henkilö on nunna tai saanut luvan luostarin johtajalta. Ns. kuninkaan ovien ja pyhän portin välinen alue on erikoisen pyhyystiheytensä takia kokonaan kiellettyä vaginoilta. Sille alueelle eivät pääse edes maallikkopenikset. Siellä seisominen edellyttää oikeisiin oppeihin uskomista.

Erityistä närkästystä herätti Helsingin metropoliitta Ambrosiuksen päätös kutsua alttarille evlut-kirkon piispa Askola. Pyhyyttä loukattiin.

Nyt tapahtuneessa episodissa on useita kohtia, jotka ovat suuressa ristiriidassa ortodoksisen perinteen kanssa. Alttariin meni jumalanpalveluksen aikana nainen - vieläpä naispuolinen toisen kirkkokunnan, tiukasti ortodoksisesti katsottuna skismaattisen kirkon piispa - ja vieläpä ortodoksisen piispan pyynnöstä. Piispan, joka tullessaan piispaksi on juhlallisesti luvannut “pitää ja täyttää pyhien apostolien ja seitsemän yleisen kirkolliskokouksen sekä jumalisten paikallisten kokousten kanonit kuin myös pyhien kirkkoisien säännöt.”

Näin läpimaallistuneen sekulaarihumanistin silmissä närkästyminen on tietenkin vain huvittava episodi. Ymmärrän, että pyhistä asioista välittävien näkökulmasta asia on kaikkea muuta. Erilaisten seurojen välisten pelisääntörikkomusten aiheuttama väittely on toki mielenkiintoista. Tämä tuore kohu on nostattanut niin kovia tunteita peniseksklusiivisten parissa, että jotkut heistä ovat valmiita vetäytymään Suomen ortodoksisesta kirkosta ja työntymään Moskovan suuntaan.

Asia on herättänyt jo sen verran ärtymystä ja ristiriitaisia tunnelmia, että ihmiset alkavat reagoida tapahtuneeseen omilla tavoillaan. Sosiaalisen median sivuilta on ollut havaittavissa, että jotkut ovat pettyneitä ortodoksiseen kirkkoon ja harkitsevat siksi omia ratkaisujaan: he joko eroavat Suomen ortodoksisesta kirkosta ja liittyvät esimerkiksi Moskovan patriarkaatin alaiseen suomalaiseen seurakuntaan tai jäävät kokonaan kirkon ulkopuolelle.

Toivottavasti rauha laskeutuu maahan vaginagaten laannuttua. Ihmiset pääsevät takaisin murehtimaan mahdollisesti tärkeimmistä asioista.

2.3.15

Tuore tutkimus sähköyliherkkyydestä

Muistatko mitä tapahtui kun Etelä-Afrikkalainen iBurst -teleoperaattori piti huoltotaukoa erään radiomastonsa kohdalla kuusi vuotta sitten? Huoltoa kesti kuusi viikkoa. Mastossa ei kiertänyt sähköä, mutta tuolta ajalta ympäristön asukkaista löytyi ihmisiä jotka raportoivat sähköallergialle ominaisia oireita. Radiomaston purkua vaatineet protestoijat olivat kirjanneet oireensa tarkasti. Samoin olivat huoltoa tehneet teknikot siitä miten masto ei ollut toiminnassa. Ihmisten kokema ahdistus, päänsärky, väsymys ja pahoinvointi oli varmasti kurjaa ja totta. Se ei vain ollut radiomaston tuottaman mikroaaltosäteilyn aiheuttamaa.

Tismalleen sama ilmiö näyttäisi toistuneen Hollantilaisessa tutkimuksessa, josta kertoo Kansan Uutiset -verkkolehti:

Hollantilais-uusiseelantilainen tutkijaryhmä testasi suurjännitelinjojen vaikutusta ihmisten havaitsemiin terveyshaittoihin. Tutkijat haastattelivat 18 kuukauden aikana Hollannissa ihmisiä, jotka asuivat rakenteilla olevan suurjännitelinjan lähellä.
Noin 300 metrin säteellä jännitelinjasta asuvat ihmiset kertoivat terveyshaittojensa lisääntyneen linjan rakentamisen jälkeen. Terveyshaitoista tosin raportoitiin jo ennen kuin linja otettiin käyttöön.
Terveyshaittojen kokeminen yhdistyi uskomukseen, jonka mukaan haitat johtuisivat jännitelinjasta.

Valitettavasti koko Environmental Research -julkaisussa julkaistu paperi on maksumuurin ($41.95) takana ScienceDirect.comin sivulla. Ainakin pintapuolisesti siinä on kiinnitetty huomiota nimenomaan ihmisten raportoimiin oireisiin voimalinjojen lähellä. On varmasti mielenkiintoista seurata miten tätä paperia kommentoidaan sähköyliherkkyydestä varoittavien parissa.

Radiomastojen lähettämän säteilyn sijaan pahoinvointia näyttäisi aiheuttavan ajatus radiomastojen lähettämästä säteilystä.

1.3.15

Senaattorin lumipallo

Senaattori James Inhofe on melko räväkkä republikaani. Vankasti uskonnollinen ja pettämättömästi konservatiivinen valkoinen mies ei pelkää kertoa mielipidettään asiasta kuin asiasta. Nälänhätä, ilmastonmuutos ja muut isot ongelmat eivät häntä hetkauta, sillä Raamatussa on ilmoitettu Jumalan johtavan asioita. Silloin se tarkoittaa sitä, että Jumala varjelee ihmiskuntaa. Jolloin ihmisten ei tarvitse olla niin aktiivisia isojen ongelmien edessä. Ihmiset ovat peräti ylimielisiä yrittäessään vaikuttaa siihen mitä Jumala tekee tai on tekemättä ilmaston suhteen. Tällä mentaliteetilla varustettana senaattori Inhofe on kamppailut valheeksi kuvailemaansa ilmastonmuutosta vastaan. Ympäristönsuojelu on mädättäjäliberaalien juoni Yhdysvaltojen tuhoamiseksi. Onpa senaattorimme jopa kirjoittanut kirjan nimeltään The Greatest Hoax: How the Global Warming Conspiracy Threatens Your Future.

Eikä ole kovin suuri parodia todellisuudelta, kun senaattori Inhofe pääsi Yhdysvaltain senaatin ympäristövaliokunnan johtajaksi. Se on täydellinen paikka josta voi lyödä vertauskuvauksellisia tukkeja ympäristösuojelun rattaisiin, kuin yli 80-vuotias kettutyttö mutta kravatilla varustettuna.

Äskettäin senaattori Inhofe latoi kovimman mahdollisen retorisen kikan puhepöydälleen. Hän muistutti miten tiedemiehet ovat uhkailleet vuosikaudet tavallista kansaa ilmaston lämpenemisellä. Kuinkas ollakaan Inhofen hihasta löytyi täydellinen vastakortti: lumipallo. Yhdysvalloissa on meneillään kovia pakkasia ja runsaita lumisateita. Sehän ei ole mahdollista, jos ilmasto lämpenisi. Inhofe havainnollisti vastaansanomattomasti, että ulkona oli kylmä!

Washingtonpost -lehti toki muistuttaa, että tilastollisesti juuri näinä aikoina on Washingtonin osavaltiossa perinteisesti ollut pakkasta. Inhofen teatterimainen tempaus on vain variaatio siitä tutusta "talvella on pakkasta, joten ei lämpenemistä" lohkaisusta, jota saamme lukea internetin keskustelupalstoilla.

Samalla republikaanien suunnalta tehtään lakialoittteita (esim. Science Advisory Board Reform Act), joilla kiellettäisiin relevanttien tutkimusten tutkijoita puhumasta asiantuntijoina tekemästään tutkimuksesta Yhdysvaltojen ympäristönsuojeluvirastolle. Näin asiantuntijat saadaan pois häiritsemästä lobbareiden ja poliitikkojen pyhää suhdetta. Politiikka myös sujuu paremmin, kun sitä ei monimutkaisteta tieteellä.