31.1.16

OneCoin ei uppoa

Bitcoin on varmaan monelle tuttu asia. Sillä on useita etuja verrattuna valtioiden tuottamille valuutoille. Internetin murtaessa maiden rajoja tulevat avoimet a kansainväliset valuutat varmasti vain yleistymään. Siinä mielessä Bitcoinin tarinaa kannattaa tarkkailla. Sen suosion lisääntyessä apajille tulee myös kilpailijoita. Ja niiden joukossa on tietenkin huijareita.

Yksi huomiota herättänyt uutuus kryptovaluutoissa on OneCoin. Se rantautui ryminällä Suomeen viime vuonna. Kuunnellaan ensin miten sitä markkioivat tahot kehuvat uutta valuuttaa.



VAU! Tuon videon jälkeen olisi hullua jättää sijoittamatta kolikkoihin. Myös sitä suosittelevat verkkosivut eivät jätä tulaa epäilyille.

OneCoin on ylivoimainen kilpailijoille teknologisen konseptinsa ja markkinointistrategiansa ansiosta. 

  Nyt jos koskaan sinulla on mahdollisuus rikastua tällä viisaalla ja ennakoivalla tavalla. Ole osa tulevaisuutta tänään!

Mutta mitä ihmettä. Tämä mullistava elektroninen valuutta ei ole vielä saatavilla ja käytössä kuten BitCoin pari muuta kryptovaluuttaa. Et pääse shoppailemaan vielä shoppailemaan OneCoinilla samalla tavalla kuin jo tehdä Bitcoineilla. Sen sijaan pääset OneCoinin tuomaan onneen osallistumalla sen käyttöön ohjaaville kursseille. OneCoinia voi toistaiseksi käyttää vain teoreettisesti käyttäjien verkoston sisällä. Kauppapaikkoja on luvattu avattavan tämän vuoden kesään mennessä, kun käyttäjien käyttöön on louhittu vaadittavat 30 % kaikista 2,1 miljardista OneCoin-kolikosta. Louhinta on siis laskentatapa jolla näitä kryptokolikkoja luodaan tietokoneella. Kun tämä välietappi saavutetaan, niin OneCoin tulee koko maailman tietoisuudeen Bitcoinin syrjäyttäjänä, kuten mainosvideoille kehutaan. Tällä hetkellä OneCoin on vain bulgarialaisen sisäpiirin arvioitavana oleva idea, taltioituna bulgarialaiselle tietokoneelle. OneCoinin avautuminen yleiseen käyttöön on viivästynyt kerta toisensa jälkeen, mutta se on tavallista näin mahtavan innovaation taipaleella.

Sen sijaan pääset toistaiseksi vain osalliseksi OneAcademyn kursseihin. Kolikkojen sijaan voit ostaa koulutuspaketteja. Maksamalla näistä kursseista saat kaupanpäällisiksi optioita OneCoineja, joita voit sitten käyttää OneCoin-käyttäjien kanssa. Sitten joskus. Annetaan OneCoin-Finlandin kertoa lisää näistä kursseista:

Koulutuspaketit


 

Koulutuspaketteja on hankittavissa 100 € - 12500 €  hintahaarukassa. Lisäksi veloitetaan kertaluonteinen 30 € rekisteröintimaksu. Koulutuspaketti sisältää talouskoulutusta OneAcademylta sekä maksuttomia tokeneita. Käytä aikaasi tutustuaksesi materiaaleihin ja kryptovaluuttojen maailmaan.

 

Koulutuspaketit:

Starter 130 €, sisältää 1.000 tokenia ja saa yhden splitin)

Trader 530 €, sisältää 5000 tokenia ja saa yhden splitin)

Pro Trader 1030 €, sisältää 10.000 tokenia ja saa yhden splitin)

Executive Trader 3030 €, sisältää 30.000 tokenia ja saa yhden splitin)

Tycoon Trader 5030 €, sisältää 60.000 tokenia ja saa kaksi splittiä)

Näillä em. paketeilla kannattaa odottaa ensin splitit ennen kuin niitä kannattaa/saa laittaa louhintaan.

 

Uutuutena on myös paketti nimeltään Premium Trader 12530 €, joka sisältää 150.000 tokenia, jotka saat laittaa louhintaan heti. Paketti saa kaksi splittiä, jonka jälkeen Sinulla on 600.000 tokenia. Tällä paketilla voit louhia edullisemmin kuin em. paketeilla, siis yhtä tokenia edullisemmalla vaikeusasteella. Vaikka saat laittaa tokenit louhintaan heti, saat silti myös splitit.

 

Tässä hyvä strategia:

Jos ostat Tycoon Trader-paketin (5030 €) ja korotat sen saman tien Premium Trader-paketiksi (12500 €), saat 4 splittausta. Pääset heti louhimaan ja myös jokaisen splitin jälkeen tulevat uudet tokenit menevät jälleen samantien louhintaan ja saat louhia alhaisemmalla vaikeusasteella (-1 tokeni) kuin muilla paketeilla. 

Joten miksi edes kannattaa epäröidä tämän mahtavan tilaisuuden äärellä? No ehkä siksi, että kursseille osallistumista myydään verkostomarkkinointina. Se itsessään ei tietenkään tee asiasta huijausta. Sinun ei edes tarvitse tietää mitä ja miten kryptovaluutta toimii. Eikä miettiä miten OneCoinin arvoa määritellään, kuka valvoo sen kurssin kehitystä, tai muita peruskysymyksiä. Ongelmana on se miten OneCoin -jäsenet saavat viipaleen tuotoista, jos onnistuvat värväämään lisää jäseniä. 

Pyramidihuijauksessa itse tuote on yhdentekevä. Pyramidihuijausten perusideana on verkostomarkkinoinnin yhdistäminen jäsenien lisäyksestä saataviin tuottoihin, kun jäsenien tuotoista menee veronsa ylemmän tason jäsenille. Aivan alussa kelkkaan hypänneet tienaavat jotain. Myöhemmät jäsenet joutuvat lypsetyksi.

OneCoinin käyttämä värväys/sponsorointi on luettavissa mm. heidän käyttämistään koulutuspapereista. Ideana on saada houkuteltua lisää jäseniä. Muodostaa verkostoja jäsenistä. Ja poimia bonukset uusien jäsenien myymistä koulutuspaketeista. Luvatut voitot ovat hurjia ja varmoja.


Keskusrikospoliisi päätti viime vuoden puolella, ettei OneCoin ole sellaisenaan rikollista toimintaa. Suosittelen ignoroimaan tässä tapauksessa KRP:tä, jos harkitset rahojesi sijoittamista.

Entä vastalauseet syytöksiin OneCoin-puolustajan suusta?  Yle haastatteli Tommi Vuorista.

Suora kysymys siitä, onko OneCoin pyramidihuijaus, saa napakan vastauksen.
- Ei! Pyramidihuijauksessa myydään ilmaa, ei ole mitään todellista, maksetaan pääkallorahaa kaikista jotka liittyy. Meillä yhtiö myy koulutusta kryptovaluuttoihin ja kaupankäyntiin yleensä, siis talouskoulutusta, Vuorinen perustelee.

Perkele sentään, kun toimittaja ei painostanut tuon enempää. Pyramidihuijauksen kannalta ei ole väliä onko siinä mitään konkreettista tuotetta. Tai sillä että kaupatut koulutusmateriaalit on kopioitu muualta, kuten Petteri Järvinen havainnollistaa Havaintoja digimaailmasta blogissaan.

Tämän pitäisi olla viime vuoden sulaneita loskakasoja, mutta sain pari päivää sitten tietää, että OneCoinia markkinoidaan vieläkin. Jopa Suomessa. Eräs henkilö oli menettänyt työttömyysetuutensa. Pian hänelle tyrkytettiin OneCoinia facebook-chätin kautta. Siksi kannattaa olla valppaana ja tukea tuttavaa, jos hänelle yritetään myydä OneCoinia. Suosittele häntä perehtymään aluksi vaikkapa OneCoinin perustaja Ruja Ignatovan menneisyyteen.

Tänä vuonna on varmasti mielenkiintoista seurata miten OneCoinin puolustajat selittävä yhä uudelleen myöhästyvää yleistä ja julkista valuutan käyttöönottoa.

30.1.16

Ark Encounter ja Ennakkolippujen myynti

Nooan arkki ja maailmanlaajuinen vedenpaisumus ovat kesällä avattavan Ark Encounter teemapuiston teemoja. Answers in Genesis -firman toistaiseksi suurin projekti valmistuu kesällä. Ennakoinnin mukaan puistosta tulee suuri nähtävyys Kentuckyn osavaltiossa. Toki tuo arvio halukkaista turisteista voi olla pielessä. AiG laati ennakkotilauksia varten hienon nettisivun. He oikeasti odottivat suurta ryntäystä lippukauppaan. Ensimmäisinä päivinä vierailijoita kun odotetaan n. 16 000 per päivä. Onhan se hyvä, että uskoa riittää. Vaikka alkuperäiset suunnitelmat puiston laajuudesta jouduttiin säätämään hieman maltilisemmalle tasolle.

Viikko lipunmyynnin aloittamisen jälkeen ikivalpas Sensuous Curmudgeon huomasi jonkin asian puuttuvan. AiG ei ole ilmoittanut miten lippuja myytiin ensimmäisen päivän aikana. Se olisi itsessään hyvä mainosteksti siitä miten suosittu Ark Encounter on. Mutta sellaista ei ole kirjoitettu AiGn sivulle.

Outoa.

Se on kuitenkin huomattavasti paremmin hoidettu projekti kuin Suomeen suunniteltu Jurase Park. Dinosauruksia, fossiileja, 5D-elokuvateatteri ja hieno sisäpuutarha ovat suunniteilla Vantaaseen rakennettavaan puistoon. Suunnitelmat ovat hienoja, mutta projektia näyttäisi uhkaavan sukupuutto.

28.1.16

Islamismia kampuksella

Council of Ex-Muslims of Britain on koonnut esimerkkejä islamistien toiminnasta Iso-Britannian oppilaitoksissa. Se on mielenkiintoista luettavaa. Ja huolestuttavaa. Sekä asiaankuuluvaa jatkoa ex-muslimi Maryam Namazien kokemuksiin Goldsmiths'in yliopistossa. Suosittelen lukaisemaan läpi ensin tuon kertauksen, jos aihe on outo.

Sukupuolten tasa-arvo on ehkä ensimmäisenä lentänyt pihalle näistä piireistä. Heidän opetuksissaan naiset ovat miehiä alemmalla tasolla. Julkilausumissa voidaan esittää kauniita korupuheita naisten arvon arvostamisesta, mutta käytännössä päätöspestit menevät miehille. Naiset istuvat eri tiloissa. Sukupuolten erottelua tehdään myös järjestön Twitter-tileillä. Tapahtumia järjestetään erikseen vain miehille tai naisille. Naiset ja miehet selaavat eri julkaisuja. Jos luentosaliin päästetään miehet ja naiset samaan aikaan, niin naiset istuvat takarivissä. Opiskelijajärjestön toimia jaetaan ryhmiin "veljien" ja "sisarten" muodossa, jotta edes byrokratiassa ei pääse tapahtumaan sopimatonta kontaktia miesten ja naisten välillä. Sisarilla on tukirooli, kun veljet tekevät päätökset. Sisaret saavat tehtä päätöksiä, jos jostain syystä veljiä ei ole paikalla päättämässä.
On huomioinarvoista, että tällainen sukupuolierottelu opiskelijatoimessa on maan akateemisten sääntöjen vastaista.

Erilaisista synneistä suositellaan jaettavan synkkiä tuomioita. Tuomiot perustellaan sharialailla. Kuolema niille muslimeille, jotka jättävät uskonsa. Kivittäminen niille jotka syyllistyvät aviorikokseen. Kuolema homoseksuaaleille. Ja muita tuttuja barbaarisia kauheuksia vuosisatojen takaa. Mutta niitä toistetaan modernin maailman videoille pitkin internettiä. Ja järjestetyillä luennoilla Euroopassa. Tosi sellaisella varauksella, että näitä rankimpia puheita pitävät miehet siistivät jälkiään, jos puheista nousee kohu. Videoita poistetaan internetistä ja puhujien kotisivuilta itse islamistien toimesta. Samoin liian kovat kirjoitukset poistetaan itse, jos ne herättävät liian paljon negatiivista huomiota. Kirjoittelu jatkuu sitten muualla.

Puheet jatkuvat myös esitelmissä. Joskus joku tapahtumien yleisöstä esittää vaikean kysymyksen, vaikkapa siitä pitäisikö homoseksuaalit tappaa. Usein vastaukseksi ei saa selkeää kyllä tai ei tokaisua. Nämä ovat juuri sellaisia aatteita ja puhujia, joilla ei ole paikkaa ihmisoikeuksia ja tasa-arvoa kannattavissa sivistysvaltiossa.

Samat puhujat suorittavat myös opiskelijoiden radikalisoitumista, joka puolestaan johtaa Lähi-itään matkustaviin nuoriin, jotka haluavat liittyä Islamilaisen kalifaatin taistelijoiksi. He myös toitottavat sharialakia valtioiden ylimmäksi laiksi.

Tämä kaksinaamaisuus ja PR-kikkailu tulee hyvin esiin The Jihadist Next Door ohjelmassa, jossa brittiläinen dokumenttikuvaaja Jamie Roberts seuraa usean vuoden ajan erästä rankinta porukkaa islamistien joukosta.Ohjelma näyttää miten rajuimmat ja tunteikkaimmat islamistien kriitikot ovat *rummun pärinää* muslimeja. Jihadistit protestoivat moskeijan edessä, koska heitä ei päästetä sisälle. Näitä islamismia vastustavia muslimeja solvataan vääräuskoisiksi. Kadulla jihadistien saarnaamista ilmestyy protestoimaan *lisää pärinää* muslimeja, joista muutama käy oikein käsiksi islamisteihin.

Ohjelma havainnollistaa myös sen miten islamistit eivät oikein edes vaivaudu peittelemään valehteluaan. ISIS-propagandavideoilla näkyvät teloitukset tuomitaan naurua pidellen. Selkeästi miehet ihailevat muita ihmisiä teloittavia jihadisteja. He heiluttavat islamin maailmanvalloitusta odottavia lippuja ja huutavat kuolemaa toisille ihmisille mitä hörhöimmillä perusteilla.

Meidän kannattaa viimeistään tässä vaiheessa tehdä selkeä ero islamismin ja islamin välillä. Kuten myös islamistin ja muslimin välillä. Islamismi on se karmea yhdistelmä uskontoa ja politiikkaa. Uskoa siihen, että oma usko riittää syyksi pakottaa toisia elämään tuon uskon mukaisesti. Muslimi voi vastustaa islamismia. Mielestäni tässä yhteydessä ongelmana ovat islamistit ja islamismi. Näiden vastaisessa kamppailussa tärkein joukko ovat muslimit. Juuri he, jotka ovat valmiita puolustamaan ihmisoikeuksia, sananvapautta ja tasa-arvoa. Ja kutsuvat itseään muslimeiksi. Joidenkin mielestä sellaisia ihmisiä ei ole. Ja siksi on tärkeää tuoda esim. Maajid Nawazin tarinaa useamman tietoisuuteen. Hän yksi monista islamismin kriitikoista. Nawazi on entinen radikaali, joka osallistui islamistisolujen perustamiseen Euroopassa. Nyt hän on sanan varsinaisessa merkityksessä alan asiantuntija, jos islamismin vastainen taistelu kiinnostaa. Suosittelen lukemaan hänen historiansa.

Islamistit maalaavat itsestään kuvaa aidon ja puhtaan islamin edustajina. Islamistien propagandassa annetaan ymmärtää, että he edustavat myös muslimien enemmistöä. Tuossa narratiivissa kaikki erimieltä olevat muslimit ovat automaattisesti islamia vastaan ja korruptoituneen islamin edustajia. Tämän takia islamismia vastustavien äänet ja kertomukset on saatava kunnolla esiin.

25.1.16

Kemikaalilunta tupaan

Kemikaalilumi on sellaista lunta, joka on satanut maahan kemikaalivanojen seurauksena. Eli salainen maailmaneliitti se siellä ruiskuttaa myös lumisateita salaperäisillä kemikaaleilla. Seuraus näistä kemikaaleista on tämän kemikaalilumen hämmästyttävä ominaisuus. Ilmiö on taltioitu monen YouTubettajan ja lumiaktivistin toimesta. Kemikaalilumi ei sula edes sytkällä lämmitettynä!

Hieman yllättäen tämä salaliittoteoria lumesta on rantautunut myös Suomeen asti. Näin siitä maininnan tänään facebook-syötteessäni. Ja siksi tämä kirjoitus.

Voit testata tätä kotona näin lumisen Suomen aikakautena. Sytkäri käteen ja tiukaksi puristettu lumipallo kouraan lavuaarin päällä. Kauhistus! Lumipallon pinta muuttuu liekin kohdalta, mutta lavuaariin ei heti tipu tippoja. Lumi näyttäisi vetäytyvän hitaasti liekin tieltä, mutta siitä ei valu vettä.

Vertailun vuoksi ota käteesi jääpala. Polta sitä sytkärillä. Jääpala sulaa ja tiputtaa heti vettä lavuaariin! Eli lumessa on jotain ratkaisevalla tavalla erilaista. Eli lumi on kemikaalilunta! Illuminati konfirmoitu.

Tai sitten meidän kannattaisi pohtia edes hetken aikaa olisiko lumella ja jäällä jotain muuta ratkaisevaa eroa. Ja onhan niillä. Se ero piileskelee lumen ja jään rakenteissa. Jää on sitä itseään, eli vettä. Molekyylien väliin ei jää runsaasti tilaa ilmalle. Lumi on aivan toisenlaista. Lumen sisällä on runsaasti ilmaa. Siksi lumi toimii jopa lämmöneristeenä eräreissuilla lumimyrskyssä. Lumi on vielä lumipalloksi puristettuna kuin pesusieni.

 Liekki kyllä sulattaa lunta, mutta siitä tuleva vesi imeytyy suoraan lumeen. Lumipallo supistuu yllättävän pitkän aikaa kädessäsi tiputtamatta tippaakaan. Kun lumi on imenyt itsensä täyteen vettä, niin vettä alkaa myös tippua lavuaarin. Jääpala ei voi imeä itseensä sulamisvettä, joten vesi valuu heti lavuaariin.

Tai sitten koko Suomi on jo kemikaalilumen peitossa!

23.1.16

Merkkipaaluja kirkoille

Kirkon tiedotuskeskus julkaisi varmistetut luvut jäsenmäärän muutoksesta vuodelta 2015. Sieltä saatiin kuulla jotain hyviä uutisia. Kirkon jäsenmäärän lasku on hidastunut. Hidastus tulee tarpeeseen, sillä jäsenmäärä alitti psykologisesti huomiota herättävän 4 miljoonan.

Suomen evankelis-luterilaisen kirkon jäsenmäärä on vuoden 2015 lopussa laskenut alle neljän miljoonan henkilön. Jäsenmäärä 31.12. oli noin 3 999 800 henkilöä. Kirkkoon kuuluu 72,8 % suomalaisista.

Entäpä kirkkoon liittyvien määrä? Siellä koettiin uusi ennätys.

Kirkkoon liittyi enemmän ihmisiä kuin koskaan aiemmin, 17 600. Eronneita oli 45 200. Vuoden 2015 aikana kuoli 44 000 kirkon jäsentä ja kastettiin 38 700 alle 1-vuotiasta.

Tulevaisuuden kannalta merkittävä luku on kastettujen määrä. Kun maallistuneiden perheiden määrä kasvaa jää yhä useampi lapsi kastamatta. Lasten varttuessa kirkon ulkopuolella jää myös jäsenmäärän lisäys kastetuista lapsista yhä pienemmäksi.

Vertailin lukuja vuonna 2006 ilmoitettuihin tietoihin. Silloin kirkkoon kastettiin 49 443 lasta. Vuosittainen ns. uusien asiakkaiden määrä on siis pudonnut kymmenessä vuodessa yli kymmenellä tuhannella.


Samalla voimme tiirailla minkälaisia merkkipaaluja on saavutettu ulkomailla. Irlannissa on huomattu miten ei-katolilaisten perheiden lisääntyminen tuottaa ongelmia koulumaailmassa (New York Times). Tilanne on suomalaisten näkökulmasta hieman outo. Valtion kouluista suurin osa on uskonnollisia kouluja. Opetussuunnitelmaan kuuluu päivittäinen annos katolilaisen opin opiskelua. Lain puitteissa heillä on oikeus valita koululaisiksi vain katolisessa kirkossa kastettuja lapsia. Irlantiin saapuneiden maahanmuuttajaperheiden tilanne voi olla vaikea, jos paikallisen koulun tiloihin ei päästetä hindua. Silloin lapsi lähetetään kauemmaksi toiseen kouluun. Eivätkä näitä laillistettuja syrjintätapauksia tehdä maahanmuuttajille. Kirkon jäsenmäärä on laskenut Irlannissa. Dublinissa kirkoissa kävi säännöllisesti jopa 90 % katolisista. Nykyään näitä kävijöitä on enää 14 %. Useimmat heistä ovat vielä kirjoilla kirkon jäseninä, mutta instituutiona se ei nää merkitse heille juuri mitään.

Vastauksena yhä kasvavalle ei-katolilaisen perhesegmentin tarpeelle valtio on kasvattavassa kaikille uskontokunnille avointen koulujen määrää. Nämä koulut kuuluvat Educate Together ohjelmaan. Luonnollisesti katolinen kirkko hidastelee ja on muutenkin vastentahtoinen muuttumaan yhteiskunnan mukana.

In 2011, the Irish government recommended that some Catholic primary schools become Educate Together schools in 25 out of 43 areas across the country.
Since then the Catholic Church has handed over only eight schools to Educate Together, and only two of these are in buildings that have been vacated by a Catholic-run state school; the other six have no buildings.

Mitä enemmän kirkko änkyröi sitä useampi sen jättää, joten en ole kovin huolestunut sekulaarien ihmisten tulevaisuudesta Irlannissa. Heidän kohdallaan näkymät ovat hyviä.

Viimeinen merkkipaalu saapui Saksasta. Iso 2,6 miljoonan jäsenen kokoinen protestanttinen kirkko päätti sallia samaa sukupuolta olevien avioliitot kirkoissaan. Ne papit jotka eivät suostu vihkimään mies- ja naispapeja saavat jatkossa kieltäytyä siitä. Avioparit vihitään vaan muiden pappien toimesta. Ranskalainen protestanttinen kirkko teki samanlaisen tasa-arvoa puoltavan päätöksen viime vuonna. Onnea, Saksa & Ranska! Suomen ev.lut.kirkko seuraa teitä sitten joskus vuosien kuluttua.

22.1.16

Pieni huono uutinen ID-liikkeelle

Yhdistynyt metodistikirkko teki hienon päätöksen Yhdysvalloissa. Tänä vuonna järjestettävän konferenssin tiloihin ei päästetä Discovery Instituten IDeistejä. Oh yes. Tämä jos mikä on ihana lisäys älykkään suunnitelman alamäkeen. Metodistikirkon perustelu sai minut hymyilemään sisäisesti. Konferenssin ohjelmaan kuuluvat vain sellaiset tuotteet  ja palvelut, jotka ovat kirkon mielestä hyödyllisiä seurakuntien toiminnalle. DiscoInsitute oli pyytänyt yhtä pöytää, jonka takaa jaettaisiin esitteitä.

Yhdistynyt metodistikirkko onkin suotuisa evoluutioteorian hyväksymiselle. Heidän näkökulmasta nähtynä kristityn ei tarvitse pelätä Darwinin teorioita. Mutta Discovery Instituten John West ei niele tappiota ilman protestin kaltaisia ääniä. Westin mielestä kirkon perustelu on naurettava, sillä ID ei suosittele älykkään suunnitelman sujauttamista koulujen luonnontieteiden oppitunneille. Sen sijaan he suosittelevat koululaisia oppimaan Darwinin teorian tieteellisistä vahvuuksista ja heikkouksista.

Tämä on kuitenkin vain pieni harha-askel älykkään suunnitelman lopullisessa voittomarssissa. Yhdistynyt metodistikirkko on vain yksi kala Yhdysvaltojen uskonnollisessa meressä. On hienoa nähdä ettei ID:n vastustaminen ole automaattisesti uskonnollispoliittinen itsemurha kaikkialla seurakuntien parissa tuolla Rapakon toisella puolella.

21.1.16

Planeetta Yhdeksän ja Nibirun seitsemännes tuleminen

Planeetta X, Nibiru, linssiheijastus. Rakasta Maa-planeettaamme uhkaava ulkopuolinen planeetta on ollut monella tapaa lukemattomien salaliittoteorioiden kohde. Nibirua on nähty vaikka minkälaisissa valokuvissa, mutta valitettavasti tämä salaperäinen kiertolainen ei vaan millään ilmaantunut kaiken kansan pällisteltäväksi. Eikä edes näytä aiheuttavan painovoimallaan mitään muutoksia muiden planeettoen kiertoratoihin. Se viittaisi siihen, että Nibirulla ei ole massaa. Vaikka Nibirun varoitettiin olevan aivan ihan juuri ja kohta tulossa tekemään tuhojaan. Lopulta Nibiru-sivustot painuivat digiunholaan, kun nämä varoitukset ja kuvat osoittautuivat potaskaksi kerta toisensa jälkeen.

Tiedeuutisissa käydään läpi tähtitieteen kuuminta hottia. Uutta planeettaa kommentoidaan jo lööpistössä asti. Iltasanomat ei vaivaa lukijoitaan millään syvällisellä analyysillä, mutta kai tuo on parempi kuin ei mitään.



Californian Institute of Technology -yliopiston tutkijat Konstantin Batygin ja Mike Brown kertovat, että kaukaisen planeetan arvioidaan olevan massaltaan noin kymmenen kertaa Maan suuruinen.

Planeetan rata on tutkijoiden mukaan erikoinen ja pitkänomainen. Planeetan kiertoaika Auringon ympäri on 10 000:n ja 20 000:n Maan vuoden välillä.

Mitään uutta massiivista planeettaa ei ole vielä löydetty.

 Mistä sitten on oikein kyse? Ei kannata lukea lehdistön tekstejä, sillä tarjolla on koko tiedepläjäys suoraan tutkijoilta. Käytin siihen iltani. EVIDENCE FOR A DISTANT GIANT PLANET IN THE SOLAR SYSTEM -paperissa (CAPS LOCK FUCK YEAH) käydään läpi useita laskelmia kiertoradoista ja gravitaation alkulähteistä.  Kaikki lähti liikkeelle kääpiöplaneetta 2012 VP113  :n havaitsemisesta. Se ja pari muuta kohdetta kun näyttivät kerääntyvän vyöhykkeellä tietyille alueille. Epäilyttävälle käytökselle täytyi löytää selitys! Nykyään havaittavissa olevien planeettojen vuorovaikutus Kuiperin vyöhykkeelle asti ei selittäisi havaittuja kiertoratoja.

Selitys lyhyesti: jokin massiivinen kiertolainen kiertämässä tietyllä vauhdilla ja etäisyydellä Aurinkoa selittäisi Kuiperin vyöhykkeellä havaittavien pienempien kiertolaisten liikkeitä.

Uutinen on varmasti mieluinen kaikille niille, jotka kaipaavat tähtijärjestelmäämme taas yhdeksää planeettaa. Pluton koettua pudotuksen pois planeetta-kategoriasta vuonna 2006 luku on vain tuntunut jollakin tapaa vajaalta.

Paperissa tehdään useita laskelmia. Uutta planeettaa ei ole havaittu suoraan. Arviot planeetan massasta vaikuttavat siihen missä sen kiertoradan arvioitaisiin menevän. Tutkijat ovatkin vasta linjaamassa etsimisen aloittamista. He tiedostavat laskelmien luonteen verrattuna suoriin havaintoihin.

Cumulatively, the presented results offer credence to the hypothesis that the observed structure of the distant Kuiper Belt can be explained by invoking perturbations from an unseen planetary mass companion to the solar system. Simultaneously, the suggestive nature of the results should be met with a healthy dose of skepticism, given the numerous assumptions made in the construction of our simple analytical model.

Etsintä alkaa. Mitä tahansa sieltä ehkä löydetään, niin se ei ole suora uhka meille. Kiertorata pitää hypoteettisen planeetan kaukana meistä sisäpiirin paremman väen planeetoista. Spekulaatiot planeetan alkuperästä olisivat myös linjassa aurinkokuntamme alkuvaiheiden kanssa.

Instead of the in situ hypothesis, our proposed perturber may be more reasonably reconciled with a dynamical scattering origin. Specifically, it is possible that our perturber represents a primordial giant planet core that was ejected during the nebular epoch of the solar system's evolution. Recent simulations have demonstrated that such a scenario may in fact be an expected outcome of the early evolution of planetary systems (Bromley & Kenyon 2014). Moreover, the calculations of Izidoro et al. (2015), aimed at modeling the formation of Uranus and Neptune through a series of giant impacts (needed to reproduce the planetary obliquities—see, e.g., Morbidelli et al. 2012), have demonstrated that a system of protoplanetary cores typically generates more than two ice-giant planets. Accordingly, the work of Izidoro et al. (2015) predicts that one or more protoplanetary cores would have been ejected out of the solar system. Within the context of this narrative, interactions with the Sun's birth cluster, and possibly the gaseous component of the nebula, would have facilitated the retention of the scattered planet on a bound orbit.

Internet tulee kuitenkin varmasti tuottamaan tuttuun tyylinsä kauhistelua ja paniikkia lietsovaa materiaalia tästä planeetasta. Ellei peräti mennä väittämään muinaisten sumerialaisten havainneen planeetan ensimmäisenä. Aivan varmasti Nibiru-sivustot heräävät henkiin. Ja niin edelleen. Yritän ennakoitavasti välttää naamapalmuilua sellaisen materiaalin äärellä.

Tuloksia odotellessa voimme tarkastella miten David Bowien musiikki kiinnostaa Nibirua etsiviä tahoja. PlanetXnews.com on kuunnellut Blackstar albumia. Musiikki on illuminatin varoitus tulevasta tuhosta. Tämänkö takia Bowie kuoli?

19.1.16

Ark Encounter tulee, oletko valmis?

Ken Hamin suuri projekti lähestyy loppuaan. Heinäkuun 7. avattava luomisoppia ja globaalia vedenpaisumusta ylistävä Ark Encounter teemapuisto on melkein valmis. Ennakkolippujen myynti alkoi tänään! Aikuisten lippu on vain 40 dollaria.

Newsweek tarttui aiheeseen, kun toimittaja Lindsay Tucker vieraili teemapuistin rakennusmaalla Kentuckyn osavaltiossa. Artikkeli popularisoi ihan hyvin Ark Encounter puiston vaiheet. Hamin ja kumppaneiden marssi avajaisia kohti on sisältänyt parikin kulmakarvoja käyristyttävää vaihetta. Puiston tontti ostettiin kaupungilta yllättävän edullisesti. 99 eekkerin kokoinen maapläntti maksoi kreationisteille yhden dollarin.
Halpa hinta tulikin tarpeeseen, sillä varainkeruu on köhinyt vuodesta toiseen. Hamin ryhmä oli arvioinut, että vierailijoita saapuu ensimmäisen vuoden aikana n. 1,6 - 2 miljoonaa kappaletta. Harmi vain ettei tuota arviota tarkastettu verohelpotuksia myönteneiden virkailijoiden puolella. Ken Hamin pyörittämä luomisopin museo Creation Museum on vetänyt viime vuosina alle 250 000 vierailijaa per vuosi. Toinen kädenvääntö liittyi siihen saisiko uskonnollinen puisto syrjiä palkkaamisessa ihmisiä heidän uskontonsa perusteella. Lopulta kreationistit myönsivät, etteivät saisi syrjiä työnhakijoita. Muutenhan osavaltion myöntämät maallliset etuudet olisivat ristiriidassa uskonnolla perustellun periaatteen kanssa.

Ham haluaa myös haihduttaa pois vääriä väitteitä. Puiston rakentamiseen on väitetty käytettävän veronmaksajien rahoja. Se ei pidä paikkaansa. Rakentamiseen ei ole käytetty dollariakaan verorahoja. Ham on oikeassa. He ovat ainoastaan saaneet huomattavia verohelpotuksia rakentamiseen liittyvissä kuluissa. Ongelma sekularisaatiota kannattavien parissa piileekin siellä miten rakentamiseen kerättyjen joukkovelkoakirjojen takaisinmaksua hoidetaan. Puistoalueella työskentelevien palkasta menee kahden prosentin vero, jolla joukkovelkakirjoja maksetaan seuraavat 30 vuotta. Eli verorahoja käytetään jälkeenpäin Ark Encounterin velkojen maksamiseen.

Kreationistien vastineessa todetaan, ettei menettelyssä ei ole mitään laitonta. Aivan totta. Sillä tuetaan useita isoja yksityisiä rakennusprojekteja. TIF on ollut suosittu tapa saada rakennusprojekteja muuten haastaville alueille. Mutta kreationistien vastalauseessa ei oteta huomioon sitä, että käytännössä kreationistit kyllä saavat verorahoja. Ne eivät vaan tule kiertämisen kautta mistään osavaltion budjetista.

Friendly Atheist selittää miten TIF liittyy Ark Encounter rakennusprojektiin. Williamstownin kaupunki laati tällaisen TIF menettelyn kreationistien kanssa vuonna 2012. Sovittuna summana oli 62 miljoonan dollarin suuruinen rahoitus. Miten tahansa kreationistit kääntelevät sanoja ja kinaavat yksityiskohdista, voimme todeta rahan kiertävän verotuksen muodossa vedenpaisumuspuiston suuntaan.


Ja Ark Encounter -puiston työntekijöiltä edellytetään vieläkin kreationismiin uskomista.

Kesällä saamme varmasti kuulla ja nähdä enemmän siitä miten Nooa pärjäsi globaalissa vedenpaisumuksessa. Vuosi avajaisten jälkeen saamme myös tietää oliko puistoprojekti kaiken sen vaivan arvoista. Seuraan puiston vaiheita parhaani mukaan.

14.1.16

Pentti Oinosen raiskausskandaali

Huhhuh mikä uutistorstai. Kiireisenä miehenä yritin lukaista päivän lööppejä kesken työpäivää. Sain nimittäin niin hurjan vaikutelman kansanedustaja Pentti Oinosen käänteistä. Muutama vuosi sitten sain hänen puheistaan melko harmittavan väärinkäsityksen, kun oletin hänen vaatineen oikeutta avioitua koiransa kanssa. Vierheitä sattuu. Tällä kertaa olen varmasti valppaampi.

Ensimmäisessä vilkaisemassani otsikossa kerrottiin, että Oinonen liittyy jolloin tavalla 15-vuotiaan raiskaukseen. Kansanedustaja Pentti Oinonen kirjoitti 15-vuotiaan raiskauksesta – poliisi selvittää väitettä. En ihan kerinnyt perehtymään ajatuksella uutistekstiin, joten oletan Oinosen kehuneen törkeällä teollaan. Kauhistuin miksi mies menee tuolla tavalla kirjoittamaan raiskauksestaan.

Seuraava otsikko näytti vahvistavan käsitykseni. Kansanedustaja kieltäytyy poliisikuulusteluista: "Saa tulla 4-5 riskiä miestä kantamaan"

Siinä Oinonen peräti heristelee vertauskuvauksellista nyrkkiään poliisien suuntaan! Ellei peräti uhkaile virkavaltaa.

- Ilmoitin etten mene kuulusteltavaksi. Siihen he puolestaan uhkasivat, että minut raahataan Joensuun poliisilaitokselle, nykyään Pohjois-Karjalassa asuva Oinonen sanoo Iltalehdelle.
Oinonen vakuuttaa, että hän ei aio kuulusteluihin mennä.
- Minähän en vapaaehtoisesti poliisiauton kyytiin mökistäni astu. Saa tulla 4-5 riskiä miestä kantamaan, olen sellainen jullikka vielä tässäkin iässä, 63-vuotias Oinonen sanoo.

Hurjaksi yltyi meno siellä. Lopulta päivän aikana kerkisin vilkaisemaan miten poliisi oli hakenut epäillyn raiskaajan haltuunsa. Oinonen MTV:n toimittajalle: ”Soita kohta uudestaan, minua viedään nyt poliisiautoon”.



Onneksi poliisi reagoi nopeasti ja vaarallinen henkilö saatiin rautoihin. Toivottavasti perussuomalaiset tuomitsevat kansanedustajansa toimet ja toivottavasti Oinosen uhri saa tarvitsemansa avun. Tuskin minun kannattaa perehtyä asiaan enää tämän syvemmin.

Näin minä koen asiat. Ja tiedän olevani ihan oikeassa tässä asiassa. Jos en ole oikeassa, niin Oinosta lainatakseni "Kukaan ei pysty sanomaan olevansa virheetön" Ehkä pitäisi jaksaa lukea uutiset alusta loppuun ajatuksen kanssa ja vasta sen jälkeen kirjoittaa niistä vaikkapa mielipidekirjoitusta muiden luettavaksi.

Suurvelho Meksikon


Vuosi vaihtui ja samoin kuluvaan vuoteen liittyvät ennustukset. Samalla heräsivät tarot-korteista tai tähdistä ennustuksia tekevät tahot. Ja sivuilleen täytettä epätoivoisesti hakevien toimittajien sormet naputtavat juttuja jopa Yahoo News, Business Insider, Daily Mail, HuffingtonPost, BuzzFeed,  ja People lehden viihdeuutisiin. Samalla tälle ilmiölle vihaiset skeptikot hakkaavat näppäimistöjään blogiensa äärellä.

Yksi monista täytettä tarjoavista ennustajista on Meksikon suurvelho Antonio Vazquez. Hän antoi tittelin itselleen, sillä kukapa velhon parran nostaa ellei velho itse. Vazquez on jakanut tietouttaan jo yli 30 vuoden ajan.

Miehen metodi näyttäisi olevan se klassinen tapa päteä ennustamisessa. Tee julkisesti useampi selkeä ennustus. Ihmiset muistavat vain osumat. Eivätkä ne edes ole vaikea ennustaa ei-velhojen taidoilla. Vazquez ennusti pari vuotta sitten, että ISIS tekee terrori-iskuja Euroopassa. Ja Hugo Chavezin syövän palautumisen. Nämä toteutuvat!

 Tuoreimmassa tarot-tilaisuudessaan suurvelho ilmoitti, ettei Donald Trumpista tule republikaanien presidenttiehdokasta. Ei sinällään radikaali ennustus, sillä varsinaiseen vaaliin on vielä monta kuukautta aikaa. Ja politiittisen pelikentän kommentoijat ovat puhuneet samaa Trumpin nykyisestä kannatuksesta. Ennen näiden ennustusten tarkastelua on syytä tarkistaa millä tavalla velhous on mennyt pieleen edellisten vuosien ennustuksissa.

Pieleen menneet ennustukset unohtuvat. Internetin aikakaudella voimme kuitenkin tarkistaa erittäin helposti minkälaisia väitteitä on esitelty lehdistölle. Suurvelho tiesi, ettei Obama voita itselleen toista kautta. Väärin. Vuonna 2009 hän tiesi, että Yhdysvallat lähettää sotajoukkojaan etelärajalle ja valloittaa alueita Meksikosta. Väärin. Ja niin edelleen. Aivan samaa kamaa kuin edesmenneen Sylvia Brownen kanssa.

Yksi asia on kuitenkin erittäin varma. Vazquezilla riittää asiakkaita vuodesta toiseen. Hänen on pakko olla hyvä ennustaja. Miksi muuten hän olisi uutisssa vuodesta toiseen?

10.1.16

Huijaus VS Totuus, kumpi suositumpaa? osa 2

Facebook-sivu Creepypasta laittoi jakoon pelottavan videon. Siinä näkyy Helsingin Hietaniemen yllä komeillut myrskypilvi vuonna 2010. Mutta Creepypasta on lisännyt videoon tällaisen kuvauksen:

Skyquakes or "Mystery Booms" are unexplained reports of a phenomenon that sounds like a cannon or a sonic boom coming from the sky. They have been heard in several locations around the world.

This one took place during a storm in Finland, and it's terrifying !

Videolla kuuluu pelottavia metalllisia ääniä. Creepypastan videota on jaettu kuudessa päivässä yli 15 000 kertaa. Yli 11 000 käyttäjää on tykännyt siitä. Kommenteissa tiedetään äänien tulevan HAARPista, avaruusolennoista tai jostain muusta paranormaalista voimasta.

Siksi onkin sääli, että video on feikki. Pelottavat äänet on lisätty videoon. Alkuperäisellä videolla on pelkästään komea myrskypilvi. Muutama ihminen kertoo tästä väärennöksestä Creepypastan kommenteissa, mutta he jäävät huomaamattomaan vähemmistöön. Facebook nostaa luettavaksi oletusarvona vain suosituimmat kommentit. Ilmiö on tuttu vuodelta 2014, kun viimeksi tarkastelin miten tämä sama myrskyvideo leviää eri tahdissa. Väärennös on jännempi ja saatesanat pelottavia. Siksi sitä klikataan eteenpäin aitoa videota suuremmalla innolla.

Aiheeseen liittyy erittäin olennaisesti Bostonin yliopistossa tehty uusi tutkimus: The spreading of misinformation online. Siinä tarkastellaan sosiaalisena ilmiönä miten salaliittoteoria leviää Facebookissa. Sekä vertaillaan tuollaisten juttujen leviämistä ja totena ottamista tiedeuutisten leviämiseen ja luotettavana pitämiseen. Tulokset eivät ole suuria yllätyksiä nettiväittelyiden veteraaneille. Tutkijat tiirailivat viiden vuoden ajan tiettyjä ryhmiä Facebookissa. Toisissa ryhmissä keskityttiin tiedeuutisointiin (Jee!), toisissa keskityttiin salaliittoteorioihin (Buu!).

Jutun jakaminen on kiihkeintä ensimmäisen kahden tunnin aikana. Jakaminen hiipuu, mutta jutun yleisö vain kasvaa suljetussa yhteisössä. Lopulta parin viikon verran kiertänyttä juttua pidetään varmistettuna uutisena yhteisön sisällä. Huuhaa-jutut jäävät lopulta kiertämään kaikukammioon muiden samojen fanien kanssa. Jutussa olevien virheiden korjaukselle ollaan ns. resistenttejä.

Esim. Chemtrails Global Skywatch-ryhmää seuratessani huomaan, miten sinne klikataan säännöllisesti samat kuvat ja videot mukamas kemikaalivanoja levittävien lentokoneiden sisätiloista tai kemikaaleja ilmakehaan dumppaavista lentokoneista. Päivittäistä vakiokamaa ovat myös videot myrkyistä ja tornadoista. Ne kun eivät ole enää luonnollisia ilmiöitä, vaan salamyhkäisen valtaeliitin aiheuttamia keinotekoisia ilmiöitä.

 Olennainen ero tiede- ja salaliittoteoriajuttujen välillä oli sisällön tarkkuuden varmistaminen. Tiedejuttujen tekijät, menetelmät ja johtopäätökset oli helpommin tarkistettavissa. Salaliittoteorioiden alkuperä oli käytännössä tuntematon, sisältö poikkesi selkeästi valtavirran yhteisöstä ja tiedoista.

Suljettujen yhteisöjen sisällä kiertävä informaatio jääkin erittäin helposti vaille kriittistä tarkkailua. Ellei ryhmässä nimenomaan painoteta kaiken kyseenalaistamista. On niin helppoa lukea vain omia ajatuksia tukevia tekstejä. Muidenlaisten juttujen lukeminen voi herättää ärtymystä ja nostattaa stressiä. Ilmiö toistuu jossain muodossa niin politiikan, urheilun, talouden, uskomuslääketieteen, salaliittojen kuin tieteen ja skeptisyyteen keskittyvien ryhmien sisällä. Jos luulet olevasi jollakin tapaa irtaantunut tästä vinoutumasta uutisvirrassasi, niin olet todennäköisesti sokea omalle vinoutumallesi.

On tärkeää altistaa itseään aina uusille asioille. Varsinkin maailmankatsomustasi vastaan oleville asioille. Itse vilkaisen joka ilta läpi pari salaliittoteorioita aktiivisesti levittävää ryhmää. Seuraan myös NaturalNews.comin, FoodBaben ja kreationisti Ken Hamin tuotoksia Facebookissa. Facebook-ystävänä minulla on mm. profeetta Jouko Piho. En ole ylpeä siitä, mutta näin saan varmasti tuoreimmat käänteet esim. kotimaisten profetioiden parista. Sähköpostiini tulee kreationistien, skientologien ja muutaman muun häröilevän ryhmittymän uutiskirjeitä. Materiaalin määrä on vain kasvanut vuosi vuodelta, joten joudun valikoimaan mihin niistä käytän eniten aikaa per ilta. Uutisvalikoiman monipuolisuus on pakollista, jotta voi edes alkeellisella tavalla välttää vahvistusvinoumaa. Jolloin aivoihini päätyvä informaatio olisi yksipuolista ja ennakkokäsityksiäni vahvistavaa.

Haluaisin lukea paljon nykyistä monipuolisemmin uutisia, mutta aikani ei yksinkertaisesti vain riitä siihen. Siksi turvaudun erilaisten keskusteluryhmien tarjoamaan sisältöön. Niissä pinnalle nousevat ne kuumimmat ja tuoreimmat erikoiset uutiset. Yritän jatkossa taistella aktiivisesti some-eristäytymistä vastaan, jotta altistun mitä erikoisimmille kirjoituksille netin hämäristä kätköistä.

Jukka Wallin ja Setämiesten salaisuudet

Vuosi alkoi perussuomalaisten kannalta melko ontuvasti. Jukka Wallinille annettiin lupa kirjoittaa Twitterissä. Se ei ole koskaan hyvä idea. Se on kuin antaisi James Hirvisaarelle oman keskusteluohjelman. Wallin ilmestyi kommentoimaan toimittaja Tiina-Rakel Liekin tekstiä, jossa Liekki kertoi miten tapahtuman yleisössä ollut mieskaksikko yritti ottaa valokuvaa Liekin helman alta. Wallin väläytti salattua tietoja, joka on yleensä varattu vain setämiehille. Hän ihmetteli miksi Liekki oli vaivautunut tilanteesta. Olihan nainen itse tehnyt uraa aikuisviihteen parissa kymmenen vuotta sitten. Siksi Liekillä ei ollut oikeutta kainostella tämän päivän tapahtumia. Kaikilla on oikeus nähdä hänet alasti nyt ja aina, jos niin haluavat ja Liekin on vain kestettävä se. Hänellä ei ole oikeutta tunteisiinsa. Tai kuten Wallin asian runoili:

"Vanhan pornostaran pitäisi olla hiljaa."

 Ymmärrettävästi Wallinin avautuminen ei uponnut yleisöönsä. Eikä edes Perussuomalaisten Twitter-tiliin, jossa miehen kirjoittelu tuomittiin. Hän päätyi kirjoittelullaan Iltalööpistöön asti.

Miehen Twitter-tili muuttui privaatiksi, joten setämiehen viisaudet eivät enää näy kaikille. Myöhemmin Wallin piti pienen puolustuspuheen Facebookissa:

Kirjoitan tänne, koska en voi ottaa tai minuun ei ottaa yhteyttä ainakaan puhelimella, kun se meni eilen päiviyyksen takia sekaisin.
Sen verran haluan tuoda oman mielipiteeni asiaan, että Rakel Liekki on omalla aikaisemmalla toiminnallaan aiheuttanut sen, että tietyntyyppiset miehet eivät enää tunnista oikeaa tai väärää käytöstä häntä tai muitakaan naisia kohtaan. Tämän tyyppiset miehet ovat henkisesti epävakaita ja ovat yhteiskunnan palveluiden kautta autettavissa ja parannettavissa.
Meillä on tällä hetkellä yli 30 000 turvapaikanhakijaa, nuoria miehiä, jotka tulevat aiheuttamaan huomattavia ongelmia jo lähikuukausina. Tästä saimme jo esimakua Saksassa ja muualla Euroopassa on niin ikään raportoitu samantyypistä toimintaa.
Se, että minusta ja aiheuttamasta kohusta uutisten mukaan keskustellaan Puoluehallituksessa, niin se on hyvä.
Juttelin eilen Sebastian Tynkkysen kanssa yöllä ja kerroin hänelle olevan samantekevää eroanko vai erotetaanko, kun puolueesta on erotettu tai erottu aivan liikaa. Puolue on siten menettänyt aktiiveja liian paljon.
Joten jos puolue haluaa niin eroan samantien.

Tuota täydennettiin muutamilla kommenteilla sitä seuranneessa keskustelussa. Sielläkin Wallin perusteli  miksi hänellä ei ollut pelkästään oikeus vaan melkein velvollisuus ahdistella Liekkiä.

En hyväksy vaan paheksun hänen tapaa toimia. Hän on aiheuttanut ongelmia muille naisille, ja samalla itselleen

Ja

Enpäs vaan hänen se kestettävä minkä on itse aiheuttanut.

Ylen toimittaja Tiina-Rakel Liekki siis ansaitsee saamansa setämieskäytöksen. Wallin tietää, että ura aikuisviihteen tunnettuna pornotähtenä nyt vain sattuu pakottamaan miehiä käyttäytymään kusipäisesti. Nämä tietyt miehet eivät enää tunnistaa oikeaa väärästä. Syynä naisen paljastettu iho ja intiimit aktit.

Onneksi Wallin tarjoaa keinon ehkäistä miesten huonoa käytöstä.

Te itse ette halua nähdä ongelmaa, en voi sille mitään. Jos 30K nuorta miestä istuu päivät pitkät neljän seinän sisällä, niin ongelmia alkaa syntymään. Pukeudu buqhaa

Luultavasti hän tarkoitti burkaa. Hän ei määrittele ketä tarkoittaa tuolla 30K nuorilla miehillä. Tuskin Warhammer universumin Horus Heresy -faneja (I can't say), vaan Suomessa parhaillaan vastaanottokeskuksissa istuvia miehiä. Tai ehkä nuoria perussuomalaisia miehiä. Tai ehkä videopeleihin addiktoituneita nuoria miehiä. Varmasti jotain näistä vaihtoehdoista.

Viimeinen varoitus tulevasta tulee Wallinin näppäimistöltä tässä muodossa:

Elä sitten itke keväälä, kun raiskaukset alkavat toden teolla. Minä ja muut ollemme tästä varoitaneet jo kauan. Jos et itse näe tässä ongelmaa, niin en voi mitään.

Kuten kaikki (molemmat) ystäväni tietävät, minä olen erittäin positiivinen ihminen. Yritän aina nähdä parhaimman puolen ihmisessä, jotta en vain päädy liian negatiiviseksi änkyröityneeksi yrmyksi. Jukka Wallinin kirjoituksissa voi olla naamioitunutta neroutta, jota emme heti some-raivon pauhatessa huomaa.

 Ja kuin heureka-huudahdus kylpyhuoneesta, havaihduin eteeni avautuville mahdollisuuksille. Wallin kirjoitti tuolla tavalla naisille ja varoitti tulevasta raiskauskesästä, koska hän tietää erittäin intiimillä tavalla miten nämä naisia vihaavat ja raiskausmaratooneihin halukkaasti ryhtyvät miehet ajattelevat. En tietenkään väitä, että Jukka Wallin tulee raiskaamaan useita naisia tämän vuoden aikana. Oikeastaan pidän sitä erittäin epätodennäköisenä. Noh, melko epätodennäköisenä. Erittäin keskisuurella todennäköisyydellä hän tarkoitti, että jotkut muut miehet kuin Wallin aloittavat raiskaamaan oikein urakalla täällä Suomessa.

Perussuomalaisten varoituksista täytyy kantaa huolta. Kuten Jussi Halla-ahon varoitettua palavista lähiöistä, jos Suomeen päästetään ulkomaalaisten vyöry. Ennustus alkoi toteutua, kun suomalaiset alkoivat viskomaan polttopulloja vastaanottokeskuksiin. Tämän trendin valossa alkaisin tarkkailemaan sitä miten perussuomalaiset alkavat raiskaamaan suomalaisia naisia. Ovathan tällaiset uhkaukset raiskauksista tulleet pinnalle, kun suomalaiset naiset vastaanottavat uhkailuja ns. maahanmuuttokriittisen porukan setämäisimpien kännyköistä. Ei tietenkään sovi syyllistyä yleistämisen virhepäättelyyn, eli kuvitella kaikkien perussuomalaisten miesten olevan raiskaajia. Esim. raiskauksesta tuomittu Matti Putkonen on poikkeus puolueen jäsenistössä. Ainakin oletan niin.

Joten tarkkana tämän vuoden kesällä, suomalaiset. Pitäkää vähintään sellainen kalapuikkoviiksien mittainen etäisyys miehiin. Pidetään vastuu naisten harteilla, joita setämiehet voivat joskus rentouttaa yllättävällä hieronnalla takaapäin. Miehillä on muutenkin stressiä, joten jätetään raiskauksien ehkäisy naisten tehtäväksi.

Kaikkien tärkeintä on muistaa, ettei setämiehisyys katso ikää, etnisyyttä, kansalaisuutta tai uskontoa/uskonnottomuutta. Maailmalta on myös kantautunut setämiesten neuvoja. Katolisen kirkon arkkipiispa Braulio Rodriguez Espanjasta tietää jotain naisiin kohdistuvasta kotiväkivallasta. Väkivalta johtuu naisten asenteista. Ellei peräti jätä huomioimatta aviomiehensä pyyntöjä. Ja varsinkin siitä jos vaimo pyytää avioeroa. Vaimojen pitäisi ymmärtää, että heidän kuuluu totella aviomiestään, jotta aviomiehet eivät joutuisi hakkaamaan vaimojaan.

Vastaavia ajatuksia ja naisiin kohdistettuja verbaalisia ja fyysisiä paineita löytyy varmasti myös Suomeen ja Eurooppaan saapuneiden pakolaismiesten suuresta joukosta. Missä ihmisiä siellä rikoksia. Näille tapauksille saa ja pitää osoittaa paluulippua sinne mistä tulivat. Tai vankilaa. Teen sellaisen radikaalin ehdotuksen, että kaikille miehille (niin vastaanottokeskuksissa kuin eduskunnassa) täytyy opettaa, että naisetkin ovat ihmisiä joilla on oikeuksia. Maailmasta löytyy näitä tyyppejä, joiden silmissä naiset ovat olemassa vain miesten nautintoa ja tahtoja varten.

Braulio Rodriguez

Braulio Rodriguez

6.1.16

Burzynskin koettelemukset

Tohtori Stanislaw Burzynskin tarina on syytä kerrata nopeasti:

Mies tarjoaa omien sanojensa mukaan mullistavaa syöpähoitoa. Se ei ole mullistavaa tai uutta. Hän markkinoi itseään vaihtoehtona kemoterapialle. Klinikan tarjoamat hoidot ovat kemoterapiaa. Burzynskin  klinikalla tapahtuvaa syöpähoitoa pyöritetään kliinisinä kokeina, mutta näiden kokeiden tulokset eivät tahdo millään valmistua. Ne paperit jotka julkaistaan ovat erittäin kökköä laatua. Ellei peräti tarkoituksellista tietojen pimittämistä. Eikä hänen käyttämänsä aineet antineoplastonit edes ole mikään uusi juttu, mutta hän osaa laskuttaa niistä tavallista kovempaa hintaa. Kun huuhaatohtoria kritisoidaan, niin tämä lähettää lakimiehiä kriitikoiden perään. Lopulta Burzynskin tarina pääsi BBC Panorama ohjelmaan asti.

Pitkä versio tästä surullisesta saagasta on luettavissa Skeptical Inquirer -lehden Stanislaw Burzynski: Four Decades of an Unproven Cancer Cure artikkelista. Tohtori on ongelmista huolimatta saanut toimia parin vuosikymmenen verran. Viranomaiset ovat näpäytelleet ranteille silloin tällöin, mutta toimintaa ei ole kielletty. Antineoplastoneita on saanut myydä potilaille, kunhan se tapahtuu kliinisten kokeiden aikana.

Vihdoinkin viime vuosina Stanislawin touhut saivat myös valvontaan keskittyvien viranomaisten huomion Yhdysvalloissa. Hän joutui Teksasin lääkelautakunnan kuulusteltavaksi. Rikkeitä on kertynyt tarkasteltavaksi peräti 38 kappaletta. Riippuen kenen blogeja luet on hän joko Big Pharman ajojahdin viaton uhri, joka yrittää vain saada syöpälääkkeensä kaikkien saataville. Hän pääsi tällaisen sankarillisen tohtorin esikuvaksi mm. Daily Mail lehteen. Tai sitten hän on sitä epärehellisempää laatua.

Tämän tuoreimman kuulustelun edistyminen on vaikeutunut. Burzynski kun on saanut vakavia terveysongelmia. Eikä täten pääse muutamaan kuukauteen oikeussaliin asti. Hyvällä tuurilla Teksasin lääkelautakunta pääsee jonkinlaiseen päätökseen tämän vuoden puolella. Yritän muistaa seurata tilanteen kehittymistä.

5.1.16

Hei, me evankelioidaan!

Viime vuoden kesän aikana evankelista Creflo Dollar valvoi seurakuntaansa nimensä mukaisesti. Hän halusi lentää omalla yksityiskoneellaan ympäri taivasta. Hän haluamansa Gulfstream G650 lentsikka maksaisi vain 65 miljoonaa dollaria. Olihan Dollarin edellinen lentokone jo 30 vuotta vanha romu. Kun gospel keskittyy menestykseen ja vaurauden keräämiseen, on tavallaan itsestäänselvää yllyttää seurakuntaa laittaa rahansa kiertoon. Kun he kylvävät rahojeen pastorin peltoon, kasvaa sieltä juuri heitä varten lisää vaurautta. Tällä lupaukselle Dollar ja muut vastaavat evankelistat ovatkin saaneet itselleen kansiot, limusiinit, kiinteistöt ja sijoituskansiot. Sekä ne matkustajalentokoneet.

Uusin enkelien siipiä parempaa kyytiä kaipaava parivaljakko on Kenneth Copeland ja Jesse Duplandis. Heidän ei tarvitse pyytää lisää rahaa lentokonetta varten. Heillä on jo sellainen. Oikeastaan useampi lentokone. He tarvitsevat näitä suihkareita, jotta seurakunnan Elite CX joukkue pääsee nopeasti rukoilemaan sinne missä rukouksia tarvitaan. Kyllä, heillä on tuollainen rukoustiimi valmiustilassa lentokoneensa äärellä. Ehkä rukous on tehokkaampaa mitä lähempänä rukousta pyytävää päästään. En tiedä miten rukousten metafyysinen mekanismi oikeasti toimii.

Jaweed Kaleem kirjoitti näiden pastoreiden palkoista. Copeland pärjäilee vaatimattomalla satojen tuhansien eurojen tuloilla. Tarkkoja summia ei saada selville, koska herrasmiehen bisnes on uskonnollinen. Verottajalle voidaan ilmoittaa lukuja hieman sinnepäin.

Copeland tarjoaa kuitenkin uskontonsa näkökulmasta ihan validin syyn käyttää henkilökohtaista lentokonetta. Hän ei voi kommunikoida Jumalan kanssa reittilennoilla, kuten AddictingInfo kertoo. Eikä siinäkään vielä kaikki! Muut matkustajat voivat olla demoneiden riivaamia. Se jos mikä häiritsee pastorin rukoustyötä.

1.1.16

Onko tämä clickbait-otsikoinnin seuraava askel?

 Viime vuoden ärsyttävimpiä asioita kaikkien informaationälkäisten kannalta clickbait-otsikoinnin pesiytyminen joihinkin sanomalehtiin. Vihjaileva otsikko kiinnittää huomion, mutta ei vahingossakaan paljasta mikä on vihjailun aiheuttanut asia. Ellei peräti tuoteta tarkoituksella väärinkäsityksiä aiheuttavia otsikoita. Näin halutaan lukija tyydyttämään jopa alkeellinen kiinnostus klikkaamalla lukemaan koko uutista. Se on klikkien kalastelua. Ja se on saanut minut välttämään tuollaisilla otsikoilla varustettujen uutisten lukemista otsikkoa pidemmälle.

Klikinsäästäjä on korvaamaton apu näiden ärsyttävien otsikoiden kiertämisessä. Usein koko juttu on selitettävissä parilla sanalla, kun vihjaileva otsikko saa täydennystä Klikinsäästäjältä. Säästät aikaa ja saat enemmän informaatiota päivääsi. Tuiki tarpeellinen palvelu nykyisen informaatioähkyn aikakautena. Taistelu clickbait-mediaa vastaan on vasta alkamassa.

Lukiessani uusinta Nature-julkaisua tuolla posliinivaltaistuimellani huomasin tämän räikeän ristiriidan otsikoinnissa. Otsikot kertovat napakasti mikä on uutisen ydin. Pystyn valikoimaan luotettavasti sen jutun, johon perehdyn ajatuksen kanssa. Odotan kauhulla seuraavien otsikoiden ilmestymistä tiedelehtiin:

Data vau - katso viitteet!

Tästä syystä paperin julkaisu on vaikeaa 

Yksinkertainen vinkki epidemiologeille - näin tunnistat pöpön vain muutamassa tunnissa!

RNA-rakenteista löytyi piilotettu ominaisuus - näyttävä yllätys!

Entsyymikatalyysi jatkui yön yli - et usko mitä tapahtui seuraavaksi

Nämä 34 tutkimusmetodologiaa olivat suosituimpia vuonna 2015 - numero 5 on hämmästyttävä!

Toivottavasti tämä painajainen ei koskaan toteudu.