tag:blogger.com,1999:blog-27856101.post8805674939622583617..comments2024-03-18T10:30:49.002+02:00Comments on Paholaisen Asianajaja: Keinoliha on melkein täälläPaholaisen Asianajajahttp://www.blogger.com/profile/12503499980282126425noreply@blogger.comBlogger5125tag:blogger.com,1999:blog-27856101.post-54548534607941937342018-04-01T01:14:02.071+03:002018-04-01T01:14:02.071+03:00Kuru on ihmisen prionitauti, joka alkoi 1900-luvul...Kuru on ihmisen prionitauti, joka alkoi 1900-luvulla levitä nopeasti uusiguinealaisen fore-heimon keskuudessa. Vuosina 1957-1968 tautiin kuoli yli 1 100 ihmistä.<br /><br />Syy taudille oli kannibalismi: sairastuneet olivat saaneet sen syömistään ihmisruumiista.<br /><br />Fore-kansan miehet söivät kuolleista lihakset ja naiset ja lapset muut osat, muun muassa aivot. Kuru olikin yleisempää naisten keskuudessa, sillä prionit olivat keskittyneet erityisesti aivoihin.<br /><br />Ruumiiden syönnin tarkoituksena oli ilmeisesti palauttaa kuolleen ihmisen voima takaisin heimon pariin.<br /><br />Kurun ensimmäiset oireet ovat vapinaa, tasapaino-ongelmia ja epäselvää puhetta. Vähitellen vapina ja lihasnykiminen pahenee eikä käveleminen enää onnistu. Sairastuneista tulee masentuneita ja arvaamattomia, mutta he saattavat nauraa täysin sattumanvaraisesti ja yllättäen.<br /><br />Lopulta sairastuneet menettävät kaiken lihashallinnan, myös kyvyn pidätellä ulosteita ja niellä. He eivät kykene puhumaan tai havainnoimaan ympäristöä. Kehoon alkaa ilmestyä kuolioon menneitä ja pahasti tulehtuneita laikkuja. Uuden-Guinean kuru-epidemiassa ensimmäisistä oireista kuolemaan kesti kolmesta kuukaudesta kahteen vuoteen.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-27856101.post-33829950450988732392018-03-16T08:22:25.354+02:002018-03-16T08:22:25.354+02:00Keinolihaa? Miksipäs ei. Ei minulla ole mitään väl...Keinolihaa? Miksipäs ei. Ei minulla ole mitään väliä sillä onko edessäni oleva liha laboratoriossa kasvatettua vai navetassa. Tärkeintä on laatu ja hinta. Etenkin jauhelihatuotteissa luulisi että ainakaan laadun kohdalla eroa ei pysty huomaamaan lähitulevaisuudessa, onko sitten hyvä entrecote pihvi samanlainen lähtöpaikasta huolimatta onkin eri juttu, ihan vain rakenteen takia.<br /><br />Itse olen maistanut hyönteistuotteita, en ainakaan samoja maista uudelleen. Ei minkään periaatteen takia mutta mielestäni kyseiset proteiinipatukat eivät vaan olleet hyviä.<br /><br />Vedän rajan henkilökohtaisesti kasvatetun ihmislihan syöntiin. Jotenkin vaan tuntuu että tieto lihan lajista tökkii liikaa. En tosin ole kieltämässä tätä muilta, ainakaan heti. Mutta on helppoa kuvitella että kyseisessä touhussa voidaan mennä jonkinmoisten rajojen yli jos ja kun pystymme kasvattamaan enemmän ja enemmän kompleksisia rakenteita. Ei vain jauhelihaa, vaan filettä, ei vain filettä, vaan kylkeä luineen, ei vain kylkeä vaan kokonaisen potkan rasvoineen ja ihoineen, ei vain potkaa vaan... uskoisin että raja pitää vetää johonkin ennenkuin alammes kasvattamaan ihan ihmisen näköisiä lahoja ruuaksi. Scifiähän tuo vielä on, mutta parempi ajatella asioita etukäteen niin ei tule niin kiire.<br /><br />Niin ja että kreationistit valehtelevat siitä mitä jonkin "evolutionisti" sanoo? Muissa uutisissa: vesi on märkää, ja Maa sunnilleen pallon muotoinen.AnoMattinoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-27856101.post-39878541018045534852018-03-14T23:04:54.659+02:002018-03-14T23:04:54.659+02:00Söin tänään nytökauralla höystettyä wokkia. En saa...Söin tänään nytökauralla höystettyä wokkia. En saanut siihen vieläkään makua. <br />Sirkkanakkeja on tullut jo syödyksi maailmamme pelastamiseksi. Hämäsirkkoja ja heinähäkkejä olen valmis syömään heti, kun jostain niitä löydän hyvän reseptin kera. Miksi en siis keinolihaa?<br /><br />Matojen kohdalla minulle saattaa tulla henkinen raja vastaan. Nuorena urhoollisena miehenä söin Pori torilla nahkiaisia vaikka en silloin tiennyt, että kutemaan tullessaan raadonsyöjän suoli on jo tyhjä. Uskalsin ryhtyä siihen, koska tiesin porilaisia nahkiaisensyöjiä olevan hengissä suorastaan kiusallisen paljon. <br /><br />Vakavasti sanottuna, mitä pienemmällä ympäristökuormalla voimme tuottaa tarvitsemamme proteiinin, sen parempi. Toki muonankuvausmassan tulee myös maistua joltain. Ihan kaikesta en luopuisi edes Maailman Pelastamiseksi. PePnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-27856101.post-69860446899021947822018-03-14T19:14:06.211+02:002018-03-14T19:14:06.211+02:00Keinolihan kasvattaminen on yhtä luonnollista kuin...Keinolihan kasvattaminen on yhtä luonnollista kuin lesbojen keinohedelmöitykset. Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-27856101.post-65400326057133254642018-03-14T00:20:12.043+02:002018-03-14T00:20:12.043+02:00Entäs jos kreationisteille juhlissa tarjottaisiin ...Entäs jos kreationisteille juhlissa tarjottaisiin rintamaitokahvia tai "tissilettuja"?<br />Saattaahan siinä joukossa olla pari ihmissoluakin, vai?<br /><br /><i>Imetyksen tuen saamien kokemusten perusteella kuitenkin tiedetään, että perheenisät ovat tarpeen tullen korvanneet lehmänmaidon lorauttamalla kahviin äidinmaitoa tai vieraille on tarjottu äidinmaitoon tehtyjä lettuja.</i><br />https://www.is.fi/ruokala/uutiset/art-2000000983436.html<br /><br />Ja taustalle soimaan Arttu Wiskarin kahvimaitobiisi:<br />https://www.youtube.com/watch?v=N3IVWQwt8sY<br /><i>"..Saanko rinnoistasi tilkan kahvimaitoa?.."</i><br /><br />MrrKATnoreply@blogger.com