30.5.24

Lentopetrolia, komisario Palmu!

 Tänään törmäsin salaliittoteoriaan, jonka hahmottamisessa minulla kesti aivan liian kauan. En osannut käsitellä aivossani, että maailmasta löytyy kerosiinidenialismia. Kyseessä on ns. Jet Fuel Hoax. Salaliittoteoria on yksinkertainen: lentokoneiden tankkaamisoperaatiot lentokentillä ovat vain teatteria! Niissä ei oikeasti pumpata polttoainetta matkustajakoneiden siipien sisään. Se on pelkästään turhaa näyttelemistä, jossa lentokenttien väkeä aivopestään uskomaan, että lentokoneisiin pumpataan lentopetrolia. Salaliittoteoria on kiertänyt netissä ainakin kuusi vuotta. Sitä perustellaan väärinkäsitysten sarjoina sekä tietenkin meemeinä.


Jotkut eivät ymmärrä, että valtavien siipien sisällä on polttoainetankkien lisäksi laskusiivekkeiden ja spoilerien käyttöön vaadittavat järjestelmät. He luulevat että näiden järjestelmien takia siipien sisällä ei muka olisi polttoainesäiliöitä.


Salaliittoteorioiden vastapainoksi tiedonhaluiset ja valppaat nettiasukkaat ovat uskaltaneet etsiä tietoa näistä salaperäisistä lentokoneiden polttoainesäiliöistä. Säästän teiltä tylsän lukukokemuksen jonka koin eri konetyyppien technical manual tiedostoja selaten. Kannattaa katsoa miltä siellä säiliöiden sisällä näyttää. Tässä Boeing 747-400 koneen siiven sisällä konttaamista Delta Flight Museum Youtube-kanavalla.


Siipiin siis oikeasti mahtuu se määrä nestettä, jota koneen valmistajien tietojen mukaan sinne mahtuisi. Jet fuel hoaxerin kyvyttömyys litramäärien hahmottamisessa ei tietenkään tarkoita etteikö ne olisi siellä siipien sisällä.

Siksi toistavat samoja argumentteja sosiaalisen median kommenteissa. Kerosiinia ei voi mitenkään olla tarpeeksi siivissä, koska siivet näyttävät heidän mielestään liian ohuilta. Heillä ei ole hahmotuskykyä laskemaan, miten säiliön tilavuuteen vaikuttavat myös siiven leveys ja syvyys. Tekemällä meemejä polttoainerekoista kasattuna lentokoneiden siipien päälle he eivät ymmärrä, etteivät ne rekkojen kantamat säiliöt ole tappiinsa asti täynnä nestettä. Niissä täytyy olla tilaa lämpölaajenemiselle ja höyrystymiselle. Et tule koskaan näkemään jet fuel hoax meemiä, jossa käytettäisiin pelkästään rekkojen säiliöitä kokonaisten rekkojen sijaan. 

Siivet eivät mitenkään kestäisi sitä polttoaineen painoa! Lienee turha selittää, että se polttoaineen paino on laskettu mukaan lentokoneen lento-ominaisuuksiin. Jos siipien sisällä ei olisi painona polttoainetta, niin siiven aerodynaaminen ominaisuus vääntäisi lentäessä siipiä ylöspäin mutkalle. Näin estetään siipiä taipumasta liikaa ylöspäin. Polttoaineen paino lisää siiven rakenteellista kestävyyttä. Samasta syystä polttoaine jaetaan eri säilöihin tasaisesti pitkin siipiä. Lentokoneen painopisteen ei kannata vaihtaa rajusti paikkaansa sitä mukaan kun lentopetrolia kuluu.

He voivat ihmetellä miksi lentokentillä ei edes näy polttoainerekkoja. Eivätkö lavastajat enää edes vaivaudu palkkaamaan rekkakuskeja huijaukseensa? He eivät tiedä, että lentokenttillä on omat maanalaiset putket ja säiliöt. Niiden kautta polttoaine pumpataan lentokoneisiin.

He eivät ymmärrä miten paljon ja millä paineella polttoainetta pumpataan lentokoneisiin. He eivät ymmärrä miten isoja lentokoneita voidaan tankata joko muutaman minuutin verran tai peräti puolisen tuntia. On aivan turhaa latoa teknistä tietoa näistä operaatioista heidän eteensä.  

Jotkut voivat ihmetellä miksi näkivät lentokentällä tankkauksen, joka kesti vain muutamia minuutteja. Vastaus: kapteeni on saanut tiedon matkan mahdollisesta viivästymisestä lennon loppupuoliskolla (esim. sään takia) ja päättää ottaa hieman extraa sen varalle. Koneet kun eivät lähde jokaiselle lennolle polttoainetankit täynnä.

Kaikki tämä teorisointi johtaa mielenkiintoiseen kysymykseen. Miten lentokoneet sitten oikeasti lentävät?

Siihen heiltä löytyy erilaisia vastauksia. Joko lentokoneet hyödyntävät suoraan ilmasta napattavaa sähköä, jolla moottorit oikeasti pyörivät. Tai suihkumoottorit eivät oikeasti tarvitse kuin pienen pienen määrän polttoainetta, mutta varsinainen työntövoima tulee salaisesta ilmanpainejärjestelmästä moottoreissa. Tai jotain paljon esoteerisempää selitystä. Itse levitän vaihtoehtoa jonka mukaan lentäjät ovat oikeasti telekineettisillä kyvyillä varustettuja mutantteja.

Salaamista tehdään jotta ihmiset pidetään kahlittuina öljyteollisuuden hinnoissa. Lentolippujen hinnasta kun iso osuus tulee polttoaineen hinnasta. Lentoyhtiöt valehtelevat lentokoneiden tankkaamisesta, jotta voivat repiä korkeampaa hintaa matkustajilta! Mikä röyhkeys!

Jet fuel hoax tulee varmasti säilymään internetin ihmeellisessä maailmassa. Sen kannattajat ovat aggressiivisesti vastustamassa itseään aiheeseen perehtymisessä.

26.5.24

Putinin maailmansota - Jessikka Aro

Jessikka Aron uutuuskirja Putinin maailmansota - Venäjän salaiset operaatiot lännen tuhoamiseksi (Johnny Kniga 2024) saapui sekottamaan tietokirjallisuuden kenttää. Se on jatkoa Putinin trollit (Johnny Kniga 2019) kirjan sanomalle. Putinin trollit on julkaistu 15 maassa. Venäjän informaatiosota muuta maailmaa vastaan on pitkäjänteistä ja monipuolista. On aina paikallaan muistuttaa miten monella eri tavalla tätä ajatusten taistoa käydään median ja internetin kaikissa muodoissa.

Putinin maailmansota päivittää tapahtumia sitten viime jakson. Median sisään sujautettu informaatiovaikuttaminen on tuttu aihe monelle. Mutta Venäjän repertuaariin kuuluu myös ortodoksisen kirkon käyttö. Patriarkka Kirillin ura kirkon sisällä on vankkaa yhteistyöä Venäjän hallinnon kanssa. KGB:n agenttina Kirill on edistänyt Putinin ulkopoliittisia tavoitteita saarnoissaan ja teoissaan Ukrainassa. Uskonnollisesta kahtiajaosta Venäjän ja Ukrainan ortodoksikirkon kanssa käydään rajua teologista taistelua. Kirillin saarnoissa Ukraina on osa Venäjän kansaa.  Uskonnon- ja sananvapauden varjolla saadaan levitettyä radikaalia ja sotaa lietsovaa sanomaa. Vuodetuissa sähköpostiviesteissä Kirill ja kumppanit ovat keskustelleet pyrkimyksistään soluttautua osaksi Ukrainan armeijaa. Mm. pääsemällä pääesikunnan johtajan rippi-isäksi. Venäjän ortodoksikirkon lonkerot ovat kietoutuneet myös Ukrainan politiikkaan. Valaisevana osuutena arkkipiispa Leo saa sanansa esiin Aron haastattelemana. Arkkipiispa tuomitsee täysin Kirillin sotapuheet. Leo oli puhunut Kirillin kanssa Helsingissä. Silloin Kirill oli ihaillut Senaatintoria: Kukas nämä on rakentanut?"

Ajatus Suomesta Venäjän omaisuutena ei ole niin harvinaista Kremlissä kuin haluaisimme uskoa.

Informaatiosotaa ei käydä pelkästään Eurooppaa ja Yhdysvaltoja vastaan. Aro on vieraillut Ghanassa paikanpäällä haastattelemassa toimittajia ja sotilasyliopiston dekaania. Venäjä pyrkii vaikuttamaan Afrikassa lännen vastavoimana. Ensin kansalaisia pehmitetään disinformaatiolla, tekaistuilla uutisilla, kansaa polarisoimalla ja agitoimalla. Sitten maahan saapuu avuksi Wagnerin yksityisarmeijan sotilaat. Siivet-lehti 2/2024 kertoo miten Wagnerin koneet kuljettavat aseita ja mammonaa ihan länsimaiden nenän edessä. Venäjän vaikutusvalta etenee tällä tavalla useissa valtioissa. Trollitehtaita ei ole pelkästään Venäjän maaperällä. On halvempaa palkata ja pyörittää niitä Afrikassa. Lainsäädäntö tekee niiden sulkemisesta myös vaikeampaa.

Putinin maailmansota sisältää aiheita laidasta laitaan. Yksi niistä on aiheuttanut laajempaa kohua julkaisun jälkeen. Smolenskin lentoturma vuonna 2010 on vaikea puheenaihe Puolassa vielä tänäänkin. Poliittinen kiista on jatkunut ensimmäisestä virallisesta onnettomuustutkinnasta. Kiista itsessään jakaa puolalaisia kahteen leiriin. Onnettomuus oli onnettomuus tai se olikin oikeasti sabotaasia. Jos Venäjä olisi osallistunut lentoturmaan se olisi koko Euroopan turvallisuuden kannalta katastrofaalista. Näitä väitteitä on mielellään pidetty salaliittoteorioina.

Keskustelussa ei mainita tutkimusten tuloksia tai asia-argumentteja. Sen sijaan keskitytään puolalaisten puoluekinastelujen setvimiseen ja henkilöiden motiivien tai taustojen nuhteluun. Lisäksi toistetaan ensimmäisen onnettomuustutkinnan johtopäätöstä, sen enempää yksityiskohtiin kajoamista. Aivan kuten keskustelussa tapahtui Puolassa 2010 eteenpäin. Mediassa aiheesta ei näy yksityiskohtaisia puheenvuoroja. Mainitsen esimerkkinä Demokraatti-lehden arvostelun Putinin maailmansota -kirjasta, jossa huolenaiheena on Smolensk-keskusteluun osallistuvien keskustelijoiden politiittinen tausta. Ei keskustelun aiheet. Ilmiö on toistunut ympäri maailmaa, kun uuden tutkinnan tuloksia julkaistiin. Lehdistöllä on vaikeuksia ottaa tutkimus vakavasti, koska sen tekijöiden puolue oli väärä. Tutkimuksen sisältö jäi pois uutisista.

Suurin kohu nousi ruumiiden käsittelystä. Se paljastui vasta vuonna 2017, kun arkut kaivettiin ylös ja avattiin. Jäännöksiä oli sekaisin ainakin 11 arkussa ja mukaan oli laitettu roskia. Joissain oli sekaisin eri henkilöiden torso ja alavartalo. Ruumiit oli palautettu Puolaan viisi päivää onnettomuuden jälkeen. Onnettomuuspaikkaa ei aluksi rajattu kunnolla. Turmapäivänä paikalle pääsi mies kuvaamaan hylkyä. Ja videolla taltioitui outoja ääniä.

 


Tapahtuipa myös niin, että kuolleiden omaisuutta varastettiin. Joidenkin luottokortteja käytettiin käteisen nostamiseen. Kännyköillä soiteltiin vaikka omistajat olivat kuolleet.

Ruumiiden skandaalimainen käsittely teki muista tosiasioista puhumisen helpommaksi. Venäläiset olivat siirtäneet ja peitelleet lentokoneen osia tutkinnassaan. MAXAR-satelliittikuvista on nähtävistä, että lentokoneen vakainta oli siirretty 20 metriä lähemmäksi hylkyä. Silloin se tekisi heidän tutkinnassaan ilmoitetusta törmäyksen korkeudesta uskottavamman. Turmapaikalle rakennettu tie tehtiin siirtelemällä hylyn osia pois sen tieltä. Betonilla peitettiin koneen osia. Satelliittikuvissa paikanpäällä otetuissa kuvissa näkyi myös, että koneen lentoreitillä ollut 7 metriä korkea puu ei ollut katkennut. Se ei millään sopisi venäläisten tutkinnan ilmoittamaan minimikorkeuteen. Venäläiset kaatoivat puun kaksi päivää onnettomuuden jälkeen.

Mysteeriset metsätontut kävivät siirtämässä lentokoneen perää.

Se mitä videoilla ja valokuvissa ei näy onkin asia, joka on itsestäänselvää vasta sitten kun sen mainitsee ääneen. Jos 80 tonnia painava Tupolev lentokone osuu sellaisella voimalla maahan, että se hajoaa yli 20 000 palaseen, kone aiheuttaa maalle saman voiman. Se tarkoittaa, että maassa pitäisi olla tietynmuotoinen ja pituinen kraateri. Sellaista ei löytynyt.

Venäläiset esittivät turmaan syyllisinä puolalaisia lentäjiä. Kokemattomien lentäjien virheet johtivat onnettomuuteen. Lentäjiä kuulemma painostettiin laskeutumaan huonossa säässä. Mitään vikaa ei löydetty lentokentän lennonjohdon toimista. Tätä alettiin julistamaan ennen sitä venäläisten onnettomuustutkimuksen aloittamista. Tämä versio lähti ensimmäisenä kiertoon sanomalehdissä. Sitä toistetaan vieläkin.

Vasta myöhemmin julkaistiin Smolenksin sotilaslentokentän lennonjohdon puheet lentokoneen lentäjille. Lentokentältä annettiin virheelliset luvut koneen korkeudelle ja lähestymiselle, vaikka lennonjohdon tietojen mukaan koneen korkeuden olisi pitänyt näkyä liian alhaisena. Siinä vaiheessa juuri kukaan ei enää välittänyt, koska kaikki "tiesivät" turman olleen lentäjien syytä.

Suosittelen erittäin jykevällä "PA-suosittelee" leimasimella Aron uutta kirjaa. Sivuilla on useampi yksityiskohta Smolenskin tapahtumista, joita ei ole näkynyt muualla kotimaisten artikkeleiden sisältönä. Tulkoon niistä reipas ja aktiivinen keskustelu suomalaisille palstoille.

Perinteisten salaliittoteorioiden foorumeilla Smolenskin turmaan ei heti osattu reagoida. Kun teoriat lentokoneen räjäyttämisestä ilmestyivät internettiin ei ainakaan Suomessa osattu syyttää Venäjää. Sen sijaan pommien asentamisen syyksi laitettiin vuorollaan Kansainvälinen valuuttarahasto IMF, koska Puola ei suostunut ottamaan lainaa. Tai rokoteteollisuus, koska Puola ei tilannut uusinta lintuinfluenssarokotetta. Teoriat vaihtelivat, mutta syylliseksi ei millään keksitty Venäjää. Juuri näin tehtiin esim. Havaintoja uudesta maailmanjärjestyksestä blogissa.

Mikä sitten on totuus? Putinin maailmansota kertoo, että pelkästään sen selvittäminen voi olla osa informaatiovaikuttamista. Riitely kansalaisten kesken on omiaan edistämään Venäjän intressejä. Onneksi sivistynyt kansa osaa keskittyä faktoihin ja asia-argumentteihin.

 Aron viimeiseksi asiaksi jää vuosikausia jatkunut oikeisprosessi vainoajia vastaan. Johan Bäckman, Tiina Keskimäki, Juha Molari, Marco De Wit ja Panu Huuhtanen ovat heistä tunnetuimpia tapauksia. Toimittajan työ on vaikeaa, kun vainoa tehdään usealta suunnalta. Varsinkin jos oikeudenkäyntien tulokset eivät käytännössä vaikuta mihinkään. Varsinkin Helsingin poliisin päätöksissä ei nähty tarvetta jatkotoimiin, koska esim. tappouhkauksia ei ole toteutettu. Vain uhkailtu. Poliisin käsittelyt jätetään kesken, koska vainon kohteena on toimittaja, joka on kirjoittanut aiheista joihin vainoajat vain reagoivat. Aro muistuttaa, että samassa vainoporukassa on ahdisteltu myös virkamiehiä poliiseja. Näissä tapauksissa vainoajat ovat saaneet syytteet ja tuomiot. Kuten tapahtui Marco De Witin saamissa tuomioissa.

Suomen poliisin kannalta on siis laillista vainota kansalaisia, kunhan tajuaa kohdistaa vainonsa sopiviin uhreihin. Jättämällä valtion virkailijat rauhaan ja keskittymällä journalisteihin saa häiriköijä työrauhan. Karpolle olisi asiaa.

16.5.24

Antti Heikkilä vieraili Janus Putkosen luona

 Rakas vanha tuttumme Antti Heikkilä ei enää asu Suomessa. Hän muutti Hampuriin ja viettää siellä lifestyle gurun elämää. Terveysklubilla on saatu tarpeeksi vakaat eläkepäivät. Se on hieno saavutus. Siinä samalla on joitakin ihmisiä, jotka jostain hämmentävästä syystä haluavat kuunnella Antin mielipiteitä. Mielenterveyteni eduksi Antti on vähemmän esillä internetissä ja uutisissa.

Menneisyydessä Antti on paljastanut meille, että ilmastonmuutos, koronapandemia ja rokotukset ovat huijausta, mutta homeopatia toimii. Vielä vuonna 2024 hän toistaa 2021 esittämäänsä virheellistä väitettä, ettei koronavirusta ole koskaan eristetty. Tämä väite tuli nimittäin ilmi, kun Donbassin tunnetuin suomalainen Venäjän kannattaja Janus Putkonen haastatteli Anttia Asian ydin -ohjelmassaan tammikuussa. Kidutin itseäni kuuntelemalla kyseisen 34 minuutin pituisen jakson. Ennakoin Antin sanovan "USA paha" ja "Media paha".


Aloituksen jälkeen Janus kysyy miltä vuosi 2023 näytti Antin silmissä.

Koko Natoon liittyminen oli kuulemma pelleilyä. Olisi pitänyt viivytellä ja keskustella enemmän.

"Ei Venäjä ole millään tavalla Suomea uhkaillut" - Antti

Eli tuttuun tyyliinsä Antti ei ole perehtynyt aiheeseen. Venäjä on uhkaillut sekä Suomea että Ruotsia.

Antti tietää, että Venäjä haluaa vain suojella omia rajojaan ja turvallisuuttaan. Eikä sillä enää ole mitään expansioideoita missään. Siis Ukrainassa käytävän imperialistisen valloitussotansa lisäksi?

Talvisodan alkaminen on Antin maailmassa suomalaisten syytä. Suomen hallituksen ulkoministeri Juho Erkko ei suostunut neuvottelemaan Neuvostoliiton kanssa. Stalin vain "halusi vuokrata saaria" koska Hitler oli ihan justiinsa tulossa. Antin suusta ei tule sanaakaan Molotov-Ribbentrop-sopimuksen taakse piiloon kirjoitetuista asioista. Ehkä Antti ei ole koskaan kuullut tästä paperista? Hän väittää Erkon kieltäytyneen olemasta missään yhteydessä Neuvostoliiton kanssa, ja "siitä sitten seurasi Talvisota". Selittämättä jätetään mitä ne Moskovaan neuvottelemaan lähteneet J.K. Paasikivi ja kumppanit sitten tekivät Moskovassa. Olisi mielenkiintoista oppia miltä neuvostoliittomyönteiseltä taholta Antti on ammentanut historian tietämyksensä.

Aikaansa sidottuna jaksona Antti on vielä tammikuussa julistanut, että Ukraina on lyöty maa. USA ei enää anna aseita. Olihan tilanne tuolloin vielä se, että Republikaanien Mike Johnson oli onnistunut jatkamaan aseavun äänestyksen kieltämistä. Kourallinen edustajia onnistui viivästyttämään aseapua peräti puoli vuotta. Kunnes äänestys vihdoinkin sallittiin ja aseapu alkoi jälleen virrata Ukrainaan.

Kuuden minuutin kohdalla Antti sanoo, että Suomeen tulee todennäköisesti jokin konflikti. Ja silloin amerikkalaiset eivät tee mitään auttaakseen Suomea. Eli Antin mielestä Nato on täysin turha sopimus. 

"Yhdysvallat on romahtamassa" - Antti

Amerikan talous on romahtanut. Kansakunta on romahtanut laittoman maahanmuuton seurauksena. Yhteiskunta on romahtanut woketuksen takia. Kerrassaan haudan partaalla koko valtio. Sitten vain jännittämään milloin tämä romahdus tapahtuu!

Seuraavaksi Antti nolaa itsensä kertomalla, että hän seuraa Ukrainan tilanteessa Scott Ritterin ja Douglas Macgregorin puheita. 


 "Kuulinko oikein?" - Juha

Minun ei olisi pitänyt yllättyä tästä, kun muistamme miten paljon Antti on aikaisemmin ollut huuhaa-väitteiden kannattaja. Jos et tiedä keitä nämä kaksi herrasmiestä ovat, niin suosittelen lukemaan VatnikSoup-sivuston kautta lisää. Scott Ritter on tunnettu muutamasta asiasta. Vähemmän nolo niistä on joutua pidätetyksi alaikäiselle itsensä paljastamisesta nettikameran edessä. Nolompaa on se mitä Ritter on puhunut Ukrainan tilanteesta. Douglas Macgregor on aloittanut uransa ihan pätevänä upseerina, mutta armeijasta lähtemisen jälkeen alkoi miehen alamäki. Ukrainan tilanteessa hän on tunnettu siitä, että hänen puheensa menevät aina pieleen. Ukrainan armeijan täydellinen romahtaminen on tapahtunut Douglasin mukaan jo kymmeniä kertoja (olen seonnut laskuista) viimeisen kolmen vuoden aikana.


Yleensä pidän ihan perussääntönä, että näitä kahta herrasmiestä siteeraava taho on täysin pihalla siitä mitä Ukrainassa tapahtuu. Antti ei kerro muista lähteistä, joten voimme turvallisesti olettaa jotain hänen tietämyksensä tasosta tässä aiheessa.

Antin Lääkkeetön elämä -kirja saa pienen maininnan. Sen kirjoittamisensa jälkeen hän tokaisi:

"Sanoin vaimoille, että nyt täytyy hankkia luotiliivit. Tää on sen verran kovaa kamaa" - Antti

Kirjan julkaisun jälkeen alkoi "kova hyökkäys" joka kesti kolmisen vuotta. 

"Kaikki oli ihan roskaa. Väärennettyä tietoa." - Antti

Siis kirjan sisältö vai se kirjaan kohdistettu kritiikki? Antti ei kommentoi kritiikkiä tuon enempää. Onneksi muistamme, että kirjan ensimmäisessä painoksessa olleita virheitä poistettiin toisesta painoksesta. Eli jotain siinä kritiikissä oli paikallaan. Antti ei vaan millään suostu puhumaan aiheesta. 

Kirjan aiheuttama kohu kuitenkin unohtui, kun 2019 päätteeksi ilmestyi koronapandemia.

"Sitä virusta ei ole ollenkaan eristetty." - Antti

SARS-CoV-2 virus on eritetty monta kertaa. Monta monta kertaa. Voimme vain spekuloida miksi Antti ei ole tietoinen tästä. Onneksi hän ei näytä olevan aivan täysillä virusdenialismin leirissä, sillä hän kertoo influenssavirusten olevan olemassa.

Antin maailmankuvan mukaan media vain lietsoi paniikkia tavallisella influenssaviruksella, joka oli nimetty koronavirukseksi. 

"Ne piikit joita ihmisille annetaan on hengenvaarallisia." - Antti

Todisteet näin radikaalille väitteelle jätetään taas antamatta. Jos rokote muka oikeasti on hengenvaarallinen, niin kuinka tappava yksi annos on? Kokonaiskuolleisuuden lisääntyminen rokotteiden antamisen jälkeen on oikea ilmiö Suomessa, mutta tilanne ei ole sama kaikissa maissa joissa rokotteita käytettiin. EuroMOMO-tietokannasta jokainen voi käydä selaamassa miten ylikuolleisuutta ilmeni ympäri Eurooppaa *ENNEN* koronarokotteiden ilmestymistä.

Rokotteita alettiin antamaan joulukuussa 2020

Tietenkin on täysin mahdollista tehdä tällaisia vertailuja mihin suuntaan vain, kun vain valitsee ja rajaa sopivasti vertailukohdat. Siksi muistutan kaikkia katsomaan mahdollisimman laajasti ja kattavasti vertailuja.

"Piikki tuhoaa t-solut." - Antti

Jälleen erittäin hurja väite. Jälleen jätetään tarjoamatta yhtäkään todistetta väitteelle. Joten voimme turvallisesti jättää sen roskakoriin. Tai voisimme jättää, mutta en millään malta jättää. Koska Antti ei perustele väitettään millään tavalla joudumme spekuloimaan lisää. Miten ja kuinka laajasti koronarokotus muka tuhoaisi t-soluja? Rokotepelottelijoiden työpakista poimittu propaganda jäi Antin puheissa vain yhteen lauseeseen. Onneksi tutkijayhteisössä on jatkuvasti seurannut miten t-solut toimivat rokottamisen jälkeen. Useissa eri tutkimuksissa. Se mistä Antti ja kumppanit ammentavat tätä "tuhoaa t-soluja" väitettään näyttäisi tulevan yhdestä Francis Crick Instituten tiedotteesta, jota he ovat tulkinneet väärin. Olen aika varma, ettei Antti edes osaisi esittää perustelua ja lähdettä väitteelleen, jos joku joskus altistaisi hänet tällaiselle yksinkertaiselle kysymykselle.

Ohjelman puolessa välissä Janus alkaa puhumaan siitä miten Venäjän eskalaatio ja avoin suurhyökkäys oikeasti tapahtuivat.

"Väitettiin että Venäjä hyökkäsi vaikka tuli auttamaan sotaa käyvää maata." - Janus

Helmikuun 2022 hyökkäys olikin vain ystävällistä avunantoa Itä-Ukrainassa sotivien venäläismielisten tueksi.

"Ukraina on lyöty. Hurjat tappiot. Siellä on puoli miljoonaa kuollutta sotilaita." - Antti

Väärin. Antti ei tiedä, että se puolen miljoonan luku tarkoitti haavoittuneita JA kuolleita sekä Ukrainan että Venäjän joukoista yhteensä

"The total number of Ukrainian and Russian troops killed or wounded since the war in Ukraine began 18 months ago is nearing 500,000, U.S. officials said, a staggering toll as Russia assaults its next-door neighbor and tries to seize more territory."

Mutta meidän ei enää edes pitäisi olettaa Antin tietävän näitä perusasioita.

"Koko asevelvollisuus armeija pitäisi purkaa." - Antti

Antti perustelee ettei Suomen ylipainoiset lapsisotilaat edes pärjäisi Venäjän "Siperian susia" vastaan, joten parempi vain lopettaa nykyinen armeija.

Sitten toistellaan entisiä asioita. Yhtä ympäripyöreästi kuin aikaisemminkin. Eli Antti näyttää olevan vieläkin samalla tietämyksen tasolla verrattuna edellisiin vuosiin. Siinä mielessä hän on täydellinen vieras Januksen kotistudioon.