Aamulehden tiedeuutisissa osataan tehdä huomiotaherättäviä otsikoita. Isossa maailmassa tätä uutista on levitetty kriittisissä kohdissa olevilla lainausmerkeillä, eli tuon telepatia-sanan ympärillä.
"Geenit tunnistavat toistensa samankaltaisia jaksoja ilman biologisten välittäjämolekyylien apia, siis ilman minkäänlaista fyysistä kosketusta."
Jos olisin vitsikkäällä tuulella, niin sanoisin ettei kyseessä voi olla telepatia, sillä olemme havainneet sen toimivan laboratorio-olosuhteissa. Kun tarkastelemme laajempia tiedeuutisia tästä aiheesta, niin dramaattinen telepatia haihtuu pois.
Tutkijat ottivat selvää voisiko pitkien kaksijuosteisten dna-pätkien omat sähkövaraukset vaikuttaa niiden välisessä tunnistuksessa. Geenisekvenseillä on tietyt sarjassa olevat sähkövaraukset. Mitä pidempi jakso dna:ta, sitä vahvempi "telepaattisen" tunnistuksen pitäisi olla.
Vielä ei ole selvää toimiiko tällainen sähkövarauksiin perustuva tunnistus muualla kuin koeputkessa, sillä solujen omat olosuhteet voivat häiritä mekanismia.
Ymmärrän kyllä miksi Aamulehden tarjoama otsikko on kiinnostavampi. Kovin moni oli hypännyt jutun yli, jos sen otsikko olisi ollut tällainen:
"DNA:n sähkövaraukset voivat vaikuttaa geenien tunnistamisessa"
No comments:
Post a Comment