Näin valmistat syntisen hyvää leipää.
Valmistusaika yli 60 min.
5 dl maustamatonta jogurttia
50 g hiivaa
3 dl neljän viljanhiutaleita
2 tl suolaa
8 dl (500 g) hiivaleipäjauhoja
0,5 dl öljyä
0,5 dl nestemäistä hunajaa
1) Lämmitä jogurtti kädenlämpöiseksi. Lisää hiiva ja suolaa. Vatkaa joukkoon hiutaleet. Alusta hiivaleipäjauhoilla pehmeäksi taikinaksi. Lisää öljy ja hunaja alustuksen loppuvaiheilla. Anna taikinan kohota melkein kaksinkertaiseksi.
2) Leivo taikinasta 2-3 sentin paksuisia leipiä. Anna kohota pellillä tai leivinpaperilla.
3) Paista 225-250 asteessa noin 30 min.
4) Nauti.
Mokomakin, olen juuri innostunut kokeilemaan improvisoituja sämpyläreseptejä ja päässyt taas leipomisen makuun. Tämähän pitää kokeilla.
ReplyDeletePostitan tulokset parin päivän sisällä omalla blogillani. Samalla koeajan Lidlin halpiskuivahiivan. Kyllä, elän vaarallisesti.
- Henri
Living on the edge, man!
ReplyDeleteTuo paistolämpötila oli kyllä ainakin meidän uunille ihan liikaa. Meinas kuori palaa. Vähän kannattaa siis tarkkailla mitä siellä uunissa tapahtuu ja sen mukaan säätää lämpöä.
ReplyDeleteLeivät oli kyllä ihan hyviä. Syntisen hyvää? Ei ehkä kuitenkaan, mutta kyllä niitä silti ihan mielellään söi.
Muistitko pyytää Lentävältä Spagettihirviöltä siunausta tuolle leivontaprojektille? Eihän siitä muuten tule hyvää.
ReplyDeleteAi siitäkö se johtuikin... :-)
ReplyDeleteTäytyy muistaa seuraavalla kerralla.
Jokatapauksessa, kiitos reseptistä!