The real issue, administrators say, is whether Enns violated the oath he took when he joined the faculty 14 years ago.
The oath requires all faculty members to pledge they will not "inculcate, teach or insinuate anything" contrary to the 1646 Westminster Confession of Faith, the core creed of the Presbyterian faith.
That lengthy creed begins by proclaiming the "infallible truth" and "entire perfection" of Holy Scripture, whose sole author is God.
Oppilaitos on ilmoittanut, että se vain haluaa ylläpitää laitoksen teologista arvokkuutta. Joulukuussa pidettävässä palaverissa kuullaan Ennsiä ja muita opettajia.
Tapauksesta on kehkeytymässä suurempi kiista. Jotkut rahoittajat eivät suostu antamaan lisää rahaa oppilaitokselle ennen kuin Enns on saanut potkut. Kyseessä on miljoonat dollarit.
Jos olisin ollut päättämässä, olisin ehdottomasti ollut erottamisen kannalla vaikka tukien menettämisen uhkaa ei olisi ollutkaan.
ReplyDeleteYliopisto on markkinoinut itsensä Westminster-katekismuksen mukaan opettavana yliopistona. Uutisesta luettavat kommentit ovat räikeästi Westminster-katekismusta vastaan. Olla erottamatta professoria olisi syyllistyä valheelliseen markkinointiin.
ReplyDeleteWestminsterillä näyttäisi olevan hyvä syy erottaa opettaja. Asenteet koulun ulkopuolella ovat kuitenkin muuttumassa asteittain, jos moni oppilas on opettajan puolella. Kokeilen muistaa seurata tilannetta joulukuussa.
ReplyDeleteOngelmat ovat yleensä laajempia ja moniuloitteisempia kuin uutisissa kerrotaan.
ReplyDeleteMutta jos esim. Vapaa-Ajattelijoiden liiton palkkalistoilla oleva´työntekijä kääntyisi kristityksi, kenkää tulisi virasta. Sellaista se on tunnustuksellisissa yhteisöissä, joissa viran ehtona on tunnustuksellisuus. Ja minkä ehdon virkaan astuessaan henkilö myös tietää.