26.8.08

Rokotepelottelun seurauksia Yhdysvalloista

Yhä useampi ihminen Yhdysvalloissa on heräämässä rokotepelottelun seurauksiin. B-luokan julkkikset ovat huolissaan siitä mitä lapsiin ruiskutetaan rokotteiden kautta, vanhemmat haluavat suojella lapsiaan autismilta, ja kaikkea muuta on tapahtunut viime vuosina.

Lasten rokottaminen on jätetty väliin. Syyksi kelpaa "henkilökohtainen usko" tai "uskonnollinen vakaumus" siitä ettei rokotetta pidä antaa omalle lapselle. Ja näin kasvaa sukupolvi, joka altistuu estettäville taudeille. Immuniteetti murenee väestössä.

Kuukausi kuukaudelta nähdään mitä seuraamuksia rokotuksen välttämisellä on. Tautien leviäminen tulee vain yleistymään, jos immuniteettia ei paranneta. Toivottavasti ensi vuonna tilanne on muuttunut parempaan. Jos kurssi ei muutu, niin sairaalaan päätyneet tapaukset voivat vain lisääntyä. Yhä useampi äiti joutuu myös ihmettelemään miksi jotkut eivät enää päästä hänen lapsia vierailulle. Rokottamattomat lapset ovat liian suuri riski. Joissakin kaupungeissa jopa 30 % lapsista on rokottamattomia. Koska rokotteiden vastustamisesta tulee sosiaalisesti negatiivinen asia, kunhan tarpeeksi moni vanhempi on tietoinen rokotteista ja immuniteetista, niin rokotevastustajat voivat vain olla mainitsematta lastensa rokotetilannetta. Tällaiset vanhemmat välttelevät aiheesta väittelyä. Heidän mielestään ei ole soveliasta brändätä lapsia ja vanhempia negatiivisella leimasimella.

Rokotteet eivät ole 100 % varmoja, joten laumaimmuniteetti on olennaista epidemioiden estämiseksi. Siksi ei voi vedota oikeuteen olla rokottamatta.

Orac käsittelee aihetta perinpohjaisesti blogissaan.

5 comments:

  1. Tiedä muista, mutta ainakin minulla tämän postauksen viimeinen virke jää kesken...

    "Jos kurssi ei muutu, niin sairaalaan päätyneet tapaukset voivat "

    Voivat mitä?

    ReplyDelete
  2. Juu varmaan, mutta parempi kysyä kuin olettaa ;-)

    ReplyDelete
  3. Hienoa. Puolet bloggauksesta on mysteeristi kadonnut jonnekin. Kokeilen töiden jälkeen, jos vaikka muistaisin mitä tuli kirjoitettua.

    ReplyDelete
  4. USA muistuttaa taas enempi Nigeriaa.
    Ei allekirjoiteta lastenoikeuksia, ei uskalleta ottaa rokotuksia..

    ReplyDelete