6.8.08

Tiedetatuoinnit

Tatuoinnin taiteellisessa maailmassa on kauniita asioita. Siellä on myös tieteeseen liittyviä tatskoja. Ensimmäinen reaktio on tietenkin innostuminen. Mutta ennen kuin menee hankkimaan tyylikästä kuviota nahkaansa, niin kannattaa pohtia kuvion tulevaisuutta. Tieteellä kun on paha tapa muuttaa käsityksiä vuosien kuluessa.

Fossiilit ovat ovat suosittuja, mutta niistä ei kannata raapustaa kehityssarjaa. Fossiilien järjestys voi muuttua tai sarjasta voi peräti kadota kokonainen olento. Siitä tulee kallis laserpyyhkäisy.

Alkuainefaneilla on samanlainen ongelma. Jaksollista järjestelmää päivitetään kun uusien alkuaineiden olemassaolo varmistetaan. Tällä vuosituhannella alkuainefanin on täytynyt käydä tatuoijalla ainakin neljä kertaa: ununheksium, ununtrium, ununpentium ja ununoktium. Nuo ovat tilapäisnimiä, joten niitä voi joutua muuttamaan lääkärillä. Tämän takia ei kannata kiiruhtaa heti hankkimaan mustetta.

Aurinkokunta on ollut varmasti hieno, mutta tarkka mies menisi poistamaan Pluton iholtaan.

Matemaattiset kaavat ja tähtikuviot ovat turvallisempia.

5 comments:

  1. Kemistin kannattaakin mieluummin hankkia aito jalometallisormus.

    Kullan kemiallinen kaava tuskin muuttuu, ja vaikka muuttuisikin, niin onhan kaiverrusta kaiketi helpompi korjata.

    ReplyDelete
  2. Tai kemiallinen merkkihän se kai on nimeltään... etkös sä PA ollut juuri tuolla Au- ja Ag-alallakin?

    Arvon tässä, miten itse voisin ryssiä tiedetatutoinnin valinnassa. Eliöiden tieteellisiä nimiä voisi ehkä harkita, sillä niitähän tunnetusti vaihdetaan kuin paitaa. Suomalais-ugrilaisten kielten sukupuu olisi kanssa yksi hankala ylläpidettävä. Jaksolliseen järjestelmään voi aina lisätä uusia alkuaineita, mutta mitäs sitten, kun pitäisi poistaa kuolleita kieliä.

    ReplyDelete
  3. Astrologiaa nahkaan vain, tai homeopatiaa. Eivät muutu.

    ReplyDelete
  4. Tyylikkäät sormukset. Meillä ei ole tuollaisia tiskissä.

    ReplyDelete
  5. Squirrel, meinasin juuri kommentoida samaa kreationismista. Kuupöly, kalastettu plesiosaurus tai bakteeriflagella aiheinen kuva näyttäisi varsin hyvältä massiivisessa nörtin hauiksessani.

    ReplyDelete