Demsbki ja kumppanit ovat päässeet New Scientist-lehteen. Aiheena tietoisuuden ilmestyminen. Materialistinen maailmankuva kun on pulassa sen selittämisessä. Mistä ja miten tietoisuus tulee? Jos darwinistinen ateisti ei osaa vastata, niin IDeisteillä on valmis vastaus:
Kartesiolainen dualismi.
Denyse O'Leary ja pari muuta IDeistiä ovat valmiita kampittamaan darwinistisen maailmankuvan uudella tantereella. Aivoissa. Aivot kätkevät sisäänsä mielen, joka on sielu. Sielu on jotain ei-materialistista. Jos älykäs suunnittelu yritti olla tieteellinen vallankumous biologiassa, niin nyt hurrataan ei-materialistisen neurotieteen perään. Jälleen kerran ei-naturalistiset voimat voivat auttaa maailman selittämisessä. IDeistien tuore kampanjointi on aiheuttanut huolestumista valtavirran tiedemiehissä. Jos he saavat lööppejä ID-pseudotieteellään- kaikesta evoluutiovalistuksesta huolimatta - niin miten laajalti heidän neuromaailmaan keskittyvät jutut sitten leviävät?
Toistaiseksi Denyse, Jeffrey Schwartz ja muut eivät ole päässeet tietämättömyyteen vetoamiasta vakuuttavamalle asteelle. Toistaiseksi he eivät ole keksineet ilmiöitä jotka eivät sopisi normaaliin neurotieteeseen. IDeistit ovat tietenkin aivan vapaita tekemään tutkimusta (onhan heillä omat julkaisut), joten tilanne voi muuttua. Biologian saralla havaitut ID:N etenemisaskeleet eivät vaan anna kovin suurta toivoa ei-materialistisen neurotieteen edistymiselle. Meidän täytyy odottaa vuosikymmen tai toinenkin. Tuloksien saamiseksi tarvitaan tutkimusta, ja sitä lupaillaan ahkerasti. Tietoisuuden säilyminen aivojen ulkopuolella voidaan tarkistaa ruumista irtautumisten avulla. Vanha kunnon kuoleman jälkeinen elämä toimii todisteena ei-materialistisen neurotieteen kirjoissa.
Myös Bwanajoella on luettu New Scientist-lehteä. Siellä kauhistellaan darwinistin sotaisaa retoriikkaa.
Sielu on keholle sitä mitä terävyys on veitselle. Terävyys ei toistaiseksi ole koskaan säilynyt veitsen tuhoutumisen jälkeen. Näin päätteli joku muinainen kiinalainen. Olen hänen kanssaan samaa mieltä.
"Toistaiseksi Denyse, Jeffrey Schwartz ja muut eivät ole päässeet tietämättömyyteen vetoamiasta vakuuttamalla asteelle. Toistaiseksi he eivät ole keksineet ilmiöitä jotka eivät sopisi normaaliin neurotieteeseen. IDeistit ovat tietenkin aivan vapaita tekemään tutkimusta (onhan heillä omat julkaisut), joten tilanne voi muuttua."
ReplyDeleteMitäh????
"Tietämättömyyteen" vetoaminen on aika asiaton kommentti, kun ottaa huomioon, että Schwartz nimenomaan on esittänyt paljon evidenssiä näkemyksensä tueksi. Onko hän oikeassa vai ei, on tulkinnanvarainen asia. Mutta se ei ole, että hän vain olisi tietämätön tai vetoaisi tietämättömyyteen. Schwartz päinvastoin vetoaa lukuisiin tutkimuksiin. Ja tekee itsekin aktiivisesti tutkimusta aiheen tiimoilta.
Jeffrey M. Schwartz on kansainvälisesti tunnettu tutkija, ja hänellä on lukuisia artikkeleita aiheeseen liittyen julkaistuna tieteellisissä julkaisuissa.
Hänen näkemyksiinsä voi lähteä tutustumaan esim. tästä artikkelista:
http://www-physics.lbl.gov/~stapp/PTRS.pdf
tai tästä:
http://www.sciandmed.com/sm/journalviewer.aspx?issue=1057&article=706
Schwartz on kyseisestä porukasta se joka tekee tiedettä. Siinä anonyymi on oikeassa. Mutta mitä tulee tietoisuuden ilmestymisen selittämiseen, niin toistaiseksi heillä ei ole kummempaa selitystä mielen ilmestymiselle.
ReplyDeleteYllä joku kommentoija kritisoi Schwartzia siitä, että tämä ei ole selittänyt tyhjentävästi tietoisuuden syntyä. Asia ei ole ihme: ei vaikkapa kasvihuonekaasuja tutkiva tutkijankaan oleteta selittävän materian syntyä, vaan pysyttelevän omalla tutkimusalallaan. Schwartz on toiminut professorina ja tutkijana neurotieteiden ja psykiatrian alalla. Pitäisikö kaikilla psykiatreilla olla oma selityksensä sille, miten mieli on syntynyt, jotta heidät voitaisiin ottaa vakavasti? Jos ei, miksi sellaista vaadit Schwartzilta.
ReplyDeleteSchwartz tekee tiedettä. Mutta hän ei ole vielä osoittanut, että sielu on olemassa. Tätä sielun todistelua, eli materialismin tuhoamista - Discovery Institute yrittää saada aikaan. Schwartz on esittänyt uuden tavan tulkita aivokäyrien muutoksia kvanttifysiikan pohjalta.
ReplyDelete