Kappas vain. A-talkissa oli huolestunut äiti Tara Lange. Hän ei oikein tiennyt mitä ajatella rokotteiden turvallisuudesta ja hyödyistä. Liikkeellä kun on niin paljon ristiriitaista tietoa. Lääkärit puhuvat ristiin ja netissä on huolestuttavaa tietoa rokotteista.
Onneksi ohjelman lopussa kuultiin, että Lange on töissä luontaistuotekaupassa (tai jossakin sen kaltaisessa). Lange sanoi, että hänellä on holistinen maailmankatsomus. Hän pyrkii välttämään kemikaaleja aina kun mahdollista. Lange painotti pariin kertaan, ettei hän tykkää riskeistä. Siksi rokote jää ottamatta.
Ohjelmassa oli myös ortopedi Antti Heikkilä, joka totesi mm. etteivät rokotteet ole 100 % toimivia. Eivät ole ei. Juuri siksi tarvitaan mahdollisimman laaja rokotuskampanja tuomaan varmin laumaimmuniteetti.
Ovatko Heikkilän dieetit 100 % toimivia II –tyypin diabeteksen hoidossa?
Noh, se siitä.
Googlasin pikaisesti jos löytäisin tuon Langen luontaistuotealan liikkeen.
Lopulta löysin BebesInfo.fin. Ripeä katsaus tarjontaan toi esiin osteopatian. Sellaisen osteopatian jota annetaan vauvoille. Kunhan vauvan lihaksia hierotaan eikä tehdä kiropraktiikoiden suosimia nivelniksautteluja, niin...
Ei. Vauvojen kasvavia kalloja pitäisi ohjata terveemmän muodon tielle.
Pahimmillaan syntymätraumat ovat selkeästi havaittavissa kallon epäsymmetriana tai lapsen liiallisena selittämättömänä itkuisuutena eli koliikkina. Myös kehon voimakas taivuttaminen taakse itkun yhteydessä kertoo usein rankaan kohdistuvasta paineesta tai hermostollisesta ärsytyksestä. Lapsen pukemisen vaikeus voi myös olla vanhemmille merkki syntymätraumasta. Jos pään alueella on paljon ylimääräistä jännitystä, se voi olla hyvin arka kosketukselle, jolloin paidan pukeminen pään yli tekee kipeää.
Syntymätraumojen on ajateltu mahdollisesti aiheuttavan suuren osan myöhemmällä iällä esiin tulevista ongelmista, kuten migreenistä, kroonista kipua aiheuttavasta fibromyalgiasta, allergioista ja muista yliherkkyyksistä. Ne ovat myös osaltaan vakavoittamassa kehitysviivästymiä ja kehitysvammoja.
Syntymätraumat kuulostavat vakavalta asialta.
Olisi hyvä, jos kaikki vauvat, eivätkä vain oireilevat, voitaisiin tutkia neuvolatutkimusten lisäksi osteopaattisesti. Toimintahäiriöiden hoitamisessa voi osteopaattinen hoito olla ainoa apu, jolla lapsi pystyy saavuttamaan oman optimaalisen kehityksensä. Osteopaattisella hoidolla voidaan hoitaa myös yleisiä vauvojen ongelmia, kuten koliikkia, pulauttelua, oksentelua, itkuisuutta ja univaikeuksia.
Ei tuhlata aikaa osteopatian syntyhistoriaan, joka on melkein samanlainen kuin kiropraktiikan. Nykyinen osteopatia on suuntautunut mainstream lääketieteen linjoille. Osteopaatit eivät enää teorisoi lähes yliluonnollisilla ideoilla, vaan taustalla on anatomiaan ja lääketieteeseen perustuvia asioita.
Enimmäkseen.
Osteopatian toimivuudelle löytyy näyttöä selkäkipujen hoidossa. Teho on samaa luokkaa perinteisten selkähoitojen kanssa.
Sitten on tuota kalloihin kohdistuvaa osteopatiaa. Kuten BebesInfossa sanotaan, sillä osteopatialla voidaan hoitaa koliikkia ja univaikeuksia. Varmasti tuollaisille väitteille on tukena tutkimuksia. BebesInfosta ei löydy sellaista. Itse oletetuille mekanismeille ei löydy näyttöä, mutta ehkä kuitenkin sen toimivuudelle olisi?
Laitan kyselyn osoitteeseen info (@) bebes.fi. Toivottavasti saan listan jonkinlaisista tutkimuksista.
Kiinnostus tutkimuksiin pysyy korkealla. Edes Cranial Osteopathyn Research and Related Articles-sivuilla ei ole lääketieteellisiä tutkimuksia koliikin hoidosta. Cranial Osteopathyn mukaan osteopatialla voidaan hoitaa vauvojen koliikkia. Ja jopa astmaa, korvatulehduksia tai käytösongelmia. Autismia ja CP-vammaisuutta.
Voi herra jumala! Vai johtuu vauvan pukemisen vaikeus synnytystraumoista. Minä kun luulin sen johtuvan siitä, että se vauva ei itse osaa auttaa siinä hommassa yhtään. (kun ei se pukeutumisen lisäksi osaa mitään muutakaan). Tuo paidan pukemisen kipu johtuu taas todennäköisesti siitä, että joissain lastenvaatteissa on ihan liian pieni kaula-aukko, eikä edes sellaista nepareilla avattavaa ja suljettavaa kaula-aukkoa. Lapsilla kun tuo pää on aika iso muuhun kroppaan verrattuna. Onko tässä osteopatiassa ajatus, että murjotaan kallo sellaiseen muotoon että mahtuu paidasta läpi. Voi jumalauta.
ReplyDeleteMiksi näitä hörhöjä päästetään televisioon levittämään harhojaan?
Koliikki (kokemusta löytyy enemmän kuin haluan muistella) on siitä erinomainen uskomushoidon kohde että sen syy on suurelta osin arvoitus. Lisäksi sen mittaaminen on vaikeaa ja siinä on suuria vaihteluita päivittäin. Mukavana tehostajana on lisäksi se että koliikki loppuu aikanaan itsestäänkin.
ReplyDeleteKaikkein suurin syy on tietysti se että uupunut vanhempi etsii turvaa vaikka maahisista että itku loppuisi...
http://www.aamulehti.fi/teema/paivannopeat/pohjanoteeraus/160111
ReplyDeleteJoku on tykännyt A-talkista.
Itselläni meni lantio ja ranka synnytyksessä kieroon ja kärsin tästä vieläkin.
ReplyDeleteOlisin tarvinnut kiropraktiikkaa jo vauvana.
Vauvojen koliikkia mm. hoidetaan kiropraktiikalla.
Tuntuu nyt, että täällä tavikset asioista mitään tietämättömät meihkaavat asiosita, joista eiväöt tiedä yhtään mitään.
Taran sivuilta en löytänyt mitään kallon muotoilua. Eihän sellaista edes ole.
"""Sitten on tuota kalloihin kohdistuvaa osteopatiaa."""
ReplyDeleteMissähän näin lukee?
Vauvan kallon luita ei voi liikuttaa tai jos liikuttaa, niin vauva kuolee.
Hirveetä bullshittiä koko sivustosi täynnä.
Tähänkö ollaan menossa, että jengi lukee kaikenlaista blogipaskaa ja uskoo täysin, mitä siellä sanotaan.
Sivulla puhutaan kallon epäsymmetrian hoidosta.
ReplyDeleteMiten epäsymmetriaa hoidetaan muuten kuin tekemällä kallo symmetriseksi?
Vauvojen koliikkia mm. hoidetaan kiropraktiikalla.
ReplyDeleteToimiiko se? Britannian kiropraktiikkaliitto ei ole toistaiseksi onnistunut esittämään tutkimuksia, joissa olisi todettu kiropraktiikan auttavan koliikin hoidossa.
4) The articular mobility of the bones of the cranium.
ReplyDeleteThere are 26 bones in the head and they are all in slight rhythmic motion along with the CNS, CSF, membranes, and sacrum. These bones all fit together like the gears of a watch and influence each other.
The joints in the head or sutures are comprised of connective tissue, nerves, and blood vessels. This is like any other joint in the body and as such is designed for motion.
It is interesting to note, that a newborn has plates of cartilage enclosed by membrane in the vault (top of the head) and has no real sutures there. It is only later as the child grows and matures that the bones and sutures develop. By age 13 there is moderate suture formation, not being fully developed until after 18 years old.
Why do these bones eventually form joints rather than fuse into one large, continuous structure? It is due to the fact that the sutures are formed to accommodate motion that is already present. Motion is a basic property of life; the primitive CNS in a developing child in utero has been in motion since before the bones were even formed! So as they were developing, they were in motion. Under normal circumstances, this motion continues until death.
http://www.osteohome.com/SubPages/5phenom.html
"""Sivulla puhutaan kallon epäsymmetrian hoidosta.
ReplyDeleteMiten epäsymmetriaa hoidetaan muuten kuin tekemällä kallo symmetriseksi?"""
Miten kuvittelet tämän tapahtuvan?
Puristamalla kalloa vai?
Siihen kuolee.
Taitaa olla puurot ja vellit sulla menneet sekaisin.
Otahan yhteyttä pätevään kiropraktikkoon, joka oikeasti hoitaa myös vauvoja ja selvitä asia heidän kanssaan ennenkuin alat heittää mitä tahanasa legendaa tänne.
Sivujesi nimi jo kertoo, että ihan terve et ole.
Miten kuvittelet tämän tapahtuvan?
ReplyDeletePuristamalla kalloa vai?
Siihen kuolee.
Niin kuolisi. Miten minä kuvailin osteopaattien käsittelevän vauvojen kalloja? Mikä kirjoittamissani teksteissä on näin närää aiheuttava?
Taitaa olla puurot ja vellit sulla menneet sekaisin.
Suosittelen lukemaan bloggauksen uudelleen. Lisäsin siihen valokuvia ja Youtube-videon. Aikaisempia tekstejäni ei ole poistettu, tämän voivat tarkistaa ne joilla on sivuni RSS-syöte tai joku muu vastaava.
Otahan yhteyttä pätevään kiropraktikkoon, joka oikeasti hoitaa myös vauvoja ja selvitä asia heidän kanssaan ennenkuin alat heittää mitä tahanasa legendaa tänne.
Toistaiseksi olen tyytynyt kiropraktikoiden omiin kirjoihin ja sivustoihin, mutta voisihan sitä kokeilla tuuriaan kiropraktikon vastaanotolla.
Sivujesi nimi jo kertoo, että ihan terve et ole
Tuo kommentti taas kertoo, ettet ole aivan perillä siitä mistä se nimi tulee.
te jotka ette tiedä YHTÄÄN mitään osteopatiasta niin älkääkö vaivautuko täällä huutelemaan ja paljastamaan tyhmyyttänne. Esim. Amerikassa osteopaatit käyvät saman koulutuksen kuin lääkärit ja työskentelevät sairaaloissa lääkärien tavoin. Tutustukaa asioihin kunnolla ennen kuin alatte täällä viisastelemaan. Meidän vauva kävi osteopaatilla neljä kertaa ja seinään loppuivat kipuitkut, yöheräämiset, oksentelut jne. Ihan saa puistattamaan tuollaiset lapselliset kommentit kuin että "lapsi itkee pukemisessa vain sen takia että pää ei mahdu kaula-aukosta". Voi jeesus mitä päättelyä...ei voi käsittää ihmisen tyhmyyttä. Tekee pahaa varsinkin siksi etten voi käsittää miten joku voi arvostella hoitoa, joka helpottaa monien lasten, vauvojen ja perheiden elämään.
ReplyDeleteSuomalaiselta osteopaatilta sain linkit kahteen tutkimukseen.
ReplyDeletehttp://www.jaoa.org/cgi/content/abstract/106/10/605?maxtoshow=&HITS=10&hits=10&RESULTFORMAT=&fulltext=pediatric&andorexactfulltext=and&searchid=1&FIRSTINDEX=0&sortspec=relevance&resourcetype=HWCIT
http://www.jaoa.org/cgi/content/full/108/5/234
Ehkä koliikin hoidolle on kertynyt enemmänkin tutkimustuloksia. Jatkan etsintää.
No nopeasti hyväksytyn sikotautirokotteen haitat ilmenivätkin sitten nopeasti ja tänä päivänä rokotetta ei enää suositella lapsille kuin poikkeus tapauksissa. Toivottavasti, joku ehti siis hetken ajatella Taran ja Heikkilän viestiä ja vältti mahdollisesti oman lapsen kohdalla narkolepsian. Normaalilla älykkyydellä ja vanhemman rakkaudella varustetun ihmisen kellot tulisi soida, kun pienelle ihmiselle tarjotaan nopeasti testattua rokotetta. Varsinkin tietoa rokotuksien haitoista asiallisin lähde viittein on kirjastot ja netti täynnä.
ReplyDelete