Kiinalaisessa lääketieteessä potilasta tarkastellaan kokonaisuutena. Diagnoosia tehdään pulssia tarkkailemalla ja kieltä katselemalla. Australiassa Grant Woon versio perinteisestä kiinalaisesta lääketieteestä on vähemmän tunnettu. Tohtori Woo halusi tarkastella nuorten naisten sisäisiä akupunktiopisteitä, jotka kuin sattumalta sijaitsevat jalkovälissä. Ruuansulatusvaivoihin Woo suositteli yrttien tunkemista vaginaan, jonka tunnollinen mies tietenkin teki itse. Hormonihoitoa annettiin nännejä hieromalla.
Kiinalainen lääketiede ei kuitenkaan hyväksynyt perinteistä poikkeamista, sillä Woo joutui pulaan vaihtoehtoterapian takia. Kuulusteluissa kiinalaisen lääketieteen asiantuntijat totesivat, ettei vaginassa ole akupunktiopistettä.
"asiantuntijat totesivat, ettei vaginassa ole akupunktiopistettä."
ReplyDeleteHAH! Entäs g-piste! Eikö kiinalainen lääketiede tiedä mitään anatomiasta? Enkä ymmärrä miksei nännien hierominen muka ole sopiva hoitomuoto. Nostaahan se tunnetusti sykettä, ainakin lääkärillä.
Vitsit sikseen. "Asiantuntijoiden" vastaus on jokseenkin huolestuttava. Siis jos vaginassa olisi akupisteitä, sen ronklaaminen olisi ollutkin hyväksyttävää?