Nimimerkki kyselijä:
Kysymys 4. Miksi H1N1 rokote on voitu jo patentoida elokuussa 2008, kun ensimmäiset tautitapaukset tavattiin vasta huhtikuussa 2009 meksikossa?
Nimimerkki sp Aamulehden kommenteissa:
Mutta eikös tämän nopeasti kokoon kyhätyn sikalunssarokotteen patentti hakeus ole jätetty jo vuonna 2008.? ja patentti rekisteröity jo vuonna 2009 ennekuin tauti iski meksikoon.??
Lähettäjä: sp | la 21.8 klo 10:06
Kerrassaan epäilyttävää. Väittämää rokotteen patentoimisesta löytyy vähän kaikkialta netissä. Oliko Baxter oikeasti näin nerokas, eli varmisti kassavirran kuohuamisen ennen H1N1-viruksen vapauttamista?
Baxter todellakin laati patenttihakemuksen(pdf) elokuun 28. 2008. Se julkaistiin maaliskuun 5. 2009. Jos vaivautuu lukemaan patenttihakemuksen alusta loppuun asti, niin ymmärtää edellä lainaamieni nimimerkkien olleen väärässä.
Baxter laati patentin rokotteen tietylle valmistamismenetelmälle. Menetelmää selitetään parin ensimmäisen sivun verran. Ne ovat ihan opettavaista materiaalia.
Mutta hetkinen! Patentissa mainitaan H1N1-virus!
Sivu joka on merkitty numerolla 4 (sivu 7 pdf valikossa) sisältää H1N1-viruksen nimen. Joten selvästikin Baxter laati patentin tulevan sikainfluenssan takia. Vai onko kyse jostain muusta?
Kohdassa [0056] lukee näin:
"[0056]In further embodiments a vaccine or pharmaceutical composition is provided which comprises one or more viral antigens. Such a pharmaceutical composition can further comprise a pharmaceutical carrier and/or an adjuvant. Such pharmaceutical carriers are for example stabilising salts, emulgators, solubilisers or osmo-regulators, suspending agents, thickening agents, redox components maintaining a physiological redox potential. Pre-ferred adjuvants include aluminium salts, microemulsions, lipid particles, and/or oligonucleotides used to increase the immune response. A further aspect of the present invention is a pharmaceutical composition or preparation as vaccine comprising an antigen. A vaccine can be used e.g. for an injection as a prophylactic means against a virus associated disease. In particular preferred embodiments the composition or vaccine comprises more than one antigen, e.g. 2, 3, 4, 5, 6, 7 or 8, in particular of different virus strains, subtypes or types such as influenza A and influenza B, in particular selected from of one or more of the human H1N1, H2N2, H3N2, H5N1, H7N7, H1N2, H9N2, H7N2, H7N3, H10N7 subtypes, of the pig flu H1N1, H1N2, H3N1 and H3N2 subtypes, of the dog or horse flu H7N7, H3N8 subtypes or of the avian H5N1, H7N2, H1N7, H7N3, H13N6, H5N9, H11N6, H3N8, H9N2, H5N2, H4N8, H10N7, H2N2, H8N4, H14N5, H6N5, H12N5 subtypes."
Herra varjele ja sus siunakkoon. Joko Baxter suunnittelee kaikkien noiden virusten vapauttamista lähitulevaisuudessa tai sitten he luettelivat yleisimmät antigeenit joita voidaan käyttää virusrokotteen raaka-aineena heidän valmistusmenetelmässä.
Taisit ottaa rokotteen.
ReplyDeleteTämä patentointiväite osoittaa että sen esittäjä ei tunne perusvirologiaa ainakaan influenssavirusten suhteen (mikä ei tokikaan ole yleissivistystä, myönnän). Influenssavirusten nimeäminen pintaproteiinien H eli hemagglutiniini ja N eli neuraminidaasi suhteen voi olla hieman sekavan oloista, jos ei tiedä sitä että kaikki H1 -proteiinit eivät ole keskenään identtisiä. Siis H1N1 -viruksia on erilaisia, joiden H ja N -proteiinit voivat erota jonkin verran toisistaan. En tiedä tarkalleen miten suuri homologia täytyy esim. eri H-proteiinien välillä olla jotta ne nimettäisiin H1 -luokkaan (tai johonkin muuhun luokkaan), tämä varmaan selviäisi jostain hyvästä artikkelista. Edellisessä kausi-influenssarokotteessahan oli myös H1N1 -virus (A/Brisbane/59/2007 H1N1), mutta ei se ollut sama virus kuin tämä pandemia virus, kuten ei ollut Espanjantauti-viruskaan (joka myös oli H1N1).
ReplyDeleteRokotefirmat, nuo pirun kätyrit, käyttävät mallirokotteissaan valitsemiaan kantoja, varmaankin toki pyrkien arvaamaan mahdollisimman hyvin sen mitä kannattaa käyttää, mutta kun uudet rokotteet sitten "polkaistaan pystyyn" joudutaan mallirokotteisiin vaihtamaan ne oikeiksi havaitut kannat. Tai kuten kausi-influenssan kohdalla, ne "oikeat" kannata arvataan joka vuosi noin puoli vuotta ennen talven influenssakautta.
Ja jos jotain kiinnostaa niin itse otin rokotteen, samoin mies, ja molemmat lapset rokotettiin. Tunnen välillä kuinka se siru liikkuu kohti aivojani.
Se siru säteilee ihan mielenkiintoista infoa. En tosiaan ole tullut ajatelleeksi, että esim. H- ja N-proteniini ryhmät sisältävät vaihtelua luokituksien sisälläkin. Tosin jälkikäteen se tuntuu aika selkeältä ajatukselta.
ReplyDelete