Sukupuolineutraalin avioliittolain kiivaimmissa kinasteluissa varoitettiin, että seuraavaksi täytyy laatia määräneutraali avioliittolaki. Kaltevan pinnan periaate ei ole automaattisesti virhepäätelmä. Tämä on jälleen todistettu polyamorian sitkeällä esiintymisellä lehdissä.
Ylioppilaslehti kertoi pari kuukautta sitten runsaasti polyamoriasta: Tahdon naida monta
Artikkelissa esitellään polyperheen arkea ja ongelmia. Moni polyelämää kauhisteleva ei edes tiedä mistä siinä on kyse. Lopussa on kymmenen vastalausetta moniavioisuudelle ja niiden vastalauseiden vastalauseet.
Helsingin sanomat laukaisi ilmoille kaksi juttua polyamoriasta. Kolmistaan kaapista ulos kertoo Suomeen perustetusta Polyamoria-yhdistyksestä.
Lisäksi Hesarin parisuhde palstalla kerrotaan kolmen hengen perheestä. Kaksi miestä ja yksi nainen ovat eläneet sulassa sovussa monta vuotta.
Polyamoria-yhdistyksen sivuilla pääsee perehtymään tarkemmin polyelämään.
Sikäli on erikoista, että kaikki nyt esitellyt porukat ovat olleet nimenomaan heteroseksuaalisia suhteita joissa on yksi "jaettu" mies/nainen. Sen sijaan sellaista, jossa kolme (tai useampi) ihminen jakaisivat sekä asunnon että koko elämän ei ole ollut esillä. Joissain päin maailmaahan tämä moniaviopuolisuus on ihan tavallista, mutta sielläkin yleensä on kyse juuri siitä, että yhdellä miehellä/naisella on useampi aviopuoliso - jotka taas eivät ole keskenään suhteessa.
ReplyDeletePaljon mielenkiintosemmalta ja stabiilimmalta rakenteelta tuntuisi sellainen, jossa kaikki suhteen osapuolet tuntevat myös romanttista/seksuaalista vetoa toisiaan kohtaan, ettei tarvitse tällaisia nukutaan-vuorotellen-eri-sängyissä kuvioita viritellä.
Anonyymille, tiedän monia polyperheitä joiden sisällä on myös homoseksuaalisia suhteita siinä missä heteroseksuaalisia. Suhteen stabiilius riippuu ennen kaikkea mukana olevista ihmisistä, ei juurikaan heidän sukupuolisesta suuntautumisestaan tai muista vastaavista tekijöistä.
ReplyDeleteNo minusta tuo polygamia on rehellisempää kuin sarjamonogamia... ;)
ReplyDelete