Kuvittelin tämän olevan jatkuvasti toimiva USA:n projekti. Tietenkin Pentagon käyttää rahaa selvittääkseen tunnistamattomia kontakteja USA:n ilmavoimien valvomissa ilmatiloissa. Mutta yllätykseni oli medium-tasolla, kun viikonopun aikana luin mitä New York Times kertoi Pentagonin vuosittaisesta budjetista löytyneestä ohjelmasta. Tällaista tunnistamattomien kohteiden tunnistamista ei enää tehdäkään suurella aktiviteetilla ja rahalla. Ohjelma alkoi vuonna 2007 ja lopetettiin 2012. NY Timesin tietojen mukaan sitä kuitenkin jatketaan kulisseissa, mutta pienemmällä tuella. Ohjelman sisältö on vieläkin osittain salattua. Viranomaiset kertoivat, että tärkeämmät projektit vaativat henkilökunnan aikaa ja energiaa.
Sotavoimien budjetti on n. 600 miljardia dollaria. Siitä käytettiin vuosittain taskurahana tuntuva 22 miljoonaa dollaria ufo-havaintojen selvittämiseen. Tarkennetaan vielä kaikille hitaimmille, että ufo ei tarkoita avaruusolioiden reissuratikkaa, vaan kirjaimellisesti ihan vaan tunnistamatonta lentävää kohdetta. Lentokoneet, dronet, soihdut, raketit ja useat muut ihmisten rakentamat härvelit voivat olla tunnistamattomia lentäviä kohteita.
Videotaltioinneissa voi olla hämmästyttävästi liikkuvia kohteita. Tunnistaminen ei ole helppoa tai aina edes mahdollista, jos olosuhteet ovat tarpeeksi haastavia. Joko havaintoa kestää vain muutaman sekunnin. Kohde voi heijastaa valoa, jolloin videolla näkyvä raju liike ei ole kohteen liikettä vaan siitä heijastuvan valon liikettä. On useita syitä miksi jopa veteraanilentäjien näkemät asiat voivat olla pelkästään perspektiivistä kiinni.
Tästä Pentagonin ufo-rahasta osa meni miljardööri Robert Bigelowin firmaan. Bigelow on harras avaruusolioiden vierailuihin uskova mies. Hän on käyttänyt useita miljoonia dollareita avaruusalusten metsästämiseen. Yhteistyötä tehdään NASA:n kanssa, kun Bigelow Aerospace firma suunnittelee kertakäyttöistä alusta kiertoradalle pääsemiseen.
Bigelow valittelee aiheeseen liittyvää stigmaa. Ihmiset eivät uskalla kertoa eteenpäin havaintojaan, sillä he pelkääväät saavansa hihhuli-leiman otsaansa. Bigelow kertoo muiden valtioiden pystyvän suorittamaan aktiivista ufojen tutkimustyötä. Yhtenä esimerkkinä hän tarjoaa Chilen vastaavaa projektia, joka on kuulemma parempi kuin Pentagonin työryhmän työ.
“Internationally, we are the most backward country in the world on this issue,” Mr. Bigelow said in an interview. “Our scientists are scared of being ostracized, and our media is scared of the stigma. China and Russia are much more open and work on this with huge organizations within their countries. Smaller countries like Belgium, France, England and South American countries like Chile are more open, too. They are proactive and willing to discuss this topic, rather than being held back by a juvenile taboo.”
Johon Metabunkin ikivalpas Mike West huomauttaa, että Chilen ufo-verkoston paras videoesimerkki selvittämättömästä kappaleesta taivaala selvitettiin netissä muutamassa päivässä.
Toivottavasti tällaisia päteviä selvitystöitä jaksetaan tehdä vuodesta toiseen. Materiaalia tulvii markkinoille, kun nettiin ladataan tietokoneohjelmilla laadittuja videoita lentävistä mysteereistä. Siksi edes jollakin tapaa järjestäytynyt verkosto suoraan lentoliikenteeseen ja -valvontaan osallistuvien ihmisten havainnoista on tärkeä. Se on luotettavampi tapa saada havaintoja kuin KirjaimiaNumeroja nimimerkin lataama YouTube-video.
No comments:
Post a Comment