14.8.21

Roope Salminen ja Loose Change dokkarin yllättävä paluu sometietoisuuteen

 Somekansan parissa on suosittua kertoa, jos on ottanut rokotteen. Eräs tällaisista kertomukista tulee näyttelijä ja tv-persoona Roope Salmisen Instagram-tililtä. Hän kertoo aivojen neuroplastisuudesta ja kyvystä oppia uusia asioita.

jos olet aikuinen ihminen, varsinkin yli 30-vuotias, aivojesi neuroplastisuus on huomattavasti heikentynyt nuoruuteen verrattuna. yksinkertaistettuna tämä tarkoittaa, että oppiminen ei enää tapahdu passiivisesti, vaan vaatii sinulta tietoisen teon - aktiivisen ajatustyön. jos vaikka kuulen, että Zimbabwen pääkaupunki on Harare, aivoissani ei automaattisesti tapahdu juuri mitään. voit kysyä asiaa tunnin kuluttua, eikä mulla ole mitään hajua. nuorempana se olisi jäänyt mieleen ihan vain kuuntelemalla.


 Ilmiötä tutkitaan innokkaasti, sillä tällaisen aivoaktiviteetin ylläpito mahdollisimman pitkään olisi upea asia. Ja sillä saataisiin kehitettyä erittäin haluttuja lääkkeitä. Salminen jatkaa rokoteväittelyyn liittyen:

 

kun törmäät faktoihin, jotka osoittavat eriävään suuntaan nykyisestä todellisuudestasi (rokotteet ovat vaarallisempia kuin tauti / deep staten tapa hallita lampaita), aivosi eivät automaattisesti rekisteröi niitä. kyse ei ole siitä, ettet välittäisi faktoista - välität faktoista itse asiassa todella paljon - aivosi vaan eivät saa mielihyvää sellaisten faktojen käsittelystä jotka eivät tue maailmankuvaasi, joten se hylkii niitä. tämä on normaalia ja minulle itselleni käy niin IHAN KOKO AJAN.


Salminen kertoo omista ajatuskuvioistaan tehdessään päätöstä rokotteen ottamisesta.

en pyydä sinua muuttamaan maailmankuvaasi, enkä MISSÄÄN NIMESSÄ syytä sinua idiootiksi. pyydän ainoastaan, että kun huomaat suhtautuvasi valmiiksi penseästi sinulle esitettyyn tutkimukseen tai faktaan, yritä saada omat aivosi siitä kiinni. sen sijaan että ajattelisit ”tämä on lampaiden propagandaa”, ajattele ”onkohan noin” ja käy AKTIIVISESTI se ajatuspolku läpi.

en itse aikoinaan ottanut sikainfluenssarokotetta ja olen lukenut useammankin tutkimuksen COVID-rokotteista joita rokotekriittiset ystäväni ovat mulle linkittäneet. rokotteissa on sivuvaikutuksia, eivätkä ne ole täydellisiä. on silti erinomainen idea ottaa rokote - se suojaa taudin vaarallisimmalta muodolta ja auttaa yhteiskuntaa aukeamaan. mieti vielä asiaa! kiitos ❤️

 

Vastaavanlaisia kirjoituksia on ollut runsaasti sosiaalisessa mediassa. Keskustelun kommenteissa Salminen kuitenkin kirjoitti hieman lisää. Ja tuli maininneeksi Loose Change elokuvan.



Salminen on sitä sukupolvea, joka näki internetissä levinneen videon (tai JIM-kanavalta vuonna 2008) ja otti sen sisältämät väitteet sellaisenaan totena. Ja miksi ei ottaisi, sillä tuolloin oli oma-aloitteisuudesta kiinni osasiko löytää elokuvan väitteiden faktantarkistuksen. Loose Change vaikutti suuresti siihen, että WTC-salaliittoteoriat yleistyivät maailmalla.

Lopulta Salminen näki miten huonosti kyseinen video oli tehty:

itse olin teini-ikäisenä vakuuttunut, että WTC-iskujen virallinen tarina oli todella, todella kaukana totuudesta. syynä tähän oli ”dokumentti” nimeltään Loose Change. kun törmäsin käytännössä kaiken Loose Changessa esitetyn ’tiedon’ debunkkaaviin lähteisiin, se oli AIDOSTI TRAUMAATTINEN KOKEMUS. mulla tuli todella vitun hölmö olo ja menetin ison osan identiteettiä kun en tiennytkään paremmin kun muut lampaat. onneksi olin niin nuori, että aivot mukautuivat.


 Todellakin. Herätys voi tuntua kurjalta. Salaliittoteorioista rakennettu identiteetti voi olla iso osa maailmankatsomusta. Se on tapa tulkitua maailman tapahtumia. Jäsentää monimutkaista tietoa helpommin ymmärrettävään muotoon. Sen romahtaessa (kuin WTC-tornit) täytyy aloittaa jälleenrakentaminen.

 Tälläkin hetkellä internetissä pyörii ihmisiä, jotka katsoivat saman elokuvan, mutta eivät ole soveltaneet siihen lähdekritiikkiä tai mitenkään vaivautuneet tarkistamaan siinä esitettyjä väitteitä. Nykyään he myös käyttävät Twitteriä. Salminen on onneksi selkeästi erilainen ihminen heihin verrattuna.

Loose Change on niin wanha juttu tänä vuonna, etteivät sen pitkät ja syvääluotaavat debunkkaus tekstit (esim. Loose Change Guide) enää edes ole niiden vanhoilla verkkosivuillaan. Elokuvan väitteitä ruoskivat keskustelufoorumit ovat myös kadonneet linjoilta vuosia sitten. Aivan kuin elokuvan väitteiden tarkistaminen olisi digitaalisesti kadonnut ilmiö. Skeptikkojen ahkera työ on kuin kummitus internetin varjoissa. Onneksi jäljellä on vielä yksi tai kaksi sivustoa, joista löytyy alkuperäinen kritiikki ja väärien väitteiden oikaisu.

Alkuperäinen elokuva ja sen useat eri versiot löytyvät vielä helposti Play Googlestoresta, Amazon Prime Videosta tai Youtubesta. Koska vittu tietenkin ne löytyvät vieläkin netistä. Perkele!

 Dylan Avery, Korey Rowe ja Jason Bermas tekivät elokuvan ensimmäisen version ihan fiktiivisenä tarinana 15 vuotta sitten. Kunnes se muuntautui paljon suositummaksi salaliittoteorisointivideoksi.

 Veikkaan, että sama ilmiö toistuu kerta toisensa jälkeen muiden salaliittoteoriointia harrastavien videoiden kanssa.

2 comments:

  1. " Todellakin. Herätys voi tuntua kurjalta."

    Kun kommunismi kaatui, ajattelin säälien ihmisiä, jotka olivat koko elämänsä aidosti uskoneet kommunismin ihanteeseen. Heidän maailmansa vedettiin WC:n pöntöstä alas. Miltä tuntui Itä-Berliiniläisestä viisikymppisestä, joka havahtui siihen, että hänelle oli valehdeltu koko hänen ikänsä.
    Toinen ryhmä ovat nuorena fundamentalistiseen uskoon tulleet ihmiset, jotka jossain vaiheessa heräävät siihen, ettei maailma voi olla 6000 vuotta vanha ja etteivät heille opetetut väitteet pidäkään paikkaansa. Kuuluin itse joskus tähän porukkaan ja ulos kasvaminen oli prosessina raskas.

    Herätys voi tuntua niin kurjalta, että haluaa jatkaa unia, vaikka tietäisi olevansa väärässä.

    ReplyDelete
  2. Olipas hyvä kirjoitus ja jouduin arvioimaan omia rektioitani uusiksi.

    Kiitos

    Rami

    ReplyDelete