Battlefield on toimintapeli, jossa on runsaasti aseita, sotilaita ja ajoneuvoja.Profilointi on ainakin minulle mahdotonta, sillä lehdistössä on kerrottu hajanaisia faktoja surmaajan lyhyestä elämästä. En tiedä mitä on taustalla, joten en viitsi keksiä selityksiä ja maalailla syy-yhteyksiä. Sellainen mentaliteetti ei tietenkään sovi poliitikoille, joiden täytyy olla huolissaan maailman menosta. Ja samalla heidän on löydettävä epäkohta, johon kansakunnan auttamishalut kohdistetaan.
Poliisi ei ole vielä tarjoamassa tarjoamassa selityksiä ampujan taustoista. Joten jäljelle jäävät poliitikot. Yksi ampujan facebook-tykkäyksistä oli Perussuomalaiset, mutta se ei kerro mitään siitä kannattiko hän Perussuomalaisia vai ei. Olenhan minäkin tykännyt Vastustamme sukupuolineutraalia avioliittolakia -ryhmää. Ja tilailen sähköpostiini kristillisten järjestöjen uutiskirjeitä. Masokismia, I know.
Hiltunen on myös keskeyttänyt varusmiespalveluksensa. Tuon tapahtuman yhteyttä surmiin on myös spekuloitu.
Iltalehti kysyi Perussuomalaisten Timo Soinilta mitä mieltä hän on tragediasta.
- Osa elää elämäänsä verkossa, eikä reaalimaailmassa. Eihän se ole terveellistä roikkua tuntitolkulla noissa välineissä, Soini sanoo.Se on aivan totta. Tietokoneen ääressä istuminen voi vahingoittaa selkää ja jalkoja. Suosittelen taukojen pitämistä ja jonkinlaista veryttelyä. Sen jälkeen jaksaa pelata paremmin.
Lehden gallupissa tiedustellaan:
Voiko pelejä ja elokuvia syyttää tuhoisasta käytöksestä?
Kuten lähes aina on kysymys yhdentekevä. Kyllähän elokuvia ja pelejä voi syyttää siitä, mutta ovatko ne syyllisiä tuhoisaan käytökseen?
Battlefield 3 peliä myytiin ensimmäisen myyntiviikkonsa aikana yli viisi miljoonaa kappaletta. Minäkin olen noiden pelaajien joukossa. Jos ampumapeli olisi jotenkin laukaisemassa tappavaa käytöstä oikeassa maailmassa, niin yhteys tulisi varmasti esiin useamman miljoonan pelaajan joukosta.
Olen toistaiseksi tappanut pelissä 9 958 ihmistä. Asevalikoima on laaja. Sotilaita voi puukottaa, ampua monipuolisesti, räjäyttää joko singoilla tai C4:lla, tai murskata panssariajoneuvoilla.
Tässä minä ammun ihmisiä Battlefield 3 pelissä.
Ongelma ei ole ammuntapelien sisältö. Ongelma on se, etteivät kaikki hahmota mikä on oikein tai väärin. Eivätkä he välitä siitä, että ovat tappamassa toisia ihmisiä. Ongelmia voivat aiheuttaa syrjäytyminen ja mielenterveysongelmat. Väkivaltaiset pelit voivat aiheuttaa aggressiivisia tunteita. Ainakin minulle on joskus tullut sellaisia tuntemuksia, kun joukkuepeli ei ole sujunut jossakin tiukassa matsissa. Samanlaista aggressiivisuutta ilmenee toisilla ihmisillä myös yleisurheilun, jalkapallon ja jääkiekon aiheuttamina.
Battlefield 3 peliä pelaa parhaillaan netin välityksellä yli satatuhatta ihmistä ympäri maailmaa.
Onneksi selkeä selitys maailman pahuudelle löytyy profeetta Jouko Pihon puheenvuorosta.
9958 tappoa? Minulle tämä on kertynyt ainakin tuhatkertaisena erilaisista sotastrategiapeleistä. Voisi odottaa, että nojatuolikenraalit ovat tulevia Tšingis-kaaneja, Hitlereitä tai Stalineita. Miksei tähän puututa!?
ReplyDeleteKoska kauhistelijoilla ei ole mitään käsitystä videopeleistä tai niiden mahdollisista haittavaikutuksista. Call of Dutyn, Battlefieldin tai jopa World of Warcraftin kaltaiset pelit nousevat vaan otsikoihin, koska ei-pelaajatkin ovat saattaneet niistä niiden suosion vuoksi kuulla. Kauhistelevat vaan kauhistelun tai muodikkuuden vuoksi.
Mielenkiintoisinta on, että pelien ja aggression yhteys näyttää liittyvän nimenomaan kilpailullisuuteen - ei sinänsä pelin sisältämään väkivaltaan. Väkivaltaa sisältävät - e. ammuskelu - pelit nyt vain sattuvat olemaan rakenteeltaan hyvin kilpailullisia.
ReplyDeleteLähde: http://www.apa.org/news/press/releases/2011/08/video-games.aspx
Amiga aikaisessa Conflict Europe pelissä yritin aikoinaan saada mahdollisimman tuhoisaa ydinsotaa aikaiseksi. Jekku oli siinä, että pikkuhiljaa alkaa laajentamaan joukkotuhoaseiden käyttöä, eikä mene suoraan täysimittaiseen strategiseen iskuun. http://www.lemonamiga.com/games/details.php?id=1883
ReplyDeletePelien ja väkivallantekojen yhteydestä ei ole mitään oikeita näyttöjä.
ReplyDeleteOn kaikki syy olla huolissaan tämän tyypisestä ramboilusta. Silti on myös syytä huomata, että vaikka väkivalta on muuttanut muotoaan, ei väkivallan uhreina kuole nykyään enemmän ihmisiä kuin ennen. Taitaa olla päinvastoin.
...Väkivaltaiset pelit voivat aiheuttaa aggressiivisia tunteita. Ainakin minulle on joskus tullut sellaisia tuntemuksia, kun joukkuepeli ei ole sujunut jossakin tiukassa matsissa...
ReplyDeletepalastelin koko hemmetin bf3 levyn. Herrrrmot meni, mutta jätin viattomat ohi kulkijat rauhaan.
Rakkautta ja pelastaa henkesi! Paranna HIV-AIDS, hepatiitti A, B ja C, malaria, herpes, akne, tuberkuloosi, keuhkokuume, syöpä, flunssa, vilustuminen, myrkytys, sienet, palovammat, iho-ongelmia ja nopeuttaa paranemista, desinfioida ..... . Todellisuus: Olet aikeissa selvittää, miten käyttää 100% oman kehon terveyteen.
ReplyDeleteTunnolliset lääkärit puhuvat:
lisää:
http://2012mmsthrive.blogspot.fr/2012/05/rakkautta-ja-pelastaa-henkesi-paranna.html
Call of Duty -pelin kohua herättänyt lentokenttäjakso ei mielestäni ole sopiva tietokonepeleihin. Mahdollistaako siviilien silmitön lahtaaminen tietokonepelissä joukkomurhan ja terrorismin simuloinnin, siis sitä miltä se ehkä tuntuisi? Antaako se pelaajalle mahdollisuuden testata sitä, pystyisikö toteuttamaan saman tosielämässä?
ReplyDeleteToisaalta selväjärkinen pelaaja saattaisi taas miettiä sitä, minkälaisia psyykkisiä ominaisuuksia murhaaminen vaatii terroristeilta. Miten kylmäverinen, väkivaltainen ja piittaamaton pitää olla, että pystyy tappamaan puolustuskyvyttömiä siviilejä silmääkään räpäyttämättä. Tosin kyseessä ei ole mikään kantaaottava taidepeli, joten lentokenttäjakso taisi olla pelkkä kohun herättämiseen pyrkivä mainostemppu.
video löytyy hakusanoilla: cod airport
Eikös tuo huhu armeijan keskeyttämisestä ole jo ajat sitten kumottu. E.H. ei ole asepalvelusta siis aloittanutkaan, mikä noin nuorella iällä taitaa olla tavallisin tapaus.
ReplyDeleteTänään se selvisi hesarin mielipide palstalla: Hyvinkään tapahtumat sai aikaan Angry Birds!
ReplyDeletePeleillä on myös vastakkainen, eli positiivinen vaikutus. Niihin voi purkaa vihaansa. Ihminen jolla on henkisiä ongelmia, voi tappaa pelissä pikselihahmoja sen sijaan, että toteuttaisi sen tosimaailmassa.
ReplyDeleteMitä nettiin taas tulee, niin se voi olla hyvinkin sosiaalinen ja aivoja kehittävä työkalu. Netissä on valtavasti informaatiota ja voit olla yhteydessä useisiin satoihinkin ihmisiin saman-aikaisesti. Määrällä mitattuna se voi olla siis jopa sosiaalisempaa kuin baarissa tai kaverin luona käyminen.
Pahin ongelma mielestäni on se, että ei tartuta juurisyihin, eli ongelmien ytimeen. Siihen miten yhteiskunnassa pystyy kehittymään/muyodostumaan tämänkaltaisia sairaita yksilöitä. Yhteiskuntamme ei ole täydellinen, se vaatii kehitystä.
Meidän pitää pelien ja elokuvien sijasta keskittyä koulutukseen, henkisten asioiden tuomiseen koulussa... ei ja en puhu uskonnoista, vaan filosofiasta ja psykologiasta, siitä että keskustellaan siitä mikä on oikein ja mikä väärin, siitä että keskustellaan siitä mitä on moraali ja etiikka, siitä että mietitään mitä on toisen asemaan asettuminen jne.
Koulukiusaaminen pitäisi myös ottaa vakavammin esille, opettajien pitäisi kohdata ongelma eikä hyssytellä ja paeta asiaa.
of fuck. Mä olen pelannut tällä viikolla Bäfää ja Angry Birdsiä. Ja molemmissa on vituttanut kun jokin ei ole mennyt kohdalleen.
ReplyDeletePäivi Räsänen osoitti lausunnollaan elävänsä mielikuvitusmaailmassa (taas kerran). Räsäsen kuningasidea on se, että kun ihmiset uskovat helvettiin, he eivät tee pahoja tekoja. Ihmisen lait eivät ole riittävä pelote (mikä onkin täysi mahdottomuus), joten tarvitaan tuomari joka voi passittaa sielun helvettiin ikuisiksi ajoiksi. Tämä siis ministerin suusta.
ReplyDeleteMutta mitenkäs tämä auttaa tilanteessa jossa pimahtanut uskovainen henkilö ei enää välitäkään siitä, rankaiseeko Jumala häntä vai ei? Hups, ei olekaan ihan vedenpitävä tämä Räsäsen ratkaisu. Vai syytetäänkö silloin Saatanaa?