27.11.06

Kirkossa savuaa

Markku Suokonautio on joutunut vainon kohteeksi. Perusteluja vainolle on mm. liian kansanomainen, ei käy ompeluseuroissa, lyö asioita leikiksi, ei ole niin tarkka virallisesta saarnajärjestyksestä ja on joskus jopa ollut ihan kansan keskuudessa eikä vain saarnatuolisssa! Kaikki paitsi yksi (valitteli ettei pappi pysy sovitussa kaavassa) Iltasanomien haastattelema seurakuntalainen olivat sitä sitä mieltä, että Suokonautio on paras pappi jonka he ovat tavanneet. Hän on ollut tykätty ja lähellä seurakuntaa. Rippileiriläiset ovat jopa innostuneet seurakunnan toiminnasta tämän papin takia. Nyt näyttää siltä, ettei Suokonautio ole enää kauaa Suomessa, vaan jatkaa matkaa Kanadaan.

Tämä asia tuottaa iloa minun kaltaiselle ateistille.

Jos Suokonautio saisi jatkaa, niin kirkosta eroaminen voisi peräti hiipua, ellei loppua siinä seurakunnassa, tai mikä pahinta, jäsenmäärä voisi lähteä nousuun.

Jo nyt jotkut seurakuntalaiset sanovat eroavansa kirkosta jos Suokonaito joutuu lähtemään. Ev.lut.kirkko jatkaa hyväksi todettua tapaa tehdä asioita josta joku ei tykkää, eli yrittää tyydyttää kaikkia.
Olkoon tämä muistutuksena siitä mitä kirkko haluaa; asiallisuutta, ei huumoria ja sovituissa kaavoissa täytyy pysyä pilkuntarkasti.

No comments: