26.11.07

Miksi ruiskutamme MYRKKYJÄ vauvoihimme?

Parisen vuotta sitten rokotteissa olevan säilöntäaine tiomersaalin ja autismin välinen yhteys aiheutti polemiikkia ja protesteja, ja sen seurauksena elohopean käytöstä luovuttiin rokotteissa (mutta autismin yleisyys ei ole kääntynyt laskuun). Orac on kuitenkin havainnut huolestuttavan trendin Yhdysvalloissa. Rokotteiden vastustaminen jatkuu, vaikka elohopeayhdisteestä on päästy eroon. Uuden uhan aiheuttavat rokotteiden valmistamisessa käytettävät aineet ja niiden haitalliset vaikutukset. Lista onkin pelottava:

Alumiinihydroksidia

Ammoniakkisulfaattia

Formaldehydeä

Kananmunan proteiinia

Gelatiinia

Hiiren aivoja

Neomysiiniä

Reesusapinan sikiöitä

Sukkaroosia, eli sokeria, joka aiheuttaa sivuston mukaan mm:

"Sucrose is used as a stabilizer. Over-consumption of sucrose has been linked with some adverse health effects. The most common is dental caries or tooth decay, in which oral bacteria convert sugars (including sucrose) from food into acids that attack tooth enamel. When a large amount of foods that contain a high percentage of sucrose is consumed, beneficial nutrients can be displaced from the diet, which can contribute to an increased risk for chronic disease. It has been suggested that sucrose-containing drinks may be linked to the development of obesity and insulin resistance."

Sokerilla on todellakin tuollaisia vaikutuksia, mutta mitä tekemistä sillä on rokotteessa olevan sokerimäärän kanssa? Ei mitään.

Formaldehydeä on rokotteissa ja sitä käytetään myös ruumiiden balsamoinnissa. Tujua kamaa, joten varmasti se on vaarallista vauvoihin ruiskutettuna. Tai sitten ei, sillä määrä tekee myrkyn. Formaldehyä käytetään rokotteen valmistusprosessin aikana, ja itse valmiiseen rokotteeseen sitä pääsee vain jäännöksen verran. Ihminen - ja tietenkin vauvat - altistuvat suuremmille määrille pakokaasujen, paperikassien, lateksimaalien, lastulevyn, hiilikuitutuotteiden, uusien mattojen, jne. kautta. Sitä voi olla myös ruuassa pieniä määriä.
Kerta-annoksena rokotteissa oleva määrä kalpenee sille määrälle jolle vauva altistuu olemalla maailmassa.

Nyt kun elohopeasta on päästy eroon, niin vuorossa on alumiini. Tarkemmin sanottuna alumiinihydroksidi, jota käytetään esim. antiperspiranteissa, ja näiden kohdalla on jonkinlainen yhteys rintasyöpään. Tämä taas herättää kysymyksiä rokotteiden turvallisuudesta, jos niissä on samaa alumiinihydroksidia. Orac kuitenkin ihmettelee mitä yhteyttä vuosien ajan jatkuvasti iholle valeltavalla aineella on joidenkin rokotteiden sisältöön.
Alumiinin epäillään aiheuttavan alzheimeria, joten tietenkin rokotteet aiheuttavat alzheimeria. Mutta yhteys rokotteisiin on parhaimmillaan ehkä kyseenalaista.

Rokotteiden vastustajilla on menossa kova mediapeli, ja heidän edustajansa on Jenny McCarthy, jonka poika on autistinen. Jenny on osoittanut huolensa muun muassa siitä, että rokotteissa on pakkasenestoainetta. Tätä samaa väitettä toistellaan tietyillä rokotuksen vastaisilla sivuilla. Harmi vain, että rokotteissa ei ole pakkasenestoaineita.
Jenny on haastatteluissa osoittanut huolta myös siitä, että rokotteissa on - valmiina? - viruksia!!!

Suomessa tätä asiaa taitavat ajaa näkyvimmin Rokotusinfo.fi ja Luontaisnetti.fi. En ainakaan onnistunut löytämään muita pienen googlauksen aikana.

5 comments:

paahtoleipä said...

%#&%"¤/% ovat Suomessa jo. Nyt ei edes House lohduta.

Unknown said...

Kyllä House lohdutti.

Olipa hyvä, että tämäkin aihe otettiin täällä esille. Nyt muistan ottaa yhteyttä influenssarokotetutkimukseen, johon minua pyydettiin. Loppuukohan blogin lukeminen rokotteen myrkkyihin?

Paholaisen Asianajaja said...

Kysy hoitajalta onko rokotteessa niitä rotan aivoja. Varmasti piristää hänen päiväänsä.

Yritän tänään selata läpi eri keskustelupalstoja, jos vaikka sattuisi tulemaan vastan joku suomalainen rokotusten vastustaja.

paahtoleipä said...

Tekisi mieleni mennä luontaistuotekauppaan, ja katsoa löytyykö niistä mitä haitta -aineita. Sehän selviää ihan yksinkertaisesti kysymällä vaikuttavia aineita.

Jos luontaishoitaja ei osaa kertoa vaikuttavia aineita, kannattaa ihmetellä, että "tuntemattomalla tavalla vaikuttaa". Ja ruveta voivottelemaan "tuntemattomia riskejä".

Kun vaikuttavien aineiden listat on saatu, niin netin ihmemaa vain käyttöön. Kun listaa tunnettuja haittoja ja kertoo että luontaistuotteista löytyy...

Tosin joissain tapauksissa sinun ei tarvitse tehdä edes paljoa töitä. Esim auringonhattu-uutteen haittavaikutuksia on listattu, ja saatu vakuuttavia " vilunväreitä, lyhytaikaista lämmön kohoamista, pahoinvointia ja oksetusta" sekä "Rohdosta tai siitä tehtyjä valmisteita ei suositella käytettäväksi raskauden eikä imetyksen aikana eikä suositella henkilöille joilla on taipumusta allergiaan, erityisesti Asteraceae-allergiaan. Sokeritaudissa saattaa aineenvaihdunta heikentyä."
Etenkin raskausjutut ovat hauskoja, koska niiden kohdalla voidaan ihmetellä, että miten se sikiö muka voisi kärsiä, jos tuote on niin terveelistä.

Tieteellisesti päteväähän tälläinen "laimeat riskit laajennetaan" -juttu ei ole. Mutta kun rokotusten vastustajat itse käyttävät vastaavaa, sen pitää heistä olla ihan pätevä tapa toimia.

Ja toisaalta, ainahan sitä voi vetää anekdootteja. Tulin sairaaksi käytettyäni luontaistuotetta, tai että "vaimoni energia -aisti sotkeentui kun hän käytti tuotetta"...

Sampsa Suominen-Suvisaari said...

uusimmasta rokotuskattavuustutkimuksesta:

Tämän tutkimuksen tarkoituksena on selvittää kahden ensimmäisen ikävuoden yleisen rokotusohjelman toteumista vuonna 2001 syntyneillä lapsilla.--
Rokotustiedot saatiin kaikkiaan 995 lapsesta. -- Rokotuksen puuttuminen johtui vanhemmista 21 tapauksessa -- Tässä tutkimuksessa täsmälliset estimaatit ovat hiukan korkeampia kuin viimeksi suoritetussa kattavuustutkimuksessa. Lähes kaikkien annosten estimaatit ovat nousseet runsaalla prosentilla, poikkeuksena MPR:n ja BCG:n rokotuskattavuudet, joilla nousu on vähäisempää. --
Rokotuksia kyseenalaistava yhdistys perustettiin Suomeen loppuvuodesta 2002, ja se on sittemmin saanut runsaasti tilaa mediassa. On osoitettu, että useissa maissa näkyvällä toiminnalla rokotusten kyseenalaistamiseksi ja maan rokotuskattavuudella on käänteinen riippuvuus (9). Suomessa yhteyttä ei ainakaan tämän tutkimuksen tulosten valossa ole nähtävissä. Aikakauslehdissä esitellään rokotuksista kieltäytyviä perheitä kohtalaisen yleisenä ilmiönä. Rokotuksista kieltäytyminen on Suomessa kuitenkin hyvin harvinaista: täysin kieltäytyviä on noin joka tuhannes, osittain rokotteista kieltäytyviä noin joka sadas perhe.


Ei näytä sanoma menevän suomalaisiin perille :)