29.9.10

Huijaus nimeltään Criminon

Vielä vähän skientologiasta. L. Ron Hubbard laati seuraajilleen tarkat ohjeet onnen löytämiseksi. Kaikesta selviää oikealla hoidolla. Jopa rikollisuudesta. Rikolliset hoidetaan moitteettomiksi kansalaisiksi puhdistautumisen kautta. Oikea ruokavalio, saunominen, elämäntapakoulutus ja vitamiinipillerit pitävät metkut kaukana mielestä. Tämän ohjenuoran varaan rakennettiin Criminon, joka on Narconon-järjestöä vastaava laitos. Siinä missä Narconon mainostaa olevansa huumeriippuvaisuudesta parantava hoitomuoto on Criminon rikollisten parantamiseen tarkoitettu. Siinä sivussa vangeille tarjotaan luettavaksi myös L. Ron Hubbardin tekstejä.

Criminon on tuottanut mm. Second Chance-ohjelman, jota on myyty eri osavaltioille Yhdysvalloissa. Criminon saa rahoitusta viranomaisilta. Heille tuodaan vankeja hoidettavaksi yksityisiin laitoksiin. Joskus kaikki ei mene kohdalleen, kuten Albuquerquen kaupungissa huomattiin 2008. Second Chance ei tahkonut tuottoa, joten pomo päätti lopettaa toiminnan. Kukaan ei vain viitsinyt ilmoittaa lopettamisesta kaupungille. Samalla katosi 19 vankia. Skientologien kulissijärjestöltä jäi maksamattomia velkoja 10,000 - 90,000 dollaria mm. vuokrarästeinä.



Taktiikka on tuttu kaikille huijareille. Laadi ohjelma. Hanki sille rahoitusta. Liioittele tuloksia. Älä maksa velkoja. Vaihda paikkakuntaa kun rahaa on tarpeeksi ja velkaa liikaa. Rahoituksen kanssa keinottelu on helpompaa, kun ohjelmaa mainostetaan avustusjärjestön toimintana. Tai uskonnollisen järjestön toimintana.

Suomessa on yritetty aloittaa Narcononin toimintaa, mutta onneksi se ei ole saanut tukea veronmaksajilta.

No comments: