10.8.13

Pyramideja Bermudan kolmiossa

Netissä kiertää useampi versio salaperäisten pyramidien löytämisestä. Todella kiehtovia kertomuksia. Yhteistä niille on se, että arkeologit ja historioitsijat eivät näe niissä tarpeeksi vakuuttavia todisteita.

Näitä tarinoita on ilmaantunut jossain muodossa vuosikymmenestä toiseen, sillä Atlantiksen legenda laittaa mielikuvituksen liikkeelle. Kaukonäkijä Edgar Cayce kuvaili Bermudan kolmiossa sijaitsevia pyramideja. Mikäpä sen luotettavampaa kuin unen aikana nähdyt näyt. Sittemmin on löytynyt joukko ihmisiä, jotka väittävät nähneensä sukellusretkiensä aikana isoja pyramideja merenpohjalla.

Yksi tuoreimmista reinkarnaatoista näistä tarinoista tulee EndAllDesease.comin kautta. Siinä kerrotaan Bermudan kolmion keskeltä löydetyistä kahdesta valtavasta pyramidista. Ne löysi noin kahden tuhannen metrin syvyydestä  tohtori Meyer Verlag. Pyramidit ovat jopa kolme kertaa isommat kuin Kheopsin vastaavat. Eikä siinäkään vielä kaikki. Ne on rakennettu lasista tai jostakin muusta kirkkaasta materiaalista. Ja se hohtaa pimeässä. Ja vaikka mitä muuta X-files kamaa. Sivustolla esitellyt kuvat pyramideistä ovat valitettavasti vasta artistin näkemyksiä niistä.

Kerrassaan vavisuttava löytö. Tai olisi, jos se ei alunperin olisi Weekly World News -huuhaajulkaisun viihdepläjäys vuodelta 1991. Sen epäluotettavampaa lähdettää saa hakea koirien ja isojalkojen kanssa.

Aikasempi pyramidien löytäjä on naturopaatti Ray Brown, joka sattui sukeltelemaan kavereidensa kanssa Bahamalla vuonna 1968. Brown eksyi ystävistään. Hän havaitsi valtavan muodostelman ja ui sitä kohti. Se oli pyramidi. Kirkas pyramidi, joka ei ollut levän peitossa. Brown sukelsi sen sisälle. Itseään valaiseva huone sisälsi patsaista, metallisia putkia ja kristallinen pallo. Brown nappasi pallon mukaansa, sillä happi oli vähissä.  Lähtiessään pois sukeltaja kuuli äänen, joka kielsi häntä koskaan palaamasta.

 Ihmiskunnan suureksi harmiksi hänen kameransa meni rikki myrskyssä. Vielä valitettavampaa Brownin tarinan uskottavuudelle on se, ettei hän kertonut siitä mitään kavereilleen tapahtumapäivänä. Hän pelkäsi kristallipallon takavarikointia, joten tarina tuli julki vasta viisi vuotta hämmästyttävän kokemuksensa jälkeen.

Armollisella mielellä oleva skeptikko voisi todeta, että vain toinen tarinoista on puhdasta bullshittiä. Ensimmäisessä versiossa pyramidit ovat kahden kilometrin syvyydessä, toisessa pyramidin sisälle sukelletaan 60-luvun harrastelijalaitteilla. Joko Bermudan merenpohja on täynnä muinaisia raunioita (joita ei vieläkään onnistuta havaitsemaan moderneilla laitteilla), tai sitten niistä keksitään vaikeasti varmennettavia tarinoita.

Tietenkin tuollainen varmennettu löytö Bermudasta olisi äärimmäisen hieno tapahtuma. Toistaiseksi joudumme odottamaan oikeaa arkeologista työtä Bermudan pyramideista.

No comments: