8.2.18

Matti Leisola ja Mainetta rapakon takana

Professori Matti Leisola kerää mainetta Yhdysvaltojen puolelle. Oikeastaan pelkästään IDeistien parissa. Leisoa on niitä harvoja USA:n ulkopuolisia akateemisesti koulutettuja ihmisiä, joka on avoimesti älykkään suunnitelman kannattaja. Pari vuotta sitten hän julkaisi elämänkerran kaltaisten kirjan nimeltään Evoluutiouskon ihmemaassa. Se oli ihan hauskaa luettavaa.

Siitä kuulivat varmasti myös Discovery Instituten väki. He lähettivät IDeisti Jonathan Wittin Leisolan Masan luokse. Tästä yhteistyöstä kehittyi (hihhhiiiihhihih) uusi versio Evoluutiouskon ihmemaassa -kirjasta. Discovery Instituten blogissa kirjasta kerrotaan The Scientist Who Shouldn’t Exist otsikolla. Leisola on tutkija jota ei pitäisi olla olemassa. Hän ei hyväksy biologian monimutkaisuuden ilmestyneen ilman yliluonnollista suunnittelijaa. Kirjan nimeksi valittiin Heretic: One Scientist’s Journey from Darwin to Design.

Jos löydän sen jostain puoli-ilmaiseksi, niin hankin opuksen kokoelmaani. Ei sillä että ID-liikkeen touhut enää nousevat uutisoinnin arvoiseksi. Älykkään suunnitelman idea näyttäisi rappeutuneen olemattomiin.

7 comments:

Anonymous said...

Taas pilkataan kreationisteja!

Anonymous said...

Ei Leisola ole oikeasti IDisti. Leisola uskoo että maailma on 6000 vuotta vanha ja vedenpaisumus oli historiallinen maailmanlaajuinen tulva. ID:stä puhutaan vain silloin jos on pelkoa siitä että yleisön aivot eivät ole narikassa. (Tämäntyylinen kieroilu kyllä vähän viittaa siihen, että Leisola ei ehkä ihan usko itsekään puheisiinsa).

Anonymous said...

Siinä sitä asiantuntevasti kirjoitellaan toisesta, ikäänkuin varmasti tiedettäisiin, mitä toinen on loppujen lopuksi.

Anonymous said...

No tuolla Leisola kertoo näkemyksiään maailman iästä ja vedenpaisumuksesta:
https://nuotta.com/helmimatti-leisola-evoluutio-vs-luominen-bilsan-maikalle-kampeen/
Laajemmalle yleisölle Leisola yleensä keskittyy lähinnä itsekehuun.

Anonymous said...

Se on elämäkerta!

Anonymous said...

Tämä on kommentti!

Unknown said...

Leisola on nöyrempi kuin useimmat tiedemiehet jotka luottavat toisiinsa ja luulevat olevat Jumalaakin viisaampia.