22.10.21

Maria Nordin VS Turvavyöt

Eräs maailmankaikkeuden suurimpia mysteerejä on Maria Nordinin suosio. Jotkut aikuiset ottavat hänen kirjoituksensa ihan vakavasti. Jopa terveysneuvoina. Viime aikoina Nordinin kirjoittelussa on otettu vahvasti kantaa ihmisten immuniteetin toiminnasta. Siinä samassa hän esitti vertauksen turvavöistä.


Tuollainen vertaus on tullut minulle vastaan muuallakin sosiaalisessa mediassa näissä Covid-19 kinasteluissa. Siinä ei ymmärretä miten turvavöiden (ja rokotteiden) suojavaikutusta lasketaan, vaan nähdään pelkästään kuolleet. En haaskaa kenenkään aikaa selittämällä suojavaikutuksen laskentaa tai Nordinin käsityksiä immuniteetista. On paljon tärkeämmän aiheen vuoro.

Nordin on nimittäin vain huono jäljitelmä minun neroudestani! Osasin vuonna 2009 ennakoida turvavöiden käytön vähäksyntää sekä toimintaperiaatteiden väärinymmärtämistä huuhaapiirien parissa. 

Sana sunnuntaille: Turvavyö

Sen piti olla parodiaa!

 Vitsi!

4 comments:

MrrKAT said...

Turvavyö, ylinopeus(raja) tai semmonen piti olla yhteinen nimittäjä tai perustaja johon voisi verrata, josta ponnistaa, mutta näköjään aina löytyy Nordin tai joku mersupersu, jotka menee alta riman. Ja täällä toisella puolen meikäläinen skeptikko menee sanattomaksi, kyvyttömäksi, voimattomaksi...


MrrKAT said...

https://twitter.com/annakontula/status/1451402727335026694

Anna KontulaAnna Kontula @annakontula
Olisipa kohtalon ivaa joutua poliittisen väkivallan kohteeksi siksi, että ihmiset eivät jaksa lukea twitterketjua loppuun.

(Jouduin poistamaan jokusen kommentin, kun meni väkivaltafantasiat niin överiksi.)
-----

MrrKAT said...

Alkuosa katosi salaperäisesti, se meni näin:

Anna Kontula @annakontula
Kirjoitin eilen tänne postauksen, jossa vastustan pakkorokotuksia.

Yön aikana siihen on tullut kymmeniä vihaisia (osin väkivaltaisia) kommentteja ihmisiltä, joiden mielestä kannatan pakkorokotuksia.

Voitaisiinko järjestää pakolliset lukutaidon ja logiikan kertausharjoitukset?


PeP said...

Olen itsekin käyttänyt rautalangasta vääntäessäni turvavyövertausta muodossa: Vaikka turvavyön käyttökään ei estä kaikkia kolarikuolemia, en ole lukenut kenenkään perustelevan turvavyön käyttämättömyyttä sillä, ettei se anna sataprosenttista suojaa.

No nyt taisin lukea.