16.11.22

Adnan Oktarin pitkään odotettu loppu

Muistatko kuka on kreationisti Adnan Oktar?

Jos et muista, niin olet elänyt minua palkitsevampaa elämää.

Oktar on turkkilainen kreationisti, jonka Atlas of Creation kirjaa postitettiin ympäri maailmaa eri oppilaitoksiin. Kyseinen luomisoppia Koraanin kautta selittävä opus joutui kritiikin ja pilkan kohteeksi. Tästä Oktar suivaantui ja vaati häntä kritisoivia blogeja estettäväksi Turkin nettiliikenteessä. Ja hänen pyyntöönsä suostuttiin 2007.

 Vuonna 2008 Oktarille lätkäistiin kolmen vuoden tuomio laittoman järjestön perustamisesta. Kyseisellä Foundation for Scientific Research järjestöllä yritettiin tietenkin tienata helppoa valuuttaa, kun sen tarjoamien verohelpotusten kautta myytiin luomisoppiin ja konservatiiviseen maailmankatsomukseen kannustavia kirjoja.

Perinteisen kreationisminsa lisäksi Oktarilla on muita temppuja. Hän on kliseinen kulttijohtaja. Miehen rahankeräys on tuottanut niin hyvin, että hänellä on oma luksusjahti satamassa. Paatin kyydissä hänellä on seuranaan nuoria naisia bikineihin pukeutuneina. Ja vieläkin nuorempaa seuraa. Jonka parissa hän on ollut läävintä etäisyydellä. Seuralaisiaan Oktar kutsui "kissanpennuiksi". 

Tästä nousi ihan poliisien kiinnostus pintaan, kun Oktarin ahdistelun uhrit alkoivat kertoa kokemuksistaan. Mies joutui uudelleen oikeuden eteen. Tuo käsittely venyi oikeudenkäynnin mitätöinnin yrittämisen takia. Dramaattisten käänteiden ja paljastusten jälkeen lopullinen päätös ilmestyi tuomarin pöydälle. 

Tuomio oli tällä kertaa kovempi. Oktaria odottaa 8658 vuoden istuntasessio sellin sisällä. Suuri luku selittyy sillä, että oikeus katsoi Oktarin olevan johtohahmona vastuussa myös kulttilaistensa tekemistä samanlaisista rikoksista. Niihin lukeutui seksuaalisen hyväksikäytön lisäksi kiduttamista. Kultista pois haluavia oli vainottu kovin keinoin. Kulttia kritisoivia toimittajia ja poliitikkoja oli seurattu ja heistä oli kerätty laittomasti tietoja. Oktar oli ottanut mallia skientologeista!

Nyt Oktarilla on aikaa kirjoitella lisää kirjoja Darwinista.

1 comment:

MrrKAT said...

Kuten Venäjällä myös Turkissa oikeuslaitoksen riippumattomuus epäilyttää.

Turkkiin perehtyneen toimittajan kanssa kun kerran emailin niin hän sanoi että "suursulttaani" Erdogan ei oikein siedä vierellään "nousevia pikkusulttaaneja", tarkoitti paitsi Fethullah Gülenia niin myös tätä Oktaria kun tämä kreationisti tuli puheeksi ja sanoi Oktarin joutuneen vaikeuksiin.

Oktar voinee olla täysrikollinen mutta voinut vaikka saada myös Erdogan-extraa tuomion pituuteen tams?