22.5.06

Luomisoppia Turkissa

Helsingin Sanomissa oli ulkomaanuutisissa kuva ja artikkeli siitä miten Istanbulissa kampanjoidaan luomisopin puolesta. He laittavat ostoskeskusten ravintoloihin julisteita joissa on otsikkona: "Darwinistisia ideologioita - kommunismi ja fasismi" oma käännös. Kuvissa on Mao, Mussolini, Stalin, Hitler ja huipulla - tietenkin - itse Darwin.
Luomisopin advokaattien taktiikka on wanha ja tuttu. Esiin otetaan hyönteisiä (pommittajakuoriainen) ja eläimiä, jotka ovat niin erikoisia ettei niitä voi kuulemma selittää evoluutiolla. Myös klassinen ihmissilmä on niin tajuttoman hieno ettei sitäkään voi selittää evoluutiolla.
Uutta materiaalia näihin tilaisuuksiin saadaan amerikkalaisen Michael Behen teksteistä. Älykkään suunnittelun (ID) puoltajat ovat myös esittäneet kirjoissaan, kaiken sen tieteellisen tutkimuksen seassa, samanlaisia yhteyksiä evoluutioteoriaan, fasismiin, kommunismiin ja moraalittomuuteen.
Toistaiseksi mitään vastaavaa kampanjointia ei ole muissa eurooppalaisissa maissa. Toki kreationistejä on jokaisessa maassa, mutta kirjoja ja esitteitä jaetaan vain raamattupiireissä.

No comments: