17.6.06

Randin miljoona dollaria

Maailma on täynnä ihmisiä joilla on yliluonnollisia kykyjä. 99,99 prosenttia heistä yhdistää yksi asia. He eivät suostu ottamaan yhteyttä James Randi Education Foundation-nimiseen paikkaan, jotta voisivat aloittaa miljoonan dollarin nappaamisen itselleen. JREF tarjoaa miljoona dollaria sille joka pystyy toteuttamaan paranormaalin ilmiön valvotuissa oloissa. Randin luokse meneekin vain amatöörejä. Ammattilaiset ovat tarpeeksi fiksuja pysyäkseen erossa miljoonan nappaamisesta.

JREF:n sivustolla on linkki josta pääsee lukemaan miljoonan dollarin haasteen säännöt. Käytännössä kaikki haasteesta kieltäytyvät eivät lue sääntöjä, vaan esittävät mitä ihmeellisimpiä perusteluja sille ettei ilmainen miljoona kelpaa.

1) Miljoonaa dollaria ei ole olemassa.

-Onpas. Niiden olemassaolon voi tarkistaa pyytämällä vahvistus sitä pitävältä pankilta. Tarvittavat yhteystiedot löytyvät JREF:n sivustolta.

2) Randi muuttaa haasteen sääntöjä jos onnistuminen näyttää mahdolliselta.

-Sääntöjen mukaan James Randi ei voi vaikuttaa testiin sen jälkeen kun testin protokollasta on päästy yhteisymmärrykseen.

3) Randi voi kieltäytyä maksamasta rahoja.

-Laki velvoittaa James Randia maksamaan heti kun sovittu testi tuottaa positiivisen tuloksen. Jos Randi yrittäisi kieltäytyä, niin hänet olisi helppo tuomita oikeudessa maksamaan rahat.

4) Haasteen säännöt on säädetty Randin eduksi.

-Testin protokolla sovitaan yhdessä testattavan henkilön kanssa. Testiä ei aloiteta ennen kuin testattava on suostunut ja ymmärtänyt miten testi tehdään ja mitä edellytetään positiivisen tuloksen saamiseksi.

5) Randin negatiivinen aura kumoaa ihmisten yliluonnollisia kykyjä.

-Randin ei ole pakko olla paikalla kun testejä suoritetaan. Jokaista testiä varten yritetään löytää sopivat riippumattomat asiantuntijat.

6) Minua ei kiinnosta Randin miljoona dollaria, vaikka minulla onkin yliluonnollisia kykyjä.

-Jos kävisit nappaamassa ne miljoona dollaria, niin voisit lahjoittaa ne haluamaasi hyväntekeväisyyteen. Kukaan ei pakota pitämään niitä rahoja tililläsi.

http://www.randi.org/research/index.html

No comments: