11.12.06

Libyan hallitus vs Todellisuus

Viittä bulgarialaista hoitajaa ja yhtä palestiinalaista tohtoria syytetään melkein 400 lapsen HIV-tartunnoista. Vähintään 23 lasta on jo kuollut tautiin. Hoitajia ja tohtoria on jo kidutettu ja heidät on vangittu, sillä tapaus tuli julki 1998. Heidät on jo tuomittu kuolemaan. Tuomiota ei kuitenkaan pantu täytäntöön sillä diplomaattiset paineet saivat aikaan ensimmäisen oikeudenkäynnin hylkäämisen ja toisen odottamisen. Toinen oikeudenkäynti on jo takana, mutta tuomion odottamisessa voi vielä mennä pari päivää, joulukuun 19. päivään.

Miksi kirjoitan asiasta? Siksi että sadat muut blogit pitävät tästä meteliä. Ensimmäisessä oikeudenkäynnissä tuotiin esiin tieteellistä dataa siitä, etteivät nämä hoitajat ja tohtori ole voineet olla syyllisiä. Se ei vaikuttanut mihinkään. Onneksi tuo diplomatia sai aikaan toisen oikeudenkäynnin. Sama tieteellinen materiaali esitettiin uudelleen. Ja Nature-lehti on laittanut sen jopa ilmaiseksi nettiin pdf-tiedostona.

Lyhyesti sanottuna se vapauttava totuus on, että lapsilla olevilla HI-viruksilla on yhteinen kanta/esi-isä joka on vanhempi kuin vuonna 1998 tartuntoja aiheuttanut HI-virus olisi voinut olla. Eli, lapset ovat saaneet tartunnan ennen kuin nämä syytetyt ihmiset ovat edes olleet Libyassa. Lisäksi eri viruksista otetut analyysit osoittavat, että lapset ovat saaneet tartuntoja jopa vuosien ajan. Syynä tähän ovat olleet mm. likaiset työvälineet, steriloimattomat neulat, jne. Useat eri asiantuntijat ovat vahvistaneet havainnot. Tartuntoja tapahtui ennen kuin syytetyt olivat edes rikospaikalla.

BBC, The Herald ja International Herald Tribune ovat kirjoittaneet tuoretta infoa. Suomenkielisissä lehdissä asia ei taida olla kovin hyvin esillä. Kevyt googlaus ei paljastanut yhtään tuoretta uutista tästä aiheesta.

No comments: