12.4.07

Jehovan todistaja kävi taas visiitillä

On taas se aika kuukaudesta, kun minulle on tarjottu tuoretta luettavaa. Tuttu Jehovan todistaja poikkesi jättämässä lehtiä. Ne sisältävät tuttua liirumlaarumia, mutta myös muutaman kohokohdan jotka ovat kommentoimisen arvoisia. Vartiotornissa muistutetaan nefileistä, eli niistä sekasikiöistä joita syntyi kun langenneet enkelit aineellistuivat ihmisiksi. Noin 1500 vuotta syntiinlankeemuksen jälkeen joukko Saatanan entouragea vokotteli kuumia misuja, ja useiden orgioiden jälkeen syntyivät nefilit. Jehovan todistajien mukaan nämä olennot olivat "kaatajia, jotka panivat toiset kaatumaan." Ne olivat väkivaltaisia yksilöitä, jotka lietsoivat julmuutta ja moraalittomuutta. Nefilit olivat sen verran kovia meluamaan, että Jumala joutui turvautumaan vedenpaisumukseen lopettaaksen heidän bileet. Kun nefilit hukkuivat muun ihmiskunnan mukana, niin heidän isät muuttuivat takaisin henkiolennoiksi, näkymättömiksi demoneiksi. Ja Jehovan todistajien mukaan nämä demonit ovat vieläkin aktiivisia.

Lehdessä muistutetaan myös JT:n ennustuksista ja teologiasta. Jostain syystä 1914 alkoi Kristuksen Jeesuksen käsissä oleva valtakunta. Saman vuonna Saatana demonijoukkoineen karkotettiin taivaasta.

Hetkinen... Saatana ja hänen seuraajat ovat siis hengailleet taivaassa kaikki nämä vuodet? Ei sentään siinä Taivaassa? Vanhan Testamentin mukaan Saatana kyllä pääsi rupattelemaan Jumalan kanssa (Job.), mutta vaikuttaa aika oudolta päästää pahin vihollinen ihan olohuoneeseen asti.

Anyways, nämä tarinat nefilit, puhuvat eläimet, suolapatsaiksi muuttuvat ihmiset ja monet muut asiat saivat jälleen kerran miettimään, että miksi maailmassa on niin paljon ihmisiä, jotka ottavat ne vakavasti.

Herätkää! Huhtikuu 2007

Mitä moraalin luhistuminen merkitsee?

Siinäpä paha kysymys. Herätkää!-läpyskä käsittelee laajemmin nykymaailman moraalittomuutta. Tuttuun JT-tyyliin artikkeliin on lainattu useita eri sanomalehtiä, kirjailijoita ja historoitsijoita. Aluksi maalataan kaamea kuva maailmasta. Lapset harrastavat seksiä, opinnoissa huijaaminen, nettipiratismi, steroidien käyttö urheilussa, uhrien huijaaminen, prostituution ja huumeidenkäytön lisääntyminen, perheväkivalta, vapaat sukupuolisuhteet, avioliiton ulkopuoliset suhteet, homoseksuaalit hyväksytään julkisesti, jne.
"Moraali on muutamassa vuosikymmenessä heikentynyt nopeasti monin paikoin maailmassa."

Sitten Herätkää!-lehti paljastaa milloin tämä luhituminen alkoi. Vuonna 1914 puhjennut ensimmäinen maailmansota syöksi ihmiskunnan ennennäkemättömän moraalisen rappion aikaan. Sodassa tapahtunut teurastus ja ihmishengen arvon katoaminen saivat aikaan moraalitajun muutoksia. Eikä pelkästään sota vaan myös evoluutioteorian hyväksyminen. Miksi? Siksi että teorian hyväksyvät ihmiset näkevät itsensä ja toisensa vain keskimääräistä kehittyneempänä ihmisenä. Joten miksei saman tien raiskaisi ja tappaisi kaikki vastaan tulevat ihmiset? Katalyyttinä moraalin haihtumiselle toimivat myös kirkot. Ne kun menivät liittoutumaan evoluutioteorian kanssa ja yllyttivät kansoja sotaan. Lehdessä lainataan prikaatinkenraali Frank Conzieria:

"Kristikunnan kirkot ovat parhaita verenhimon herättäjiä, mitä meillä on, ja olemme käyttäneet niitä vapaaksi hyväksemme."


Heti maailmansodan jälkeen vanhat arvot ja moraaliset pidäkkeet pyyhkäistiin pois. 1930-luvun suuri lama aiheutti valtavaa köyhyyttä ja sitä seurasi vielä toinen maailmansota. Joukkotuhoaseita otettiin käyttöön. Kymmenen miljoonat ihmiset menettivät henkensä. Ihmishenki oli vielä edellistä kertaa arvottomampi. Sodan aikana seksualisuus koki radikaaleja muutoksia. Oli aivan hyväksyttävää hoitaa poikuus pois alta ennen kuin lähdettiin kiväärit tanassa rintamalle. Tätä varten mentiin naimisiin vaikka edellisenä päivänä.
"Emme olleet moraalittomia, olihan meneillään sota."
Kun ihmiset eivät enää kunnioittaneet mitään auktoriteettia, joka olisi voinut sanoa, mikä on oikein ja mikä väärin, kaikki alkoi näyttää suhteelliselta.

Sitten onkin seksin vuoro. Ihmiset eivät enää ajatelleet seksin olevan Pahuuden Ruumiillistuma. Asteittain ihmiskunta syöksyi nautinnon syövereihin. Viihdeteollisuus pani vähän hanttiin sensuroinnin muodossa. Mutta valitettavasti 60-luvulla ilmestyi naisten vapautusliike ja ehkäisypilleri. Seksiä ilman raskauden pelkoa = seksiä ilman sitoutumista = syntiä.
Seuraavaksi Saatana keksi videotallenteet ja mahdollisti näin pornoteollisuuden kukoistamisen. Ihmiset ostivat hardcorea kotiinsa, ja nykyään sitä saa internetin kautta. Tai niin olen kuullut kavereiltani...

Herätkää-lehden kantava ajatus on se, että ihmiset ovat hylänneet Ainoan Oikean Moraalin. Ja tietenkin se Ainoa Oikea Moraali löytyy Jehovan todistajilta. Ongelmia tuottaa se fakta, että monet muutkin väittävät omaavansa Ainoan Oikean Moraalin. Maailma on täynnä uskontoja jotka saarnaavat samaa oppia moraalittomuudesta, ja siitä kuinka vain heidän kautta - ja heidän oppien välitykselllä - voi elää moraalista elämää. Ja kaikki varoittavat relativismin vaaroista. Oikea ja väärä eivät voi olla suhteellisia. Joten mikä estää ihmisiä valitsemasta Ainoiden Oikeiden Moraalien joukosta sen AOM:n, joka sopii parhaiten ihmisen omaan ajatusmaailmaan? Juju on siinä, että uskovaisilla on suhteellinen moraali, mutta he ajattelevat ja väittävät sen olevan jotain muuta kuin relativismia. On hyvinkin mahdollista, että absoluuttinen ja objektiivinen moraali on olemassa. En tosin vielä tiedä miten voimme erottaa uskovaisten AOMoraalit toisistaan, ja täten löytää sen Ainoan Oikean AOM:n.

Jehovan todistajien suurin murhe on siis se, että ihmiset eivät enää ajattele samalla tavalla kuin he. Vuosituhansien saatossa kansakuntien moraali on todellakin muuttunut. Orjuus on muuttunut paheeksi. Naiset nähdään jonain muuna kuin valuuttana jolla miehet sopivat eri sukujen välisiä suhteita. Naiset nähdään - kauhistus - jopa ihmisinä. Homoseksuaalit voivat elää melkein tavallista elämää (ei päde kaikissa valtioissa ja kaupungeissa), eikä heitä kohdella kuin spitaalisia. Karmaiseva tasa-arvon aalto on pyyhkäissyt sivilisaation läpi.

4 comments:

Anonymous said...

Mitä sinä muuten sanot niille Jehovan Todistajille naamasta naamaan? Mukaviako juttelette?

Anonymous said...

Mun luona käy kanssa aina Jehovat. Se on ihan mahtavaa, kun jaksavat aina tuoda mulle tuoreet läpyskänsä, vaikka joka hemmetin kerta onnistun puhumaan ne suohon alta aikayksikön.

Mette said...

Jehovat eivät taida olla suuria historian harrastajia? Mitä tapahtuisi, jos löisi heitä päähän ikävillä asioilla, kuten Tsingis-kaanilla ja viktoriaanisella lapsiprostituutiolla?

Paholaisen Asianajaja said...

Nämä JT:t ilmestyvät työpaikalleni, joten olen aina erittäin kohtelias. Jos he sattuisivat eksymään kotiovelleni, niin olisin asteen verran sarkastisempi ja uskaltaisin jopa ottaa esiin oman kantani heidän tuomiopäivän odotteluun.