20.6.07

Scientologien oma mainos

Joitan vuosia sitten Scientologit esittivät tämän PSA pätkän (=Public Service Announcement) USA:n televisiossa. Vaikutelma on positiivinen. Scientologit julistavat riippumattomia oikeuksia sananvapaudelle, ajatukselle, tutkimukselle, omalle puolustukselle, oman yhdistyksen, kirkon tai uskon puolustamiselle. Yksikään valta, muu kuin Jumala, ei saa viedä näitä oikeuksia pois ihmisiltä. Kumppaneita, ystäviä ja ihmisiä ei saa tuhota, alistaa, eikä ihmisarvoa vähentää.
Taustalla pauhaa tarmokas musiikki ja puhuvat ihmiset puhuvat vakuuttavasti. Aivan lopussa nähdään kuuluisa e-mittari (Mark Super VII Quantum E-meter).

Kun joku Scientologien kaltainen järjestö puhuu ihmisoikeuksien ja sanavapauden puolesta, niin kuka rohkenee väittää vastaan? Ei kukaan. Samalla saadaan kätevästi luotua kuva avoimesta ja edistyksellisestä "uskonnosta." Minulla on jossain tallessa Scientologien painattamat vihkoset, joiden avulla voi valistaa kansaa YK:n julistamista ihmisoikeuksista.
Kietoutumalla uskonnon tarjoaman suojan taakse, Scientologia voi puolustaa itseään useimmilta syytöksiltä. Varsinkin kun joku erehtyy sanomaan heitä kultiksi, niin sormen heristely alkaa. Hehän ovat _uskonto_, eikä mikään kultti.

Tästä tulikin mieleeni, että pitää tarkkailla ilmaantuuko tänä kesänä Scientologien keltainen teltta taas Rautatientorille Helsingissä.

No comments: