3.9.09

Ilmastoskeptikko ajettu nurkkaan, osa 2

Viime kuussa toimittaja George Monbiot halusi saada vastauksia ilmastoskeptikko Ian Plimerilta. Plimerin Heaven and Earth-kirjassa esitettiin niin rajuja väittämiä ilmastonmuutoksesta. Toimittaja halusi tietää mitä lähteitä Plimer käytti tietyille kaavakuville ja väittämille. Yksinkertainen vaatimus oli myös edellytys väittelylle. Ensin Plimer ei suostunut vastaamaan. Pienen painostuksen jälkeen hän antoi periksi. Mutta ensimmäisessä vastauksessa olikin sarja kysymyksiä, jotka eivät liittyneet Monbiotin kysymyksiin.

Mistä oikein oli kyse?

Plimerin tuorein vastaus antanee viitteitä niistä ongelmista joita hän kohtaa tutkiessaan ilmastonmuutosta.

Dear Mr Monbiot,

There are seven versions of Heaven and Earth and only my Australian publisher and I know the differences in diagrams, references and text between the seven. It has taken some time to look at your questions and determine which version was used for compilation of the questions. Can you please confirm that you have actually read Heaven and Earth and that your questions derive from that reading.

I am aware that Damian Carrington has a copy, that John Vidal had two and that you will receive a copy on Monday.

Kind regards,
Ian Plimer


Plimerin kirjasta on painettu seitsemän versiosta. Siksi hän ei ole oikein varma mistä kaavakuvista ja kohdista Monbiot on kiinnostunut. Monbiot on syystäkin hämmästynyt. Hän ja muut ovat vertailleet Heaven and Earth-kirjoja. Niissä on samat kuvat ja väittämät. Monbiot on onnistunut hetkessä etsimään oikeat kohdat kirjasta, kun hän on lukenut jonkun toisen esittämää kritiikkiä kirjasta.

Näyttää siltä, ettei Plimeriä saada niin vain nalkkiin.

No comments: