27.10.09

Ranska tuomitsi skientologit

Kohua aiheuttanut oikeudenkäynti tuli päätökseen. Ranska tuomitsi skientologiajärjestön järjestäytyneestä petoksesta. Petos oli tietenkin dianetiikkamateriaalien myymisestä ja jäsenten painostamista yhä kalliimpien kurssien ottamiseksi.

Ranskan skientologiakonttorin johtaja Alain Rosenberg tuomittiin syylliseksi petokseen. 30 000 euron sakot ja kahden vuoden ehdollinen vankeus. Rosenbergin ei siis tulevaisuudessa parane sekaantua laittomiin toimiin.

Muut alempiarvoiset skientologit saivat tuomioita myös laittomasta lääkekaupasta.

Didier Michaux sai 18 kuukautta ehdollista vankeutta ja 20 000 euron sakot.

Jean-François Valli sai 18 kuukautta ehdollista vankeutta ja 10 000 euron sakot.

Sabine Jacquart 10 kuukautta ehdollista vankeutta ja 5 000 euron sakot.

Pariisin Celebrity Center sai 400 000 euron sakot.

Skientologiakirjallisuutta tuputtava kirjakauppa sai 200 000 euron sakot.

Herkullisin rangaistus on pakollinen varoitusmainonta tuomiosta kansainvälisissä lehdissä. Skientologiajärjestön täytyy maksaa mainokset. Sekä tietenkin laittaa varoitus verkkosivuilleen.

Oikeus ei nähnyt tarpeelliseksi kieltää (eikä olisi voinutkaan) skientologiajärjestön toimimista Ranskassa. Järjestö jatkaisi kiellosta huolimatta toimimistaan lain ulkopuolella. Kuitenkin skientologit ovat valittamassa tuomioista. Valituskäsittelyissä ei ole uhkaa järjestön lakkauttamisesta, sillä valituksissa käytetään alkuperäisen oikeudenkäynnin lakia. Jos skientologiajärjestö joutuu uudelleen oikeuteen, niin kieltoa tullaan harkitsemaan. Siis jos. Emmehän halua vihjailla, että skientologit ovat jatkuvasti tekemässä laittomuuksia.Reutersin uutiskuvassa skientologiajärjestön edustaja Danielle Gounord puhuu toimittajille. Taustalla on tutun oloinen henkilö.

Tommy Davis on kerinnyt puolustamaan kulttiaan BBC:n toimittajalle. Oikeus "on toiminut vastoin Euroopan ihmisoikeussopimusta ja Ranskan perustuslain takaamia vapauksia."

Davis uhoaa, että valitusta käsiteltäessä oikeuden päätös tullaan kumoamaan. Loppuun vielä muistutus siitä, että skientologia jatkaa kasvuaan Ranskassa.

Pariisilaisen Celebrity Centerin edustaja Eric Roux toivoi Ranskan tunnustavan skientologian laillisuuden.

"Uskonnonvapaus on uhattuna tässä maassa" hän sanoi.

Olet väärässä Roux. Ranskalaiset saavat ihan vapaasti uskoa L. Ron Hubbardin satuihin. He eivät vaan saa rikkoa lakeja. Ongelmia taitaakin tuottaa Hubbardin kirjoittamat ohjeet, jotka ohjaavat laittomiin toimiin. Skientologien uskomuksia ei tuomittu oikeudessa.

Vaikka Yhdysvallat tunnustaa skientologian uskonnoksi, niin se ei ole estänyt tuomitsemasta skientologeja oikeudessa. Yhä uudelleen ja uudelleen.

No comments: