21.5.10

Pappi varoittaa paholaisen metkuista


Selasin uusinta Fides-lehteä. Katolisen hiippakuntalehden sivuilla on vakavaa asiaa. Isä Guy Barbier on kirjoittanut kolumnin paholaisen tekosista. Se on aina ajankohtainen, mutta varsinkin nyt kun kirkon synkkä pedofiliaskandaali on tapetilla. Isä Guy käy läpi eksorkismin tarpeellisuutta Suomessa. Nykyään suomalaiset papit eivät ole tietoisia manauksesta. Isä Guylle siirrettiin valtuudet suorittaa manauksia Suomessa, mutta valtuuksia antanut isä Martti Voutilainen joutui kysymään mitä eksorkismi oikein on. Lohjalla on onneksi varalla ryhmä luterilaisia, jotka rukoilevat apua paholaista vastaan.

Isä Guy on kiireinen, sillä eri uskontokuntien uskovaiset osaavat tulla hänen luo. Puhe paholaisen karkottajasta on levinnyt. Manaajan mystisiä voimia tarvitaan erilaisten vaivojen hoidossa. Guy kuvailee paholaisen toiminnan eri asteet:

Kiusaus on paholaisen tavallinen työ. Jokaisella meistä on kokemusta siitä ja me pääsemme vapaiksi siitä rukouksen ja kristillisen elämän avulla.

Opressio (painostus) on paholaisen suoran toiminnan kevyin muoto. Jokainen voi vapauttaa itsensä siitä tavallisen rukouksen avulla pyytämällä apua Jeesukselta.

Obsessio (pakkomielle) on paholaisen väkivaltainen ja jatkuva kiusaus, joka osoittaa että paholainen on kiinnostunut jostakin ihmisen elämän alueesta. Obsessio tarvitsee tavallisesti "pahasta päästämisen palvelua", eksorkismia. Mutta hyvä kristillinen elämä ja sakramenttien vastaanottaminen voi myös auttaa paholaisesta pääsemiseen.

Possessio (valtaaminen, riivaaminen) on vahvin mutta harvinainen. Paholaisen valtaan joutunutta auttaa vain eksorkismi.


Jos paholainen piileskelee pääsi sisällä, ota välittömästi yhteyttä katoliseen kirkkoon.

No comments: