4.2.11

Homeopaattien mediakoodi

Homeopaattien kampanjointi ottaa uusia askeleita. Vastassa on ollut kiusaavat skeptikot ja lääketieteellisten testien ympäripyöreät tulokset homeopatian tehosta. Varustelusodassa homeopaatit ovat ottaneet oppia PR-guruilta. Vanhat kujeet eivät enää toimi internetin ja mediamyllytysten maailmassa. Homeopatian täytyy sopeutua tai menettää potentiaalisten asiakkaiden mielenkiinto. Siksi Englannin homeopaatit laativat mediapelin pelisäännöt homeopaateille. Skeptikoiden onneksi säännöt vuosivat. QuackoMeter.net on valppaana. Median lisääntynyt kiinnostus edellyttää, että homeopaattien lausunnot ovat selkeitä ja lyhyitä. Mediakoodilla pyritään ohjaamaan näiden lausuntojen sisältöä. Homeopatiajärjetöt tarvitsevat koulutettua mediaväkeä vastaamaan negatiivisiin lehtijuttuihin. Nämä mediaekspertit toistavat kuutta väittämää toimittajien mikrofoneihin.


Homeopathy is a safe and effective form of medicine; it can be used safely alongside conventional treatments.


Homeopatia on varmasti täysin turvallista. Asiakas voi siemaista kurkusta alas kokonaisen purkillisen homeopaattisia pillereitä ilman yliannostuksen vaaraa. Pillereissä ei ole muuta kuin sokeria. Sokeria joka on joskus läträtty taikavedellä.


Homeopathy alleviates symptoms and improves the general health of the patient.


No okei, mutta parantaako homeopatia potilaan tilaa paremmin kuin lumelääke?


When reporting cases that responded to homeopathy, avoid making any claims for cure or prevention of specific diseases.


Homeopaatit eivät saa väittää, että homeopatialla parannetaan tai estetään tauteja. Kuulostaa erittäin hyvältä ohjeelta. Mutta miksi homeopaatit julistavat homeopatian olevan aivan huippu hoitokeino kaikkiin vaivoihin? "Kansainvälinen menestystarina! Parannus, lääke vaivoihin, jne." Joopa joo. Vastaanotoillaan homeopaatit eivät ehkä hillitse väitteitään.


There are no homeopathic vaccinations as alternatives to conventional immunizations (avoid being drawn into public debate about homeopathic prophylactics, but where appropriate refer to historical examples or ground-breaking research such as the recent Cuban study on Leptospirosis)


Homeopaattien pitäisi pyrkiä välttämään rokotteiden ja homeopatian vertaamista keskenään. Jos toimittaja pakottaa puhumaan rokotteista ja homeopatian villeistä väittämistä malarian tai koleran ehkäisyssä, niin homeopaatin täytyy mainita Kuubassa tehty homeopatian menestystarina. Sen väitetään olevan homeopatian ehkäisykeino leptospiroosia vastaan, mutta homeopaattisena periaatteena on jäljellä enää olemattomiin laimentaminen. Vastoin Samuel Hahnemannin periaatetta oireiden perusteella valitusta raaka-aineesta homeopaattisissa nosodeissa käytetään ihan oikeita antigeenejä. Normaalisti homeopaattisten pillereiden raaka-aineina käytetään kaikkea lintujen maksoista, mineraalien kautta, koiran kakkaan. Anyways, menestystarinan ongelmasta.

Takaisin mediakoodin pariin.


Homeopaths support other health professionals and discuss care strategies with them, whilst avoiding unilateral changes to patients medical management.


Eli homeopaatit eivät missään tapauksessa ole puhumassa esim. rokotteiden vaarallisuudesta ja turvallisemmasta vaihtoehdosta *köh*homeopatia*köh*.

Kaikkein paras ohjenuora on säästetty viimeiseksi. Se levitti virnistyksen kasvoilleni.


Please refer ALL media requests to your professional body, where they will be addressed by trained media spokespeople. Please do not engage with the sceptics and denialists in the media, on social networking sites, or in person. All attention energizes their misinformed rhetoric.


Luit aivan oikein. Homeopaatteja neuvotaan välttämään skeptikoiden ja denialistien kanssa kinastelua. Vuoropuhelua ei pidä käydä mediassa, sosiaalisessa mediassa tai henkilökohtaisesti. Tuskin sen takia, että homeopatia saisi ns. turpaansa asiantuntevan kommentoijan edessä? Skeptikoihin suunnattu huomio vain...

1 comment:

Sähis said...

Hmm. Homeopaatteja kielletään keskustelemasta skeptikkojen ja denialistien kanssa. Tarkoitetaanko denialisteilla niitä, jotka eivät suostu keskustelemaan vaikkapa tieteellisten tutkimuksien tuloksista?