2012 DA 14 ja Venäjän meteorisade
Venältä kantautui jännittäviä uutisia. Perjantain aamuna Uralin taivaalla tapahtui kummia. Aurinkoa kirkkaampi välähdys ja sitä seuraava jättimäinen pamaus olivat majesteettinen näky. Onneksi moni autoilija taltioi näyn ja 320 kilometriä pitkästä savuvanasta napsittiin laadukkaita kuvia. Todella harvinainen ilmiö oli mahtava uutinen. Valitettavasti ilmakehään syöksynyt meteoriitti ei ollut pelkästään ilmakehässä pätevä ilmiö. Se oli tarpeeksi suuri räjähtämään ja satamaan maahan asti. Yli 3000 rakennusta sai kolhuja taivaallisesta haulikosta. Pamauksissa ja sirpaleiksi mäsähteneissä ikkunalaisessa tapahtui vahinkoja myös ihmisille. Yli tuhat ihmistä loukkaantui erilaisissa vahingoissa.
Vana ilmestyi taivaalle 15 sekunnissa. Olihan nopeus hurjat 30 km sekunnissa. Ääniaalto tavoitti maanpinnan korkeuksista (yli 30 km korkeudesta) tietenkin vasta äänennopeudella. Siksi vanaa kuvaavat venäläiset pelästyivätkin kovaa räjähdysääntä. Oikeastaan ääniä oli useampia, sillä todennäköisesti palaset räjähtelivät kitkan aiheuttamassa kuumuudessa myös erikseen.
Tätä tapahtumaa seuratessa muistelinkin mitä Verkkomedia kertoi 2012 tapahtuvan vuonna 2013:
NASA vahvistaa: Tappaja-asteroidi voi osua maahan helmikuussa 2013
Tutkijoiden mukaan asteroidin torjuminen edellyttäisi avaruusaluksen rakentamista, mutta heidän mukaansa aikaa ei ole tarpeeksi operaation suorittamiseen.
Helmikuussa havaittu asteroidi on läpimitaltaan 60 metriä (197 jalkaa) ja sen odotetaan olevan lähimmillään maata 15. helmikuuta 2013, jolloin välimatka maan ja taivaankappaleen välillä on alle 27 000 kilometriä. On siis aika käynnistää pohdinta sen mahdollisesta törmäyksestä ja yrittää ennustaa lopullinen osumapaikka sekä seuraukset, kirjoittaa Russia Today -uutiskanava artikkelissaan 4.3.2012.
Uutisessa kerrottiin asteroidi 2012 DA 14 olevan huomattava uhka ihmisille. Oikein NASA:n vahvistamana. Otsikointi oli sensaatiomaista. NASA:n tietojen mukaan asteroidi kyllä tulisi lähelle 15. helmikuuta, mutta todennäköisyys kontaktiin olisi hurjan pieni suhteessa varmaksi julistettavaan törmäykseen. Onneksi moni huomasi saman asian. Lähellä käyvä möhkäle oli tarkkailtavana ja sai monet astronomit siristelemään kaukoputkiaan 2012 DA 14:sta suuntaan.
Tämän takia juuri 15. helmikuuta Venäjällä nähty meteoriitti saikin monet yhdistämään sen asteroidi 2012 DA 14 lähestymiseen. Miksipä ei, sillä ihmisten tarve yhdistellä ja nähdä kaavoja on vahva vaisto. Verkkomedia hyppäsi nopeasti mukaan. Vahvistamattomat huhut kelpasivat alustavaksi uutiseksi kysymysmerkki-uutisoinnin avulla:
Torjuttiin ohjuksin? Meteoriitin räjähdys aiheutti tuhoja kuudessa venäläiskaupungissa
Toimittajan kommentissa haettiin yhteyttä edeltävän vuoden asteroidi-uutiseen. Se ilmestyi ennen kuin huhuja venäläisten ilmatorjuntataidoista oli karsittu ammattilaisten uutisoinnissa:
Toimittajan kommentti: "Meteoriitti, sellainen osui sittenkin!"
Keväällä 2012 julkaistiin RT:llä uutinen, joka nousi sittemmin myös Verkkomedian luetuimmaksi uutiseksi. Maaliskuussa 2012 saatujen tietojen mukaan meteoriitin arveltiin osuvan maahan tänään 15.2.2013:
Aamun tapahtumien mukaan näyttää siltä, että huomiota saanut kohu-uutinen osui ainakin osittain kohdalleen, vaikkakin varsinaisen päämeteoriitin (DA-14) ohitusta edelleen odotetaan ja kuvaukset "tappaja-asteroidista" ovat onnistuneen torjunnan ja kappaleen räjähdyksen takia luonnolisesti liioittelemista.
Alkuperäinen uutistieto meteoriitin osumisesta maahan levisi Venäjältä ja RT:n välityksellä jo maaliskuussa 2012. Uutista kuitenkin muokattiin jonkin aikaa sen julkaisemisen jälkeen saman vuorokauden aikana ja nyt vahvistunut tieto siitä, että meteoriitti olisi osumassa maahan 15.2. vedettiin pois. Voimme arvella sensuurin iskeneen.
- Nasan mukaan DA14 ei ole osumassa maahan myöhemmin tänään illalla.
Mikäli tuoreeltaan saatu tieto Venäjän ohjustorjunnan laukaisemasta sarjasta (salvo) ilmatorjuntaohjuksia pitää paikkaansa (mikä hyvinkin voi pitää paikkaansa), tämä tarkoittaisi käytännössä sitä, että Venäjän armeija on ollut erityisen valppaana tuhoamaan lähestyneen meteoriitin. Lisäksi mietityttää laaja pelastusoperaatio ja armeijan erikoisyksiköiden nopea reagointi tapahtuneeseen. Tätä siis osattiin odottaa?
10 tonnin järkäle oli tietojen mukaan torjuttu jo 20 kilometrin korkeudessa ja korkeimmat torjuntaetäisyydet Venäjän pitkän matkan S-400 järjestelmällä ovat noin 30 kilometrissä ja satojen kilometrien etäisyydellä. Tämä siis tarkoittaa, että ohjusjoukot olisivat osanneet odottaa meteoriitin lähestymistä ja laukaisseet useita ohjuksia kappaletta sitä kohti kun se oli saapunut torjuntakorkeudelle. Teoreettisesti tämä on aivan mahdollista ja S-järjestelmien kyvystä torjua myös meteoriitteja on keskusteltu jo vuosikymmeniä.
Oliko venäläisillä oikeasti ennakkotietoa tuosta meteoriitista? Jos oli, niin olen erittäin vihainen. Olisin voinut siirtää lomaani yhdellä viikolla eteenpäin ja matkustaa Venäjälle kamerani kanssa. Enkä olisi ollut ainoa. Myös tuollainen teknologinen taito tajuttoman nopean kiven lentoreitin ennustamisessa ja välittömän nopeasta reagoinnista jollakin aseella olisivat erittäin hienoja juttuja. Aseteknologian ja scifin suurena ystävänä sellainen tieto tekisi minut onnelliseksi.
Mutta...
Valitettavasti niissä videotallenteissa on pääteltävissä, että venäläisten käyttämät ohjukset olivat varustetu kunnon häiveteknologialla. Taivaalle ei ilmestynyt ohjusten jättämiä vanoja ennen meteorin välkettä. Ehkä venäläiset käyttivät jotain muuta asetta kuin ohjusta? Raidetykkiä tai vaiheisia?
Anyways, Verkkomedia esittää spekulaation salailusta. NASA ja kumppanit tiesivät jopa vuotta ennen, että 15. päivä 2013 Venäjällä rytisisi. Eli aika ja paikka oli tiedossa.
En ole suostunut vetämään uutistamme pois, koska mitä nähdäkseni tapahtui maaliskuussa 2012, oli "kriisitiedottamisen" astuminen voimaan. Tuolloin uutisointi ei ole enään "totuuden mukaista" vaan "tarkoituksen mukaista". Moni onkin vedonnut suuntaamme erillaisilla NASA:n laskelmilla ja perustanut tietonsa heidän ilmoituksiin, mutta minulle NASA ei ole mikään "avaruuden oraakkeli" vaan määräysten mukaan työskentelevä virasto, joka todennäköisesti on tehnyt aktiivista yhteistyötä Venäjän avaruusviranomaisten kanssa 15.2. tapahtumissa.Tosin minun täytyy ihmetellä miksi Verkkomedia lainaa alkuperäisen RT:n uutista, sillä siinä mainittiin aluperin pelkästään 2012 DA 14 ja sen mitoiksi oli ilmoitettu huomattavasti isommat arvot kuin Venäjällä räjähtänyt kimpale. Ei puhetta varmasta törmäyksestä, vaan laskettu ohilento parisen kymmenen tuhannen kilometrin päästä. Sama alkuperäinen RT-uutinen on taltioitu copy&paste -teknologialla useammalle nettisivulle. Uutisessa olikin perjantain tapahtumien kannalta hämmästyttävä yhdennäköisyys erään mahdollisen skenaarion kohdalla:
- Maahan ei osunut DA14 vaan ilmeisesti jokin sen mukana lentävistä meteoriiteista, mistä ei ole varoitettu tai mainittu Nasasta tai mistään muualta sanallakaan. Tästä meteoriitista siis vaiettiin.
Meteoriitin osuminen Venäjälle 15.2.2013 vahvistaa salaamisen tapahtuneen.
Seuraavaksi toivotaan, että juuri tämä oli se odotettu meteoriitin osuminen, ja paljon suurempi DA14, joka osuessaan aiheuttaisi miljoonien TNT-tonnien räjähdyksen, lentää planeettamme ohi kuten on luvattu: vahinkoa aiheuttamatta.
The Earth’s gravitational field will alter the asteroid’s path significantly. Further scrupulous calculation is required to estimate the threat of collision,” said Dr. Dunham, as transcribed by Russia’s Izvestia. “The asteroid may break into dozens of small pieces, or several large lumps may split from it and burn up in the atmosphere. The type of the asteroid and its mineral structure can be determined by spectral analysis. This will help predict its behavior in the atmosphere and what should be done to prevent the potential threat,” said Dr. Dunham.
Väite salailusta on siitä hankala, että sen vahvistamiseksi ei ole todistusaineistoa. Tietenkin se on teoriassa ihan mahdollinen vaihtoehto. Jos joku tähtitieteellinen projekti onnistuisi havaitsemaan perjantaisen meteoriitin reilu vuosi etukäteen, niin vaude sentään. Toivottavasti heidän teknologiansa tulee pian yleisempään tietoon. Meteorisateen ennakoiminen, estäminen ja vahinkojen minimointi on oikeaa tiedettä. Sitä on tehty vuodesta toiseen.
On täysin ymmärrettävää, että Venäjä ei haluaisi estää tuollaisten luulojen leviämistä. Tuskin kovin moni suurvalta haluaisi heittää harteiltaan mielikuvaa teknologiasta ja taidosta, jolla voitetaan kaikkien muiden maiden tietotaito. Sellainen olisi heikkoutta. Sellainen meno ei sovi venäläiseen mentaliteettiin, kuten Vladimir "Not Gay" Putinin machokampanjasta olemme saaneet huomata. Aina yhtä railakas Vladimir Zhirinovsky onkin todenut meteorin olleen USA:n salainen aseprojekti.
NASA:n virallistettua totuutta 2012 DA 14:sta, jonka ohitus ja nykyinen taival kauemmaksi meistä jatkuu. Aivan kuten ennustettiin. Parempi onni ensi kerralla.
1 comment:
Tuollainen vastaavan kokoinen kappale onnistuttiin havaitsemaan joitain vuosia sitten, tosin vain joitain tunteja ennen törmäystä. Tapaus oli tieteellisesti mielenkiintoinen, sillä päästiin vertailemaan teleskoopeilla tehtyjä havaintoja kappaleen rakrnteesta itse kappaleesta otettuihin näytteisiin.
Post a Comment