27.3.15

Monsanton lobbari ja juomaton Roundup

Time-lehden pienessä artikkelissa näytetään pätkä Patrick Mooren haastattelussa Ranskalaisessa ohjelmassa. Monsanton lobbariksi mainittu Moore on paikalla asiantuntijana. Aiheena Roundup-rikkamyrkyn tuore luokittelu Maailman terveysjärjestön kataloogeissa mahdollisesti karsinogeeniseksi aineeksi. Moore melkein tuohtui selittäessään, ettei aine ole niin vaarallista kuin pahimmissa lööpeissä. Siinä samassa hän sanoo Roundupin olevan jopa juomakelpoista, jos sitä tarjotaan lasillinen. Kappas, toimittajalla on valmiina Rounduppia lasillinen, jota hän tarjoaa Moorelle.

Moore ei suostu juomaan sitä. 

Oi miten nolo kämmi kameran pyöriessä. Siinä meni mieheltä kaikki luotettavuus turvallisuusasioista puhuttaessa. Videopätkä lähti ahkeraan kiertoon. Moni oli valmis tuomitsemaan Roundupin vaaralliseksi.

Tosiasia on, ettei kyseinen litku tietenkään ole juomakelpoista. Se on tarkoitettu kasveihin ruiskutettavaksi. Ei sisäiseen käyttöön. Juomatta jättäminen on viisas päätös. Samalla periaatteella kuin luomutuotannossa käytettyjen rikkamyrkkyjen jättäminen pois cocktaileista on ihan fiksua.

Jopa Monsanto vaivautui muistuttamaan, ettei Moore ole heidän lobbarinsa (kuten Time väitti) ja Roundup ei ole tarkoitettu juotavaksi.

However, herbicides are not beverages and should not be ingested – just like you wouldn't drink shampoo or dish detergent. It is always important to use products for their intended purpose and as directed on the label.

1 comment:

MrrKAT, Skepsis ry:n jäsen said...

Toivottavasti Monsanto-kriitikot on raivoraittiita koska muuten tekopyhyyden lemu tappaa naapurienkin huonekasvit.

"Alkoholijuomien sisältämä etanoli on tunnettu karsinogeeni, ja se on luokiteltu ihmisillä syöpää aiheuttavaksi.[1] WHO:n asiantuntijoiden mukaan nämä syöpäriskit on liitetty etanoliin, eivätkä ne riipu alkoholijuomatyypistä.
..
WHO:n Kansainvälisen Syöpäjärjestön mukaan etanoli kuuluu luokkaan I: Tunnettu Karsinogeeni ja USA:n kansallisen toksikologiaohjelman mukaan luokkaan "Tiedetään karsinogeeniseksi".[2] Etanoli on aikaisemmin liitetty moninkertaiseen riskiin sairastua suun, nielun, kurkunpään, ruokatorven tai maksan syöpiin."


- http://fi.wikipedia.org/wiki/Alkoholi_ja_sy%C3%B6p%C3%A4

Alkoholi tiedetään, glyfosaattia vasta mahdollisesti epäillään, karsinogeeniseksi.