28.2.16

William Dembskin 10 vuoden ennustus, deadline lähestyy

Muistaako kukaan enää William Dembskiä? Muistaako kukaan mikä älykkään suunnitelman idea on? Mikä oli selityssuodatin(osa 2)  ja täsmennetty monimutkainen informaatio? Jos et muista miestä, niin tässä pienen pieni muistutus kymmenen vuoden takaa. Silloin älykkään suunnitelman advokaatit olivat uusinta uutta ja tieteen uusin vallankumous oli aivan kulman takana valmiina hyppäämään koulujen oppikirjoihin. Asiasta oltiin niin varmoja, että ID-liikkeen merkkittävimpiin henkilöihin kuuluva matematiikan professori Dembski teki ennustuksen tulevasta.

Haastattelussaan Lexington Herald lehdelle vuonna 2006 hän tiesi evoluutioteorian kohtalon kymmenen vuoden kuluttua. Valitettavasti alkuperäinen digiuutinen jo poistunut lehden sivulta, mutta moni Dembskin toilailuja seuraava evolutionisti leikkasi tekstin talteen jälkipolvia varten.

To William Dembski, all the debate in this country over evolution won’t matter in a decade.
By then, he says, the theory of evolution put forth by Charles Darwin 150 years ago will be dead.
The mathematician turned Darwin critic says there is much to be learned about how life evolved on this planet. And he thinks the model of evolution accepted by the scientific community won’t be able to supply the answers.
“I see this all disintegrating very quickly,” he said.

 Ennustuksen päiväykseen on vielä aikaa pari kuukautta, joten evoluutio kerkiää romahtamaan Dembskin sanojen mukaisesti. Muutoksen on oltava erittäin radikaali, sillä näillä näkymin älykäs suunnitelma jo kerinnyt haihtumaan pois.

6 comments:

AaJii said...

Kun päivämäärä koittaa voisi joku kysyä Dembskiltä että miten ennustus meni, niinku omasta mielestä. Siinä voisi kädet heilua ja viuhua ja tulla jotain seliselitystä että kohta, kohta se romahtaa. Mutta enpä odota henkeäni pidätellen.

MrrKAT |=|;|,|,|==- said...

Ei suuret sanat suuta halkaise,
mutta liikkeen kyllä?

Jklak said...

Miksi antaa Demskille mahdolisuus selittelyihin kun lopputulema kuitenkin on se että Demskin ennustus (kuten ennustukseu usein ovat) oli pitämätön ja toteutumaton...?

TJT2 said...

Jos nyt ensin todistaisitte (skeptikoita kun olette olevinanne) että Dembski on todellakin sanonut noin, eli toimittaja ei ole säveltänyt omiaan. Toimittajillahan on kumma taipumus laittaa toisinaan julkaisuunsa ihan muuta kuin mitä haastateltava on oikeasti sanonut. Varsinkin jos toimittaja on evolutionisti, suvakki, viherhörhö ja kulttuurimarxisti. Ja kun otetaan huomioon, kuinka evotieteen tieteelliset ennustukset ovat failanneet jatkuvasti, teikäläisillä ei oikeasti ole mitään oikeutta aukoa päätänne vastapuolenne ennustuksista.

AaJii said...

Kah, teejiitee, vähästä aikaa. Ja sama tyyli kuin aina ennenkin. Jos viitsisit vähän KVG niin tuosta Dembskin ennustuksesta löytyy kyllä netistä sen verran paljon aineistoa että kyllä hän on todellakin niin väittänyt.

Tässä esimerkiksi erään julkaisun, vielä kristillisen sellaisen, artikkeli aiheesta:

http://www.christianpost.com/news/intelligent-design-supporters-say-theory-in-infancy-7869/

Se on huhtikuulta 2006 eli onhan tässä niinku hiukan aikaa vielä odottaa että toteutuuko tuo ennustus, mutta eipä näytä kovin tod.näköiseltä. No, onhan ne maailmanlopun hihhuliennustajatkin epäonnistuneet toistuvasti, ei kannata murehtia liikaa.

Oli hauska tavata, mutta en voi luvata että enempiä viitsin kanssasi jauhaa, sitä on tullut tehtyä ihan tarpeeksi.

Tom Kärnä said...

Evoluutio ei romahda, sillä se on luonnonilmiö. Evoluutioteoria voi romahtaa, mutta sillä asialla tosiaan on kiire.