10.10.16

SETA-kielto on täällä!

Kotimaamme konservatiivisen puluparven parissa on lyöty viisaita päitä yhteen. Ongelma on kauhea. Lapset altistuvat kouluissamme modernin maailman suvaitsevaisille ajatuksille. Pahimpana mörkönä ovat SETA:n tuottamat materiaalit kouluissa ja mahdolliset tilatut kouluvierailut. Ratkaisuna on Jenkkilästä tuttu tapa kieltää lapsien altistuminen näille ajatuksille.

Apuna on SETA-kielto. Eli rehtorille, opettajalle tai terveydenhoitajalle lähetetään lappu, jolla perustellaan miksi lapsi ei osallistu opetukseen tai tilaisuuksiin joissa käytetään SETA:n materiaalia.

Kiellon tarkoituksena on suojella oppilaita politisoituneelta, vääristelevältä tai muuten kyseenalaiselta kodin arvojen ja vakaumuksen vastaiselta vaikuttamiselta.

Eikä siinäkään vielä kaikki!

Kieltäytyminen koskee myös opetusta, johon käytetään vääristelevää tietoa sisältävää Opetushallituksen opasta ”Tasa-arvotyö on taitolaji”, joka esimerkiksi virheellisesti väittää ihmisen sukupuolia olevan enemmän kuin kaksi (”sukupuolen moninaisuus”) ja sisältää SETA-pohjaista materiaalia.

Kaikkea tätä perustellaan perustuslailla ja Euroopan Ihmisoikeussopimuksen tekstillä. Oikeus tunnustaa ja harjoittaa uskontoa sisältää myös oikeuden siihen, ettei kukaan ole velvollinen osallistumaan omantuntonsa vastaisesti uskonnon harjoittamiseen. Se tulkitaan SETA-kielto sivulla oikeudeksi kieltäytyä koululuokassa annetusta opetuksesta, jos aihe ei miellytä koululaisen vanhempia. En ole aivan varma toimiiko perustelu rehtorien tulkitsemana.

Olisi kiva oppia miten laajalti tällaisia kieltoja on yritetty aikaisemmin saada läpi Suomen kouluissa. Minua viisaammat saavat valistaa minua kommenteissa. Kuten aina tahtoo tapahtua.

30 comments:

JuhaM said...

Niikko soipisi mainiosti Seta-ongelmaisten puheenjohtajaksi.

Paska juttu näille fundamentalistikonservatiiveille, että luvassa on pelkkiä takaiskuja ja pettymyksiä. Ihmiskunta kehittyy ja uusi sukupolvi muuttaa maailmaa jokatapauksessa.

SaaraR said...

SETA-sekoilusta en tiedä, mutta puluja ei nykyään kannata loukata käyttämällä niitä typeryyden synonyymina. Viimeaikaisissa tiedeuutisissa pulut ovat kunnostautuneet mm. syöpäkasvaimien diagnosoinnissa ammattilaistasoisesti, ja lukemaankin ne voivat oppia siinä missä kons...tarkoitan ihmisetkin.
Meidän perheessä onkin nyt mietinnässä, miten paikallisen parven saisi rakentamaan itselleen toaletin katollemme kakkimisen sijaan. [/ot]

Tuomo "Squirrel" Hämäläinen said...

Tää on hyvä. Jos tämä menee läpi, on seurauksena;
1: Ihan sama. Mun lapsi saattaa ottaa sun lapsen töihin.
2: Jos sitä saa torjua monenlaisia juttuja ja saada vapautuksia niin ateistit saa sikana lisää tilaa kaikenlaiseen, yhdenvertaisuussysteemien kautta..

Anonymous said...

Voisiko YEC uskoon hurahtaneen perheen lapsi olla poissa niiltä bilsan tunneilta, joilla mainitaan sana "evoluutio"? Entä jos maantiedon opettaja harhautuu sanomaan jotain maapallon iästä? Tai yläasteella fysiikanopettaja puhuu radioaktiivisten aineiden puoliutumisajoista?
Saattaa siinä oikeaan uskoon kasvatetun lapsiparan pää mennä ihan ymmälle.

Ei vaan. Joku raja silti pitää olla myös setan ja vastaavien järjestöjen lobbaamisella. En usko, että setankaan käsitys tai etenkään sen esiin tuonti on ihan objektiivista. Omat lapseni ovat "jumalan kiitos" seksuaalisen erilaisuuden suhteen paljon vapaamielisempiä kuin itse olin nuorena aikuisena. Olen joutunut opettelemaan sitä vasta oikella aikuisiällä, enkä vieläkään tiedä, mikä olisi "oikea" suhtautuminen.

Siitä olen kuitenkin sata varma, ettei tynnyrissä kasvattaminen enää suomalaisessa yhteiskunnassa onnistu. Tuollaisista kielloista on lapsille vain haitta. Kaverit huomavat sen aivan varmasti ja lapset leimautuvat koulussa erilaisiksi. Eiköhän luokkakaverit välituntisin kerro, mitä heiltä kielletyillä tunneilla puhuttiin, tahtovat kuulijat tai ei... Ainakin, jos omia kouluaikojani oikein muistan.

MrrKAT |=|;|,|,|==- said...

YLEn ja valtamedian sivut ja videot ja jotkut koulukirjat on myös koulussa oppilaalta pannassa jos oppilaan vanhemmat kieltävät suvaitsevaisuus- eli monikulttuurisuus-"uskonnon" tuputtamisesta lapselleen?

MrrKAT |=|;|,|,|==- said...

Oulussa tuttu musaope kertoi että joidenkin lestadiolaisten lapsille on musatunnit rajattuja, muistaakseni ehkä vain siionin virsiä tms oli sallittu.

Anonymous said...

On se kauheaa, kun jotkut vanhemmat haluavat suojella lapsiaan SETA:n yms. tuputukselta kouluissa! Haluavathan jotkut vanhemmat suojella lapsiaan kouluissa kaikelta, mikä liittyy tai viittaa jotenkin uskontoon! Ei kai tässä olisi myöskään sen kummemmasta kysymys, joten turha kauhistella ja kritisoida! Mahtaisikohan "Kantelupukki" puolustaa tällaistenkin vanhempien oikeutta, kun he eivät halua mitä tahansa lapsilleen kouluissa tuputettavan?

Anonymous said...

No mutta ainakin SETAn materiaalista voidaan väitellä onko se totta vai ei.

Onhan se ihan eri asia suojella lapsia astrologian tai alkemian opetukselta, kuin kieltää osallistuminen matematiikan tunnille koska piltti saattaa altistua epäonnen luvulle 13.

Anonymous said...

YEC:n kannattajat eivät tietääkseni ole vaatineet lastensa vapauttamista evoluution opetuksesta vaan sitä, että evoluutiosta opetettaisiin "vain teoriana" ja rinnalla esiteltäisiin esimerkiksi älykästä suunnittelua vaihtoehtoisena selitysmallina. Pekka Reinikainenkin on opastanut kuulijoitaan myöntymään evoluution opetukseen koulussa. Samalla pitäisi vain opettaa lisänä, miksi evoluutioteoria ei ole totta... Kannattaa varautua siihen, että tätä vääntöä tullaan kohtaamaan Suomessakin.

Anonymous said...

Epäilen kyllä, ettei SETA;n materiaalista saisi edes väitellä, sillä kyllä sekin pyrittäisiin "lopullisena totuutena" takomaan koululaisten kalloon! Ja ainahan voisi ottaa myös "suvaitsemattomuus"-kortin esiin, kun kritiikkiä esitettäisiin.

Anonymous said...

Opetushallitus on yksiselitteisesti ilmoittanut lain määräävän, että perusopetuksen avulla on edistettävä suvaitsevaisuutta. ”Kun koulussa joko oppiaineiden tunnilla tai yhteisissä tilaisuuksissa käsitellään näitä säädöksiin ja opetussuunnitelman perusteisiin kuuluvia tavoitteita, niistä ei tietenkään voida vapauttaa”, todetaan opetushallituksesta. Perusopetuslain mukaan oppilaiden kasvua on tuettava ihmisyyteen ja eettisesti vastuukykyiseen yhteiskunnan jäsenyyteen. Lapsilla on tietenkin myös oikeus saada tietoa yhteiskunnallisesta todellisuudesta selviytyäkseen nykymaailmassa.

Tämä tarkoittaa siis sitä, että Aa-seurakunnan pienen hihhuliporukan vaatimuksiin ei tietenkään suostuta. Oletin tämän olevan kaikkien tiedossa, mutta joillakuilla on näköjään syytä päivittää tietonsa suomalaisesta yhteiskunnasta, ettei jää pelkkien luulojen ja uskomusten varaan.

Aa-seurakunnan aktivistin Arto Jääskeläisen ”setakielto” oli kieltämättä hauska. Tässä Artsin ”vertaileva analyysi” maitopurkeista ja avioliitoista:

http://artojaaskelainen1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/207901-erilaisuus-ei-ole-eriarvoisuutta

Mukavaa illanjatkoa.

Anonymous said...

Se on sitten sitä "suvaitsevaisuutta", kun pitää olla "yhtä mieltä" SETA:n kouluvierailuista ja niihin on "pakko" kaikkien osallistua! Ei tulisi siis kuuloonkaan asettaa niiden mielekkyyttä koskaan ja milloinkaan kyseenalaiseksi!

Anonymous said...

Tietyssä mielessä SETA:n kouluvierailut ovat paikallaan, koska ne edustavat tavallaan moniarvoista Suomea, mutta ihan pienille koululapsille ei mielestäni kannattaisi tulla esitttelemään näkemyksiään ja silloin voisi tulla kysymykseen se, että vanhemmat kieltäisivät lapsiaan osallistumasta koulussa sellaisiin tilaisuuksiin. Jos koulussa on seksuaalisesti erilaisia lapsia, niin sellaiset tapaukset voitaisiin koulussa hoidella ominkin voimin, niin että kaikilla olisi oikeus olla, mitä ovat ilman, että SETA tulisi hämmentämään liian pienten lasten mieltä omilla näkemyksillään.

Anonymous said...

Joo-joo, taas asiat esitetään suunnilleen niin että SETA menee kouluihin työntämään dildoja lasten suuhun. Eihän homolobbaaja SETA voi mitenkään pystyä esittämään asioita niin että lapsetkin ne ymmärtäisi, eihän?

Sovitaanko myös että uusnatsivanhemmat saavat kieltää holokaustin opetuksen historian tunnilla. Vähintään on esitettävä että on olemassa myös vaihtoehtoinen totuus, jota pitää käsitellä yhtä reilusti kuin virallista totuuttakin, kuunatseista puhumattakaan.

Anonymous said...

Niin, mihin se sitten vedettäisiin raja siitä, kuka saa käydä kouluissa lobbaamassa ja kuka ei? Mutta vaikka miten SETA puhuisi asiaansa "enkelien kielillä", niin pikkulapsille ei sovi mielestäni heidän indoktrinaationsa, vähän vanhemmat ovat asia erikseen, sillä ehkä heillä on jo vähän enemmän näkemystä, etteivät pureskelematta nielisi kaikkea, mitä SETA tuputtuisi. Ja sitä paitsi, sellaiset vierailuthan olisivat koulun ulkopuolista toimintaa, sillä tuskin kai sentään on tarkoitus, että SETA saisi kouluissa alkaa toimia missään opettajan roolissa, korkeintaan vierailevana tähtenä vaan.

Anonymous said...

Oottako muuten huomannut, että Aa-porukka puhuu setalaisista samaan tyyliin kuin natsit puhu aikanaan juutalaisista? Kansainvälinen setalainen valtaliitto levittää lonkeroitaan turmellakseen Suomen nuorison...
Janne

Anonymous said...

Ja SETA vertaa puolestaan Aa-porukkaa natseihin, fasisteihin yms.!

Anonymous said...

Kukaan ole ollut kutsumassa mitään Holokaustin kieltäjiä kouluun esittelemään "oppejaan"! Mutta eipä sinne kyllä kuulu kutsua myöskään Vapaa-ajattelijoita, anarkisteja, Eroa kirkosta-porukkaa esittelemään ja lobbaamaan näkemyksiään!

MrrKAT |=|;|,|,|==- said...

Jaahas, toisella foorumilla joku oli löytänyt tämmösen uutisen v. 2015:

TS: Äiti halusi kieltää suvaitsevaisuuden opetuksen koulussa - Opetushallitus jyrähti
Turun Sanomat kertoo sosiaalisessa mediassa leviävästä 10-vuotiaan lapsen äidin tilapäivityksestä, jossa hän kertoo pyytäneensä tyttärensä koulua ilmoittamaan mahdollisista suvaitsevaisuus- ja pakolaiskeskusteluista etukäteen.
Äiti kertoo kieltävänsä lastaan osallistumasta kyseisille tunneille, koska perhe ei hyväksy Suomen pakolaispolitiikkaa eikä SPR:n tai Unicefin toimintaa.

- http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015112120700253_uu.shtml

Summa summarum said...

Setan kaltaiset aatteelliset yhdistykset eivät kuulu tunnustuksettomiin kouluihimme lobbaamaan omia näkemyksiään, niin kuin sinne eivät kuulu myöskään Aidon avioliiton ja Suomen evankelisluterilaisen kansanlähetyksen kaltaiset järjestöt. Mikä tässä nyt on niin vaikeaa käsittää?

Seta opettaa mm. että heteroseksuaalisuuden yleisyys on pelkkä yhteiskunnallinen normi, joka pitää purkaa ja että sukupuolia on enemmän kuin kaksi ja ihminen voi valita oman sukupuolensa. Kuinka nämä horinat poikkeavat nuoren maan kreationistien hevonpaskasta?

Anonymous said...

"Kuinka nämä horinat poikkeavat nuoren maan kreationistien hevonpaskasta?"

Enemmän kuin horinat siitä, että sukupuolia on vain kaksi.

MrrKAT |=|;|,|,|==- said...

Opettaja Dr. Sipura kylläkin kutsui kouluun esitelmöimään YEC-kreationisti Pekka Reinikaisen.
Hän tosin hämmensi oppilaita, eritoten helluntalaisia, koska Reinikainen ei suostunut nimittämään Suurta Suunnnittelija (Luojaa) nimeltä. Hän oli silloin ID-uskossa jossa ei saa lausua Herran nimee ettei troijan hevonen-suunnitelma paljastu. Ei tajunnut että ollaan Suomessa eikä USA:ssa.


Justiinsa juu said...

" "Kuinka nämä horinat poikkeavat nuoren maan kreationistien hevonpaskasta?"

Enemmän kuin horinat siitä, että sukupuolia on vain kaksi."

Jos sukupuolia on enemmän kuin kaksi, niin montako sukupuolta ihmisellä silloin on? Mikä on sukupuolen määritelmä tässä tapauksessa?

Sienillä on 36 000 erilaista sukupuolta. Ovatko setalaiset sieniä?

Anonymous said...

Pitää varmaankin varautua siihen että fysiikan ja kemian rinnalle halutaan myös vaihtoehtoiset teoriat jotka sisältävät jumalaisia ainesosia. Historia varmaankin pitää myös kirjoittaa sopivaksi tietyille uskonnollisille ryhmille.

Mutta koskahan se tunnustuksellinen uskonnonopetus saataisiin kitkettyä kouluista?

MrrKAT |=|;|,|,|==- said...

Sex redefined
The idea of two sexes is simplistic. Biologists now think there is a wider spectrum than that.
Claire Ainsworth
18 February 2015

- http://www.nature.com/news/sex-redefined-1.16943#/spectrum

Summa summarum said...

MrrKAT, synnynnäiset kromosomiviat ja muut intersukupuolisuustilat ovat sukupuolen kehityshäiriöitä eivätkä mitään sukupuolia. Kehityshäiriöitä on paljon erilaisia ja intersukupuolisuus on niistä se, joka sattuu osumaan sukupuoleen.

On täysin käsittämätöntä, kuinka tuon artikkelin kirjoittaja ratsastaa intersukupuolisilla oman sukupuolen moninaisuus -agendansa ajamiseksi ja levittää sitten tätä ideologiaa "tiedelehdessä" tieteen valekaapuun puettuna.

MrrKAT |=|;|,|,|==- said...

Nature on mitä arvostetuin tiedejournaali tutkijoilta tutkijoille eikä populaari "tiedelehti". Kirjoittaja Ainsworth näyttää olevan Dr eli tohtoriksi väitellyt ja vieläpä kehitysgenetiikasta Oxfordin yliopistossa eli korkean luokan asiantuntijana aiheesta josta just kirjoittaa. Artikkeli on myös raskaasti referoitu, 20 tiedeviitettä. En näe minkäänlaista merkkiä mistään epätieteestä tai valekaavusta.

Paholaisen Asianajaja said...

MrrKAT, täytyy muistaa, että tuo Naturessa esitelty biologiaan perustuva sukupuolten monipuolisuus ei ole vielä suodattunut populaarilehtiin asti. Siksi Summa summarumin kaltaiset ihmiset ovat vielä oppimishetkien edessä.

Summa summarum said...

MrrKAT, pelkkä oppiarvo ei tee ihmisestä asiantuntijaa, vaan siihen tarvitaan myös puolueettomuutta. Vaikka artikkelin kuvaukset intersukupuolisuustiloista ovat paikkansapitäviä ja lähteistettyjä, se ei silti tarkoita, että intersukupuolisuustilat olisivat jotain ylimääräisiä sukupuolia tai että sukupuolia olisi enemmän kuin kaksi. Tälle väitteelle ei ollut annettu mitään lähdeviitettä eikä sellaista tietenkään voi olla olemassakaan.

On se kumma, että jos ihmisellä on kolme kappaletta autosomia numero 21 (Downin syndrooma) hän on silloin vain kehitysvammainen, mutta jos hänellä onkin kolme sukupuolikromosomia on hän jotakin eksoottista ja väreilevää "sukupuolen moninaisuutta".

Sukupuolia tarvitaan lisääntymisessä, ja kaksi sukupuolta tuottavat kahdenlaisia eri sukusoluja. Intersukupuoliset eivät tuota mitään kolmannen tyypin sukusoluja, joita tarvittaisiin hedelmöittymisessä ja he ovat pääsääntöisesti hedelmättömiä. Intersukupuolisuustilat ovat patologisia sairaustiloja ja usein niiden kanssa esiintyykin muita epämuodostumia tai henkistä jälkeenjääneisyyttä.

En siis ihan oikeasti ymmärrä, mitä minun pitäisi "oppia".

MrrKAT |=|;|,|,|==- said...

Fuzzy logic. Se pitäisi oppia. Sitä Nature koitti tähdentää.
Jos pakotetaan luku 0.5 olemaan 0 tai 1 vaikka se haluaa olla 0.5, niin tehdään vääryys.

Naturen mukaan, lääkärikirjan mukaan (kirjastossa kerran katselin) ja havaintojemme mukaan on
olemassa ihmisiä jotka on "~ 0.5". Tämä kolmas ryhmä "Third gender" on juridisesti jo hyväksyttyä todellisuutta Saksassa ja Australiassa. Pitäisikö koululaiselta todellakin salata biologista, lääketieteellistä ja juridista todellisuutta? Luulenpa että sen salaamisen "perusteluissa" vasta olisikin propagandaa!