Koronavirus ja Rokotepeloittelijoiden vakiokortti
Virustaudit jylläävät jatkuvasti ympäri maailmaa. Joskus aiheuttaen suurta tuhoa. Joskus vähemmän. Modernin maailman mahdollistama ihmisten nopea liikkuvuus mantereelta toiselle tekee pahimpien virusten vastaisen työn äärimmäisen haastavaksi. Kun uusi virus aloittaa leviämisen, niin olisi parasta olla valmiina jokin rokote jolla yrittää minimoida taudin aiheuttamia ongelmia. Juuri siksi tutkijamaailma ahertaa jatkuvasti satojen ja satojen erilaisten virusten parissa laboratorioissaan.
SARS oli tälläinen ihmisiä uhkaava tulokas Kiinassa vuonna 2003. Eläimistä ihmisiin leviävä virus aiheuttaa äkillisen vakavan keuhkotieoireyhtymän. Kun ensimmäinen laaja kansainvälinen epidemia oli ohi päästiin varmistetuista potilastapauksista laskemaan kuolleisuutta. Olennaista on verrata seurattujen potilastietojen lukuja (case-fatality ratio). Silloin SARS nosti huolestuneisuuden lääkärien kollektiiviseen otsahikeen.
SARS on vain yksi koronavirusten perheeseen kuuluva virus. Toinen tunnettu tapaus on MERS. Ihmisiin tarttuvia koronaviruksia on useita. Koronaviruksia on tutkittu hiirien hepatiittiviruksissa, kissoissa (FIP), koirissa, sika- ja nautaeläimissä, jne. Tutkimuskenttä on valtavan laaja. Ja siksi aloitettiin entistä laajempi ihmisiin potentiaalisesti vaikuttavien koronaviruksiin keskittyvä tutkimustyö. Keinoja kehitettiin virusdiagnostiikan parantamiseksi, jotta sairastuneiden eristäminen olisi tehokkaampaa. Tietenkin myös koronavirusperheen jäsenistä pyrittiin löytämään sopivia ehdokkaita rokotteisiin. Valmista rokotetta ei ole olemassa. Tutkijat ovat kuitenkin patentoineet toistaiseksi kehittämiään prosesseja.
Tässä vaiheessa lavalla matelee rokotepeloittelun vakiokortti: SE ON PATENTOITU ETUKÄTEEN! SALA-LIITTO!
Korttia heilutetaan aina, kun otsikoissa on uuden rokotteen nimiä. Esim. H1N1-rokotteen kohdalla ihmeteltiin miten on mahdollista, että rokote oli patentoitu ennen pandemian alkua? Eihän sitä oltu patentoitu, vaan oli patentoitu H1N1-viruksen käyttöä (useiden muiden virustan ohella) antigeeninä rokotteen tietynlaisessa valmistusprosessissa. Tämän tajuaminen kuitenkin edellyttää patenttihakemusten lukemista ja kognitiivisten toimintojen päälle kytkemistä.
Koronaviruksiin kuuluva uusi tulokas aiheuttaa samanlaisen ihmettelyn. Meemikuvia levitetään parhaillaan somessa. On nimittäin käynyt ilmi, että netissä on koronaviruksia mainitsevia patentteja! Ja sehän tarkoittaa... että.. noh, jotain pahaa on tekeillä, jollakin tapaa, rokoteteollisuudessa. Eihän niitä koronaviruksia muuten mainittaisi patenteissa ennen epidemioita? Näin rokotepeloittelijat maalaavat veristä mielikuvaa siitä, että epidemia on keinotekoinen.
Esimerkiksi vuonna 2015 oli tehty patenttihakemus numero 10130701. Siinä on elävän heikennetyn koronaviruksen käyttöön keskittyvä patentti. Koronaviruksen mutaatio on heikentänyt sen patogeenisyyttä. Samoin viruksesta on tunnistettu useita geenejä, joilla on tiettyjä vaikutuksia viruksen toimitaan. Patenttihakemuksessa onkin käytetty eniten kirjaimia näiden geenien ja proteiinien kuvailuun. Erittäin puuduttavaa ja aikaavievää luettavaa, mutta mitäpä minä en tekisi yksinäisiä iltoina täällä kotonani.
Miten patentti liittyy rokotteisiin? Patenttihakemuksessa linjataan yleispäteviä tapoja, joilla heidän löytämänsä heikennetty koronaviruksen tyyppi voisi olla rokotteiden antigeeni. Rokotteen valmistamisesta saataisiin viruksen ominaisuuksien takia hieman kustannustehokkaampaa.
Using their reverse genetics approach, the present inventors have identified various mutations which cause the virus to have reduced levels of pathogenicity. The levels of pathogenicity may be reduced such that when the virus is administered to an embryonated egg, it is capable of replicating without being pathogenic to the embryo. Such viruses may be suitable for in ovo vaccination, which is a significant advantage and has improvement over attenuated IBV vaccines produced following multiple passage in embryonated eggs.
Mitään valmista uutta koronarokotetta ei ole olemassa, sillä patentti koskee vain mahdollisten rokotteiden yhtä ainesosaa. Koronaviruksiin liittyviä patentteja löytyy parisen kymmentä. Mutta ne eivät aina edes koske rokotteita.
Eikä tuota patenttia ole edes tarkoitettu ihmisille. Se on tarkoitettu siipikarjalle. Jos rokotepelottelija vaivaituisi lukemaan sitä materiaalia jota levittää, niin hän näkisi seuraavanlaiset sanat patentissa:
The vaccine may be administered to hatched chicks or chickens, for example by eye drop or intranasal administration. Although accurate, these methods can be expensive e.g. for large broiler flocks. Alternatives include spray inoculation of administration to drinking water but it can be difficult to ensure uniform vaccine application using such methods.The vaccine may be provided in a form suitable for its administration, such as an eye-dropper for intra-ocular use.The vaccine may be administered by in ovo inoculation, for example by injection of embryonated eggs. In ovo vaccination has the advantage that it provides an early stage resistance to the disease. It also facilitates the administration of a uniform dose per subject, unlike spray inoculation and administration via drinking water.The vaccine may be administered to any suitable compartment of the egg, including allantoic fluid, yolk sac, amnion, air cell or embryo. It may be administered below the shell (aircell) membrane and chorioallantoic membrane.
Miten se muka on millään tapaa pahansuopaa tai edes liittyy nyt menossa olevaan rokoteviruksen uutisointiin Kiinasta? Mitä outoa muka on siinä, että tutkijat yrittävät ennakoida ja selvittää epidemioita aiheuttavien virusten maailmaa? Onko nykyinen Wuhanin maakunnasta leviämään lähtenyt (2019-nCoV) koronavirus edes samaa perimältään kuin patenteissa käytetyt koronavirukset? Sitä ei patenttimeemiä levittävät selitä tai mieti. Tärkeintä on saada ihmiset pelkäämään rokotteita.
1 comment:
.:hatunnosto:. kiitos, että jaksat vielä sivistään näistäkin asioista.
On hienoa, että joku jaksaa kahlata niitä kuivia (vaikkakin ajankohtaisia) papereita edes vähän otsikkoa pidemmälle.
Post a Comment