11.2.20

Rokotepelottelun meemi Tamiflu tappaa!

Rokotekriittisissä ryhmissä jaetaan vuodesta toiseen seuraavanlaista kuvaa:



Kyseessä on pieni pätkä Tamiflu influenssalääkkeen pakkausselosteesta. Nuolella ja alleviivauksella korostetaan dramaattista "death" sanaa. Usein kuvan saatetekstissä väitetään pakkausselosteen varoittavan Tamiflun olevan jopa kuolettavan vaarallista. Kuvaa on levitetty pari vuotta internetissä. Eikä se sieltä tule koskaan poistumaan. Sillä nämä ihmiset eivät jostain syystä vaivaudu lukemaan sitä lausetta, jossa kyseinen sana komeilee:

"Change in behaviour. People, especially children, who have the flu can develop nervous system problems and abnormal behaviour that can lead to death."

Eli tekstissä kerrotaan influenssaa sairastavien ihmisten olevan alttiita hermostollisille ongelmille, jotka voivat johtaa kuolemaan.

Seuraavassa lauseessa pakkausselosta aloittaa Tamiflun käyttöön liittyvistä huolista. Eli se korostettu KUOLEMA sana ei liity Tamiflu-lääkeeseen, vaan influenssan sairastamiseen.

Tamiflu ei ole rokote, mutta se liittyy influenssakausien kiistoihin. Voisi luulla, että sitä suosittaisiin rokotevastaisissa piireissä. Rokotteiden korvikkeen luulisi uppoavan sellaiseen ajatusmaailmaan kuin leipäveitsi juuri uunista otettuihin sämpylöihin. Mutta ei! Tamiflu on ison lääkevalmistajan kemiallinen tuote, joten tietenkin myös sitä vastustetaan.

Eikä Tamiflun vaaroista kohisevan kuvan kommenteissa edes näytetä tiedostavan lääkkeen hoitotehoon liittyneitä kiistoja. Tamiflun valmistaja Roche kun oli äärimmäisen vastahakoinen julkaisemaan Cochrane-arvointiin vaadittavia tietoja.

3 comments:

TJT2 said...

Ihan vaan tiedoksenne "Sunnuntai 16.2.2020 klo 22:00 AlfaTV
Koulun evoluutio-opetus - faktaa vai fiktiota?
Kausi 1. 1/3. Oppilaat esittävät koulun evoluutio-opetuksen herättämiä
kysymyksiä biologian ja maantiedon lehtori Esko Syrjäläiselle ja kirurgi
Mikko Tuulirannalle."
https://alfatv.fi/tv-opas/
Ja olettehan huomanneet, että palautin antievosivustoni http://tjt2.tripod.com/
?

MrrKAT said...

Tattis, TJT vinkistä!
Ei sinulla olisi kantaa rokotuksiin? Kaikki käy?

MrrKAT said...

Btw. Seuraan infektiotautien epidemiologia, prof. Tara C. Smithin twitteriä nyt kun Covid-19 jyllää. Hän retwiittasi juttuun..

https://twitter.com/SaadOmer3/status/1231400934087020545

.. jonka mukaan perusteeton HPV-rokotteen pelko Japanissa romahdutti rokotteen ottoprosentit 70%:sta 1%:iin. Josta arviolta aiheutuu myöhemmin 5000 kohdunkaulansyöpäkuolemaa.

The unfounded HPV vaccine safety scare in Japan drove uptake from 70% to below 1%. This will cause 5000 deaths from cervical cancer. "Many of these deaths could still be prevented if vaccination coverage with extended catch-up can be rapidly restored." ..//sciencedirect..