24.8.22

Reikiä Britanniassa!

 En tarkoita koloja tai porattuja aukkoja. Kyseessä on vanha tuttumme reiki. Eli henkiparannusta joka on kirjaimellisesti käsien heiluttamista. Sumuisen saaren sisältä kantautuu kulmakarvojani kohottavia uutisia. Skeptikkojen parissa kummasteltiin Manchesterin yliopiston rahoittaman pestin työpaikkailmoitusta. Virallinen terveydenhuolto maksaisi ihan oikeaa palkkaa henkiparantajalle. Reikin kenkä on päässyt sujahtamaan oven välistä. Työpaikan alkulähteeksi osoittautuu Sam Buxton Sunflower Healing Trust (SBSHT) hyväntekeväisyysjärjestö. Heidän kauttaan reiki-energiaa on annosteltu syöpäpotilaille. Tietenkin ihan vain ns. täydentävänä hoitomuotona. SBSHT kertoo suorittaneensa tällaista ainakin 18 eri hoitolaitoksessa. Mukaanlukien syöpätautien klinikoita.

Edzard Ernstin kotisivulla on esillä kuvakaappaus ilmoituksesta. Ernst myös kommentoi tilannetta tutulla tyylillään.

Aika varmasti tuo työpaikkailmoitus poikii jonkinlaisia valituksia ja jatkokysymyksiä. Eikö Britannian terveydenhuolto ole kiinnostunut näyttöön perustuvasta hoidosta?

 


3 comments:

MrrKAT said...

Britannian terv. huollon tilanteesta saa hiukan näkökulmaa (hauskasta) kirjasta
Adam Kay: Kohta voi vähän kirpaista - Nuoren lääkärin salaiset päiväkirjat (2019)
(alkuteos: This is going to hurt: Secret Diaries of a Junior Doctor, 2017)

(Yhden traagisen leikkauksen jälkeen hän ei enää voinut jatkaa lääkärinä ja alkoi komedioiden käsikirjoittajaksi.)

Anonymous said...

HBO Maxilta löytyy tuo TV-sarjana (This is going to hurt), täytynee katsoa.

Paholaisen Asianajaja said...

This is going to hurt -sarja katsottu. Erittäin laadukas draama. Ja tilanne sairaaloissa on varmasti juuri sellaista kun siinä näytettiin. Pitänee etsiä se kirja jostain.

Kiitos vinkistä!