19.9.24

Jumala-Keisari varjelee, Putin ei.

Lompakolleni äärimmäisen vaarallinen Warhammer harrastus pitää mieleni virkeänä ja lattiani täynnä epämääräistä armeija-sälää. Siinä samalla seuraan miten Warhammer40K pelin suosio lisääntyy hiljalleen vuosi vuodelta.

WH40K maailmassa kaikkein julmimmat sivilisaatiot ovat jääneet pystyyn ja sotivat toisiaan vastaan säälimättömällä tavalla. Mikään osapuoli ei ole "hyvä" vaan kaikkien kaapeista löytyy äärimmäisen julmia tekoja. Ihmiskunnan sukupuuttoa vastaan epätoivoisesti taisteleva Imperiumi on kaikista hallintomuodoista julmin, umpimielisin ja vainoharhaisin. Sen estetiikka on goottista synkistely scifiä. Panssarivaunuja ja sotalaivoja koristellaan Kultaisella valtaistuimella (kuolleena) istuvalle Jumala-Keisaria ylistävillä viesteillä ja lipuilla. Aseita siunataan teknopappien hymneillä ja pyhillä öljyillä. Ja niihin liitetään vahasineteillä pergamentteja (purity seals), joihin on kirjoitettu rukouksia ihmiskunnan vihollisten tappamisesta ja siunauksia tuhotehon nostamiseksi.

Avaruusaluksen komentosilta uudessa Space Marine 2 videopelissä


 Ei siis mikään yllätys, että pelin suosio on selkeästi lisääntynyt myös Venäjällä.

Venäjän kirkoissa siunataan Warhammer40K Imperiumin armeijoista tuttuja "puhtaussinettejä". Ortodoksikirkon versioiksi muokattuina

 


Niissä käytetään psalmi 90 tekstiä, joka sopii mainiosti suojaloitsuksi. Eivätkä tällaiset Warhammerista lainatut suojaloitsut ole ainoita vaihtoehtoja henkeään ja sieluaan varjeleville shoppailijoille. Useita käsintehtyjä riimuja ja talismaaneja on tarjolla rintamalle lähteville sotilaille. Niitä myydään ehkä ihan järkevään ruplahintaan. En tiedä kuinka suuri kysyntä niillä oikeasti on venäläisten juoksuhaudoissa.

 Ukrainassa siunataan sotilaiden käyttämiä luotisuojapaneeleja. Paneelin pelastettua sotilaan hengen siihen on tehty ikonimaalaus. Näistä paneeleista tulee Art Armor projektin taidetta.

No comments: