19.9.24

Natsisympatiat nousussa

 Tucker Carlson jatkaa seikkailujaan erikoisten juttujan maailmassa. Miestä ei missään nimessä voi syyttää journalismin tekemisestä. Hän keskittynyt esittelemään erikoisesti ajattelevien ihmisten juttuja. Eikä vaivaa heitä kriittisillä kysymyksillä tai osaa älyllisesti hastaa esitettyjä asioita. Ilmiö toistu erittäin näkyvällä tavalla, kun hän rupatteli kahden tunnin verran Darryl Cooperin kanssa ohjelmassaan. Cooper on saanut mainetta natsi-Saksan maineen kiillottamisesta. Toinen maailmansota pyöritellään hänen puheissaan Winston Churchillin vastuulle. Aatu olisi vain halunnut vahvistaa Eurooppaa Neuvostoliiton uhkaa vastaan, mutta katala ja alkoholisoitunut Winston pakotti Saksan sotimaan kahdella rintamalla! Juutalaisetkin kuolivat keskitetyssä leiritoiminnassa vain sen takia, ettei saksalaisilla ollut sodan aikana tarpeeksi keinoja pitää heistä huolta. Harmillista!

Carlson vain kuuntelee kiltisti ja hämmästelee Cooperin puheita. Episodin seurauksena jotkut ihmettelivät ääneen miksi Tucker antoi areena natsisympatioita omaavalla miehelle. Mutta eihän sellainen ole harvinaista siellä oikeiston folioisemmassa päässä. Siinä missä vasemmiston puolella ihaillaan ja selitellään Neuvostoliiton ja Stalinin tekosia parhain päin, on vastaavaa valoisampaa historian tulkintaa luonnollisesti kaikissa poliittisissa suuntauksissa.

Tänä kesänä tällaiset jutut näyttävät ottavan vauhtia ja uusiokierroksia ympäri internettiä. Uusimmassa Skeptikko-lehdessä kirjoitin erään harvinaisemman juutalaisvastaisen salaliittoteorian uudesta lämmittelystä. Kas näin!

Siionin viisaiden pöytäkirjat on eräs tunnetuimmista kirjallisista väärennöksistä ihmiskunnan historiassa. Venäjän keisarikunnan salaisen poliisin tekele oli kopioitua ja hieman muunneltua tekstiä aikaisemmasta vuonna 1864 julkaistusta satiirisesta pamfletista. Vuonna 1905 julkaistut pöytäkirjat kertoivat kamalasta juutalaisten salajuonesta. He aikoivat tuhota länsimaisen maailman. Kristilliset arvot ja valtajärjestelmät romahtaisivat Euroopassa, kun kulisseissa edistettäisiin korruptiota, pornografiaa ja materialismin arvoja. Pöytäkirjat tehtiin luultavasti pönkittämään tsaarin valtaa, kun sen lietsomalla mielialalla vastustettaisiin vallananastajia ja vallankumouksia. Antisemitismin polttoaineena pöytäkirjat painettiin kierrätettävksi yhä uudelleen muka aitoina. Nähdäänpä niitä levitettävän aitoina tänäänkin joissain internetin sopukoissa.

Pöytäkirjoista ilmestyi vähemmän tunnettu uudempi versio. Turkinsukuinen puolipaimentolaiskansa kasaarit on jäänyt historian havinaan. Kasaarien tarina on jäänyt erittäin puutteelliseksi. Tuota puutetta on täytetty rajulla spekulaatiolla. 700- ja 800- lukujen käänteessä kasaarien parissa tapahtui kääntymistä juutalaisuuteen. Kulttuurillinen vaikutus on jäänyt tuntemattomaksi.

Aškenasijuutalaisten ja kasaarien yhteyttä spekuloitiin ahkerasti juutalaisten sukuhistoriaharrastajien parissa 1970-luvulta lähtien. Geenitutkimuksen avulla päästiin vihdoinkin selvittämään olisiko ns. kasaari-hypoteesi paikkansapitävä. DNA paljasti, ettei aškenasijuutalaisten ja kasaarien välillä ollut sukupuun oksia.

Antisemitistien ja holokaustikieltäjien parissa tehtiin aivan toisenlaisia päätelmiä. Arthur Koestler kirjoitti, parapsykologian harrastamisen lomassa, Kolmastoista heimo kirjan 1976. Koestlerin ideana oli poistaa rasistinen antisemitismi todistamalla, etteivät eurooppalaiset juutalaiset olleet oikeasti seemiläisiä. Kirjan fanit kuitenkin väittivät aškenasijuutalaisten olevan vääriä juutalaisia, jotka polveutuivat kasaareista. Eiväthän aškenasijuutalaiset täten olleet edes juutalaisia. Siksi antisemitistejä ei saisi väittää juutalaisvastaisiksi, vaikka he jatkoivat perinteistä antisemitismiään. Keskustelu voi parhaimmillaan kuvata hämmentäväksi. En suosittele sitä heikkohermoisille.

Samat piirit keksivät myös kasaarien hallitsijoiden olleen juutalaisia. Hallitsijat olivat läpeensä seksuaalisesti moraalittomia ja turmelivat omat sekä ympäröivät heimot. Varmat todisteet puuttuivat, mutta spekulaatiolla sai aikaan hurjia tarinoita mm. eläimiin sekaantumisesta tai babylonialaisesta rahamagiasta. Tarina muovautui ns. kasaarien mafia nimiseksi salaliittoteoriaksi.

Tämän vuosituhannen puolella tarina pysyi pinnalla vain pienten kanavien puheissa ja suljetuissa keskustelupiireissä. Kunnes 2022 Venäjä hyökkäsi Ukrainaan. Telegram-sovelluksiin ilmestyi selityksiä hyökkäykselle. Yksi niistä perustui kasaarien historiaan nykyisen Ukrainan alueella. Väitteiden mukaan rappioituneiden kasaarien hallinta jatkuu vieläkin modernin Ukrainan kulisseissa. Venäjä nähdään Ukrainaa puhdistavana vastavoimana, joka vapauttaa kansan demoniselta vainolta. Klassiset uhkakuvat juutalaisista hallitsemassa maailmaa on saatu kohdistettua Ukrainaan. Kovin moni ei välitä siitä, että samoilla kanavilla toistellaan Ukrainan olevan myös natsihallinnon alaisena. Joka on se yleisempi valhe, jota perustellaan mm. Azov-joukoilla. Kasaarimafia on niin ovela, että se kykenee manipuloimaan Ukrainaan natsihallinnon, pakottaa Venäjän hyökkäämään Ukrainaan ja samalla rampauttaa länsimaiden talouden. Se myös pyrkii tuhoamaan Iranin valtiona. Sekä aiheuttaa kriisin Gazassa. Lisäksi he suorittavat dna-manipulaatiota ja riivauksia vihollisheimojen parissa. Esitetyt väitteet vaihtelevat yleisön ennakkoluulojen mukaan. Tärkeintä tarinoinnissa on vyöryttää syyllisyyttä Ukrainan harteille maailman turvallisuuspoliittisista ongelmista. Useita tunteja kestävät luennot aiheesta ovat kaikkien katseltavissa mm. Youtubessa.

Heinäkuussa tarinatuotiin isomman yleisön eteen. Yhdysvaltalainen poliittinen kommentaattori Candace Owens on päässyt USA:n tv-persoonien top-100 listalle. Hänellä on yli viisi miljoonaa seuraajaa Instagram-palvelussa ja 2,2 miljoonaa tilaajaa Youtube-kanavallaan. Owensin seuraajat ovat konservatiivisemmasta päästä kansakuntaa.

Owens toisti ohjelmassaan yleisimmät väitteet kasaarimafiasta: kamalat kasaarit hallitsevat nykyistä Ukrainaa, jotta pääsisivät tuhoamaan Venäjän. Ennustan, että vuoden loppuun mennessä Owensia fanittavat toistavat ja jakavat ahkerasti eteenpäin kasaarimafia-salaliittoteoriaan liittyviä videoita. Pienen piirin tiedossa, eli salatiedossa, olleet ideat pääsevät isomman yleisön luettavaksi. Siionin viisaiden pöytäkirjat saisivat uuden päivitetyn version. Toivottavasti olen väärässä.

No comments: