18.2.07

Angela Merkel, "EU:n pitäisi muistaa kristityt juurensa"

Saksan liittokansleri ja EU:n nykyinen puheenjohtaja Angela Merkel on ilmaissut halun laittaa EU:n perustuslailliseen sopimukseen selvä maininta Euroopan kristitystä historiasta. Onhan kristinusko muokannut elämäämme ja yhteiskuntaamme, kuten Merkel sanoo. Tukea hän saa tietenkin katolilaisilta ja melkein kaikilta protestanttisilta kirkoilta. Onneksi Merkel on sentään toteamassa, että EU ei ole kristitty kerho, vaan "arvojen kerho." Ja hyvä niin. Sekulaarit ihmiset kykenevät ajamaan asioita yhtä hyvin ja huonosti kuin uskonnolliset ihmiset. Budjettien, lauselmien ja kauppapolitiikan tekemiseen ei tarvita papin aamenta.

Deutsche Welle

1 comment:

Anonymous said...

Minusta kaikkea historiaa ja kulttuuria tulee kunnioittaa, ja kristillisyys on vaikuttanut Euroopassa suuresti.

Se on sama kuin Kalevalan kanssa, tulee kunnioittaa ja kannattaa ylläpitää kansallista kulttuuria. EU:ssa kristinuskossa sama asia isommassa mittakaavassa vain.

Tämä ei tietenkään missään olosuhteissa tarkoita sitä että Väinämöisuskoa pitäisi jotenkin erikseen alkaa lailla tukemaan. Kun tämän muistaa, on lausunto mahdollisesti jopa ihan järkevä. (Eri asia sitten on, mahtuuko tämä kaikkien uskovaisten kaaliin..)