31.10.09

Vielä skvaleenista

Rokotekinastelu ei ota laantuakseen. Eilisessä A-talk ohjelmassa Antti Heikkilä ei antanut periksi skvaleenin turvallisuudelle. Ylilääkäri Terhi Kilpi kertoi adjuvanteista, eli myös skvaleenista. Sitä löytyy mm. oliiviöljystä. Kilven viesti oli, etteivät adjuvantin aineosat ole vaarallisia. Mukana on myös synteettistä e-vitamiinia. Kaikkia aineita saa ruuan mukana ja elintarvikkeista. Infektiolääkäri Markku Boars toisti, että adjuvantin aineet ovat täysin vaarattomia.

Heikkilä huomautti, että sillä on merkitystä tuleeko skvaleeni ihmiseen suun vain pistoksen kautta. Korjaan. Heikkilä sanoi, että oliiviöljy on erilaista suun kautta kuin pistoksena. "Millä tavalla aine työnnetään ihmiseen sillä on erilaisia reaktoita." Itse en ainakaan suostuisi ottamaan oliiviöljypistoksia. Heikkilällä tapahtui varmasti vain pieni ajatusvirhe. Hän tarkoitti, että skvaleenin kulkureitillä on väliä. Sitten pitäisi selittää miksi ihmiskehon tuottama skvaleeni ei ole vaarallista. Se ei tule suun kautta tai pistoksena.

Viimeksi minulta jäi mainitsematta eräs olennainen asia skvaleenista.

Sinun maksa tuottaa jatkuvasti skvaleenia pienissä erissä, kun meidän biokemialliset prosessit jauhavat soluissa. Skvaleenia tarvitaan steroidien synteesissä. Aine kulkee verenkierron mukana. Sitä on normaalisti 250 nanogrammaa per millilitra. Jos meidän veressä ei olisi skvaleenia, niin kuolisimme.

Mutta kyllä, sillä on merkitystä mitä kautta saamme skvaleenia. Rokotteessa olevat määrät eivät sotke verenkierrossa valmiina olevan skvaleenin suhteita. Eläinkokeissa voidaan havaita, että skvaleeni tuhoaa bakteereita. Kun bakteerit upotetaan skvaleeniliukseen. Ihmisiä ei upoteta skvaleeniliuoksiin. Ainetta voidaan ruiskuttaa suoneen, nenään, nivelpussiin tai lihakseen. Skvaleenia laitetaan jälkimmäiseen paikkaan. Skvaleenin haitallisuus riippuu määrästä. Kaikki on myrkyllistä, jos annos on liian suuri. Miljoonat ihmiset ovat saaneet skvaleenia rokotteissa vuodesta 1997 lähtien.

Katso kyseinen A-talk ja pohdi miksi Antti Heikkilä ei antanut tietoa skvaleenin vaarallisuudesta. Pysähdy ja mieti asiaa. Ohjelma olisi ollut paras mahdollinen tapa varoittaa kansaa.

Yleisin netissä leviävä huhu skvaleenin vaaroista on yhteys Persianlahden sodan syndroomaan. Skvaleeni aiheuttaisi autoimmuunitautia. Eräs tutkimus havaitsi, että rokotetuilla veteraaneilla oli huomattava immuunireaktio skvaleenille, mutta rokotteita ilman jääneillä sitä ei ollut.

Lyhyt selitys: rokotteissa ei ollut skvaleenia. Rokotteissa käytettiin alumiinihydroksidia. Skvaleenijämät tutkimuksissa olivat todennäköisesti tulleet huolimattomasti puhdistetuista laboratoriovälineistä. Eli tutkijoiden sormenjäljissä olevista rasvoista. Mitä tarkemmin asiaa tutkittiin, sitä selvemmin kyseessä oli jostain muusta kuin rokotteista tulleista skvaleenimolekyyleistä. Joskus niitä ei edes löydetty. Laboratoriot kävivät läpi 17 erilaista pernaruttorokotetta.

3 comments:

MrrKAT said...

Breaking news- kuuma uutinen.
Kymen uutiset on julkistanut äskettäin (23.10.2009 15:14) tiedon, jonka mukaan 132 suomalaista on tänä vuonna menehtynyt rokotteessakin lisäaineena käytettyyn dihydromonoksidiin.

Johanna said...

Ihmisiä on rokotettu 1700-luvulta lähtien.
Minut rokotettiin ja minulla on autismin muoto, silti en ajattele että rokote sen teki ja rokottaisin omat lapseni jo sen vuoksi että perheeni ja sukuni on rokotettu ja 98% noin on ihan toimivia yhteiskunnassa. Kuten itsekin olen.
Ja olen melko varma että oleme menneet pitkälle isäni ja äitini saamista 40-luvulla ja 50-luvulla annetuista rokotteista.
Olen muuten uusin fanisi. Nyt meitä on 3!

Roope Kasvi said...

Kiitti tästä Pahis, toivomuslistalla ois lisää juttuja Antti Heikkilästä. Vois sitte linkata kaverit ja kavereiden kaverit suoraan tänne :)

Pitääpä katsoa tuo ohjelma, meni ohi tutkan...

RK