12.7.11

Homeopaatit VS Rokotteet VS Haiti

Turun Sanomat onnistui tekemään mielenkiintoisen jutun homeopatiasta ja rokotevastaisuudesta. Toimittaja Harri Ahola on katala mies. Hän lähetteli sähköpostia lähes sadalle homeopaateille ja tiedusteli heidän mielipiteitään rokottamisesta. 47 homeopaattia antoi jonkinlaisen vastauksen. Viisi suositteli rokottamista.

Kaikkiaan 11 homeopaattia neuvoi enemmän tai vähemmän suoraan jättämään lapsen rokottamatta. Syiksi mainittiin muun muassa rokotteiden haitallisuus, homeopaattisten valmisteiden tehokkuus sekä tautien sairastamisen luonnollisuus ja hyöty immuniteetille.

Jyrkimmät kannat rokotteiden vaarallisuudesta saavat onneksi tyrmäyksen jopa joiltakin homeopaateilta. Lehtiversiossa Turun Sanomat paljastaa, että homeopaatti Teija Hossi suosittelee rokotteita, kunhan ei oteta liian paljon liian aikaisin. Hän ei suosittele homeopaattisia rokotteita, eli nosodeja. Lisäksi Hossi tietää, että perinteinen lääketiede kuuluu potilaiden hoitamiseen. Kaiken tämän päälle hän myös tietää, ettei hänen tarvitse tietää miten homeopatia toimii.

Siihen Hossilla ei ole vastausta, miten homeopaattiset valmisteet pystyvät ihmisiä parantamaan, vaikka niissä ei välttämättä ole jäljellä molekyyliäkään vaikuttavista aineista.
Perustelu on tuttu muilta homeopaateilta.

"Olen tätä tehnyt 15 vuotta ja näen, että se toimii."
Loput TSn tekstistä käsittelee rokotepelottelun taustoja. Pikainen kertaus MPR-rokotteen ja autismin välisistä epäilyistä ja Wakefieldin tutkimuspaperin petollisuudesta oli hyvää luettavaa. Tietoikkunoissa sanotaan, että homeopatia on ristiriidassa tieteen kanssa. Suuri kiitos Turun Sanomille tästä kriittisestä homeopatia-rokote-jutusta! Saa kirjoittaa lisää.

Toisaalla muistellaan miten vuosi sitten Haitin tuhoja hoitamaan lähteneet homeopaatit ovat hoidelleet potilaita. Respectful Insolence -blogin Orac perehtyi Homeopaatit ilman rajoja järjestön raportteihin. Vapaaehtoiset homeopaatit ovat kiertäneet tuhoutuneella maaseudulla. Väestö on sentään saanut oikeaa apua puhtaan juomaveden ja ruuan muodossa, mutta lääketieteellinen hoito on ollut homeopatiaa. Kuume, tulehdukset, ihottuma ja muut oireet saivat homeopaatit jakamaan potilaille taikavedellä ladattuja sokeripillereitä. Samoin homeopaatit ovat järjestäneet hoitajien homeopaattisista koulutusta.

No comments: