12.4.12

Taas IDeistiä vainotaan, osa 5

Kreationisti David Coppedgen syrjintäoikeudenkäynti on loppusuoralla. Asianajajat ovat vääntäneet verbaalisti käsiään ex-Jet Propulsion Labin työntekijän menneisyydestä. Sensuous Curmudgeon käy läpi tuoreimpia käänteitä. Oikeudenkäynti ei ole mennyt hyvin Coppedgen kannalta. Asiantuntijatodistajaksi ei ole päätynyt älykkään suunnittelusta kertovia Discovery Instituten edustajia. Coppedge antoi lopulta lyhyen todistuksen salissa, sillä häneen iski paha migreeni. Oikeussalissa ei esitetty Illustra Median tuottamaa pro-ID dokumenttielokuvaa, jota Coppedge lainaili työtovereilleen. Tapahtumista ei ole kehittynyt (hah) Kitzmiller vs Doverin kaltaista julkisuusmyllyä, jossa esiteltäisiin älykkään suunnittelun kokemaan sortoa.

Nyt on noussut esiin merkkejä siitä, että jopa Coppedgen tiimi on tiedostanut huonon menestyksen. Coppedgen asianajaja Becker on laatinut vaatimuksen uudesta oikeudenkäynnistä. Asianajaja argumentoi, että JPL ei ole tuonut oikealla tavalla esiin tiettyjä dokumentteja Coppedgen työarvioinneista. Kaikenlaisia dokumentteja on pyydetty ennen aloitusta ja oikeudenkäynnin aikana. Aiheina lähes kaikki Coppedgeen liittyvä materiaali JPL:n toimistosta, mutta silloin nousee esiin tärkeä ongelma. Jos syyttävä osapuoli vaatii esim. papereita siitä miten JPL:n puolella on keskusteltu Coppedgen arvon alentamisesta, mutta JPL sanoo ettei aiheesta ole keskusteltu Coppedgen kuvailemalla tavalla, niin ei ole mitään papereita joita tuoda esiin.
Oikeudenkäynnin uusiintaan liittyvä dokumentti on olemassa, mutta JPL:n mielestä se ei ole mitenkään relevantti Coppedgen arviointiin, eikä oikeudenkäyntiin. Samalla tavalla JPL olisi tuomassa todistajiksi työntekijöitä, jotka kertoisivat jotakin Coppedgen työsuorituksista, mutta Coppedgen asianajajat ovat vaatineet heitä pois todistajaluettelosta.

Discovery Instituten uutisblogissakin on erikseen alleviivattu, että oikeudenkäynnissä on lopulta kyse Coppedgen uskonnollisesta vapaudesta. Hänet alennettiin älykkään suunnittelun kannattamisen takia, ei työarviointien perusteella.

( •_•)

( •_•)>⌐■-■

(⌐■_■)

DEAL WITH IT.Tosin täytyy todeta, että DI:n blogissa annettiin etukäteen pieni vihje siitä, että hekin olivat tietoisia melko epävarmasta tulevaisuudesta. David Klinghoffer ihmetteli miksei NASA vain sovittelisi asiaa maton alle:

The real question at this point is why NASA's Jet Propulsion Lab doesn't just do what it takes to settle this case.


Ihmettely oli varmasti paikallaan, sillä viimeksi älykäs suunnittelu koki voiton, kun kalifornialainen tiedekeskus sovitteli oikeudenkäynnin Darwin's Dilemma -elokuvan esittämättä jättämisestä. Mukana menossa oli, kukas muu, kuin Coppedgen nykyinen asianajaja Becker.

Oikeuskäsittely ei kuitenkaan ole ollut enää kunnolla uutisissa, paitsi paikallislehden sivuilla, joten tuomarin päätös uudesta oikeudenkäynnistä jääköön jännityksen varjoon.

No comments: