19.3.12

Taas IDeistiä vainotaan, osa 4

Kreationisti David Coppedge on päässyt älykkään suunnittelun pääjärjestö Discovery Instituten keppihevoseksi. Coppedge oli Jet Propulsion Labin työntekijä, mutta sai potkut uskonnollisen vainon takia. Työnantaja ei hyväksynyt miehen avointa ID-kannatusta. Tuo on Coppedgen versio tapahtumista. Kaikki ei kuitenkaan ole niin yksinkertaista, kuten edellisissä osissa olemme huomanneet. JPL ja Coppedge ovat olleet käräjillä parisen päivää. Tuomarille on esitelty avauspuheenvuorot ja -kansiot.

Avauskirjoitusten sisältö sai Time -lehden Jeffrey Klugerin hämmästelytuulelle. Hän on lukenut lakia. Siksi Coppedgen lakitiimin laatima muistio sai Klugerin raapimaan päätään. Normaalista lakitekstistä poiketen Coppedgen puolustus näyttäisi laatineen luonnoksen tv-elokuvan käsikirjoituksesta. Ehkä tämä selittää miksi Discovery Instituten blogissa jo todettiin, että kävi miten kävi oikeudessa, on Coppedge jo tehnyt hyvän työn. Eli Discovery Institute olisi aistimissa miten vahvalla pohjalla Coppedgen keissi on.

Olen lukenut Kitzmiller vs Dover oikeudenkäyntiin liittyviä muistioita. Coppedgen muistio on todellakin erilaista luettavaa kuin tavallisen tylsät muistiot. Hieman vaarallisella tavalla Coppedgen kannalta muistio alkaa sillä, miten työnantajan puoli raivoaa Coppedgelle siitä, ettei hän saa tyrkyttää uskontoaan työtovereilleen työpaikallaan. Jos JPL:llä on todisteita ja todistajia sellaisesta toiminnasta, kuten näyttäisi olevan, ovat Coppedgen mahdollisuudet erittäin heikot. Työnantaja on velvoitettu valvomaan kaikkien työntekijöidensä oikeuksia. Jos työyhteisössä on työntekijä, joka ei anna muille työrauhaa tyrkytyksillään, niin tuon työntekijät jatkomahdollisuudet ovat lain silmissä heikot. Eikä työntekijän uskomuksien sisällöllä ole mitään väliä.

Lukiessasi tuota muistiota (toivottavasti luet sen) saat nähdä miten uskontojen tyrkyttämisen tuomitseminen on käännetty suvaitsemattomuudeksi. Sivulta neljä alkaa jännittävä dramatiointi Coppedgen ja työtovereiden välisistä vuoropuheista. Onneksi sivujen alalaidoissa on muistutus tekstin tarkkuudesta:Melkein odotin Matlockin ilmaantuvan tekstiin. Yhdessä kohtaa lainataan Irvikissaa. Oikeasti. Anyways, muistio muuttuu pian enemmän lakitekstiä muistutavaksi. Coppedgen vetoomuksessa mainitaan, JPL:n työilmapiirin sisältyy uskonnollinen rupattelu. Coppedgen jakamat dvd-leffat ja poliittisen puheet eivät häirinneet muiden työntekijöiden työsuoritusta. Ehkä Coppedge oli ärsyttävä (jos siitä on edes näyttöä), mutta muiden työt sujuivat. Ja siksi JPL ei olisi saanut potkia miestä pihalle.

Sen lisäksi muistiossa luetellaan tapahtumien kulku, jossa Coppedgen pomo suorittaa järjestelmällisen vainokampanjan miehen maineen pilaamiseksi. Se perustuu mm. huonojen arvoiden ilmestymiseen vasta sitten, kun Coppedgen uskonnolliset mielipiteet olivat aiheuttaneet ensimmäisen valituksen. Vielä muistutetaan, ettei työntekijöitä saa erottaa heidän uskontonsa perusteella.

Valitettavasti Coppedgen todistustuokio jäi keskeneräiseksi. Häneen iski paha migreeni. Jos päänsärky ei helpota seuraavana aamuna ottaa Coppedgen lakimies esiin seuraavan todistajan.

No comments: